BLOGKERESŐ

2013. március 9., szombat

Összehasonlítás: RESIST Antioxidáns szérumok

Régóta mondogatom, vagyis írogatom, hogy nagy híve vagyok reggelente egy jó antioxidáns szérumnak. Ezek ugyanis arra valók, hogy a kollagén romboló szabad gyököket semlegesítsék. És mivel a nap hatására a gonosz szabad gyökök fokozottan termelődnek, így reggel nem tehetünk jobbat a bőrünkkel, mint egy jó antioxidáns szérum és főlé egy jó fényvédő.

Emiatt évek óta nyúzom a Paula's Choice RESIST Antioxidáns szérumját, ami szeirntem a legjobb itthon is elérhető ilyen szérum. Most pedig megjelent egy újabb, ultra-light változat, amit természetesen azonnal meg kellett rendelnem és kipróbálnom. Hogy mi a különbség a kettő között, melyiket mikor, kinek ajánlom, az jön most. :)



Az összetevők
  • Antioxidánsok: mivel antioxidáns szérumokról van szó, így nem csoda, hogy a legtöbb azokból van mindkét szérumban, viszont egyáltalán nem ugyanazok vannak bennük!
    A régebbi változatban benne van a legendás, egymás hatását erősítő trio, vagyis a C vitamin + E vitamin + ferulic sav. És mintha ez még nem lenne elég, van még mellette számos más dolog is, többek között a jól ismert Q10 is.
    Ezzel szemben az új ultra light szérumban a C vitamin és Q10 mellett olyan antioxidánsok vannak többségben, amik antioxidánsok és gyulladáscsökkentő összetevők is egyben. Ilyen például a zöld teában található epigallocatechin gallate,  az élesztőből kivonható bétaglucan vagy a vörös szőlőben található resveratrol
  • Sejt jelző összetevők, természetes hidratáló elemek: Mindkét szérumban találunk ezekből is.
    A régi változatban egy peptide és egy keramide segíti a ráncok elleni kűzdelmet, az új változatban pedig a B3 vitamin, az adenosine és elég nagy mennyiségű hialuronsav található. 
  • Gyulladácsökkentő összetevők: Míg a régi változatban kifejezetten gyulladáscsökkentő összetevők nincsenek, az új viszont annál inkább tele van velük. Az antioxidánsok többsége, a B3 vitamin és az adenosine is gyulladáscsökkentő, de ha ez nem lenne elég, akkor még van benne a kamillából származó bisabolool és szarukorall kivonat is. 
A tapasztalatok


Az antioxidánsok minden ellenkezőt állító reklám ellenére nem másnapra ható csodaszerek, szóval nem tudom azt írni, hogy igen, magamra kentem és a ráncaim elmúltak (szerencsére még nincsenek is, szóval már csak ezért sem, de ha lenne, se tudnám tartok tőle). Tapasztalat téren inkább a temrékek állagáról, használhatóságáról és kellemességéről tudok beszámolni.

A régi szérum állaga teljesen olyan mint a méz. Sűrű, magától is szétfolyik, de lassan. Én szeretem, és élvezem reggelente felkenni, de ez az állag megosztó, vannak akiknek nem jön be. A bőrömnek kell pár perc, amíg beszívódik, addig reggelente öltözködni szoktam. Használat után a bőröm se nem matt, se nem csillogó, viszont kellemesen sima és puha.

Az új szérum teljesen más állagú. Nem szilikon, hanem víz alapú, sokkal könnyedebb, gyorsabban szétfolyik. Nagyon könnyű eloszlatni az arcon, szinte magától kenődik, és azonnal beszívódik, nem kell szünet, rögtön lehet rá fényvédőt rakni vagy sminkelni. Az én kombinált bőrömet tökéletesen hidratálja, nem mattít kifejezetten, de egészségesen matt lesz utána a bőr.

Melyiket válasszuk?
Bár mindegyik antioxidáns szérum és mindegyik a RESIST család tagja, igazából INCI listában és állagban is nagyon különböző a két szérum. A fő különbségek szerintem ezek:

  • A régi változat antioxidáns tulajdonsága nagyon ütős, és szerintem erősebb, mint az újé. Szóval  ha a méz állag nem zavar bennünket és a bőrünknek a lehető legtöbb antioxidánst szeretnénk megadni, akkor válasszuk továbbra is a régit.
  • Az új változatban a gyulladáscsökkentő összetevők szinte ugyanolyan hangsúlyosan vannak jelen, mint az antioxidánsok, az állaga pedig tényleg ultra.könnyű. Szóval ha nem jön be a méz állag, szeretjük ha egy krém azonnal beszívódik, illetve ha a bőrünk zsíros, pattanásos vagy érzékeny és emiatt a gyulladáscsökkentés is fontos, akkor válasszuk az új változatot. 

Ti használtok antioxidáns szérumot? Milyet?

14 megjegyzés:

  1. Nekem nagyon tetszik így első látásra az új szérum, az én bőrömnek a régi változat kicsit tömény volt. Azt legfeljebb csak éjszakára tudtam feltenni. Az újabb változatot biztosan meg fogom rendelni kapásból teljes méretben mert a leírtak alapján szeretni fogom. :)

    VálaszTörlés
  2. Azt szeretném kérdezni, hogy ehhez hogy lehet hozzájutni?

    VálaszTörlés
  3. Nekem is nagyon szimpi ez az új változat, nekem a gyulladáscsökkentők sem ártanak, egyből rákerült a wishlistemre. :) Csak félek, hogy pattis leszek a sok szilikontól... Mit gondolsz?

    VálaszTörlés
  4. Kizárólag itt: http://www.paulaschoice-eu.com/resist-ultra-light-super-antioxidant-concentrate-serum.html

    VálaszTörlés
  5. Juj, nekem is egyből listás lett:)Skin recovery-t nyúzom még mindig, annyira pici is elég nekem belőle:) De lassan elfogy, a light jó is lesz:) Egyébként biztos hogy aki már évek óta használja a paula termékeit az érzi, látja, hogy mennyire jók, és működnek, avagy lassítanal, folyamatokat, védenek stb. Én még csak fél éve vagyok addict, de remélem hogy sokáig megengedhetem még magamnak.

    VálaszTörlés
  6. Akkor ezek szerint ezt azok is kipróbálhatják, akinek nem bírja a bőre a szilikont? Vagy azért ehhez túl sok van benne belőle?

    VálaszTörlés
  7. A szilikonok általában nem komedogének, de ha szoktál más szilikonos dologtól az lenni, akkor először mintát érdemes próbálni. Bár sajnos még nincsen, ha jól látom, de biztos lesz, mert amúgy mindenből van....

    VálaszTörlés
  8. Hát, azért ebben is van, szóval mintát érdemes próbálni. Remélem nem felejtem el, és viszek neked. :)

    VálaszTörlés
  9. Köszi! Kicsit aggódom a pénzkidobások miatt, Szinte mindentől pattis leszek... Már alig merek új dolgot kipróbálni. Pl. az alapozók is MIND kiütnek, soha egyetlen alapozót nem találtam még, amitől ne lettem volna pattis. Mondjuk van missha bb-m, az majdnem az... A krémektől is pattis leszek. Most BHA-s lemosóm van, bioderma micellás tonikom, akneroxidom pattanástalanításra, niacide gélem gyulladáscsökkentésre és enyhe hámlasztásra, plusz egyetlen hidratálóm, a Corine de Farme... Egyszerűen attól pattis leszek, ha valaki rám néz. :D Na jó, ez csak vicc, de biztos tudod, mire gondolok. :) Nagyon félve próbálok ki új dolgokat az arcbőrömre.

    VálaszTörlés
  10. Akkor mindenképp várd ki a mintát, az akciós kóddal szinte ingyen kiszállítják. :)

    VálaszTörlés
  11. csakegymagyarlany .2014. január 13. 14:36

    Hány éves kortól érdemes szerintetek elkezdeni szérum alkalmazását? :) 18 vagyok, zsíros, problémás bőröm van (mitesszer, pattanás) az újabb szérumra gondoltam, ha vásárolnék egyet. Egyébként BHA-val már hámlasztok :)

    VálaszTörlés
  12. Ha már használsz bármilyen krémet, akkor antioxidáns szérumot is nyugodtan lehet használni. :) Ő ráncmegelőző, és ilyenkor legalább még tényleg tud megelőzni. :) Még fényvédőt érdemes használnod mindenképpen. :)

    VálaszTörlés
  13. csakegymagyarlany .2014. január 13. 22:46

    Köszönöm szépen a választ! Fényvédőzök is bőszen :)

    VálaszTörlés