BLOGKERESŐ

2013. szeptember 30., hétfő

Mit ne vegyél, avagy a Krémmánia legrosszabb termékei

Általában a legjobb Krémmániás fogásokat és a saját kedvenceinket szoktuk bemutatni itt a blogon, de most tettünk egy kis kivételt, és azokat a termékeket szedtük össze Nektek, amik a legrosszabb szavazatokat kapták eddig nálunk, és ezért szinte biztosan állíthatjuk - érdemes őket elkerülni a vásárláskor.


Arcápolás


Az arcápolás kategória a worst of terméke a Clean&Clear Mitesszer Eltávolító Tonik, ami nemhogy a mitesszerekkel szemben hatástalan, sokatok bőrét még csípte, irritálta is. Egyedül basic tonikként dicsérték néhányan, de a rá érkezett 102 értékelésből még így is csak 2,19 pontot tudott összeszedni.
Érdekes módon a Garnier Golyós Szemkörnyékápoló Koffeinnel színezett változata elég népszerű nálunk, ellenben a "sima" verzióval, aminek már a 2,01-es pontszáma is árulkodó, de ha jobban elolvasgatjátok a véleményeket, kiderül, hogy miért: nem csak lassan szívódik fel, ragad, de nem is ér semmit, és könnyen be is szárad.
Vichy Normaderm Hidratáló Arckrém a márka honlapja szerint a Vichy egyik bestseller terméke, ennek ellenére KM-en csak 2,51 pontot sikerült összeszednie Tőletek -  sokak szerint nem igazán hidratál, pattanások ellen sem túl hatásos és sminkelni sem lehet rá, mert morzsolódik.
A Balea Gyengéd Arclemosó Krémnek sem sikerült bizonyítania. Sajnos csak 2,48 pontot érdemelt ki, mert nem lesz a használata után tiszta érzetű a bőr, kellemetlen réteget hagy maga után, és sok esetben csíp is. Egyszóval hiába pénztárcabarát az ára, a vélemények alapján nem túl jó választás.
A L'Oreal Pure Zone Mélytisztító Zselé állítólag nagyon-nagyon szárítja a bőrt, de a pattanások ellen is hatástalan, ezért nem is vitte többre 1,56 csillagnál.


Hajápolás


Jelenleg a Krémmániás citrom díj összesített első helyét a Got2b Hajkiegyenesítő Spray birtokolja, ami 70 vélemény alapján csak 1,77 ponttal rendelkezik. Bár olcsó, nem sok a hatása, szárít, sokak szerint büdös és még ragad is.
SYOSS Heat Protect Styling Spray Hővédő Hajspray is csak 2,1 ponttal, és hasonló tapasztalatokkal kullog a Got2b után - állítólag ez a termék is szárít, ragad, büdös, stb.
A Fructis Fresh Hajerősítő Sampon Zsíros Hajra egyáltalán nem segít a zsírosodáson, lelapítja a hajat sőt, még a hajvégeket is szárítja. A maga 1,91 pontjával amúgy ez a Krémmánia legrosszabb samponja.
Az Elséve Nutri-Gloss Light Tükörfény Citrus Balzsamspraynek bár finom az illata, nem könnyíti meg a kifésülést, nem ápol, és nem teszi a hajat sem fényesebbé. Összességében 2,54 ponttal kullog a KM legrosszabbjai közt.
A Palette Mousse Color Hab Állagú Hajfesték érdekes innovációként robbant, mikor elrajtolt a hajfestékek piacán. Az újdonság varázsát viszont gyorsan elvette a gyakorlatban való besülése - nehezen lehet egyenletesen összerázni, és sok árnyalat nem is igazán fogja be a hajat, vagy ha igen, egészen más színeredmény lesz belőle, mint a vár. Bár mostanában kapott pár elismerő véleményt is, a pontszáma még mindig csak 2,63, ezzel ez a KM legrosszabb hajfestéke is.


Testápolás


Garnier Mineral Deo Stift Sensitive hiába kapott nagy hírverést, élesben már nem tudott bizonyítani. A maga 1,31 pontjával ez számít az oldal legrosszabb dezodorának: nem csak az izzadás ellen nem véd, de fehér foltot hagy a ruhán, és darabos, kellemetlen állagú.
Szintén egy dezodor, a második testápolási worst of - a 2,07 ponton álló Nivea Invisible for Black & White Clear Deo Spray pont az egyik fő ígéretét nem tartja be, miszerint nem hagy fehér nyomot a ruhákon. Pedig de, és még az izzadás ellen sem túl hatékony.
A Dita Von Teese EDP-re rengetegen kíváncsiak voltak, de úgy tűnik hiába, ez a parfüm 2,41 ponttal a jelenleg legrosszabbra értékelt illat az oldalon. Bár az illatjegyei olyan csábító akkordokat tartalmaznak, mint a pünkösdi rózsa, bors, jázmin, rózsa, vagy épp tiare virág, összességében a legtöbben mégis "nyanyás" jelzővel illették a díva első illatkreálmányát.
Veet Szőrtelenítő Krém Érzékeny Bőrre a nevével ellentétben ponthogy nagyon rossz választás érzékeny bőrre - sokan panaszkodtak, hogy csípte és kipirosította a bőrüket, ami mellett még a szőrt sem viszi le rendesen.
Az oldal legrosszabb hideggyantáját az X-Epil prezentálta - a 2,01 ponttal rendelkező Használatra Kész Gyantacsíkok Testre szinte alig szed ki pár szál szőrt, és a gyanta nagy része is a lábon marad.


Sminkek


A Lora Szemhéjtussal a kedvező ára miatt sokan megpróbálkoztak már, aztán a legtöbben nagyon meg is haragudtak rá, mert nem tartós, szinte azonnal darabokban jön le, és még a szemet is csípi.
Az Essence Zselés Hatású Fedőlakk borzasztó lassan szárad, és a már megszáradt körömlakkot is újra, ráadásul extrém hosszú időre sérülékennyé teszi - sokan panaszkodtak arra, hogy a felvitel másnapján párnanyomatos körmökkel ébredtek.
Az Avon Bőrtónusjavító Korrektornak csak 1,32 pontot sikerült összekaparnia - állítólag túl híg, könnyen kifolyik és semennyire nem fed, de még csak nem is halványít semmit.
A NYC Skin Matching alapozó kellemetlen szagú, nem fed rendesen, és még foltosodik is a bőrön, amire a kifejezetten alacsony ára sem mentség, így csak 1,9 pontot tudott elérni az oldalon. 
Max Factor Smoky Eye Effect Eyeshadow alapötlete amúgy jó lenne, de a kivitelezés miatt csak 1,67 pontot ért el - nehéz egyenletesen felvinni, pillanatokon belül beül a ráncokba, és aztán a nagyja hamar le is kopik.


Nektek mik voltak azok a termékek, amikben nagyot csalódtatok? 

32 megjegyzés:

  1. Az Alverde aloés sminklemosó kendői katasztrofálisak, kidobtam, úgy ahogy volt, mintha eleve megromlott volna, olyan szaga volt. A Fructis termékekkel ezer éve nem próbálkozom, tönkreteszik a hajat.
    Katasztrofális élményeim vannak az Astor gyümölcsillatú lakkjával, sűrű, rögtön megköt, mégsem szárad meg igazán.
    Az Avon termékek között is akadnak vállalhatatlanok, pl a sminklemosójuk (nem a kétfázisú, hanem a másik), vagy a skin-so-soft borotvagéljük, bár ez utóbbit sokan istenítik. Vagy ott vannak az Advance Techniques balzsamok, azok se jók semmire.

    Jó, hogy írtatok ilyen posztot is, hasznos :)

    VálaszTörlés
  2. Nálam a Balea olajos smi nklemosó korong tette be a kaput... :)

    VálaszTörlés
  3. Nem baj, egyre változatosabbak a nevek :D

    VálaszTörlés
  4. Hú, volt már egyszer high endes szégyenfal amúgy, néha rámtör az ilyesmiknek a kiadása:

    http://blog.kremmania.hu/2012/03/high-end-sminkek-amik-nem-erik-meg-az.html

    VálaszTörlés
  5. Hehe, köszi, bár nem is voltam annyira elememben. A pasim szokott röhögni, hogy néha mennyire nyers tudok lenni, ha valami nem tetszik. Mák, h ezeknek a cuccoknak nagy részével hálisten nem volt dolgom...

    VálaszTörlés
  6. Atyaég, az kimaradt a listámból. :D Valami fertelem. :D Zsírban tocsogó, véresre dörzsölt, feketében úszó szemek: ez lett végeredmény sminklemosás után. Mint valami gót-horror film. :D

    VálaszTörlés
  7. Idén sajnos az összes vízállónak titulált szemspirál és szemcerka kuka, olyan értelemben, hogy egyik sem tartotta be az ígéretét, kenődött, mászott, mállott a víztől...:((
    Leginkább az istenített essence és lovely (asszem így írják) ejtett pofira, maximum fél óra a melegben, illetve pár vízcsepp a tűréshatár -rajtam-, sem Balcsit, sem tengert nem bírták. Jövő nyáron tesztelem a catrice csodaizéjét, ami vízállóvá tesz bármilyen spirált, sajnos, mire kipróbáltam, már nem volt meleg, így nem egyértelmű a hatása.
    A két fenti spirálhoz hozzáteszem, amint elmúlt a hőség, működtek, tehát az ígéretek ellenére nekem nem váltak be nyárra, ami
    A szintén magasztalt carmex ajakápoló is leszerepelt, amíg fent volt, oké, de utána olyan cserepes volt a szám, mint a téli -20 fokban, pénzkidobás volt.
    Az alapozók mind kuka kategória, (bár sosem fogom megérteni, 40 fokban minek alapoznak a nők, hacsak nem a munkájuk igényli, csúnya foltokat tudnak okozni, meg pórustömítés 40 fokban..hát, nekem ez magas.). Alkalmi ruhához, estére próbáltam párat, kár volt. Hámlás, ragya, pfúj.
    Nem teljesen gáz, de nyárra viselhetetlen volt a Hélia D bb, a mitesszerokozása egy dolog, de mállott, és szó szerint szakadt rólam a víz a használata közben, hűvösebb estén elment, de az száraz részeket rondán kiemelte.
    A csúcs buktám a spirál+cerkák mellett a Nyc alapozó, ragyák, mállás, és akkora száraz sebek, amik kb 25 éve nem voltak az arcomon.
    Ezek mellett pár szemhéjpúder, ami örök bajom, hogy a kezemre kenve nem tűnik csillámosnak, vagy csak enyhén, vidáman elhozom, otthon tesztelve meg sírni tudnék, retró diszkóba sem engednének be (jajjjjj de kell már egy igényes matt paletta!!).
    Kb ennyi.
    Idei szerelmeim viszont a fent említett essence sárga spirálja, ami hűvös napokon tök jó, a sleek vintage paletta, a mua pirosítója (a legsötétebb szín brutál, de gyönyörű színe van, szuper szemre is, és csodásan passzol a vintage-hoz), és a wishes-ajánlotta loreal h. beige szempúder, ami bár csillog, nem lehet nem imádni:))
    Sajnos sok olcsó vackot vettem, hiába próbálgatom a boltban, otthon minden más..
    Ha lesz cseretopik, lesz mit feltennem :DD
    (nem, nem célzás..:DD)
    bocsi, kicsit hosszú lettem

    VálaszTörlés
  8. Zsebi Viktória2013. október 1. 9:25

    Vikcike
    Én még ide sorolnám az essence hab állagú pirosítóját, az Avon super drama spirált, és az összes Astor spirált (a lila Big & beautiful kivételével)! Valamint a Garnier arclemosókat, Alverde olivás tusfürdő stb... Ja és az Avon color trend termékei!!! Most egy szusszra ennyi jutott eszembe! :)

    VálaszTörlés
  9. A kozmetikus ismerőseim szerint az összes kozmetikumot el lehet felejteni, amit a TV-ben reklámoznak. Az egyik leggyengébb minőség, hiába állítják, hogy kíváló és patikában árulják, az a Vichy! Senki ne dőljön be ennek az olcsó fogásnak, hogy gyógyszertárban kapható! Attól még nem lesz jobb! Ráadásul drágán meg kell fizetni a hiszékenységünk árát! A bőrt főként belülről lehet és érdemes ápolni, táplálni!!! Kívülről nagyon kevés tápanyag szívódik fel a sejtekben. Naponta legalább 2 liter tiszta víz és az a 91 vitamin és ásványi anyag, csak szerves formában, ami táplálja és szépíti a bőrt! Ennyi a titok!
    Akit bővebben érdekel a téma, keressen meg :)


    www.andigu.vemma.eu

    VálaszTörlés
  10. Ruházz be egy drága, de jó minőségűre. Pl. MAC. Nekem 100%-ban bevált!

    VálaszTörlés
  11. Vízálló spirálban bátran javaslom a Max Factor False Lash Effect-et, az aztán a helyén marad, és szép vastag pillákat csinál.

    VálaszTörlés
  12. En az összes Avon es Oriflame terméket ide sorolnám, újabban csak penzkidobas, csalódás ha rendelek tőlük.

    VálaszTörlés
  13. egyetértek azzal, hogy válasszunk jó minőségű termékeket, de inkább azt mondom, hogy az esetek többségében válassz olyat, amit előtte ki tudsz próbálni. pl. én is nagyon szeretem a MAC-et, de nem az összes terméküket. viszont a boltba betérve bármit felkennek rád a lányok, hogy ki tudd próbálni és megteheted, hogy csak akkor veszed meg, ha még a nap végén is tetszett mondjuk a hatása :) a boltból kifelé is ugyanolyan kedvesek, mint mikor befelé mész, még akkor is, ha nem vettél semmit!

    VálaszTörlés
  14. Nekem a legnagyobb csalódás a Veet zselé gyanta volt, felvinni nehéz, ellenben a szőrt nem szedi le. :D A másik, még régebben volt az Essence-nek egy alapozó lakkja, amivel együtt egy darabban jött le a körömlakk a körmömről (tudom, vannak már direkt ilyen lehúzhatósak, de az nem az volt.)

    VálaszTörlés
  15. Sajnos én is megjártam egy Vichy dezodorral, pedig annyira szerettem volna, hogy végre valami szuperül hasson... De több, mint 3000 Ft-ért csak fájdalmas dudorokat okozó, bőrön bebüdösödő valamit kaptam... Ennyit erről :(

    VálaszTörlés
  16. Kíváncsian várom a jövő nyári vízálló élményeidet, elfi. :)

    VálaszTörlés
  17. Akkor én most megveregetem a vállam, és a Tiéteket, és a Krémmániásokat, hogy nekem nem volt nagy csalódásom ebben az évben. :)
    Körbenézek a sminkszekrényemen (@wishes lol :D) és elönt a boldogság, hogy ebben az évben csupa szipiszupi cuccot vettem, a felsoroltak közül egyet sem vettem meg, és tényleg nem volt semmi amit vettem kuka kategória. :)
    Kevesebb pénzt dobtam ki, mint 1 (lassan 2) éve. KM for president! ♥

    VálaszTörlés
  18. a clean&clear tonik valóban borzalmas, a normaderm is, a got2be egyenesítővel, a tükörfény kifésülőspray-vel, és a fructis samponnal úgy emlékszem nekem nem volt bajom. A garnier ásványi deója semmit nem védd az izzadástól, ahogy a niveák sem. Az avon ecsetes korrektor valamennyire halványít, de tényleg nem valami hatékony.

    Én mostanában több lush termékben is csalódtam, baleában is borzalmasakat próbáltam ki..

    VálaszTörlés
  19. Bernadett Gyurákovics2013. október 1. 13:52

    Az Astor szempillaspirálok közül nekem Diva van és abszolút meg vagyok elégedve vele, sőt, imádom!

    VálaszTörlés
  20. Hát igen, a Garnier termékekben eddig én is csak csalódtam. Nincs olyan kategória, amiben nincs citromdíja... kivéve a sminket.

    VálaszTörlés
  21. azt én is:)) van egy sanda gyanúm, addig feltalálják az elfi-álló vizet, mert rajtam minden kenődik, csúszik, mászik :( :D

    VálaszTörlés
  22. köszi a lányok a tippeket, jövőre tesztelek:))

    VálaszTörlés
  23. A Normaderm krém az egyetlen, ami eddig képes volt hosszabb távon is mattítani az arcomat, de tény, hogy nem sminkelek rá.
    A Dita Von Teese illat nekem megvan, és alkalmakra használom is, de tény, hogy nem egy tucat illat, ami mindenkinek tetszik.
    A többit pedig nem próbáltam, de hála nektek nem is fogom! :)

    VálaszTörlés
  24. -Balea mattító alapozó - nemhogy mattított, de olyanná tette az arcom, mintha egy tál zsírben hemperegtem volna meg, ráadásul le is kopott nap végére... arról nem is beszélve, hogy a csomagoláson levő szavatossági idő előtt jóval teljesen bevizesedett...
    -NYC mono pirosítók - a pigmentációjuk nulla, krétásak, porzanak, nem lehet őket építeni.
    -Soliteint sminklemosó tej - nem viszi le a legalapabb, legkönnyebben lemosható részeit sem a sminkemnek rendesen, nemhogy a szemceruzát, spirált
    -kb. az összes olcsóbb drogériás/eurós boltos deó - csak nagyon kicsit segítenek izzadásra hajlamos hónaljon (pl. Garnier Mineral, Kallos Gogo, Fa deók)
    -Isana tubusos ajakbalzsam bronzos színben - pigmentáció nulla, viszont a világ legundorítóbb műkakaó/kókusz bűze és íze van
    -NYC Kissgloss/Tribeca Tangerine (a többiről nem tudok nyilatkozni) - borzalmas a szaga, és nem elég intenzív a színe
    -Toni&Guy Casual Sculpting Powder - nyilván mkinek más a preferenciája hajformázás téren, és máshogy hat egy termék... nálam ennek kb. olyan hatása volt, mint egy olcsóbb szárazsamponnak, de cserébe teljesen ragacsossá és összeállóvá tette a hajam
    -S-he Stylezone jumbo szemhéjkréta - ha egy picit erősebben rányomtam, már eltört a termék
    -Lovely Maxi Lips szájfény - minden 2. mártásnál feljött az applikátor nyelére ujjnyi vastagságban a szájfény, kifolyt, összemaszatolta a kezem
    -Miss Rose szájfény (lehet, régebbi verzió) - nyúlós, nagyon ragacsos, tömény, nyálkás
    -JimJams sminklemosó kendők - rettenet, mennyire nem nedvesek eléggé, a 250 Ft-os kínai simán kenterbe veri

    VálaszTörlés
  25. Nekem idén az Adidas golyós dezodor volt nagy csalódás. Hatástalan, soha meg nem száradó és ragad. Az illata nagyon tetszett, az csábított el..

    VálaszTörlés
  26. Én védeném a vichy-t, amiket én próbáltam eddig mind kiválóan bevált. Pl csak a vichy zöld kupakos dezodor ért valamit eddig, a többi márka semmit, csak az illatuk volt jó (de az se mindnek) Amik viszont nekem nagyon gagyik voltak, az az Alverde, NYC, meg az Avon termékek már kb 90%-a :(
    Elég rossz olvasni, hogy még a "méregdrága" kategóriájú (dior, lancome, estee lauder...) termékekben is csalódnak rendszeresen a vásárlók, ezekben sem a minőség a drága, hanem a sznobizmus ezek szerint :((

    VálaszTörlés
  27. Nekem a szempillaspirálok közül csak a Loreal jött be, a kétvégű( fehér-arany, és fekete-fehér) az egyik vége szempillaápoló a másik a festék. Hibátlan, mással fölösleges próbálkozni.

    VálaszTörlés
  28. Hú, a Normadermből kettőt is elhasználtam, de nem ért semmit, gyakorlatilag sima hidratáló jó drágán. A got2be nekem viszont a legjobb hővédő spraym, alacsony fokozaton tudok vele hajat vasalni. Próbáltam többet is, de azokkal igen nehéz volt bármi egyenességet belevarázsolni a hajamba, úgyhogy nekem ő ötös a rossz vélemények ellenére is.
    Tonikot többet nem veszek pattanásos/mitesszeres bőrre, nekem mindről az a véleményem, mint a fentiről, hogy szárít, alkoholos és fölösleges.

    VálaszTörlés
  29. ez itt a reklám helye? nem írom le, mi ez...a kozmetikus ismerősök akkor be is zárhatják a boltot, csak bekapjuk és 91 vitamint és kész is a bőrápolás :)

    VálaszTörlés
  30. Avon. Az egyik legújabb smink kollekciójuk volt a Luxe. A dobozokon az áll: Made in China. Mitől Luxe? Ragad, fémes anyagokat tartalmaz. Soha többet nem rendelek.
    Normaderm: korábban jó volt a nappali krém, de most már én sem használom. Nagyon szárít. A lemosója hámlasztott, az alkohol tartalom miatt.
    A Clinique 3 lépéses bőrápoló csomagjából a 3- as tonik szintén az alkohol miatt.

    VálaszTörlés
  31. Érdekes, hogy milyen sokan szidjátok a Garnier termékeket. Nekem ez az egy termékcsalád jön be a bőrömre. Lemosóban és krémben is. Próbáltam már minden elképzelhetőt, de egyiktől pattanásos lettem, másiktól allergiás. Próbálkoztam bio és natúr szerekkel is, annyira irritáltak, hogy hólyagos és püffedt lett az arcom :( Nem birja a bőröm ezeket. Viszont ami tényleg rossz, nálam az Alverde krémjei, büdösek, ragadnak, hamar megromlanak, az Avon spirálok és korrektorok, Loreal spiráljai...na azok borzalmasak. Nem váltak be a Fa, Dove és Nivea dezodorok sem. És még sosem találtam egy tökéletes szájbalzsamot sem :(

    VálaszTörlés
  32. Év elején belefutottam egy Lancome izzadásgátlóba... Életem nagyon csalódása!!! Már nem emlékszem, hogy mi volt a neve, de stift állagú, kék-fehér csomagolásban. Drága, nem véd az izzadás ellen, lassan szárad, foltot hagy!!! Életem legnagyobb pénzkidobása volt, pár használat után ment a kukába! Azóta minden terméknek utánanézek itt az oldalon :)

    VálaszTörlés