BLOGKERESŐ

2014. június 5., csütörtök

Ma este 19.15 és 19.30 között....

Biztosan a legtöbben tudtok róla, mert rengeteg TV-csatorna, nyomtatott sajtó és online felület is csatlakozik a mai reklámadó elleni tiltakozáshoz. Szerettem volna írni Nektek, hogy a Krémmánia, mint a Sanoma része szintén csatlakozik és az oldal nem lesz elérhető ebben a negyed órában.

A döntés nem az enyém volt, és bevallom nem tudom hogyan döntöttem volna, ha az enyém. A Krémmánia egy 100%-ban politika mentes oldal, és nagyon szomorú vagyok, hogy a politika már annyira mindent átsző, hogy még minket is érint. De persze megértem a média cégeket, megértem a tiltakozást.

Nem is szeretnék erről többet írni, csak szerettem volna, hogy tudjátok előre, ma este a legtöbb más felülethez hasonlóan mi sem leszünk elérhetőek.

Köszi a megértéseteket!

27 megjegyzés:

  1. Kedves Apolka!
    Ezzel a lépéssel a Krémmánia már nem politikamentes többé, ezért én most elbúcsúzom Tőletek. Már amikor eladtátok az oldalt, akkor is erősen gondolkoztam, hogy kiszállok, de most eljött az idő. Mindenkinek minden elképzelhető szépet és jót kívánok!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szomorú, hogy már nem csak arról szól ez az oldal, amiért szeretjük. :(

    VálaszTörlés
  3. Kedves Apolka!

    Már az oldal eladását bejelentő cikknél jeleztem: választott vásárlótok, a Sanoma Zrt. eladás előtt áll. Akkoriban és már előtte is nyílt titok volt a szakmában, mi várható, amikor pedig elköteleztétek magatokat velük, már a nyilvánosság számára is ismert volt, hogy a Sanoma Zrt. egyetlen várárlója csak a kormány holdudvarához tartozó szereplő lehet. Nem írok konkrétumokat, nem véletlenül. Először odavonultok, aztán mikor valami bem tetszik, a felhasználóitokat büntetitek. Elfelejtettétek, hogy nem csak ti tettetek ebbe az oldalba rengeteg energiát, mi feltöltők, véleményezők is. TI voltatok azok, akik a politika közelébe mentetek (1 google keresés akkoriban Sanoma kulcsszóval, ennyivel tájékozódni lehetett, nem volt titok), most pedig a felhasználókkal fizettetitek meg az árát.
    Óriásit csalódtam.

    VálaszTörlés
  4. Aki a Krémmániát emiatt nem követi ezentúl, ne kövesse soha többé sem a Teszveszt, sem a Startlapot, sem a Nők Lapja Café-t és a többi portált, ami a Sanoma tulajdonában áll. Nyilvánvalóan Apolkáék nem a politikai nézeteik miatt választották ezt a felületet, kívánom mindenkinek, hogyha esetleg egy ilyen nagy látogatottságú oldalt szeretne létrehozni, akkor sikerüljön egyénileg igazgatni.
    Én nem fogom az oldalt büntetni azért, mert a kormány nem az állampolgároknak megfelelően cselekszik.

    VálaszTörlés
  5. Én azt gondolom, hogy már semmi sem politikamentes, és emiatt nagyon szomorú vagyok. Szerintem ebben a helyzetben egy sokak által látogatott online felületként nem tiltakozni pont olyan állásfoglalás, mint tiltakozni. Ha van sapka, ha nincs sapka....Természetesen szomorú vagyok, hogy elmész egy ilyen dolog miatt. :(

    VálaszTörlés
  6. Köszi kamii, nagyon jól esik, amit írsz. Egyébként nem csak a Sanoma tiltakozik, hanem minden jelentős TV adó és online felület.....

    VálaszTörlés
  7. de a politikához az első lépést a Sanomával tettétek meg. most pedig elhatárolódtok: ez egy 100%ban politikamentes oldal. azt kell figyelni, amit tesztek, nem pedig azt, amit mondtok, így feloldódik a disszonancia

    VálaszTörlés
  8. Igen, valóban a KM lényege a közösség, és pont emiatt írtam ezt a posztot, és kértem a megértéseteket. Szintén emiatt írtam le őszintén, hogy miért döntöttem az eladás mellett. És lehet, hogy éppen most negyed órára ez a döntés kellemetlenséget okoz, ugyanakkor ma is azt gondolom, hogy a döntésemnek belátható időn belül sokkal jelentősebb pozitív vonzatai lesznek, mint negatívak. Az az igazság, hogy eddig az oldal csak jót kapott a Sanomától. Bár látható változás nincs (amúgy szerintem ez már önmagában is jó jel), a színfalak mögött sok energia (és pénz) áramlik az oldal megújításába, aminek nagyon örülök, és tényleg azt gondolom, hogy hamarosan sokkal szebb és jobb lesz, mint volt.


    Aki emiatt a negyed óra miatt elmegy, szíve joga. Szerintem az oldal továbba is hasznos és jó, azon dolgozunk, hogy méginkább ilyen legyen, és bízom benne, hogy aki szintén így gondolja, az maradni fog.

    VálaszTörlés
  9. Kedveseim! :)
    Én itt vagyok, és fél óra múltán is itt leszek.
    Nem érdekel a 15 perces szünet. A több, mint két év veletek töltött idő érdekel.
    Puszi Apolka, Wish! :)

    VálaszTörlés
  10. Szeretem ezt az oldalt, nem hagyom itt, csak mert már kívülről irányítják, de annak nem örülök hogy ide is be fog jönni a politika. A politika széthúzást csinál, itt pedig egy közösség van/volt politikai irányultságtól függetlenül.

    VálaszTörlés
  11. Cecilia Andersen2014. június 5. 19:24

    Simán lehet kommentelni ez alatt az időszak alatt...

    VálaszTörlés
  12. Eddig se politizáltam, ezután se fogok. Én krémmániázok.. Nekem ez az oldal az otthonom és nem megyek innen sehova se. Puszi csajok <3

    VálaszTörlés
  13. Csak ideológiailag legyünk kicsit képzettebbek mint Pelikán elvtárs....aki nem érti mi zajlik ne is olvasson tovább!

    Nincs ma már olyan hogy politikamentes, és ez a legszörnyűbb az egészben.
    Mindent áthat,a kultúrát, a művészetet, a sajtószabadságnak nevezett valamit ami nincs is.
    Az KM-et ugyan nem féltem, hiszen ti egyfajta "biztonságos" felület vagytok.
    Nem képviseltek semmi olyat ami mostanában nem elfogadott.
    A függetlenségetek feladásával a jelenlegi közegben viszont nincs olyan, hogy èletbiztosítás a létezés.

    Apolka bármilyen helyzetbe is kerülsz a jövőben, harcolj az oldalért.
    Ezt a kvintesszenciát ami itt születik, soha nem lehet újra felépíteni.

    Tudatosan nem megyek bele politikai lózungokba, nem tisztem s félek a jövőben lesz is benne részetek sajnos akaratlanul.

    VálaszTörlés
  14. Nna túléltük? :) ;)
    Nem fájt senkinek, ugye?

    VálaszTörlés
  15. Nem arról a 15 percről van szó, hanem egy korábbi tudatos döntésetekről, ami után most megjegyezted, hogy bár az oldal 100%-ban politikafüggetlen. Mégis részt vesztek egy alapvetően egy politikai döntést kritizáló akcióban.
    Ahol a gazda kezét kell fogni, ott nincs függetlenség.

    VálaszTörlés
  16. Elnézést, telefonról küldtem, remélem a lényeg érthető.

    VálaszTörlés
  17. van független médium pl. atlatszo.hu
    felsorolás vége :(

    VálaszTörlés
  18. A blogot nem érintette a dolog, csak magát az oldalt.

    VálaszTörlés
  19. Azért a reklámadó elsősorban gazdasági, és nem politikai kérdés, ezt azért emeljük ki. Ha inkább a GYES lenne két éves helyette, vagy az eü-pótlékok lennének kevesebbek, akkor is beszüntetnétek 15 percre az oldalt? Nem hiszem!
    És itt most nem a 15 perc számít, talán gondoljuk végig, miért is van ezekre az adókra szükség.
    Nem hiszem, hogy a Sanomát meg a többit különösebben megredíti majd az adó, ahogy a bankok sem mentek csődbe, pedig ott is rosszul kellett lennünk....

    VálaszTörlés
  20. arról van szó, hogy az oldalt eladták egy mamutnak, nyilván szép pénzért, ezért cserébe elvesztették a függetlenségüket. teljesen mindegy, hogy gazdasági vagy politikai kérdésként kezeljük az esetet, minden mamutnak van gazdája, de ez valószinűleg nem volt szempont a döntésnél vagy nem elég nagy súlyú.

    annyiban azért politikai lett az oldal, hogy a fehérgallérosokhoz hasonlóan, ha valaki ellentmondani mer vagy felvilágosítani, inkább hallgatnak ;)

    a Sanoma egyébként a 2. vagy 3. legnagyobb befizető lesz, ha marad az adó. a bankok pedig persze hogy nem mentek tönkre, az én kartyadíjam lett jóval magasabb.

    valami bűzlik Dániában a krémmánia kapcsán is sajnos, túl nagy a lapulás, a kifarolás a komolyabb kérdéseknél.

    VálaszTörlés
  21. Gratulálok, hogy ebből a kérdésből éppen annyit sikerült felfogni, hogy a legkönnyebb legyen nem tudomást venni róla. Rakérdezhetek? Műkörömépítő?

    VálaszTörlés
  22. Szerintem mi is képesek voltunk elfogadni a véleményedet anélkül, hogy megjegyzéseket tegyünk, kedves m, ha mi úgy döntünk, hogy nem törődünk vele, a mi szívünk joga.
    Köszönjük, hogy tiszteletben tartod!
    És remélem bandita nem sértődik meg, ha az Ő nevében is beszélek.

    VálaszTörlés
  23. Nem m,nem műkörömépítő! Még csak nem is műkörömviselő! Csupán egy egyszerű,sokoldalú, diplomás,komoly melóval rendelkező krémmániás!!!! Jah,ki ne feledjem,ráadásul jóindulatú krémmániás!

    VálaszTörlés
  24. Több tiszteletet a másik iránt ha kérhetem!
    Ez nem jobbra át-balra át politikai gumiszoba.Végképp nem a másik minősítésére szolgáló demagógiai pöcegödör!

    A közösség ereje abban mutatkozik hogy mennyire tud érvényesülni az oszd meg és uralkodj elve!
    Nem tud.Pont.

    VálaszTörlés
  25. Kedves m! Kérem, vegye tudomásul, és tartsa tiszteletben, hogy minket vérbeli krémmániásokat abszolúte hidegen hagyja az Ön "politikamentes" szövege. Nem véletlenül nem reagálunk. Megtehetnénk, de ez az oldal nem erről szólt, nem erről szól és nem erről fog szólni. Ezért ne máson töltse ki a dühét tisztességtelenül, kérem. :) Az meg persze csak hab a tortán, hogy itt senki nem sértegette Önt pusztán azért, mert véleménye nem egyezik esetlegesen a miénkkel. Van sok ezer más blog, ahol az ilyen jellegű düh kitöréseit díjazzák, ez nem az a hely! Köszönettel

    VálaszTörlés
  26. Már bocsi, de engem aztán baromira tényleg nem érdekel, hogy a hazai TV-s szennycsatornák 15 percig szüneteltek, ha egész héten nem sugároznának, az is hidegen hagyna. Hogy őszinte legyek, észre sem vettem, hogy bizonyos internetes oldalak - köztük a KM - szintén nem volt negyedóráig elérhető (egy jóga órát többre tartok, mint tespedni egész este a TV vagy a laptop előtt), viszont: ha ez lenne a legnagyobb gondunk az életben, akkor tapsikolhatnánk örömünkben.
    Én csak az értelmét nem látom ennek a médiás tiltakozási akciónak !!!
    Azon agyalok, hogy ha majd pár hónap múlva bevezetik a luxusadót (mert bevezetik, kétségetek ne legyen felőle), ami keményen érinteni fogja például a parfümöket, felső kategóriás kozmetikumokat, és egyértelműen a vásárlók fogják befizetni, akkor vajon én, mint fogyasztó hogyan és miként tiltakozhatok majd ez ellen ? Nem fürdök 3 napig vagy nem mosom le este a sminkemet ??? Érdekelni fog ez valakit ? Nem. Változik majd ettől valami ? Nem. Ha be akarnak vezetni egy adót, egy csip-csup tiltakozás miatt elvetik az ötletet ? Nem. Hát akkor miről beszélünk ?
    Félreértés ne essék, nem ítélkezem, nem gúnyolódom, a politizálással pedig 3 éve felhagytam. Saját idegrendszerem védelmében. Csak bátorkodtam elmondani a véleményem, a milliárdokat kaszáló médiákat pedig majd akkor sajnálom, ha lesz erre 15 percem ! :-)

    VálaszTörlés
  27. A kérdésedet nyilván sértésnek szántad....jobb híján. :D
    Így ezt most válasz nélkül hagyom.
    Kb annyira érdekes számomra a személyed, mint ez a két nappal ezelőtti 15 perces szünet.

    VálaszTörlés