BLOGKERESŐ

2012. szeptember 13., csütörtök

Vendégposzt: Speciális célú testápolók

Az általános testápoló körkép után horzso most a legnépszerűbb speciális célú testápolókat gyűjtötte össze Nektek!

Cellulit elleni termékek
A KM kedvenc ebben a kategóriában az Alverde testolaja. A gyártó ígérete szerint 1 hónap alatt megszabadít a gödröcskéktől és feszesebbé teszi a bőrt. Vizes bőrre kell felkenni és bemasszírozni a problémás területre. Jól felszívódik, puhítja a bőrt, illata kellemes, de erős. Az ára 1.700 Ft körül van, a  DM-ben kapható saját márkás natúrkozmetikum. A vélemények szerint valóban feszesít, és volt, akinek kisebbek lettek a puklik, mások némi karcsúsító hatást tapasztaltak.
Narancsbőr ellen a másik említésre méltó termék a KM használói között az Avon testápolója. 11 vélemény alapján majdnem maximális pontszámot kapott. Illata kellemes, állaga kissé ragacsos, de pár nap alatt már látható a feszesítő hatása, és idővel a gödröcskéket is enyhíti. Ha nem is tüntet el minden hibát, sokat javít a bőrön.
Az Aromax masszázsolaj is hatásosnak tűnik narancsbőr ellen. A bőrön melegítő hatást vált ki, torna, mozgás előtt érdemes bekenni vele a problémás területet, így hatása fokozható. A bőrt simábbá és puhává varázsolja. Visszeres lábra ne használjuk, mert vérbőséget okoz az erekben. Ára 800 és 1500 Ft között mozog.
Még csak ketten próbálták, de ők nagyon jó véleménnyel vannak az Evelin Slim narancsbőr elleni krémről. Érzékeny bőrre is használható, illata mentolos, hamar beszívódik, nem ragacsos. Mindketten tapasztaltak a combjuk körméretéből csökkenést, és a bőr feszesedését.




Testápolók önbarnító hatással
Az Alverde termékét 39 vélemény alapján 4-es körülire pontozták, de vélemények eléggé megoszlanak. Érdekes, önbarnítóra jellemző fura illata van, világos bőrűek szerint sárga a hatása. Foltos viszonylag kevés használó lett, a legtöbbjükön egyenletes volt a hatás, valószínűleg ők használtak előtte bőrradírt. Érdemes alá hidratálót tenni, akkor jobban hat. A sötétebb bőrűek szerint természetes színt ad, és nem foltokban kopik le.
A L’Oreal 24 órás barnító krémjét eddig 7-en véleményezték, csupa maximum ponttal. Nem lesz tőle foltos a bőr, hidratál, természetes barna színt eredményez még a fehér bőrön is. Egyetlen hátránya, hogy kopása nem túl egyenletes. UV szűrőt nem tartalmaz, ezért mindenképpen kell fölé fényvédő.
3 vélemény alapján nagyon jó terméknek tűnik az Yves Rocher testápolója. Megfelelő a hidratálása, már másnapra természetes, barna bőrt eredményez, de világos bőrűek inkább színtelen testápolóval keverve használják. A bőr nem lesz foltos vagy sárgás a krém felvitele után.


Napozás utáni testápolók
Most nyáron aktuális téma a napozás, és az ezutáni bőrápolás.
Nagy népszerűségnek örvend az AVON Napozás utáni hűsítő spray, ami C vitamint tartalmaz. Kedvező az ára, nyugtatja a leégett bőrt, gyorsan beszívódik. Könnyedén felvihető, nem lesz tőle ragacsos a bőr, kellemesen hűsít. Leégés esetén érdemes több alkalommal is használni, hogy eltüntesse a pirosságot és a bőr teljesen megnyugodjon,
Több jó vélemény érkezett a Garnier Ambre Solaire hidratáló spray-ről is, nem zsíros, jól hidratál, gyorsan segít a pirosságon. Akár epilálás után is érdemes alkalmazni.
A Fabulon napozás utáni balzsama is gyorsan hat, állaga eléggé folyós, de ha betesszük a hűtőbe, ezen lehet segíteni. Segít a viszketésen és a pirosságon azon túl, hogy hűsít és nyugtatja a bőrt.
Patikákban kapható a Vichy napozás utáni teje. Nagyon jól hidratál, nem ragad, könnyen beszívódik, könnyű állagú, érzékeny bőrre is használható. Jól hűsíti a bőrt és segít a napégés tüneteit enyhíteni.
19, nagyrészt 5 pontos vélemény érkezett a Hawaiian Tropic Aloe Vera-s termékéről. Napozás, de akár szolárium után is hasznos, nyugtatja és hidratálja a bőrt, nem okoz irritációt, friss az illata, állaga hűs, zselés, és megakadályozza a lehámlást.


Testápolók hámlasztó hatással
Nem sok hámlasztó testápolót találni a Krémmánián, és ami fel van töltve, arról sincsenek vélemények. Fontos tudni, hogy minden hámlasztó termék használata mellett naptejet kell használni.
Szerintem nagyon hasznos termék a Paula’s Choice 2 % BHA-t tartalmazó készítménye, ami 2 % szalicilsavat tartalmaz. Ez segít eltüntetni a száraz foltokat a bőrről. A gyártó ígérete szerint selymes a textúrája, gyorsan beszívódik, csökkenti a gyulladást és enyhíti a bőr vörösségét. Segít a keratosis pilaris (kiemelkedő vörös dudorok) kezelésében. Hasznos összetevőit tekintve a szalicilsavon túl antioxidánsokat, gyulladáscsökkentőket, hidratáló anyagokat és vitamint tartalmaz. Ára 27.5 EUR, 100 %-ban illat- és színezőanyag mentes.
Szintén a Paula’s Choice terméke a 10% AHA-t tartalmazó Skin Revealing testápoló, ami a száraz vagy napégette bőrre ideális. A gyártó szerint segít feltárni az egészséges, puha bőrt. Textúrája krémes, antioxidánsokban gazdagformula simává teszi a bőrt. Ára 27.5 EUR, amiért 210 ml-t kapunk.


Feszesítő testápolók
Aki már aktuálisnak érzi, érdemes szétnézni a bőröregedés megelőzését vagy feszesítést ígérő testápolók között. Remek feszesítő hatásról számol be a felhasználók többsége a Helia-D termékénél. 250 ml kb 800-1.000 Ft-ba kerül. Krémesen tápláló hatású, mégis gyorsan felszívódik, állaga kicsit folyós, a száraz bőrűeknél azonban előfordul, hogy nem hidratál eléggé.
Megelőzésre szánták a dr. Organic rózsás testápolóját, így 3 féle antioxidáns került bele. Ezen kívül tartalmaz még gyulladáscsökkentőket, hidratálót, kémiai hámlasztót és vitaminokat is. Inkább száraz és normál bőrre ajánlják. Finom, rózsa illatú, jól hidratál, mégis gyorsan beszívódik a bőrbe.
Regeneráló hatású a Weleda gránátalma kivonatot tartalmazó olaja, amely bársonyosan puhává varázsolja a bőrt, gazdag, tömény textúrájú, azonnal ápol és regenerál, valamint könnyed, gyümölcsös illattal rendelkezik.

Testápolók terhességi csíkok ellen
És végül, de nem utolsó sorban néhány jó termék a kismamáknak, terhességi csíkok ellen. Natúrkozmetikum, így biztonsággal használható az Alverde terméke, amely terhességi csíkok ellen, vagy akár a hízás-fogyás miatti bőrkárosodás kezelésére is használható. Az illata jó, a kiszerelés gazdaságos, nem kell belőle sokat használni egyszerre. Ahhoz, hogy hasson, érdemes minden nap bekenni a bőrt. Sűrű az állaga, jól hidratál, növeli a bőr rugalmasságát. Szülés után is érdemes használni a legjobb hatás elérése érdekében. A felhasználók elégedettek a hatásával.
A Babylove testolaja is bevált használóinak, és a Babydream termékével is maximálisan elégedettek a véleményezők.


Ti használtok olyan testápolót, aminek van valami spéci extra funkciója?

7 megjegyzés:

  1. Yamuna paprikaolaj - leghatásosabb narancsbőr elleni szer, Vichy - stria megelőző krém, aztán napozás után tényleg a legjobb a hawaiian t. zselé, a L'oreal önbarnítóját kb. 3 hónapja keresgélem, müller, dm, rossmann, auchan de nem találtam rá eddig sehol...

    VálaszTörlés
  2. szerintem meg a tiszta aloe gélek a legjobb napozás utáni testáplók, kár hogy azok nem lettek ide véve. :)

    VálaszTörlés
  3. Horzso: Cellulitisz elleni termékek????? Komolyan? Könyörgöm!
    Ha már akkora nagy szakértőnek állítjátok be magatokat, vagy adott egy feladat,
    hogy a legjobb narancsbőr elleni készítményt, testápolót, hidratáló krémet,…stb.
    elemezzétek ki, vagy egyáltalán írjatok róla, akkor legalább tájékozódjatok egy
    kicsit!!!!! Ez nem csak neked szól, hanem mindenkinek, aki a neve alatt vállal
    egy cikket!


    A CELLULITISZ a laza kötőszövet kimondottan fájdalmas
    gyulladását jelenti, míg a CELLULIT a bőr irha rétegében lerakódó salakanyagok,
    amik azzal, hogy magukhoz szívják a körülöttük lévő szövetekből a nedvességet,
    gömbökké alakulnak. Ezek ödémákat okoznak, amik egymással találkozva
    felszakítják a rostok szerkezetét, ezáltal ugye a bőr felületén láthatóvá válik
    a hétköznapi „narancsbőr”.


    Azt hiszem érzékelhető a különbség! Amiről Te írsz – horzso –
    az az utóbbi, mivel az első már orvosi eset.


    Én nagyon meg vagyok elégedve az oldallal és fontosnak
    tartom, hogy hiteles tájékoztatást kapjanak a nők, arról, hogy tulajdonképpen
    mit is visznek fel az egyik legfontosabb és egyben legnagyobb szervükre – a bőrükre.
    Ezért kérlek nagyobb szakmai felkészültséggel állj neki a legközelebbi
    bejegyzésedhez!

    VálaszTörlés
  4. Javítottam az elírást! Köszi szépen, hogy szóltál!

    VálaszTörlés
  5. A krémmániára feltöltött és népszerűnek értékelt termékek közül válogattam :)

    VálaszTörlés
  6. Kedves Anna! Valóban nem tudtam, hogy a cellulitisz és a cellulit két külön dolog, de a köznyelvben a narancsbőr szinonímájaként épült be a cellulitisz. Rákerestem a google-ban, és az összes találat, amit cellulitiszként felhozott, a narancsbőrről szól.
    Semmi szakmai nem volt a poszt-ban, kizárólag a termékek gyártóinak ígéreteiről, ezek megvalósulásáról és a KM felhasználóinak véleményéről írtam. De legközelebb minden kifejezésnek utána fogok nézni, amit használok.
    Üdv.
    horzso

    VálaszTörlés
  7. Igen, ebben igazad van, hogy a narancsbőr szinonímája az lehet cellulit is, meg cellulitisz is. Az egyik ahogy mondtam orvosi eset, a másik pedig a hétköznapi narancsbőr. Nem kell rossz néven venni az előző kommentemet.
    Üdv:
    Anna

    VálaszTörlés