BLOGKERESŐ

2014. június 2., hétfő

Havi kedvencek - 2014 május

Végre elérkezett az első nyári hónap (reméljük hamarosan beáll a nyári időjárás is), és vele együtt persze a május havi kedvencek :)

Arcápolás

A hónap kedvenc terméke ebben a kategóriában a Balea Mandulaálom Ajakápoló lett, amire eddig nem érkezett még 4 csillagnál kevesebb, a marcipán- és mandulaimádók pedig azonnal megszerették. Nem annyira zsíros állagú, inkább a könnyedebb vonalat képviseli, de azért hatékonyan ápolja, puhítja az ajkakat.
A pár hónapja megújult Fabulon Tini Tonikot nem először szerepel a havi kedvences listánkon, és ezúttal is hónapkedvenc lett. Sokan dicséritek az illatát, frissítő és gyulladáscsökkentő hatását, no meg persze a kedvező árát. Az általam is kedvelt Garnier Dark Spot Corrector Bőregységesítő Hidratáló Arcápoló is májuslegje lett - bár amire hivatott, vagyis folteltávolításban úgy tűnik továbbra sem jeleskedik, a drogériás arcápolókhoz viszonyítva viszont magas C-vitamin tartalma, és szép egységessé teszi a bőrt. Végezetül pedig: a drágább árkategória győztese ebben a hónapban egy micellás víz lett, mégpedig a kombinált-zsíros bőrre szánt Bioderma Sébium H2O Solution Micellairet.

Test-és hajápolás

Míg én még le vagyok maradva az előző havi kedvenc naptejillatú Balea tusinál, a KM népe már a Balea limitált nyári kiadását, az egzotikus illatú Carambola Lambada Dusche-t isteníti - friss-gyümölcsös, nyárias illata van és hűsíti is a bőrt, mindezt a már megszokott pénztárcabarát áron. KM kedvenc lett a Garnier újdonsága, az Olajjal Gazdagított Tápláló Testápoló is, ami egyrészt praktikus pumpás kiszerelést kapott, másrészt pedig finom, hosszan tartó illata van, könnyű eloszlatni a bőrön és nagyon jól ápol. A Baba Kakaóvaj Testápoló is hasonlóan lelkes véleményeket gyűjtött be - hamar beszívódik, és szinte minden kommentben kiemelitek, hogy isteni az illata. A hónap kedvenc parfümje pedig a virágos-gyümölcsös illatú GUCCI Gucci II lett.

Smink

A hónap kedvenc dekorkozmetikai termékei a Lovely St. Tropez Körömlakkok lettek. Mint általában, most is úgy kell vadászni rájuk, mert a legtöbb helyen csupaszra van fosztva a display: a 3 mattos-selyemfényű árnyalatból egyébként főleg a rózsaszín és a kék szín kapós. A Maybelline Eye Studio Lasting Drama Zselés Szemhéjtus már régóta nagy kedvenc az oldalon, sőt, jelenleg konkrétan ez a KM kedvenc szemhéjtusa. Mélyfekete, tartós, és könnyű használni, egyszóval mindent tud, amit egy jó tustól várunk! Az általam is tesztelt Essence Colour Flash Dúsító Szempillaspirál is dobogós lett, nagyon örülök neki, hogy ennyi bevállalós csaj van köztetek! :) Jól befedi a pillákat, szépek a színek és még tartós is, nyárra szuper feldobni vele a megszokott sminket. A Clinique Chubby Stick Intense is lassan, de biztosan gyűjtögeti a maxpontos véleményeket - csodás, erőteljes színe van, mégis könnyed hatású marad az ajkakon, és viszonylag tartós is.


Nektek mik voltak a kedvenc termékeitek ebben a hónapban?

9 megjegyzés:

  1. a képen nem a Gucci Gucci II látható

    VálaszTörlés
  2. huh, köszi, hogy szólsz, javítom!

    VálaszTörlés
  3. Ebben a hónapban én nagyon sok jó termékkel találkoztam, és régiek közül is sokat elővettem, úgyhogy nehéz kiemelnem párat, de megpróbálom. :-) A Balea mandulaálom ajakápoló nekem is kedvenc lett. Testápolás vonalon a kókuszos termékek vettek le a lábamról (Dusch Das Coconut Paradise tusi, TBS kókuszos testvaj, Balea kókusz-shea testápoló). Új felfedezettem a Balea kókusz-nektarin golyós dezodor, ami meglepően jó, gyakorlatilag május eleje óta azt használom. Arcápolás terén stabilan tartja magát kedvenceim között a PC Resist 30 faktoros fényvédője, és új kedvenc az Emolium krém, ami 2 nap alatt helyre tette a foltokban száradni, viszketni kezdő arcomat, minden más csípte, csak ez nem, és testen is bevált a szárazabb részekre. Arcon sem okozott mitesszert, pattanást. Smink terén még mindig kedvenc a Naked 3, új kedvenc a Lauder Envy rúzsok közül a Desirable. Illatok terén új szerelem a Light Blue Escape to Panarea, egyébként illatok terén totálisan kaotikus volt a május, mivel nálam nagyon hangulat- és hőmérsékletfüggő hogy mit használok (minden parfümömnél van egy bizonyos hőmérsékleti tartomány amikor legjobban szeretem használni), és májusban aztán volt mindenféle hőmérséklet. Nagyon új, de nagy kedvencem a TBS bronzosítója és folyékony highlightere.

    VálaszTörlés
  4. Melinda Jónás2014. június 2. 17:31

    A szövegben sem jó a link a parfümhöz.

    VálaszTörlés
  5. Ú, mikor megláttam ezt a Baleás szájkencét, biztosan megvettem volna, csak nem szeretem,se a diót,se a marcipánt, szóval ez a kör kimaradt.
    Hát a Garnier Spot Korrektorja a szekrény mélyén porosodik, egy olyan fél éve, nekem össze-vissza gyulladt tőle a bőröm, még szerencse, hogy akcióban vettem, pont amikor kiárusították.
    Fabulon tonikra mindenféleképp ránézek!
    Testápolóra nem vagyok hajlandó mostanában többet kiadni, max 800 Ft-ot, de jelenleg a Lidl-s Cien-t használom.
    Viszont a Baba Gabonás testápolójára nagyon fáj a fogam!
    Illatok terén -mivel a Lidl-ben jártam- be is gyűjtöttem a Madam Suddenly-t....nem rossz amúgy.
    Sminkelés ebben a hónapban szinte ki is maradt, az enyhe pollenallergiám miatt.
    Nem volt olyan nagy favorit úgy emlékszem ebben a hónapban, nagyjából azokat használom, amiket egy-két hónapja is, Isana samponok,hajlakkok és balzsamok.
    Talán ha kedvencre kellene gondolni, akkor a Balea cseresznyés-aloés nappali hidratálója, ami egészen kellemes a bőrömnek, csak sajnos kicsit drága (30 ml-800 Ft).

    VálaszTörlés
  6. Szeretem ezeket a havi összesítőket, mindig látok benne egy két olyan terméket, amit szívesen kipróbálnék. Pl. itt ez a mandulást ajakbalzsam.. Én személy szerint szeretem a mandulát és a marcipánt is, de szájra én már csak az Egyptian Magic balzsamot használom, annyira univerzális cucc, imádom. Hajra még mindig Aussie termékeket használok, most a változatosság kedvéért fordított sorrendben (balzsam, utána a sampon), így is jó a hatása és kevésbé zsírosodik a hajam. Sminkben most a Too Faced Smokey palettája a kedvemcem. Sokat használtam az Estée Lauder Signature 5 színű bronzosítóját, az Urban Decay Flushed palettáját, valamit a Bobbi Brown fekete zselés tusomat. Illatfronton most a jázmin a befutó, három kedvencem is van innen, az Alien, a Valentina és a Jasmin Noir, valamint sokat használtam a Dune-t és a Shalimar Parfum Initial L'Eau-t. Arcápolásban most kicsit lustább voltam, de többször nyúltam a Clinique Moisture Surge hidratálóért, ahogy bejött a jó idő... Hello nyár! <3

    VálaszTörlés
  7. Tusfürdők között nálam is a leggyakrabban használtak között van a Carambola. Testápolóban mostanában találtam rá az Yves Rocher Riche Creme testápolójára, nagyon szeretem. Az Yves Rochernél maradva ebben a hónapban kínlódtam a Clé Végétale karcsúsító sorozattal és a bronzosító spray-vel, nem jöttek be. Arcápolásban fantasztikusan jó termék a Sisley feketerózsás maszkja, 40 év felett mindenkinek kötelező darab lenne, villámgyorsan feltölt és simít, ha meg kell jelenni valahol, 10 perc alatt csodaszép ábrázatot varázsol. Smink terén a régi jól bevált termékeimet használtam, az egyedüli újdonság az EL Bronze Goddes Cheek Glow pirosítója, amit kitartóan kenegetek, de valójában nem tudom dicsérni, ha tudom, hogy ilyen gyenge minőségű, biztosan nem vettem volna meg.
    A parfüm sztár pedig nálam továbbra is a L'Artisan Jour de Fete, sok ünnepi nap volt májusban, a gyerekek anyák napi ünnepségein, ilyen-olyan vizsgaelőadásain stílusosan biztosan ezt fújkáltam:)

    VálaszTörlés
  8. Nincs fent az oldalon sajnos, Dr.Dennis Gross Ferulic+retinol szérumja.
    Strawberry szállít és 21 ezer forintba kerül.
    Ilyen szerelmes utoljára 9 évvel ezelőtt voltam, a férjem megismerésekor.

    Bővebb info a termékről.

    http://www.paulaschoice.com/beautypedia-skin-care-reviews/by-brand/dr-dennis-gross-skincare/_/Ferulic-Acid-Retinol-Brightening-Solution

    1 hét használat után csak ódákat tudnék zengeni!

    VálaszTörlés
  9. Real Techiniques ecsetek a havi kedvenc, imádom őket, egy hétre rá, hogy ideért, rendeltem még kettőt. :D Szuperjók, élmény velük a sminkelés.
    Meg 1-2 hónapja vettem egy Babydream Extra Sensitive Lotiont, amit úgy eltettem, hogy most találtam meg. :D Nagyon-nagyon könnyű vizes hidratáló lotion, nyárra való, fél pillanat alatt beszívódik, és illatmentes. Most azon gondolkozom, kimerjem-e arcra próbálni, mert nekem ennyi hidratálás nyáron elég is lenne... Szerintem tuti jó még napozás utáni hidratáló lotion-nek is, mondjuk nem napozok, de amikor régen még igen, szerettem utána az ilyen vizes hidratáló lötyiket, és mivel panthenolos (INCI 3. helyén!), nyugtatja a bőrt.

    VálaszTörlés