BLOGKERESŐ

2011. november 2., szerda

Praktikus évszakos színválasztás how to - Vendégposzt

A sminkelésben az egyik legnagyobb kihívás megtalálni az igazán jól álló színeket. A mai vendégposzt ebben fog segíteni. :) A posztot köszönjük szépen Farkas Melindának, a Titanilla szépségszalon kozmetikusának.

Tavasz típus
A tavasz egy meleg színcsoport, amire a világos, érzékeny, arany tónusú bőr a jellemző rózsaszín vagy barackrózsaszín orcával. A haj a legtöbbször aranyszőke, vöröses szőke, világos barna. A legtöbb tavasz színkarakter gyerekként szőke, és bár később sokszor besötétedik, soha nem veszti el meleg, aranyló ragyogását. A szem leggyakrabban kék, fehér szirmokkal, zöld, tengerzöld, kékes zöld vagy lehet aranybarna is.

A sminkelésnél pirosítóból a lazac rózsaszín és a korall árnyalatot ajánlom, szemeden jól mutat a hűvös zöldes, vagy a világos kékes szín, szájfényed lehet a rózsa, barack, pink. Ha a kihívóbb színeket szereted viselni a szádon, azt is megteheted például a korall vörös színnel.




Nyár típus
A nyár egy hideg színcsoport, így a bőrre a kékes alapszín a jellemző, de lehet olívaszerű árnyalata is. A nyár típusúak általában könnyen lebarnulnak, és így már inkább mogyorószínű lesz a bőr árnyalata. A haj lehet platinaszőke, szőke, sötétszőke, szőkés barna, hamu-barna, sötétbarna, aranyfényű barna (nem vöröses), szürke (kékesen, nem sárgásan őszülő). Egy igazi nyár típus gyerekként szőke, később többé-kevésbé megbarnulhat, de soha nem lesz vöröses, vagy fekete. A szem pompázhat a  kék, szürkés kék, szürkés zöld, halvány szürke, sötétkék, zöld, világos kék, tengerzöld, barna, kékes, vagy zöldes árnyalatokkal, közép- vagy sötétbarna színekben.

A sminkelésnél jól áll a a „fáradt” rózsaszín, a türkiz zöld, és a kékes fukszia. Szemhéjszíned lehet a szürke; az ezüsttől az antracitig; szürkés barna; ibolyakék; kék és zöld árnyalatai; halványsárga; és a rózsaszín is. Szájszínként a piros árnyalatok nagyon jól állhatnak, de ne a tűzpirossal próbálkozz!



Ősz típus 
Az ősz típus egy meleg színcsoport, amire a világos, érzékeny, elefántcsont színű bőr barackrózsaszín orcákkal jellemző. Erőteljes szem és hajszín jellemezi az ősz típusúakat.Haj általában közép- vagy sötétvörös; vöröses fényű barna, sötétbarna; aranybarna; gesztenyebarna; közép- vagy sötétszőke; vöröses fényű sötétszőke színű. A szem színe a legvilágosabbtól a legsötétebbig terjedhet.

Arcpirosítónak elég sok szín közül válogathatnak az őszi lányok, kivéve a rózsaszín árnyalatait. Tehát lehet korall, lazac, terrakotta, meleg piros, fahéj a pirosítód színe. Rúzsként nagyon jól mutat az aranyos ragyogás. Szemhéjfestéknek minden meleg föld-színt ajánlani tudom vékony rétegben, a jeges színeket viszont jobb kerülni.



Tél típus
A tél egy hideg színcsoport, amire a világos bőr jellemző, aminek alapszíne kékesen, zöldesen hideg, porcelánszerű. A haj hideg árnyalatú, általában hamvas, barna vagy fekete. A szem kontrasztos, zöld, jég-kék vagy világos szürke színű lehet.

Pirosítóként jól áll a tél típusúaknak a piros, a hideg rózsaszín, és a fukszia is. Tekintetet kihangsúlyozzák a türkiz, ibolyakék, grafit, ezüst árnyalatai. A kontrasztokban gazdag archoz jól illenek a kék-piros árnyalatok, így rúzsként feltehetsz a málna, pink, fukszia színpalettájából.



Te melyik színcsoportba tartozol? Szoktál ez alapján sminket venni?


15 megjegyzés:

  1. Az a gond, hogy én sose, semmilyen leírás alapján nem tudom megállapítani, hogy hová tartozom. :D
    Ha majd egyszer sikerül mégis, hasznos lesz ez a poszt, el is mentem. :)

    VálaszTörlés
  2. Én késő tavaszi, vagy nyáreleji vagyok. :D

    VálaszTörlés
  3. Mint most megtudtam , én tavasz vagyok. Úgy látszik jó színeket is használok, bár szeretem a barna szemhéjpúdert is :)
    andrea.h79

    VálaszTörlés
  4. Én is a tavasz és a nyár között hezitálok. És képtelen vagyok biztosan eldönteni, hogy hideg vagy meleg színeim vannak inkább. :)

    VálaszTörlés
  5. Én eddig nem voltam benne teljesen biztos, de most már látom, hogy ősz kategória vagyok. A használható színek is stimmelnek :)

    VálaszTörlés
  6. Én ősz típus vagyok. Minden meleg színek és mély zöldek barátja. :)

    VálaszTörlés
  7. Na hát most sem sikerül eldönteni, melyik típusba tartozom, ezek alapján egészéves lány vagyok :D Kenem, ami szerintem jól áll azt slusszpassz....

    VálaszTörlés
  8. Ősz típus vagyok, és tényleg ezek az én színeim :) habár van egy szürkés párosításom amiből az egyik acél a másik jeges kékes-szürkés és nagyon szeretem őket, jól is állnak. Az ősz rúzs színei közt nincs ott amivel most nagyon szemezek, ha bevállalósabb lennék simán befektetnék rá, így viszont még győzködöm magam... egy korallpiros vagy narancsvörös (nem is tudom melyik a pontosabb meghatározás)rúzsra. :D

    VálaszTörlés
  9. Hát én tél vagyok ezek szerint, de ezeket a színeket el se tudnám magamon képzelni.. egyáltalán nem tetszik. Én maradok továbbra is a föld színeknél, szerintem az áll jól és kész :D

    VálaszTörlés
  10. A színek alapján nyár és ősz között, én sem tudom eldönteni :D.

    VálaszTörlés
  11. Szerintem én ősz típus vagyok, de a nyakamat nem merném rátenni :) Kb. ilyen földszíneket használtam mindig is, bár a zölddel nem igazán vagyok kibékülve. Szerintem nem áll jól a zöld szememhez. Vagy rossz árnyalatokat próbáltam eddig :)

    VálaszTörlés
  12. Hááát....én tavaszi-nyár vagyok szerintem:)

    VálaszTörlés
  13. Én nyár vagyok ,azonnal magamra ismertem.Érdekes hogy a smink cuccaim tökéletesen visszatükrözik ezt,pedig régen nem tudtam besorolni magam sehova,csak egyszerűen ráéreztem mi áll jól.

    VálaszTörlés
  14. Upsssz.. Csak most találtam erre a blog bejegyzésre. Tetszik. Amúgy a télbe tartozom. Nem tudatosan, de a megfelelő színeket használom már jó ideje. Rájöttem, hogy ezektől "ragyog" a szemem és lesz kerek a smink.

    VálaszTörlés