BLOGKERESŐ

2013. április 4., csütörtök

KM natúr kedvencek pattanásos, problémás bőrre

A mai poszt vendégposzt, amit mstindigo írt Nektek az előző posztja folytatásaként! 

Előző cikkemben kielemeztem, mire figyeljünk natúrkozmetikumok választásánál, ha bőrünk hajlamos a pattanásokra és mitesszerekre. Most pedig összegyűjtöttem, hogy mik is a KM kedvencek erre a bőrproblémára a natúrkozmetikumok közül!

Lemosók, tonikok
Nagyon sokan esküsznek az Ilcsi fekete szappanjára, mert gyulladáscsökkentő hatása révén szépen
lehúzza a pattikat, és a mitesszerekre is jó hatással van.
Jellemzően szárító hatása miatt nem válik be mindenkinél. Az Alverde pattanásos bőrre kifejlesztett termékcsaládja, az Alverde Clear indiánasszony gyökér kivonattal nagy kedvencetek, minden tagját 4 csillagra értékeltétek, köztük a lemosót és a tonikot is. Rengeteg KM véleményezőnek nagyon jól bevált, jól tisztít, csökkenti a pattanásokat, és még mattít is. Viszont néhányotok mitesszeresedést tapasztalt és nagy problémátok vele a magas alkohol tartalma. Az Aromax arcápoló tonikot zsíros bőrre ajánlják hivatalosan. Ennek ellenére semmi igazán szárító összetevőt nem tartalmaz, és végre egy natúr tonik, ami alkoholmentes. Próbáltam is, és jó szívvel ajánlom akár kombinált, néhány részen száraz bőrre, ha az pattikra, mitesszerekre hajlamos. Fertőtlenít, nyugtat, és csökkenti a gyulladást, a többségnek nagyon bejött. Ha télen szárazabb a bőrünk, jó alternatíva lehet szappan helyett egy arclemosó tej, mint pl. a Corine De Farme sminklemosó tej, mely nagy kedvencem ebben a hidegben, de Ti is jónak tartjátok a hidratáló hatását.


Szappanok
Többen használtok szappant arclemosásra. Nyáron, mikor zsírosabb a bőröm és nem hámlasztok,
szívesen használok én is szappant, télen viszont a kombinált bőröm húzódik tőle. Zsíros bőrűeknek
egész évben jó lehet, vagy kombinált bőrűeknek nyáron érdemes ezzel is tenni egy próbát. A Himalaya Nim Kurkuma szappanja igazi KM kedvenc, több mint 60-an véleményeztétek 4,5 csillagra. Többen csodaszerként értékeltétek, leviszi a gyulladást, megakadályozza a mitesszerek kialakulását, és gyönyörű, tiszta bőrképet eredményez, viszont a szárító hatására azért néhányan panaszkodtatok. A pattanások kezelésében hasznos még a teafaolaj és a körömvirág. Teafaolajos szappankedvencek a Yamuna, a Tulasi, és a Dr. Organic termékei, sok krémmániásnak nagyon bevált a problémás bőrére, viszont száríthatnak is. Személyes kedvencem a körömvirág, ez a teafaolajjal ellentétben várandós kismamáknak is ajánlott, és gyulladáscsökkentő hatása miatt érdemes tenni egy próbát vele. A Yamuna körömvirágos szappan sokaknak valóban segített lehúzni a pattanásokat. További előnye, hogy kevésbé szárít, mint a teafaolajos, így kombinált, szárazabb bőrűeknek jobban beválhat.


Hidratáló krémek
A pattanásos, mitesszeres bőr is igényli a hidratálást, ezért érdemes jó hidratáló krémet keresni, ráadásul a különböző pattanástalanító készítményektől is kiszáradhat a bőrünk. Hidratáló krémek közül KM kedvenc az Alverde Clear hidratáló fluidja, sokatok szerint van valós gyulladáscsökkentő hatása a pattanásokra. De sajnos néhányotoknál épp, hogy rontott a bőr állapotán. Magas alkoholtartalma miatt inkább zsíros, és nem érzékeny bőrre ajánlanám. Magyar natúr kedvencetek az Ilcsi csipkebogyó habkrém, mely a vélemények alapján kombinált bőrre válik be a leginkább. Jellemzően nem okoz pattanásokat és mitesszereket, jól hidratál. Szintén egy Ilcsi lett még a kedvenc natúr hidratálókrémek között, a Kökény habkrém, mely elsősorban a tág pórusú bőrre kínál megoldást. Annak ellenére, hogy többen is írtátok, hogy épp a tág pórusokkal nem csinál valami sok mindent, jól hidratál, és mindenki beszámolt valami egyéni pozitívumról. Személyes kedvencem a Corine De Farme hidratáló krémje, de ezzel még vagyunk így jó néhányan a KM vélemények alapján. Nagyszerűen hidratál, nem okoz pattanásokat, mitesszereket, nagyon jól tolerálja az érzékeny bőr is, ráadásul nem csillog tőle a bőr, ami valljuk be, óriási előny kombinált, zsíros bőr esetében.


Kiegészítő kezelés
Pattanásokra helyileg érdemes lehet még célzottan próbálkozni valamilyen gyulladáscsökkentő ecsetelővel. Natúrvonalon igazi KM kedvencet nem találtam, de jó vélemények érkeztek az Alverde Clear SOS Fluidhoz, a Dr. Organic és a Body Shop teafás ecsetelőjéhez. Sokan voksoltok önmagában a teafaolajra, fantasztikusnak tartjátok pattanás elleni hatásában. Legjobban a DM Das Gesunde Plus teafaolaját és az Aromax 100%-os tisztaságú teafaolaját kedvelitek.


Nektek milyen natúrkozmetikumok váltak be problémás bőrre?

24 megjegyzés:

  1. Lemosóként, tonikként a zsíros, de érzékeny bőröm állapotán a natúrtermékek sajnos rontani szoktak, ezért inkább már mellőzöm őket. Rendkívül rossz tapasztalatom van az Alverde Clear termékcsalád valamennyi tagjával. Az Aromax tonik sem működött nálam.


    Hidratáló krémként a Natuderm éjszakai és nappali krémje, mint natúrkozmetikum, jól működött, tervezem a mosakodó gélje beszerzését, igazi gyöngyszem ez a termékcsalád!


    Kiegészítő kezelésként a Dr. Organic Aloe zseléjét mindennél jobbnak érzem.

    VálaszTörlés
  2. Az Alverde termékcsalád sajnos nekem sem vált be. Viszont a Yamuna körömvirágos szappant használom pár hete, és egyre szebb azóta a kombinált bőröm. Alaposan kell utána hidratálni, de még így is nagyon megéri. Azóta tonikot sem kell használnom, így is teljesen tiszta lesz a bőröm, és a gyulladáscsökkentésben is szemmel láthatóan jól teljesít.

    VálaszTörlés
  3. Mitesszer, nem pedig mitteszer; egyébként klassz bejegyzés!

    VálaszTörlés
  4. Nekem a Bioderma Sensibio Light kreme valt be maximalisan.
    Alverde csalad koromviragos sarga szinu termekei egy darabig jok voltak, de idovel az illat mar sok volt.

    VálaszTörlés
  5. Hááát... a fiam pattanásaira kizárólag a Paula's Choice 2 %-os BHA lotion vált be. Előtte próbálkoztunk kb 5-10 natúr és nem natúr készítménnyel, de jobb esetben semmi nem történt, rosszabb esetben rontott a helyzeten. A hátán lévő pattanásokra pedig az AVON szalicilsavas tusfürdőjét használja, és tényleg hatásos.

    VálaszTörlés
  6. a corine de farme lemosójának második (!) összetevője pattanásra hajlamos bőrűeknek kerülendő...szóval azt annyira nem értem miért van itt.

    VálaszTörlés
  7. A bőrradírok, pakolások kimaradtak! Úgy tudom,
    sokaknak bevált pl. a Zamian kakaós maszkja, bár erről saját tapasztalatom nincs, Ami
    mitesszerek ellen a lányomnak nagyon jó, az a Sweetsation Very*Berryje.

    VálaszTörlés
  8. Mert sokaknak bevált. :) Azért ez egy lemosó, és nem arckrém, és a visszajelzések szerint pattis bőrűeknek is jó volt. Sajnos szinte mindent teleraknak vele, az Alverde Clear lemosójában is van pl., pedig azt kifejezetten pattis bőrre ajánlják. Sajnos nem tudtam olyan népszerű termékeket összeválogatni, amiben egyáltalán nincs komedogén összetevő, és venni is nehéz olyat. De ez a cikk arról szólt, hogy Nektek mi vált be. :) Egyébként kb. heti egyszer én is használom ezt a lemosót, amikor szárazabb a bőröm, és így megnyugatatja, puhítja, nem okozott gondot. Bár nem tudom, napi szinten mit csinálna, de nagyon sok mindenkinek bevált.

    VálaszTörlés
  9. Az nekem is bevált, párszor újravettem, csak nagyon csillogott tőle az orrom. :) A Corine De Farme hidratálója nem fényesíti ki annyira a bőröm, és attól sem leszek pattis, ezért most az a kedvencem.

    VálaszTörlés
  10. Oh, tényleg! Na lehet majd megér ez még egy rövid bejegyzést, köszönöm, hogy írtad ezt. :) A Zamian kakaós maszkja, ha jól tudom, nem natúrkozmetikum amúgy. A Sweetsation-ről tényleg nagyon jók a vélemények, de azért megjegyezném,, hogy a 6-7-8. összetevője erősen komedogén. Persze ettől még nem biztos, hogy mindenki pattisabb lesz tőle, sőt, a vélemények szerint tényleg segít. :)

    VálaszTörlés
  11. Nekem az Akneroxid tüntette el a pattijaim, de kiegészítő kezelésnek végül találtam egy-két klassz natúrkozmetikumot, pl. az Aromax tonikból vagy a Corine De Farme ackrémből mindig van otthon, és persze én készítek is a saját bőrömre szabottan. Az Avon szalicilsavas tusfürdőjét én arclemosónak használom, szerintem is klassz. Igazából tényleg a pattis bőr az a téma, amit nem lehet mindenkinél eredményesen kezelni önmagában natúrkozmetikummal, és nekem is vannak nem natúr, de nagyon hatékony kozmetikumaim. Paula 2%-os BHA lotionje mennyire fényérzékenyít? Nyárra max. helyi kezelésre szeretném használni az Akneroxidot, és valami alternatívát keresek helyette... Ráadásul most már csak 2-3 pattim van, (a 100 helyett, ami régen volt), lehet, hogy elég lenne a BHA a BP helyett, vagy legalábbis részben kiváltaná.

    VálaszTörlés
  12. A Natuderm termékcsaládot még nem próbáltam, csak a párom, épp a nappali krémjét. Ő vette magának, utazásra a mini kiszerelést, de elintézte annyival, hogy "jó". Ezek után lehet, kipróbálom. :)

    Aloe zselét én is használok, csak nem a Dr. Organic-ét, bár én inkább krém-alapanyagnak. A párom szereti önmagában is, borotválkozás vagy napozás után, de nekem nem jönnek be a csak vizes alapú cuccok általában, nekem kell valami zsíros rész is bele, hogy jól érezzem magamat tőle. :)

    VálaszTörlés
  13. Ezek szerint tényleg klassz cucc a körömvirágos szappan. :) Nyárra beszerzek majd egyet.

    VálaszTörlés
  14. A Paula BHA-hoz muszáj nappalra fényvédőt feltenni akkor is, ha csak éjszakára kened fel a BHA-t. Én a Clinique City Block Sheer színezett fényvédőt használom nappalra, kombinált bőrű ismerősömnek is bevált. De a Clinique ad mintát, ha viszel egy kis tégelyt hozzájuk, így ki tudod próbálni. A gyereknek szintén a CL-től a Redness Solution 15-ös fényvédőt veszem, csak fizikai, kicsit fehér, őt nem zavarja, de nőknek lehet alapozót rákenni.

    VálaszTörlés
  15. Rejuvenál arcpakolás/radír, nagyon klassz a problémás bőrre. Natúr termék.
    Ami még bevált az szintén egy arcradír, a Sunfleur zsályás tisztító radírja, bár ez nem natúr.
    Hidratálónak újabban a Herbária Körömvirágkrémet használom, szépen lehúzza a gyulladásokat.
    Jó bejegyzés!

    VálaszTörlés
  16. Nyáron azért nem bánom, ha nem kell állandóan ezzel küzdenem, hogy az amúgy is fehér bőrömet még pluszban fényérzékenyítem. De ettől függetlenül lehet, hogy veszek egyet, amig még nincs 40 fok. :) Most a Bioderma AKN Matt 30 faktoros spray változatát használom, ha elvétve süt a nap, mert AHA-val hámlasztózok. Abból 100 ml 4 ezer körül volt tavaly, ami szerintem árban verhetetlen, és minőségben is szuper, az arcomat sem fehéríti, és tényleg nem komedogén.

    VálaszTörlés
  17. Most nekem is nagyon feszül, húzódik tőle a bőröm, de próbálom kompenzálni gazdagabb hidratálóval és arcmaszkkal. A Rival de Loop Q10-es pakolását használom hetente egyszer. Nem teljesen natúr, de egész tűrhetőek az összetevői, és nagyon szereti a bőröm. Persze csak mértékkel :)

    VálaszTörlés
  18. A Rejuvenal egy agyagmaszk zsályával, ha ennyire bejött, sima agyaggal is megpróbálkozhatsz. :) Viszont a denat.szesz nagyon nem kellet volna bele szerintem, de az itt felsoroltak közül is sajnos a legtöbben van. A Sunfleurrel ugyanez a problémám. Én most az Apotheker zsályás géljét használom, abban nincs alkohol, viszont a tartósítószerek nem túl szimpik benne, de legalább a bőröm nem üti ki. Viszont tényleg nagy sikere van, ha írok a hámlasztókról, pakolásokról egyszer egy cikket, biztos beleveszem. :)

    VálaszTörlés
  19. Mármint beleveszem a Sunfleur radírt :)

    A Herbáriát most nézem, nincs tőle pattid? Elég sok komedogén cucc van benne. Bár a körömvirág valóban leviszi a gyulladást, viszont mitteszeresedés lehet a benne lévő olajoktól. Nem küzdesz ilyen problémával?

    De köszönöm a hámlasztó tippeket, és a dícséretet. :)

    VálaszTörlés
  20. A Natuderm családban van egy IGEN szép tusfürdő, amelyik minden szigorú követelménynek eleget tesz, én azt most szánom arctisztításra bevetni. A KM-án ne keresd, még nincs fent :)

    VálaszTörlés
  21. Akkor remélem, feltöltöd hamarosan. :)

    VálaszTörlés
  22. Az Apothekert én is szeretném kipróbálni, de nem tudom, hogy a zsályásat vagy a csipkebogyósat próbáljam ki. :)
    Ugye az a bőrradír tényleg csodaszer. :)
    Nem nincs tőle pattanásom, sőt ettől tűntek el, bár csak pár hete használom. A mitesszerekkel küzdök rendesen, de nem vettem észre, hogy több lenne. Ha észrevenném, akkor nem fogom használni.
    Azt elfelejtettem, hogy arclemosásra a Yamuna organikus citromfű szappant használom, kicsit szárít, de utána ha hidratálok, akkor nem szárad ki a bőröm.

    VálaszTörlés
  23. Én is a csipkebogyós és a zsályás között vacilálltam, és a zsályás győzött, de megveszem a másikat is, nagyon olcsó, sok vesztenivalóm nincs. :) Ha a mitteszerekkel küzdesz rendesen, akkor érdemes minden komedogén összetevőt tartalmazó krémet kiírtani az életedből, BHA-s (szalicilsavas) lemosót, krémet használni, és ez általában már egy hónap alatt teljesen megváltoztatja a bőrképet. Bár egy barátnőm most csak annyit csinált, hogy a segítségemmel kiiktattuk a komedén és irritáló, alkohol cuccait, és sokkal szebb a bőre már ettől is, hámlasztás és kozmetikus nélkül.

    VálaszTörlés