BLOGKERESŐ

2011. december 23., péntek

Mit érdemes tőlük venni: Essence

Főleg a fiatalok körében egyre nagyobb népszerűségnek örvend az Essence nevű, drogériában beszerezhető márka, megfizethető ára és remek minősége miatt. Persze az igazán jó termékek kifogásához az ő termékkínálatukból is kell azért válogatni, ezért fogadjátok tőlem segítségül ezt a posztot, melyhez a saját és a Krémmánia felhasználóinak tapasztalatait vettem alapul.

UPDATE: 2011 decemberében frissült utoljára a posztban szereplő termékek listája
Sminkek arcra

Sokáig az Estee Lauder Disappear korrektort használtam, és meg voltam róla győződve, hogy sosem fogom lecserélni. Arról  meg aztán álmodni se mertem volna, hogy majd pont egy Essence korrektor veszi át a helyét. A Stay All Day igencsak galád módon csábított el, hosszan tartó, jól fedő textúrájával, és a bőr színével oxidáció után tökéletesen összeolvadó árnyalataival. És nem csak az én szívembe lopta be magát - 19-ből 17-en értékeltétek 4-re vagy 5-re.
Viszont amilyen szuper szem alatti karikákra, annyira nem jó más bőrhibákra, szóval csak szem alatt próbálkozzatok vele!


A Soft Touch Mousse hab állagú alapozó a Krémmánia legkedveltebb arcra való sminktermékei közé tartozik. Ő az egyetlen, amelyet még nem próbáltam, ugyanis  mind a 6 árnyalata eltér a bőrszínemtől. A felhasználóink körében viszont nagy népszerűségnek örvend - jelenleg 4,13 pont az értékelése. Az állaga selymes, az arcon púderszerűvé válik. A fedése közepes, de attól még szépen lefedi a bőrhibákat. A mennyiséggel állítólag nem árt vigyázni, mert nagyon meglátszik a bőrön az eltúlzott felvitel - az arc sárgás, foltos lesz.


Sminkek szemre
A magyar drogériákban sokáig nem volt tégelyes szemhéjtus, de szerencsére a piac megérezte ennek a hiányát, és azóta már a Catrice és a Manhattan is beemelte a kínálatába a maga verzióját. Egy darabig viszont csak az Essence zselés tusa volt jelen, és ez a rövid idő épp elég volt arra, hogy sokan a szívükbe zárják, így én is. Valóban nagyon tartós, egyedül az állaga az, ami meglepő volt, ugyanis nem krémzselé jellegű, hanem kifejezetten krémes, amibe nem mindegy, milyen ecsettel nyúl bele az ember lánya. Viszont ez egy tipikusan olyan termék, amit ha a kezdeti nehézségeken felülemelkedve megszokunk, utána már nehezen válunk meg tőle.

A Krémmánián sokáig nagy kedvenc volt a Multi Action Smokey Eyes szempillaspirál, csupa elismerő vélemény érkezett rá. Később kiderült, hogy 3-4 hónap után kezdi kicsit megadni magát, amit én is tapasztaltam, de tegyük hozzá, hogy higiéniai okokból annyi idő után amúgy is illik spirált cserélni.
A MASE-t helyett mostanában az I Love Extreme dúsító spirál a "közönség-kedvenc", bár én a nagy keféjével még mindig nem tudtam összebarátkozni, no meg azzal, hogy egyszerre elég sok festéket vesz fel, de a hatása  lenyűgöző, és úgy gondolom, hogy még ezek mellett is érdemes beruházni rá.
Annyit kell róluk tudni, hogy dúsító spirálokként vannak számontartva, tehát szempillatapasztás könnyedén előfordulhat náluk. Összehasonlító post itt.




A Smokey Eyes szemhéjpúder ecset volt az első ecset, amit feltöltöttek Krémmániára, és azóta is töretlenül érkeznek rá az elismerő vélemények - jelenleg 39 értékelésből 4,89-re áll. Nagyon puha, tetszetős ecset, de nem kifejezetten multifunkcionális, mivel elég kicsi a feje, emiatt én például csak satírozásra használom, mint ahogy sokan mások is. Érdemes belőle többet is venni, az ára ebben nem akadály - csak 399 Ft-ba kerül.



Sminkek szájra
Bár a Stay With Me hosszantartó szájfény színválasztékával összességében nem vagyok kibékülve, viszont a My Favorite Milkshake nevű árnyalat olyannyira levett a lábamról, hogy ha jól számolom, mostanra már az 5. tégelynél tartok. A vélemények alapján ez az árnyalat másoknál is a favorit, ugyanis a kommentjeitekben a legtöbbet ezt emlegetitek. A tartósságát tekintve szerintem viszonylag jól bírja, és az állaga is megfelelő, igaz, néhány felhasználó kissé ragacsosnak tartotta és az applikátora is megosztja a hölgyeket. Ennek ellenére még így is a Krémmánia egyik legnépszerűbb szájfénye a maga 4,52 pontjával. Smink vele itt.



Az XXXL Nudes színválasztéka már sokkal közelebb áll hozzám, és a vélemények alapján kitűnik, hogy másokhoz is. Szép halvány színek jellemzik, melyek nem keltik azt a  "lekorrektorozott száj" látványt, ami az a tipikus sminkhiba, amibe sajnos sokan belefutnak. A szájfény közepesen tartós, karamelles-vattacukros illatú, mikrocsillámokkal ellátott. A hatása vizes, a fedése pedig közepes. A felhasználóink eddig 4,28-ra értékelték. Smink vele itt.




Körömlakkok
Toronymagasan a legtöbb, eddig összesen 82 véleményt begyűjtő Essence termékek  a Colour&Go lakkok, amelyek ősz óta még nagyobb kínálatban kaphatóak, akkorában, hogy valószínűleg mindenki talál köztük kedvére valót. Nekem például jelen pillanatban 6 van, pedig nem vagyok kifejezetten körömlakkmániás. Az ára 349 Ft, ami miatt még azt is megbocsájtjuk neki, hogy általában 3-4 napot bír csak ki. Érdemes megnézni a termék adatlapján sminkek fülecskét, mivel rengeteg kreatív körmöt töltöttetek fel ezzel a termékkel! :)



A BTGN fedőlakkja a körömlakkok életét hosszabbá teszi, a színűket pedig élettelibbé, homogénebbé varázsolja. Újabban viszont sajnos érkezett rá panasz, mégpedig az, hogy a használata után egyben le lehet húzni a körömről a lakkozást, de még nem derült ki pontosan, hogy a körömlakkok nívója romlott-e le, vagy pedig 3-4 hónap után a minőség romlik-e meg, szóval ezzel kapcsolatban várjuk még a tapasztalataitokat! :)



És hogy mit NEM érdemes tőlük venni?
  

A Studio Nails BTGN alapozólakk a közkedvelt fedőlakk verziójával ellentétben nem nyerte el a felhasználóink tetszését - állítólag hamar lepattog.
Az Pure Skin Teint fedőstift sem aratott sikert - állagára, tartósságára és fedőképességére is érkezett panasz.
A My Skin Intenzív Hidratálókrém sem tartja be az általa ígért végeredményt, vagyis puha és bársonyos bőrt - ehelyett nehezen szívódik be és az illata is túl művi.


Ti mennyire értetek egyet a listával? :)

8 megjegyzés:

  1. Érdekes, nekem a My skin termékek felül is múlták a hozzájuk fűzött reményeket, ez a krém pedig pont a kedvenc téli krémem. :-)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól összeszedted a dolgokat. :) A My Skin termékekkel nekem nincs semmi bajom, ezt a rózsaszín krémet még nem használtam, de azon kívül mindegyik terméket és azok nagyon jók.

    VálaszTörlés
  3. Igen, úgy tűnik ezt a krémet, vagy szereti valaki, vagy nagyon nem. :D

    VálaszTörlés
  4. Én a listához hozzátettem volna még a long lasting szemceruzát (nagyon sokáig bírja)
    nekem eddig egy essence szempillaspirálom volt, de annak a festékje nem nyerte el a tetszésem, alig tudtam lemosni, darabokba jött le....

    VálaszTörlés
  5. Nahát, igazad van, csak valamiért elkerülte a figyelmemet :( Köszi, hogy írtad!

    VálaszTörlés
  6. De jól összeszedted:)
    A BTGN fedőlakkal pont a héten jártam így, hogy 2 körmömről is lejött majdnem egyben az egész festés. Én is arra gondolok hogy régi, nyáron vettem és be is sűrűsödött, de még erőltetem:)
    Én hozzátenném, az ajak kontúr ceruzát is (rose árnyalat), szuper puha, és jól pigmentált, olcsó.
    Plusz a nagy bronzosító púderje is elég jó, 1000ftkb, nekem több mint egy éve van meg, de úgy saccolom, hogy nyárra fogy el. Kevés kell belőle (nekem a világosabb van meg), kontúrnak is ezt használom, de ha valaki tud jól bevált kontúrpúdert megoszthatná:)

    VálaszTörlés
  7. A long lasting szemceruzát évek óta használom, nagyon szeretem! A colour&go lakkok pedig tényleg nagyon klasszak.

    VálaszTörlés
  8. Én azt írtam a BTGN fedőlakkról, hogy egyben le lehet húzni. Nem tudom "ráfogni" a besűrűsödésre, mert már az első alkalommal így jártam vele. Lejött szinte egyben, vagy nagyobb cafatokban, főleg, ha víz érte. Viszont az is igaz,hogy nagyon hamar besűrűsödik. Sajnáltam nagyon, mert tényleg igazi zselés hatást ad.

    VálaszTörlés