BLOGKERESŐ

2013. március 28., csütörtök

Olcsó-drága termékpárok

Ki ne szeretne csak high endes kozmetikumokat használni...!? Ha ennek a pénztárcátok vagy a józan eszetek határt szab, akkor csaljatok - vegyétek meg a drága termék hasonmását, sok esetben az eredeti termék árának töredékéért! Már régebben is volt egy hasonló posztom, és most ismét összeszedtem egy csokorra való olcsó-drága termékhasonlóságot! 


Szerintem kevesen nem tudják a rendszeres olvasók közül, hogy milyen elkötelezett híve vagyok a Clinique Even Better korrektoroknak, mert egyszerűen nincs az a karika, vagy bőrhiba, amit ne fedne le. Az ára szokott fennakadást okozni nálatok, ezért sokak nagyon megörültek, mikor rájöttünk, hogy az új Catrice Camouflage korrektor bár más állagú, hasonló fedést biztosít, és bőrhibákat, és a bőr kipirosodását is tényleg remekül lefedi.
.
A mattosító lap egy nagyon praktikus kis találmány, főleg mikor beköszönt a jobb idő, hiszen kevés más olyan módja van az arcon keletkezett felesleges zsír felitatásnak, ami nem teszi tönkre a sminket sem. A Shisheido Pureness mattító lapjai apolka szerint nem vékonyak, nem szakadnak, felisszák a zsírt és mattítanak is több órán át, de az áruk igencsak húzós, így aki nem szán rá annyit, az válassza az ötödannyiba kerülő e.l.f. mattosító lapokcsákat, vagy a szintén nemrég megjelent Catrices verziót!





Egyre inkább kezdenek elterjedni a ceruza formát öltött rúzsok, amiben mint tudjuk a Chubby Stick volt az úttörő, és melynek idén megjelent az erőteljesebben pigmentált változata is, a Clinique Chubby Stick Intense. Ocsó alternatívaként pedig itt van a hamarosan megjelenő Max Factor Colour Elixir ajakrúzs ceruza.




Ajaksmink-formula téren kétségkívül a matt ajkak vannak divatban, és bár az Armani Lip Maestro tökéletességéről elég sok helyen olvasni, aki a matt ajakdivatot futó hóbortnak tartja, és nem mer rá sokat áldozni, alternatívaként válassza a KM-en 4,5-re értékelt Manhattan Soft Mat Lip Creameket, vagy az Essence Stay Matt ajakkrémeket.



A Beauty Blender népszerűségét jól mutatja, hogy számtalan, jobban vagy (leginkább) rosszabbul sikerült koppintása jelent meg a piacon, így az Essence Make-Up Sponge sminkszivacs is, amiről azt kell tudni, hogy a lila verziója egy fokkal jobb a rózsaszínnél, és ha nem nyomjátok erősen, kevésbé hajlamos szakadozni, de ebben az esetben kivételesen jobb inkább az eredetire összespórolni a pénzt. Próbálkozni persze még lehet az olcsóbbal is.





A Krémmánia egyik legnépszerűbb high endes termékének, a csillogó Chanel Illusion D'Ombrenak is van ám egy közismert koppintása, mégpedig a tizedannyiba kerülő, hasonlóan irizáló finist eredményező e.l.f. Tartós Csillogó Szemhéjárnyalói. Még egy kis pluszt ad, hogy a Chanel Illusoire nevű árnyalatának majdnem tökéletes másolata az e.l.f . Festivityje!


Az ecsetek szuperlatívuszai mindig is a MAC ecsetek voltak - gondoljunk csak a Sigma ecsetekre, melyek teljesen a MAC ecseteket másolják -, ezért sorra születtek az olcsóbb másolatai, melyek közül az egyik legjobb a satírozásra használható Coastal Scents Pro Blending Fluff, ami a MAC 217-es ecsetnek az olcsó, mégis kiváló minőséget hozó másolata.




Ti szeretitek az ilyen termékkoppintásokat?

13 megjegyzés:

  1. Hú, az a mattító lapocska, lehet beszerzek egy Catrice verziót! Az Essence-nek volt ilyenje évekkel ezelőtt, és annyira sajnálom, hogy megszüntették, amikor leárazták, mert hogy kifutó cucc, vennem kellett volna 5-10 csomaggal... :)

    VálaszTörlés
  2. A chaneles képet szerintem felcserélted. :)
    Amúgy hasznos kis post, köszi.

    VálaszTörlés
  3. A catrice korrektorból melyik a legvilágosabb szín?:)

    VálaszTörlés
  4. Ami azt illeti, nem nagyon hiszek a "vegyünk negyedannyiért majdnem olyan tutit, mint az eredeti" című dologban. Talán a Sigma ecsetek, amikre semmi panaszom nincs, bár 1 MAC ecsetem sincs, szóval lehet, hogy ezért. :) A múltkor direkt kipróbáltam egy catrice szemhéjfestéket meg a barna tégelyes szemhéjtust is, hátha olyan jó lenne, hogy kiválthatná a MAC-et. Hát egyik sem jött össze. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy azért a pénzért vacak terméket vettem, hanem azt, hogy nekem jobban megéri 4x annyit fizetni valamiért, ha az tökéletes, és nincs utána mérgelődés, hogy mi nem jó benne.

    VálaszTörlés
  5. Ó. :) Gondolatátvitel. Az Even Better korri a következő célom (a hat másik mellett :D), és bár nagyon ragaszkodom hozzá-tényleg már fél éve lesem a véleményeket-, megnézem közelebbről a Catrice termékét is. :)

    VálaszTörlés
  6. Mindenféle árkategóriába tartozó sminket vettem már, tekintélyes múlttal rendelkezem ezen a téren (is). Átestem a "csak high-end" korszakon, és bizony adódtak nehezebb időszakok is, amikor a pénztárcám mindössze alsó- vagy középkategóriás termékeket engedett meg.
    Ekkor jöttem rá, hogy bizony a név, a csomagolás, az árcédula sokszor nincs összhangban a minőséggel, mert sokkal olcsóbban is találtam kiváló dolgokat. A márkamániámat és sznobizmusomat félretéve eljutottam arra a pontra, hogy történetesen egyáltalán nem érdekel, mi van ráírva a dobozkára, így nem is keresem célzottan az ún.másolatokat : csak a minőség, a megfelelőség számít, koppintás ide vagy oda. :-)
    Kedvenc márkám mostanság a Pupa, melyre nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy középutas: árát tekintve valahol a high-end és a drogériás termékek közt, minőségét illetően pedig laza csuklómozdulattal lekuglizza az Estee Laudert vagy némelyik Chanel terméket pölö.. :-)
    Tapasztalatból mondom ! :-) És koppintani sem nagyon szokták, pedig imádni való ötletekkel kábítják a nőket !

    VálaszTörlés
  7. A Clean&Clear mattító lapok is nagyon szuperek, bár azt ugyanúgy rendelni kell mint az elfet. Igazából nem is lap, hanem film, műanyag hatása van, ezért is nem szakad egyáltalán. :)

    VálaszTörlés
  8. Az a te szinedhez passzol? Mennyire vilagos? Tesztet is csinalhatnal :-)

    VálaszTörlés
  9. Ildi, nevetni fogsz, de tul vilagos, amit kaptam...:-)

    VálaszTörlés
  10. Én elég kevés, de jó minőségű és emellett olcsó kozmetikumot használok - diákként azért volt ez, mert nem volt pénzem, most ugyan lenne, de sajnálom rá - úgy érzem, nincs értelme. Soha nem voltam szép, és tapasztaltam, hogy akármit kenek magamra, akkor sem leszek szebb, mert a lényeg nem változik, de annyira nagyon gáz se volt soha a fejem, hogy súlyos ezreket kelljen rákölteni, hogy kiléphessek az utcára. Egyáltalán nem érzem magam vállalhatatlannak smink nélkül sem, az arcfestés számomra inkább játék, nem kötelező kör, mert nélküle nem vagyok elég jó. Ugyanakkor nem hiszek a márkáknak, a marketingnek, nem kajálom meg a reklámokat, ráadásul kissé fogyasztásellenes is vagyok. Tudatos vásárlónak tartom magam - azért is járok erre az oldalra információkat szerezni. Ha vásárolok, körültekintően teszem, és addig használok egy adott terméket, amíg el nem fogy, közben nem veszek másikat - kivétel persze a rúzs és szájfény, vagy a szemhéjporok, azokból mindig több is van. Alapozót meg szemspirált igyekszem jobb fajtát venni - már évek óta hű vagyok a L'oreál alapozókhoz - de amúgy az "óccsó oszt jó" (pl. Essence vagy Catrice) cuccokból válogatok, azok pont annyiba kerülnek, amennyit nekem megér ez a buli - így nekem szimpatikusak az ilyen koppintások.

    VálaszTörlés
  11. Haha! :D Tényleg alig tudom elhinni. :D

    VálaszTörlés