BLOGKERESŐ

2013. február 23., szombat

A játék nyertesei, és válaszok a kérdéseitekre

Nagyon köszönjük a sok dicsérő szót, egytől egyig nagyon jól esik a sok kedvesség, amit tőletek kapunk!
Mivel több 100 kérdés érkezett, ezért ide csak azokat választottuk ki, amiről úgy gondoljuk, hogy a többséget érdekelheti a válasz, a többieknek pedig kommentben válaszoltunk! :)



"Hányan (és kik) csináljátok az oldalt/blogot meg úgy mindent?"
W: A Krémmániát alapvetően ketten csináljuk: apolka és én (wishes). A blognál vannak állandó vendégbloggereink is, Medora parfümös cikkekkel segít be, horzso célzott termék összefoglalókat szokott írni, mstindigo pedig a natúrkozmetikumok nagy szakértője.

"Hogy jött az oldal kezdése, és mit adott nektek a blog?"
Még korábban  íródott a Krémmánia születésének történetéről egy poszt, ezt itt tudjátok elolvasni!
 W: Nekem nagyon sokat segített abban, hogy megtanuljam értékelni azt, amiben különleges vagyok, például a hófehér bőrömre a Krémmánián kapott rengeteg pozitív visszajelzés óta vagyok kifejezetten büszke. :) Ezen kívül emberileg is sokat adott az oldal/blog, mert itt tényleg megtapasztalhattam, hogy mennyire jó érzés úgy dolgozni valamin nap mint nap, hogy tudom, hogy a munkám gyümölcse milyen sok ember számára nyújt segítséget. De ami a talán legszuperebb, hogy a Krémmániának sok új barátot, kedves ismerőst is köszönhetek!
A:  Bevallom, hogy büszke vagyok az oldalra, és tök jó érzés az, hogy sikerült valamit létrehozni a semmiből, amit sokan szeretnek és hasznosnak tartanak. Persze rengeteget tanultam/tanulok is az oldalból, szakmailag, emberileg és minden téren. És Wisheshez hasonlóan én is több kedves új ismerőst is köszönhetek az oldalnak, például Wishest is. :)

"Szerintem a Krémmánia már fogalommá vált a neten. Gondoltátok volna, hogy valaha ilyen népszerűek lesztek?"
A: Áh nem.... Kezdetben arról álmodoztam, hogy ha egyszer napi 10 új vélemény is születne az oldalon, az milyen jó lenne . És ez egy nagyon nagy számnak tűnt akkor, amikor csak heti egy új véleményt írtak, azt is  főleg az ismerőseim, ha nyaggattam őket. :) Sose gondoltam volna, hogy egyszer 100 000-nél is több vélemény lesz az oldalon, és naponta több, mint 10 000-en fogják látogatni....

"Ti ezt főállásban csináljátok, vagy munka mellett? És ha munka mellett, akkor mennyire tér el a foglalkozásotoktól ez a "létesítmény"?!"
W: Egyenlőre én csinálom csak főállásban, egész pontosan tavaly ősz óta, előtte pedig suli mellett foglalkoztam  vele, napi 2 órában. Nekem eléggé eltér a végzettségemtől, mivel közgazdász diplomám van, bár az ott tanultakat meglepőmód jól tudom hasznosítani az oldal kapcsán is. A mesterdiplomám például a Krémmániából írtam, nem is olyan régen! :)
A: Én munka mellett csinálom, főállásban IT-consultant vagyok, vagyis nagyvállalatoknak adok informatikai tanácsokat. A KM tartalmi része az teljesen eltér a munkámtól, de az infomatikai rész az végülis összefügg. A munkámnak és a végzettségemnek köszönhető, hogy meg tudtam csinálni az oldalt és tudom üzemeltetni.

"Miből áll egy nap a Krémmániánál? Sok időtöket lefoglalja az oldal szerkesztése?"
W: Igen, nekem egész napos elfoglaltság. Délelőtt a feltöltések jóváhagyásán dolgozom, délután pedig a posztokkal, egyéb adminisztratív teendőkkel foglalatoskodom. Illetve én képviselem az oldalt a különféle rendezvényeken, ahova hívnak minket.
A: Esténként munka után még én is minden nap ránézek az oldalra és 1-2 órát adminisztrálok, levelekre válaszolok, facebookozok, blogolok. A hétvégéimen átlagosan egy napot szintén KM-ezek, olyankor csinálok nagyobb dolgokat, például az oldalt fejlesztgetem, javítgatom informatikailag.

"Miből áll egy összetevőlista ellenőrzése vagy egy krémfeltöltés ellenőrzése? Mitől függ, hogy egy sminkfeltöltést jóváhagytok-e?"
A: A krémfeltöltésnél és az INCI-nél is arra figyelünk, hogy lehetőleg, amennyire meg tudjuk ítélni, helyes legyen a feltöltés, ne legyenek elírások, szép legyen a kép, beazonosítható legyen a termék. A sminkeknél  ha "normálisnak" ítéljük meg a képek minőségét és saját a kép, akkor jóvá hagyjuk. A nagyon rossz minőségű képeket viszont le szoktuk szedni.

"Mióta a blog elindult, mennyiben változott az ízlésetek a krémeket illetően, és melyek azok a termékek, amelyekről soha nem gondoltátok volna, hogy jók, mégis pozitív csalódást okoztak és azóta is használjátok őket?"
W: Én sokkal több arc-és hajápolási készítményt használok azóta, és persze jobban figyelek az érzékeny arcbőröm igényeire is, már nem kenek rá akármit, mint mondjuk régebben. Nekem a BB krémek és a hajolajok okoztak pozitív csalódást!
A: Nálam a sminkcuccok szaporodtak meg. Amikor elindult az oldal, annyira nem sminkeltem, hogy azt se tudtam, hogy létezik olyan, hogy szemhéjalapozó, nem volt egy szemfestékem se. Krém ügyileg nem nagyon változott a helyzet, akkor is és most is a pattanásokkal kűzdök, és jobbat, mint a benzoil peroxid nem találtam a problémámra évek óta (azért keresem persze, főleg most, hogy azt nem használhatom...).

"Még mindig olyan lelkesedéssel csináljátok a blogot mint a legelején?"
W: Én egyre nagyobbal! :) A Krémmánia az ötletek kimeríthetetlen tárháza, mindig van miről írni, és persze a sok pozitív olvasói visszajelzés is mindig motivál.

"Ti kéritek fel a vendégposztot írókat, hogy írjanak? Vagy ez hogy működik pontosan? A Valentin-napi cikket például egy nem Krémek Krémje fokozatú felhasználó írta, a többit meg igen."
A: Vagy mi kérjük meg őket, vagy ők ajánlják fel, hogy szívesen írnának, mikor hogy. :)  De nincs olyan feltétel, hogy Krémek Krémjének kell lenni, bár valóban főleg "törzs krémmániázók" szoktak írni hozzánk, akik azok. A Valentin-napi poszt egy kicsit kivételes volt olyan téren, hogy azt  egy kedves, régi barátom írta, aki egyébként régi-régi KM tag, de nem olyan aktív.

"Lesz esetleg krémmániás találkozó?"
W: Nagyon szeretnénk! :)

Nekem olyan kérdésem-kérésem lenne, hogy meg lehetne-e oldani valahogy azt, hogy a "kedvenc" vagy számomra érdekes termékeket  meg tudjam jelölni, és így ezeket egyszerűen a profilomból vissza tudjam keresni?
A: Kívánságlistát már sokat kértek, szóval tervben van. De mivel csak hétvégenként 1-1 nap tudom fejlesztgetni az oldalt, és rengeteg a terv és a dolog, így nem készülnek gyorsan a dolgok.... De előbb-utóbb lesz valami ilyesmi. :)

"Engem az érdekelne, hogy a terhes bőrápolás lesz a még bővítve?"
A: Legyen? :) Mivel?

"Úgy örülnék egy közös képnek rólatok! :)"
Nyár óta már ilyen is van, anno még Facebookra tettük ki, de akkor itt is megosztjuk veletek! :)


A 3 csomag nyertese pedig:
1. csomag
2. csomag
3. csomag


Kérlek jelentkezzetek a nyereményetekért a kremmania@gmail.com-on!

19 megjegyzés:

  1. Gratula a nyerteseknek :)

    VálaszTörlés
  2. Jó ilyen "civil" képeket látni Rólatok... :)

    VálaszTörlés
  3. Továbbra is kedvencem az oldal, én wishes posztjai hatására kaptam rá a sminkelésre :) Persze kezdő szinten vagyok, de igyekszem :) és már kommentet is tudok írni :) Egyébként nekem onnan jött az ihlet a posztok írásához, hogy Apolka segítségével tettem rendbe az elfajuló rozacea-t az arcomon, és gondoltam, leírom miként, hátha segítek ezzel másokon is. Remélem, sikerült... :) A csapatnak pedig gratulálok, csak így tovább!!!

    VálaszTörlés
  4. Juhú! KM taller! :) Köszi, hogy válaszoltatok az én kérdésemre is! :) Így tovább!

    VálaszTörlés
  5. Apám mondogatta nekem sokszor, hogy az emberek legritkább esetben maradnak a végzettségüknél. Nos, elég hamar beigazolódott, hogy ebben igaza van. :D

    VálaszTörlés
  6. gratulálok a szerencséseknek!
    köszönöm a képet, teljesen kiment a fejemből, h a fb oldalon már láttam ezt. :D

    VálaszTörlés
  7. Sziasztok!
    Gratulálok a nyerteseknek!
    Jó kis cikk lett, köszi hogy betekintést nyerhettünk a háttérben zajló dolgokról. :)
    Remélem nem túl indiszkrét, de megkérdezhetem, hogy főállásban hogy lehet ebből megélni? Hogy/honnan kapsz fizetést? Mindig kíváncsi voltam, hogy a bloggerinák miből élnek, hisz az oldal ingyenes, nem? Köszi előre is!

    VálaszTörlés
  8. A Krémmánia jelenleg a webshopos együttműködésből tartja fenn magát, elvétve pedig bannerekből.
    De sajnos alapvetően Magyarországon nem olyan fényes a bloggerek helyzete, mint ahogy sokan gondolják, mert a blogból nem igen van bevétel, vagyis csak keveseknek.

    VálaszTörlés
  9. én is közgazdász leszek, de szerintem ez tipikusan az a végzettség ami nagyon sok téren hasznos lehet :) Családon belül mindig mondogatják nekem, hogy lesz egy diplomám aztán majd nyitok egy saját szépségszalont és csinálom amit szeretek :D bár egyre inkább úgy tűnik, hogy a leendő szakterületemen is nagyon szívesen dolgoznék, bár sokkal sokkal szívesebben lennék valamilyen kozmetikai cég marketingese, mint bármilyen másé :D

    VálaszTörlés
  10. Hát igen, univerzális egy diploma, az tuti... :)

    VálaszTörlés
  11. Nem baj, legalább most látja az is, akinek nincs FB-je :)

    VálaszTörlés
  12. Mint pl nekem :D
    Wishes, én megálmodtam, hogy megnyerem a 3. csomagot. Mosolyogva ébredtem, annyira hiteles álom volt. Mégsem vagyok csalódott, mert láttam, hogy a nyertes fölötti sorban már én voltam :)

    Élvezettel olvastam a sok háttérinfót. A pillanat, amikor véletlenül rátok találtam, már történelem. Imádok itt lenni. Köszönöm.

    VálaszTörlés
  13. Ó tényleg, most látom csak :(
    Mi is imádjuk, hogy itt vagy. :) Nem is hinnéd mennyiszer röhögöm magam szét a hozzászólásaidon :D

    VálaszTörlés
  14. Sziasztok! A nyerteseknek én is gratulálok! :) Nagyon jó, hogy jobban megismerhettünk titeket és a vendégblogereket!

    VálaszTörlés
  15. Nekem is Apolka segített rendbe tenni az igencsak elfajul aknés arcom, nekem ő sokkal többet segített, mint bármelyik kozmetikus, és a KM-el vásárolok most már kizárólag. :) Fantasztikus, hogy vannak!
    A Te cikkeidet nagyon szeretem, korrekt összefoglalók, az ajánlottaknál mindig szép termék INCI-k, és külön köszönet, hogy szétválogatod, hogy pl. kombinált bőrre ez való, és nem komedogén. Szerencsére az én bőröm nem rosaceás, de nagyon érzékeny, ezért szívesen mazsolázok az általad ajánlottak között. :)

    VálaszTörlés
  16. Nekem is kedvenc oldal. :)

    Amúgy nekem a natúrkozmetikai cikkek onnan jöttek, hogy a szuperérzékeny
    bőrömre kerestem natúr dolgokat, és a KM előtt nem találtam semmi
    természeteset, amit bírt volna a bőröm, így megtanultam krémet főzni rengeteg kísérletezés árán, így többet tudok az átlagnál.
    Azóta persze találtam a KM-en olyan natúrt is, ami jó, de így az
    átlagnál valamivel többet tudok a natúrkencékről. Egy-egy cikk megírása
    előtt pedig utána is nézek, hogy biztosan jó tanácsokat adjak, mert mindent persze nem tudok. :)
    De gratulálok Nektek, és nagyon mindig nagyon örülök, hogy ha csak picit is, de hozzá tudtam járulni az oldal sikeréhez egy-egy posttal! :)

    VálaszTörlés