BLOGKERESŐ

2012. október 6., szombat

Kézkrém Körkép - Vendégposzt

A mai poszt vendégposzt, amit horzso írt Nektek a kézkrémekről.

Személyes kedvencek
Nem tudom, Ti hogy vagytok ezzel, de nekem az összes kence közül a tökéletes kézkrém megtalálása jelenti a legnagyobb problémát. Arra már rájöttem, hogy hetente 2-3 alkalommal, érdemes bőrradírral átmasszírozni a vizes kezeimet, sokkal jobban felszívódik a kézkrém. Radírozásra a Logona bio aloe bőrradírt használom.




Télen mindig nagyon kiszárad a kezem a hidegtől, erre eddig egyetlen jó terméket találtam, és ez a LUSH Handy Gurugu kézkrém. Előnye, hogy rendkívül jól hidratálja a kéz bőrét, megszünteti a berepedezéseket, karbantartja a körömágyat, én még a körmeimbe is bedörzsölöm. Az illatát is szeretem, és szerintem jól beszívódik a bőrbe. Hátránya, hogy kétféle parabent tartalmaz, amit én inkább kerülnék. Ár/érték arányban viszont nekem megfelelő, elég sokáig tart, 100 gr a kiszerelése, ami nagyjából 3.000 Ft-ba kerül, de tényleg kiadós.  A KM felhasználók kevésbé lelkesednek érte, mint én, 9 vélemény alapján 3-as az értékelése.

Melegebb időben kedvencem a Murnauers Totes Meer kézkrémje, amelyben kétféle antioxidáns, hidratáló, és vitamin, valamint holt-tengeri só található. 9 értékelés alapján majdnem maximális a pontszáma, ráadásul a többféle célra is használható, Van, aki arckrémként, más szemkörnyékre és szájra használja, és persze a legtöbben a kezükre. Az ára 700 Ft körül van, a tubus 75 ml-t tartalmaz, az összetevői is rendben vannak. A krém tökéletesen beszívódik, az illata enyhe, picit emlékeztet a tengervízre, nem ragadós, nem csúszós, nagyon jól használható.

Igazán melegben az Alverde körömvirágos kézkrémet használom, ami a KM-en 26 véleményen alapján 4-est kapott. Az ára 5-600 Ft a DM-ben, 75 ml-t tartalmaz a tubus. 3 féle antioxidáns és vitamint, gyulladáscsökkentőt és hidratáló anyagot tartalmaz, valamint olivaolajat, méhviaszt, shea vajat, körömvirág és aloe vera kivonatot. Az illata megosztja használóit, van, aki szerint nagyon kellemes, de olyan is akad, aki szerint ez már szag. Könnyű krém, ami jól beszívódik, melegben sem zavaró. Komolyabb problémákra nem válik be, általános ápolásra nekem teljesen jó.

Csak mintát próbáltam a Paula’s Choce öregedés elleni kézkrémből, ami 30 faktoros fizikai fényvédelemmel látja el a bőrt. Hasznos összetevői között antioxidánst, gyulladáscsökkentőket, hidratáló anyagokat és panthenolt találunk. Napközbeni használatra nagyon jó lehet a fényvédelem miatt. Ezzel, és az antoxidáns segítségével lassíthatjuk a bőr öregedési folyamatát és megelőzhetjük a kézfejen kialakuló foltokat. Ára kissé magas, 19.5 EUR 50 ml, de annak, aki már tart a bőröregedéstől, érdemes lehet kipróbálni.

Krémmánia kedvencek
34 vélemény alapján 4.5 az értékelése a Balea Urea kézkrémnek. Az értékes hatóanyagok mellett 7 (!!!) féle tartósítószert tartalmaz. Ahhoz, hogy jól beszívódjon, el kell találni a megfelelő mennyiséget, de a hatása kiváló a száraz, berepedezett, kipirosodott, esetleg vérző kezekre. Majdnem maximális pontszámmal rendelkezik 26 vélemény alapján az AVON Planet Spa holt-tengeri kézkrém. Hasznos összetevői vitaminokból, hidratáló anyagokból, antioxidánsokból és a holt-tengeri sóból állnak, de a 3 féle tartósítószer az listán előrébb áll, mint a holt-tengeri só, tehát előbbiekből mennyiségben több van benne. Az illata elég erős, de sokan szeretik, jól hidratál, kevés kell belőle az eredményhez, állaga könnyű, nem zsíros.


20 vélemény alapján szintén 4.5 körüli értéket kapott a L’Occitane Sheavajas kézkrém, amiből kis mennyiség is elég, hidratáló hatása hosszan tartó, illata finom, az ára viszont borsos. Egy antioxidáns és három féle hidratáló anyag mellett többek között szilikont, rengeteg illatanyagot és 4 féle tartósítószert találunk az összetevőlistában. 14-en kedvelik az Yves Rocher 2in1 bio árnikás kézkrémjét, amelyben valószínűleg csak az árnika kivonat bio, mert az összetevőlista alapján a termék nem nevezhető bio-nak. Jól hidratál, gyógynövényes illatát sokan szeretik, maximálisan beszívódik a bőrbe, hidratáló hatása hosszan tart.


Ti milyen kézápolási termékeket használtok?

6 megjegyzés:

  1. Nekem a sanatopic vált be, semmi más. Ebben is van parabén, de cserébe rövid az összetevőlista és tényleg hatásos. Nincs jó illata, nem "kényeztetés" a krémezés vele, nincs "spa élmény", csak pihe-puha bőr. :) Elég komoly ekcémám van, de ha ezt bevetem, elbánik vele.

    VálaszTörlés
  2. A Balea ureás kézkrémet szeretem a legjobban, általános karbantartásra, télen-nyáron. Egészségügyi dolgozóként, óránként többször alkoholos kézfertőtlenítőszert használva azonban a kézbőröm néha sebesen hámlik, ilyenkor SOS az Alverde Baby popsikenőcsöt vagy a sima kék dobozos Nivea krémet használom. Mindkét termék nálam varázsszerként működik, néhány óra alatt képes a gyulladásos tüneteket csökkenteni és védőréteget biztosít a további vegyszeres behatások ellen.

    VálaszTörlés
  3. Pont szükségem volt egy ilyen posztra, de aztán rájöttem, hogy Moszkvában drága játék lenne ilyen termékekkel próbálkozni, ráadásul itt nincs se Balea, se Alverde a forgalomban (tudtommal). A Nivea krémet naponta négyszer-ötször kenem a kezemre, de a beszívódása után rögtön húzódik a bőröm. Az egyetlen krém, ami hatott, az a Naturland lábpuhító krém, de azt is csak esténként tudom a kezemre kenni, mert nagyon zsíros.

    VálaszTörlés
  4. Én shea vajat használok, de pont most akarok valami gyorsan beszívódó "táskábadobós" krém után nézni, szóval jól jött ez a poszt! :)

    VálaszTörlés
  5. többnyire eucerint használok, szuperül bevált.

    VálaszTörlés
  6. Crabtree & Evelyn , horzso, próbáld ki, imádni fogod! http://kremmania.hu/kremek/crabtree-evelyn-la-source-kezterapias-krem

    Bár itt is van 4 tartósítószer, szerintem a 3/3-as inci kárpótol! :)

    VálaszTörlés