BLOGKERESŐ

2012. november 1., csütörtök

Ajakápolók - Vendégposzt

Most újfent horzso vendégposztja van terítéken, mégpedig az egyre aktuálisabb ajakápolók témáját járta körül.


A hidegebb idő közeledtével újra fókuszba kerülnek az ajakápoló készítmények. Ha szétnézünk a Krémmánián, rengeteg terméket találunk erre a célra.
Legtöbben a Carmex termékeit véleményezték, az egyik az SPF 15 stift, a másik tubusos Original készítmény, amelyet úgy tűnik, a legtöbben használtok. Mindkét termék népszerűsége picivel 4 csillag felett áll, míg a tégelyes kiszerelésű Classic verzió 23 vélemény alapján maximális közeli értékelést kapott.
Összetétel szempontjából a tégelyes tűnik a legjobbnak, többek között lanolint, kakaóvajat, méhviaszt, kámfort és mentolt, valamint szalicilsavat tartalmaz. A többi verzióban is megtaláljuk ezeket az alkotóelemeket, a tubusosban van még paraffinum liquidum, a fényvédősben pedig két kémiai fényvédőt találunk, amelyből az egyik magas kockázatú összetevőnek minősül.
A felhasználók véleménye alapján a termékek hűsítenek, duzzasztják az ajkakat, herpesz elleni hatással rendelkeznek, a tégelyes a legjobb hidratáló hatású, és kámfortartalma miatt megfázás esetén orr alá kenve könnyíti a levegővételt. Az illatuk és az ízük erősen mentolos, a stift hajlamos nagy melegben megolvadni és nagy hidegben, cserepes szájra előfordult, hogy rontott a helyzeten.
Az Oriflame Tender Care balzsam 4.5 csillagot kapott 67 véleményezőtől. Fő hatóanyaga a méhviasz, és találunk benne némi E vitamint is, tartósítószerként propylparabent használnak. Gyorsan rendbeteszi a kicserepesedett ajkakat, több célra is használható, akár kirepedt sarokra, vagy száraz könyökre is. Hátránya, hogy használata kissé nehézkes, a kis tégely túl magas a szélességéhez képes, ezért egy idő után nehéz kihalászni a tartalmát, főleg hosszabb körömmel, ami alá bemegy a krém.
Személyes kedvencem, a még kevésbé ismert, de a Tender Care-hez hasonló termék a Paula’s Choice ajakápolója. Február közepe óta használom minden este, és még kb. a harmada meg van. Összetevők szempontjából (is) ez az eddigi legjobb ajakápoló, amit használtam, hatóanyagként candelilla viasz, méhviasz, kétféle antioxindás, gyulladáscsökkentő, hidratáló, bőrpuhító anyagok és kétféle vitamin található meg benne. Ami még nekem fontos, hogy nincs benne tartósítószer. A legnagyobb hidegben is megóvja ajkamat a cserepesedéstől, kiszáradástól.
A Blistex ajaknyugtató krém 4.5 ponton áll 41 vélemény alapján. Összetevő között fényvédőt, gyulladáscsökkentőt, hidratálót, kémiai hámlasztót, méhviaszt, kámfort, oliva olajat, shea vajat is találunk, és ebben sincs tartósítószer. Illata mentolos. Egy sminkes szakértő véleménye szerint cserepes ajkakra kenve szépen kitölti a ráncokat, így a rúzs nem ül be annyira a száraz redőkbe. Hátrányai között említik, hogy túl ragacsos az állaga, ha kicsit többet viszünk fel a kelleténél, fehér lesz a száj, van, akinél sokára szívódott be.
A FLP Aloe vera és jojoba tartalmú ápolójának - a nevéhez hűen – fő alkotóelemei az aloe vera és a jojoba olaj. Sajnos ez nem tartósítószer-mentes, viszont a szokásos viaszokon kívül allantoint is tartalmaz, amely gyulladáscsökkentő és nyugtató hatással bír. Hosszantartóan hidratál, gyorsan helyrehozza a kiszáradt ajkakat, és van, akinél herpeszre is bevált. Illatát, ízét, állagát nem mindenki szereti, nagy melegben könnyen megolvad.
A Labello-k közül legnépszerűbb a Hydro Care ajakápoló. Többek között petrolátum viaszt, ricinusolajat, fényvédőt, vizet, pámaviaszt, shea vajat, antioxidánsokat, aloe vera-t, E vitamint tartalmaz, tartósítószerként a BHT-t használták benne, ami közepes kockázatúnak minősül. Könnyű, nem hagy zsíros réteget a szájon, nincs színe, szépen fénylik, nincs erős, zavaró illata.



Natúrkozmetikumok
Ebben a kategóriában az egyik legnépszerűbb az Alverde Körömvirág ajakápoló, 71 vélemény alapján kicsivel több, mint 4 csillagot kapott. Összetevői között többek között ricinus- és jojobaolajat, candelilla- és méh- és pálmaviaszt, körömvirág kivonatot, valamint E vitamint találunk. A vélemények alapján jó az állaga, az illata megosztja használóit, nagyon jól hidratál és gazdaságos.
Az Alterra ajakápolója 54 vélemény alapján 4.5 csillagot kapott. Összetevői hasonlítanak az előző termékhez, de ebben shea vajat, oliva – és napraforgóolajat, valamint kamilla – és sárgarépa kivonatot találunk a pálmaolaj és a körömvirág kivonat helyett. Puhít, hidratál, nem túl zsíros vagy fényes, télre viszont többeknek kevés.
A Terra Naturi termékcsaládból a jojobás és kamillás ajakápolót kedvelik a legtöbben. A már szokásos összetevőkön túl földimogyoró olajat tartalmaz, ami bőrpuhító tulajdonságú. Állaga optimális, íze kellemes natúr, nem törik szét a felvitel során, jól hidratál.
A natúr termékek közül a kedvencem a Logona bio körömvirágos ajakápolója, amely 6 vélemény alapján 4.5 csillagon áll. Ricinus- és jojobaolajat, candelilla-, méh- és pálmaviaszt, E vitamint, körömvirág kivonatot tartalmaz. Remekül kezeli és megelőzi a kicserepedést, szép fényt ad az ajkaknak.


A patikában kapható ajakápolók közül 6 vélemény alapján a Vichy Essentielles ajakápolója a legnépszerűbb, amely rózsakivonatot tartalmaz és parabén mentes. Többek között sok bőrpuhító anyagot, ezen kívül E vitamint tartalmaz, valamint egy tartósítószert. Kellemes az illata, nem túl zsíros, az állaga megfelelő, nekem télre kevés, de van akinek szépen rendbetette a kicserepesedett száját.
Nem sok cég kínálatában szerepelnek az ajakradírok, amelyek arra hivatottak, hogy leszedjék az elöregedett hámsejteket szájunkról. Főként a LUSH gyárt ilyen terméket, kínálatukból a KM-án 3 féle található meg. A felhasználók átlagos véleménye alapján elmondható, hogy nem igazán válnak be, 3- 3.5 körüli a pontszámuk. Elég durvák a szemcséik, anyaguk könnyen összeáll és nem lehet szétválasztani, gyorsabban megromlik, minthogy elfogyna a tégelyből. Vannak viszont, aki rendszeresen használják, véleményük szerint minden felesleges hámsejtet eltávolít, és utána nagyon puha lesz az ajak. Az illatukat sokan dicsérik.

És most nézzük azokat a termékeket, amelyek a KM felhasználóinak a legkevésbé váltak be.
18 vélemény alapján 2 csillagos az értékelése a Labello Sun Protect ajakírnak. 25-ös fényvédő faktorral rendelkezik. Fő kifogások ellene, hogy nem hidratál, folyamatosan újra kell kenni vele a szájat, fehér réteget hagy maga után, ami kiemeli a szájon a száraz részeket, így cserepesedés kezelésére nem használható. Apró darabokban ott marad a szájon, és nagyon szárít.
Nem gyártják, de ha esetleg télre vagy retro termékként visszahozzák, nem biztos, hogy érdemes megvenni a LUSH Snow Fairy színezett ajakbalzsamját. 9 vélemény alapján picivel 1 felett van az értékelése. Összetevőit tekintve kétféle hidratálót, sok bőrpuhító anyagot, fizikai fényvédőt, sok színezéket és tartósítószerként parabént tartalmaz. Ára nem éppen baráti, nem hidratál, volt, akinek kicsit szárította a száját, nehéz felvinni és nem praktikus a csomagolása.
A Labello Classic Care 103 vélemény alapján 2.5 csillagot kapott. A vélemények nagyon megoszlanak róla, van, aki már 10 éve használja és elégedett vele, van, aki szerint csodás, tökéletes a hatása, de olyan is akad, akinek kihozzák a Labello-k a herpeszét, volt, akinek cserepesítette a száját, ettől kirepedt, vérzett, van, aki szerint függőséget okoz, annyira szárít, hogy folyamatosan kell kenni vele a szájat.



Ti milyen ajakápolókat használtok?

15 megjegyzés:

  1. carmex tégelyes meggyes meg egy eurósban lehet kapni vmi nevetséges 200 ft körül áron Larélle classic nevú ajakápolót, 100%ban természetes összetevőkből van (shea vaj,kakaó vaj, kókusz olaj, oliva olaj, méhviasz, e vitamin, isopropyl palmytate, aroma), hát hadd ne mondjam imádom:)) télen nehezebb kenni eléggé megszilárddul, de am meg isten a fénye, és kellemes picit édeskés, lassan is fogy.Nyamm

    VálaszTörlés
  2. manna féle shea vajat :)

    VálaszTörlés
  3. Nekem borzasztó érzékeny a számon a bőr, szinte az összes ajakápolótól, no meg a hidegtől kipirosodik, megdagad, majd ekcéma-szerűen kiszárad. Bőrgyógyász diagnosztizálta a jolly joker dermatitist, és ennyiben maradtunk. Mostanában a Primus natúrt elviseli, de ez nem szokott sokáig tartani. No meg sheavaj éjszakára, de azt nem akarok tégelyben vinni magammal a bacik miatt.

    VálaszTörlés
  4. avon care ajakápolót, a naturals univerzális balzsamokat és néha blistex-et

    VálaszTörlés
  5. Adrienn Spaitsné Polgár2012. november 2. 12:15

    Valami Avonosat nagyon ritkán, amúgy nekem a szájfények megoldják a problémát nem kell külön ajakápoló. Bocs, hogy ezt írom, az a Blistex olyan, mint a pillanatragasztó, a Carmex meg mint a cipőkrém kívülről :)

    VálaszTörlés
  6. shea vaj éjszakára, ha nagyon durva a helyzet, akkor méz, és reggelre nyoma sincs a cserepeknek (egyébként a körömágyamra is shea vajat használok, azóta nem sebes folyton), napközben blistex vagy clinique chuby stick.

    VálaszTörlés
  7. Tud valaki ajánlani ajakápolót magas fényvédő faktorral, ami nem fehéredik és jól hidratál?! Köszi :-)

    VálaszTörlés
  8. Kár, hogy a bejegyzésből kimaradtak Yves Rocher ajakápolók, mert szerintem megfizethető áron, nagyon jó kis ajakápolók. Nekem tavaly télen csak az volt képes helyre hozni a számat.

    VálaszTörlés
  9. En is nagy YRocher ajakapolo fan vagyok :) mar uton van az uj karacsonyi limitalt kiadas is ;)) mind a ket fajtabol rendeltem :P

    VálaszTörlés
  10. Sokáig a Labello Classicot használtam, de 2-3 éve már a Carmex a befutó. Ha este nem felejtem el bekenni, reggelre mindig pihe-puhává varázsolja az ajkaimat, és ez kárpótol a furi csomagolásért és azért is, hogy nem a legkellemesebb az íze, illata. Beszereztem egy Lip Smackerst is, prevenciónak elmegy, de ha már kifújta a szél az ajkaim, sajna nem sokra megyek vele :(

    VálaszTörlés
  11. A kérdés jó, de sajna még nem nagyon láttam ilyet. Az SPF 50-is ajakápolók nekem is mindig fehérek, és nem is hidratálnak. Szerintem SPF 15-ös körüliek már használhatók szoktak lenni.

    VálaszTörlés
  12. A BBkrém.hu oldalon kapható egy cuki cucc, a Baviphat mini almája, ami egy jó ki ajakápoló, nekem bejött :) !

    VálaszTörlés
  13. A Primus és a Lora termékek szerintem megdöbbentően említésre méltóak a kategóriában, személyes kedvencek pedig a Spar Beauty Kiss-ei, soha nem okoznak csalódást.

    VálaszTörlés
  14. Nekem a Neutrogena tubusos verziója vált be a legjobban, pedig télen nagyon hamar vérzésig kirepedezik a szám, de ez azonnal használ és pihepuha lesz a szám, és bár 1100 Ft azthiszem most a DM-ben, egyszer egy télen simán kibírható kiadás :)

    VálaszTörlés
  15. @e642d50524c6fdf85d6218ce7f4b4822:disqus , mondd, melyik eurósba kell menni cserkósért?

    VálaszTörlés