BLOGKERESŐ

2012. május 28., hétfő

Sminktermékek nyárra

Ha a nyár még nem is jött el, azért előbb-utóbb várható, hogy beköszönt a kánikula, amikor érdemesebb kicsit másféle termékek után nyúlni, mint amiket hűvösebb időben használok. Termékötletekhez kattintsatok a folytatásra :)


BB krémek, színezett hidratálók

Hacsak nincs valami szörnyűséges takargatnivalótok, köszönjetek el az alapozótól nyárra, és helyettesítsétek színezett hidratálóval, vagy az idén már karnyújtásnyira levő BB krémekkel, melyeknek nagy előnyük, hogy extrakönnyű viseletet nyújtanak, és tartalmaznak fényvédőt is, amiből nyáron nem lehet eleget használni - az Estee Lauderé SPF35-t, a Clinique SPF30-t (teszt vele itt), és a legnépszerűbb korei verzió, a Missha Signature pedig SPF25-t.


Bronzosítók, arcpírek


A szép barna arcszínt bronzosítókkal lehet tovább fokozni, melyből por formájútól kezdve a folyékonyig hatalmas kínálat áll rendelkezésünkre. A Krémmánia legnépszerűbb bronzosítója a sajnos csak neten rendelhető, csokis illatú Bourjois Delice de Poudre és a bársonyos állagú Chanel Soleil Tan De Chanel krém állagú bronzosító, de érdemes körbenézni a többi márkánál is!
Pirosítók esetén a por állagúak helyett érdemes a krémes-habos illetve folyékony pírek felé kacsintgatni, mégpedig azért, mert azon túl, hogy ezekkel sokkal könnyebb dolgozni, tartósabbak is, mint a por alapú társaik. Én ilyenkor a habos Maybelline Dream Mousset szeretem használni, de azidén debütált folyékony állagú, szatén finist biztosító Clarins Instant Light Blush is szuper választás, illetve a nemrég megújult, többfunkciós Bobbi Brown Pot Rouge krémes pirosítóval sem foghattok mellé.


Szemfestékek


A szemfestést illetően érdemesebb egy jobb minőségű szemceruzára beruházni. Amikről biztosan tudom, hogy nagyon jól bírják a strapát, azok a MAC csillámos ceruzái a Pearlglide Intensek (teszt velük itt) illetve a matt árnyalatok kedvelőinek a Bobbi Brown nemrég debütált Long Wear szemceruzái, melyek a híres Bobbi Brown tusok ceruzába zárt verziói. Olcsóbb verziók pedig a Mara és a Krémmániások által is kedvelt Essence Long Lasting szemceruzák, melyek figyelemre méltóan jók az árukhoz képest
A szempillaspirálok termén is jobb biztosra menni - ha tehetitek, válasszatok vízálló verziót.


Ajakbalzsamok, szájfények

Nyáron talán a legjobb szájfényt használni, ugyanis a napsütésben gyönyörűen ragyognak és a legtöbb rúzzsal szemben az ajkakat is hidratálják. A legkényelmesebb használatot ilyenkor a tubusos szájfények biztosítják, melyek közül a legjobbak és legtartósabbak a klasszikus Lancome Juicy Tubesek (teszt vele itt) illetve a Clinique Superbalmjai. Olcsóbb változata ezeknek a NYC Kiss Glossai.
Ha nem szeretitek a szájfényeket, akkor színezett ajakbalzsamok jelenthetnek kellemes alternatívát. Egy korábbi postomban már összeszedtem a legjobb verziókat
A rúzsok terén a nyár divatszíne az élénk narancs és a fukszia. Ezekben az árnyalatokban az a jó, hogy önmagukban is öltöztetnek, nem szükséges kifesteni mellé a szemeteket is. A legkényelmesebb ilyenkor shine rúzsokat - például az új L'Oreal Rouge Caresset - viselni, melyek könnyed átmenetei a rúzsoknak és az ajakbalzsamoknak.


Nektek mi a nyári sminkelési rutinotok?

16 megjegyzés:

  1. Mivel nagyon zsíros a bőröm, télen-nyáron kell a púder, úgyhogy nekem szinte ugyanaz a sminkem, csak nem kenek az alapozó alá hidratálót.
    Mondjuk direkt napozni nem ülök ki sminkben, sőt inkább kerülöm a napot.

    VálaszTörlés
  2. Én amint jön a jó idő, váltok színezett hidratálóra/bb krémre, a rúzsról szájfényre. Egy ideje már a púdert is elhagyom, a zöld dobozos Balea mattító krémet használom alapnak, sem a garnier bb, sem a mezei alapozók nem fénylenek felette. (extra zsíros a homlokom, szóval nagy pozitívum,hogy reggeltől estig matt maradok, és meglepődtem, hogy egy kb 800ft.os krémmel értem el ezt a hatást)

    VálaszTörlés
  3. Én nyáron vagy Maybelline Dream Matte alapozót használtam eddig, vagy semmit, ha kitört és már jó színe van az arcomnak. BB krémet még nem próbáltam, de olyan sok jót olvastam róla mindenhol, hogy szerintem idén én is beruházok egyre :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amúgy én se nagyon sminkelek nyáron - korrektor, szempillaspirál, szájfény és kész :)

      Törlés
  4. Nagyon jó kis poszt :)
    Egyébként sem szoktam magam erösen festeni, de nyáron föleg nem.
    Estée Lauder BB krém, szempillaspirál, szájfény.
    A.H.

    VálaszTörlés
  5. Ha már nyári sminktermékek, kérhetnék egy kis segítséget? A shiseido-nak van egy SPF 42-es "nyári" alapozója, de nem tudom, lehet-e kapni nálunk, és ha igen, forgalmazzák-e az SP10 (legvilágosabb) árnyalatot. A tesztek alapján gyönyörű fedése van és nekem is csak jó tapasztalataim vannak a márka alapozóival.
    Látta már valaki hazai parfümériákban? Eléggé feltűnő, kék csomagolása van.

    VálaszTörlés
  6. Számomra a nyár évek óta a pigmentfoltok elleni küzdelem jegyében telik. A magas fényvédelem és hámlasztás ellenére nyár közepére mindig a foltok győznek az arcomon, ezért camouflage jellegű alapozót használok az arcomra kent ásványi fényszűrő fölé. Több időt töltök emiatt a tükör előtt, mint az év bármelyik időszakában, hogy a végeredmény még közelében járjon azért a természetes megjelenésnek.
    Rúzs helyett azonban én is szívesebben használok szájfényt, jelenlegi kedvencem az Avon 3-as mixelt aplikátoros terméke, amelyhez minimális szemsminket és matt arcbőrt társítok.
    Üdv: bandita

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt a szájfényt még nem is láttam, majd utánanézek :)

      Törlés
  7. Csatlakozok az előttem szólóhoz. Nekem is az uv sugarak kivédése a fő szempont, és a mattítás, ez utóbbi téren nem sok sikerem van....valószínű hogy inkább belső okai lehetnek, stressz. Most kinéztem a makeup plázában egy új terméket, a Suede Effect Pressed Powder spf 15 (matt kompakt fixáló), a rimmel stay matte egyáltalán nem vált be, plusz fényvédőset kerestem. Egyébként a city block sheert kenem fel reggel(délután bioderma kompakttal korrigálok), egyre jobban kedvelem, plusz nagyon nagyon kevés korrektor, egy pici bronzosító, meg highliter.Szemre mostanában az alverde jumbo szemcerka,metálszürke színben, plusz spirál. Néha kenek vmit a számra, de ahogy beérek a munkahelyemre, tuti, hogy iszok vizet, vagy teát, aztán napközbe se nagyon hiányzik az irodában a rúzs( bár szeretem ha ki van festve a szám). Viszont a Terra naturi "fényajakbalzsamját" kenegetem.
    Kezemre most gondolkozok fényvédős kézkrémen, de a neutrogéna spf20-asról nem nagyon hallottam véleményeket,így még hezitálok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hm, púderekről nem is írtam, de nekem valahogy kimaradnak nyáron. Tudom, hogy mattosít meg minden, de nyáron olyan nehéz tőlük az arcom.. :S

      Törlés
  8. Kedves Wishes!

    Légyszi csinálj egy arcápolásos bejegyzést, ha ráérsz! Érdekelne, hogy milyen arcápolási termékeket használsz, mert nagyon szép az arcbőröd!! Előre is köszönöm! Kellemes hétvégét! :))
    Niki

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fú, nincs olyan összeszedett arcápolási rutinom, mint Apolkának, szóval nem hinném, hogy megérdemelne az egész egy külön postot, inkább leírom itt :)
      Az arcom egész kiskorom óta Unguentum hydrophilicum nonionicum mosdókenőccsel tisztítom, ápolni pedig pedig Bioderma Sensibio Forteval szoktam estre, reggel pedig Bioderma Hydrabo Serummal. Ha szárazabb vagy problémásabb a bőröm, akkor az az 5%os Paula's Choice Paula's Choice Resist Daily Smoothing Treatmentet kenem a problémás részekre. Gyakran használok valamilyen vízpermetet, általában a krémeket is vízpermet után viszem fel, és persze fényvédőzöm, már csak a világos bőröm miatt is. Igazából ennyi :)

      Törlés
  9. Annyira de annyira szeretném szeretni a bb-krémeket, eddig négyet próbáltam, a Garnier fénylett rajtam, a skin 79-es hot pink és vip gold kicsit sápasztott, a missha perfect cover nagyon szép fedést adott, de ami közös: az összeset utálja a bőröm. Én nem tudom mire lehetek allergiás, mert korábban, alapozó használatkor nem volt ilyen gondom, de ici-pici kis dudorok, pattik lesznek rajtam. Miért???:( Szerintetek érdemes lenne megpróbálnom a missha signature-t? Jobb értékeléseket kapott, mint az általam eddig próbáltak...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet hagynod kéne a koreai vonalat. Az Estee Lauder és a Clinique BB krémjeit próbáld ki, az utóbbi illatmentes, ő nem hiszem, hogy bántaná a bőrödet :)

      Törlés
    2. igen, a Clinique-kel szemeztem már...kipróbálom, köszi!:)

      Törlés