BLOGKERESŐ

2014. január 2., csütörtök

5 koreai kozmetikum, amit érdemes beszerezni

Aki gyakran olvas, az biztosan tudja, hogy mennyire szeretem a koreai sminkeket/krémeket, és ahogy észrevettem, kozmetikumügyileg ti is egyre nyitottabbak vagytok kelet felé, szóval arra gondoltam, a mostani TOP5-posztomat ennek szellemében írom - íme tehát a KM TOP 5 kedvenc koreaija!



Mi más is lehetne a lista első helyezettje, mint egy BB krém, ami köztudottan a távol-keletről indult hódító útjára. Bár már kezd lecsengeni a nagy BB őrület, és a legtöbben már szomorúan konstatáltuk, hogy a BB krém nem váltja ki a napi bőrápolási rutint, azért a BB-k kitartóan trónolnak a Krémmánia előkelő helyein. Hogy miért?
Ha jó helyen szerzitek be, akkor sok esetben high end minőségű alapozókat megszégyenítő terméket kaptok, töredék áron. A legnépszerűbb koreai BB-nek, a Missha Signature Real Complete BB Krémnek például kifejezetten jó minősége, jól illeszkedik a bőrtónushoz, szép az összetevőlistája (nem tartalmaz komedogén és potenciális allergén elemeket sem), az SPF25 erősségű fényvédelme tisztán fizikai szűrők által biztosított. A 149, javában ígéretes elemből álló INCI viszont senkiben ne keltsen illúziókat - az összetevőlista végén kullogó elemek annyira kis koncentrációt jelentenek csak, amiknek nagy valószínűséggel  alig van bőrre gyakorolt hatása. (KM index: 4,23 /5 csillag)

A Missha Time Revolution The First Treatment Essence tulajdonképpen egy víz állagú, tonikot kiváltó szérum, egy csomó fantasztikus összetevővel. Nagy része jó minőségű hidratáló összetevő -  legkoncentráltabb (vagyis az első 5 helyen szereplő) összetevője között van a Niacinamide, vagyis a B3 vitamin ami nem csak kiváló hidratálószer, hanem egyben hatásos öregedésgátló és pattanás elleni összetevő is. Ezen kívül van még benne sok más növényi kivonat is, amik nagy része gyulladáscsökkentő hatással bír, vagyis a termék nem csak hidratáló, hanem elég hatásos sejtregeneráló tulajdonságokkal is rendelkezik. Ja, és nem mellesleg parabén-, szilikon-, illatanyag-, színezék-, alkohol-,  és ásványi olaj mentes. (KM index: 5 /5 csillag)

BRTC C-10 Vitamin Ampulla az összetevőlistájának a 2 helyén áll a C-vitamin, amiről azt érdemes tudni, hogy kiváló antioxidáns hatása van, tehát egyrészt véd a szabad gyökök okozta károktól, másrészt pedig segít a károsodott sejtek regenerálásában, és remek gyulladáscsökkentő. A C-vitamin ezen kívül folthalványító hatással bír, csakúgy, mint a termék összetevőlistájának az 5. helyén álló arbutin is, ami egy növényi eredetű bőrfehérítő összetevő, ami mellékesen szintén bír antioxidáns tulajdonságokkal. A termék tehát nagyon jó az arcszín egységessé tételére, a hegek, szeplők és májfoltok halványítására, és öregedésgátlásra egyaránt. (KM index: 5 /5 csillag)

Skinfood Tojásfehérje Hab Arctisztítót elsősorban azért szeretik itt KM-en, mert nagyon kis mennyiséggel igen hatékonyan el lehet távolítani a nap során az arcra rakódott szennyeződést, sminkmaradványokat, de természetesen ami miatt a TOP5-be került, az nem csak ez, hanem hogy remek pórusösszehúzó tulajdonsággal is bír, amiről a leírás szerint egy tojásfehérjéből kivont fehérjetípus, az összetevőlista 9. helyén trónoló albumin gondoskodik. Egyébként az INCI sok, főként növényi eredetű nedvességmegkötő elemet is tartalmaz, ez az oka annak, hogy senki nem panaszkodott még arra, hogy a lemosó szárítaná a bőrét. (KM index: 5 /5 csillag)

A Baviphat maszkjai és fizikai hámlasztói talán a legtöbb értékeléssel bíró koreai kozmetikumok, aminek az oka kb. annyi, hogy a magyar forgalmazó először ezeket kezdte el népszerűsíteni, és akkoriban viszonylag sokan beszerezték és megszerették ezeket a kis gyümölcsös tégelybe zárt kencéket.
A legnépszerűbb még közöttük is az Epres Méregtelenítő Maszk, aminek az igen rövid, 11 tagból álló összetevőlistájának 3 helyén tartalmazza a kaoilint, amiről köztudott, hogy szuper olajfelszívó, mélytísztító tulajdonsága van, vagyis nagyon alaposan megtisztítja a bőrt a felesleges olajtól és kosztól, valamint összehúzza a pórusokat. Az 5. helyen álló bentonite is hasonló tulajdonságokkal bír, ezen felül szárító hatása is van a bőrre - emiatt, és azért, mert a termék sajnos nem tartalmaz hidratáló, vízmegkötő összetevőket, ezért száraz bőrre nem kifejezetten alkalmas a maszk, hanem inkább problémás, zsíros bőrre. (KM index: 4,79 /5 csillag)


Ti használtok koreai kozmetikumokat? Mi a kedvencetek?

16 megjegyzés:

  1. Nekem innen abszolút a BRTC C vitaminos széruma a kedvencem, itt van egy fotós poszt a folthalványító hatásáról, ha valakit érdekel, előtte-utána fotókkal. Tényleg működik. http://www.szepsegreceptek.hu/amitol-a-borod-szep-lesz/mstindigo-kedvence-brtc-c-vitaminos-szerum/
    A Signature BB-t is sokáig használtam, de most már túl nehéznek és soknak érzem, jól el vagyok a kisebb fedőképességű Catrice Ultimate Matt alapozóval. (Amúgy soha nem gondoltam volna, hogy lesz egy drogériás alapozó kedvencem. :D ) A Signature kapcsán csak annyival egészíteném ki a cikket, hogy elég fényes a finishe, én félszaténnal mondanám, szóval kombinált bőrűeknek inkább mattító púderrel lehet csak jó, zsíros bőrűeknek meg nem hinném, hogy beválna.
    Amúgy nagyon jó lett ez a válogatás, én is koreai termék fan vagyok. :D

    VálaszTörlés
  2. Télen nagyon jó a Signature, de jobb időben már sajnos én is nehéznek érzem, pedig tudod, nekem felveszi a bőröm az ilyesmit :) A Catrice alapozója egy darabig nekem is kedvenc volt, de hosszú távon annyira nem szerette a bőröm, és a tartósságával is voltak gondok, szóval az új verzióját már nem vettem meg. :(

    VálaszTörlés
  3. A Catrice nem való száraz bőrre szerintem, én pont azért szeretem, mert végre valami nem csillog rajtam annyira. :) Meg ez az új verzió sztem picit sötétebb, mint az előző volt, legalábbis rajtam oxidálódik, és pont jó. A tartóssága nem tökéletes, de én majdnem mindentől kiragyulok, szóval úgy örültem, hogy ettől nem. Hamarosan ismét rendelek koreai BB mintákat, hogy megtaláljam a tökéleteset, de addig el leszek ezzel. :) Írjál sok koreai termékes cuccról bejegyzést, ezeket imádom még az ajakra-való tesztjeid mellett. :)

    VálaszTörlés
  4. Nekem a Baviphat epres maszk a kedvencem, az én pórusaimat is összehúzza, zsíros bőrre bevált, és szimpatikusak az összetevők, főleg, hogy csak 11 összetevőből áll (valahogy jobban szeretem, ha minél rövidebb a lista, a Missha Signature-nél dobtam egy hátast, amikor megláttam... :D).
    Ami még felkeltette az érdeklődésemet ebben a bejegyzésben, az a Skinfoodnak ez a tojásos lemosója. :)

    VálaszTörlés
  5. Hát igen, a Missha INCIjének a feltöltése szerintem már önmagában is megérne egy Krémek Krémje rangot :D

    VálaszTörlés
  6. A Missha szérumot pár hete kezdtem el használni és eddig nagyon tetszik, azóta kevésbé ragyásodom. :D Nem is számítottam rá, hogy karácsony előtt megérkezik.. nagyon gyorsan ideért az Etude szemhéjalappal együtt :) Meg egyik nap rendeltem meg rubyrubytól a BRTC C-vitaminos ampullát, mikor kedvezményes volt egy napig.. de most látom megint az :) Majd szerintem szüleimmel együtt használom, mindenki jól jár :)) illetve most rendeltem tőletek PC termékeket.. nagy arcápolási rutin átalakításban vagyok :D

    VálaszTörlés
  7. Az izgi :) remélem hamar megtalálsz mindent, aminek a bőrödnek csak szüksége lehet :)

    VálaszTörlés
  8. Én már egy jó ideje a rózsaszín Super+ BB-t használom a "jobb napokon", mást még nem nagyon próbáltam, mert ha valami beválik, ahhoz szeretek ragaszkodni. :) Viszont ez a Skinfood hab és Baviphat méregetelenítő maszk lesznek a következő áldozataim. :D

    VálaszTörlés
  9. Én ezt használom:
    http://kremmania.hu/kremek/missha-perfect-cover-bb-cream-spf-42-pa

    Kicsit fehéres felkenve, aztán gyönyörűen illeszkedik a bőrömhöz, elég egy leheletnyi púder, de anélkül is nagyon jó. Tartós, nem nehezül el a bőröm, 50 ml, ami jó sok. Imádom.

    A másik termék a Missha 4D szempillaspirál. Igazából erre sem panaszkodhatok, hosszúvá és íveltté varázsolja a pilláim, vízálló, bár lehet, hogy kicsit hamar szárad, de nem gond, tettem bele szemcseppet és azóta olyan, mint újkorában :-) (ha megint beszáradna, lehet tartósabb lenne a testápoló).

    Szóval nem félek koreai termékeket rendelni, mert ahhoz képest olcsóak és néha meglep, hogy milyen jó őket használni, miután végigpróbáltam mindenféle terméket a drogériákban.

    VálaszTörlés
  10. A Krémmánia engem is megfertőzött a koreai termékek szeretetével... Természetesen imádom a Missha BB-ket és nem csak a Signature-t meg a Perfect Cover-t... Van most két új BB-jük, Vita névre hallgatnak. Az egyik hidratál, a másik mattít. Én mindkettőt imádom, a hófehérke bőrömre tökéletesek. Aztán várok most egy fénykorrektort, szintén Missha és már kinéztem a folyékony pirosítójukat is... :) A Skinfood gyümölcsös krémpirosítója igazi telitalálat, a Brtc C-vitaminos szérum is fantasztikus. Használok még egy Brtc-s pórustisztítót, az mondjuk elég érdekes, de működik... Vágyam még egy Mizon hyaluronsavas szérum, azzal is szemezek egy ideje. De folyamatosan vadászom az új cuccokat... Éljenek a koreai kozmetikumok... <3

    VálaszTörlés
  11. Na, nem is tudtam, hogy vannak új Missha BBk, tök jó, hogy írod :)

    VálaszTörlés
  12. Bizony vannak. Akinek nincs komoly bőrhibája és világos a bőre, annak jó alternatíva lehet a Vita család. Nem mellesleg olcsók is, én anno 12 usd-ért vettem darabját.

    VálaszTörlés
  13. Nekem a Missha signature bb a kedvencem. Próbáltam más koreai bb-t is de estére mindtől begyulladt az arcom. Csak a Missha vált be a 3w clinic púderral együtt.. tökéletes fedés, tökéletes szín. A baviphat epres maszk nekem is megvan, nagyon szeretem használni. Emellett még az Etude House-os körömlakkokért vagyok oda meg vissza :)

    VálaszTörlés
  14. Meg szabad osztani ezt a blog bejegyzést? :)

    VálaszTörlés