BLOGKERESŐ

2012. január 3., kedd

Lancôme Éclat Miracle vs Armani Fluid Sheer

Filmeket nézve mindig is olyan bőrre vágytam, mint a főhősnőé. Ok, még most is olyanra vágyok. :) Hibátlan és egészségesen ragyogó bőrre. Amikor egyszer csak megtudtam, hogy az a ragyogás nem a színésznők tökéletes bőrének a kisugárzása, hanem akár nekem is lehet olyanom, elmentem a boltba és beszereztem életem első highlighterét, az Armani Fluid Sheert. Majd valamivel később egy Lisa Eldridge videó hatására beszereztem életem második highlighterét is, a Lancome Eclat Miracle-t.... Teszt, képek.

Armani Fluid Sheer vs Lancome Eclat Miracle....

Az Armani Fluid Sheer 7 árnyalatban kapható folyékony highlighter, amiből nekem a természetes hatású 2-es, shimmering beige nevű árnyalat van meg. 30ml-s kiszerelésű, az Armanira jellemző nagyon letisztult elegáns, pumpás csomagolása van.  Az Eclat Miracle szintén egy folyékony highlighter, viszont ő csak egyféle, mondjuk, hogy színtelen verzióban kapható. 20 ml-s kiszerelése van, és egyszerűbb tubusos csomagolása. A Fluid Sheer ára 15 300 Ft, az Eclat Miracle-é pedig 10 500 Ft, vagyis a két highlighter lényegében ugyan annyiba kerül (mármint per ml). Bár a kiszerelés picinek tűnhet, főleg az Eclat Miracle esetén, a 30 ml, de még a 20 ml is valójában rengeteg, és évekig is elég, még akkor is, ha minden nap használjuk.

Levett kupakkal......

Az alap állaga a két highlighternek nagyon hasonló, mindkettő selymes, szilikonos, ami nem meglepő megnézve az INCI listákat, ugyanis a két termék első öt összetevője teljesen azonos (ami végülis szintén nem meglepő, mert az Armani és a Lancome is a L'Oreál csoport tagja).  Az Eclat Miracle folyékonyabb, de az alap állag, érzet az ugyanaz. A különbség a lényegben van, vagyis a fényvisszaverő tulajdonságban. A Fluid Sheer 2-es árnyalata aranyos, meleg csillogású, és valahogy azt érzem rajta, hogy szemcsésebb, nagyobb fényvisszaverő részecskéi vannak. Az Eclat Miracle viszont semleges, színtelen csillogású, és nagyon finomak benne a fényvisszaverő részecskék. A képeken láthatjátok egymás mellett a kettőt, felül mindig a Fluid Sheer, alul pedig az Eclat Miracle:

Kinyomva a tubusból
Eloszlatva (nagyjából) vaku nélkül
Eloszlatva (nagyjából) vakuval




Mindkét highlighter tartós, ha reggel feltesszük őket még este a munka után is van egy kis ragyogása a bőrnek, ha úgy esik a fény, bár szabad szemmel délutánra rajtam már nem igen láthatóak (persze reggel is csak az látja, aki direkt ezt nézi). A Fluid Sheert nekem egy kicsit nehéz tökéletesen eloszlatni, hogy egyrészt szép is legyen, másrészt csak oda kerüljön, ahova szeretném, de egy gyakorlottabb kéznek ez biztos nem gond. Az Eclat Miracle könnyebben eloszlik, és az annyira kis szolid, hogy az se baj, ha nem olyan pontosan tesszük fel, mert úgyis csak akkor látszik, ha a úgy esik rá a fény. A képeken láthatjátok a két highlightert tökéletesen eloszlatva a "helyükön", vagyis az arccsontomon. Nem tudom, hogy csak képzelem-e, vagy tényleg látszik a képeken a különbség:

Fluid sheer a "helyén"
Eclat miracle a "helyén"


Melyiket ajánlom? Mindkét termék alapvetően klassz, szép és jó, de nekem a mindennapokban az Eclat Miracle vált be jobban, mivel könnyebben kezelhető és szolidabb, nappalra, a mindennapokhoz talán jobban illő, nagyon természetes ragyogást ad. Viszont aki erőteljesebb ragyogásra vágyik vagy inkább esti sminkhez szeretne highlightert, annak azt hiszem, hogy a Fluid Sheer lesz a jobb választás.

Te használsz highlightert? Milyet? 

6 megjegyzés:

  1. nagyon ritkán használok highlightert, touche eclat-t a szem alá, ill. egy mac-est a semi precious kollekcióból. ajándékba örülnék a lancome-osnak, de sztem ennyit nem adnék érte.

    VálaszTörlés
  2. Pont ezt az Armanit néztem ki magamnak, de most elbizonytalanodtam. Azért is, mert csak a Chanelt bírja az arcom és az eddig használt Teint Innocencet kivonták a forgalomból.
    Ma kértem a Douglasban mintát az új Chanelböl, de állítólag három éve nem adhatnak...Németország...
    Nem írnál posztot alapozó kontra BB krémröl? Tényleg annyira jobbak ezek a koreai csodák, hogy lemondhatunk a nappali krémröl és az alapozóról?
    Én highlighternek Bobbi Brownt használok.
    Andrea

    VálaszTörlés
  3. Pont két napja vettem meg az elő BB krémemet (Missha Signature) és most próbálgatom. És tök vicces, mert már el is terveztem, hogy írni fogok alapozó vs színezett hidratáló vs BB krém posztot. Szóval lesz majd....

    VálaszTörlés
  4. Szuper! Nagyon várom! :)
    Én a Garnier BB-jét kenegetem ( alapozóval keverve), mert nálunk ismeretlenek ezek az ázsiaiak. Elég érdekes nem, hogy Mo-tól nyugatra ritkaságok ezek a krémek ?
    Andrea

    VálaszTörlés
  5. Nehany megjegyzest szeretnek fuzni Armani Fluid sheerhez. A termeket 3 felekepp lehet hasznalni, alapozo ala baziskent, alapozoval keverve annak tokeletesitesere, pirositokent. Ezt a tobbfele felhasznalasi lehetoseget biztositja a termek szeles szinskalaja. A Fluid sheert ecsettel remekul fel lehet vinni ... tudom sokan az ujjbegyuket hasznaljak erre a muveletre, amely nem egyenletes elosztast biztosit. Konnyu allagu, konnyu vele dolgozni. Ha pirositokent hasznaljuk es fedopudert teszunk ra, gyonyoru natur hatast biztosit. Nekem nagy szerelem, mint mas Armani kozmetikum.
    A L'Oreal tagsagaval kapcsolatban, Armani licence-t adott el a L'Orealnak, tehat nem a ceget olvaszotta bele a L'Oreal csoportba.

    VálaszTörlés
  6. Köszi a Fluid Sheer tippeket, és a pontositást az Armani L'Oreál kapcsolatáról. :)

    VálaszTörlés