BLOGKERESŐ

2014. október 28., kedd

A legjobb külföldi oldalak kozmetikumvásárlásra

Ha jobban belegondolok, az utóbbi évek kozmetikumvásárlásainak túlnyomó többségét neten bonyolítottam, és bár nem mondhatnám, hogy ezzel  a szokásommal egyedül vagyok, sokan még most is nagyon félnek netről rendelni, akkor meg aztán főleg, ha valamilyen külföldi oldalról van szó...
.

...pedig igazi Krémmániásként nehéz a szűkös hazai források mellett (külföldi) netes rendelés nélkül élni, főleg ha nem nagyon jártok külföldön, ezért most összeszedtem, hogy miket érdemes netről rendelni, azokat pedig honnan.
.
eBay (ebay.com)
Az eBay nem hiszem, hogy külön bemutatásra szorulna, de dióhéjban annyit érdemes róla tudni, hogy egy Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett, internetes aukciós weboldal, ahol bárki felkínálhatja eladásra bármilyen termékét vagy szolgáltatását. Az oldalon a rendelés és fizetés folyamata már-már nevetségesen egyszerű (kb. 2 gombnyomás), de egyúttal nagyon biztonságos is.
Az e-bay az egyik legjobb beszerzési forrása az olyan koreai márkáknak, mint mondjuk a Missha, az Etude House, vagy épp a Holika Holika, ha csak a KM legnépszerűbb márkáit nézzük. Nem kell félnetek, a rémhírekkel ellentétben a termékek túlnyomó többsége eredeti, de ha biztosra akartok menni, akkor olyan eladót keressetek, aki már több ezer adásvételen és elégedett vevőn van túl - ilyen pl. rubyruby és cosmetiscmarket2012.
Az eBay ezen kívül kitűnő terepe az olyan filléres szépségápolási eszközöknek, mint mondjuk az ecsetek, körömápolási eszközök, műszempillák, strasszok és egyéb hasznos kis szépségápolási kütyük, olyannyira, hogy Krémmánián ezeknek már külön oldaluk is van!

A KM ebayes legjeieBay Beauty Blender, Missha Perfect Cover BB CreamJoursna Smink Ecset ArcraMissha Professional Rounding Angle Foundation Brush, Holika Holika Strawberry Pore Magic Cover Sealer, Etude House Missing U KézkrémEtude House Proof 10 Eye Primer
.
Fizetés: PayPalos fizetésre van lehetőség, amit egyébként az egyik legbiztonságosabb fizetési módként tartanak számon.
Szállítás: 20-30 nap. A szállítás legtöbbször ingyenes, ha pedig koreai vagy kínai eladótól rendeltek, akkor szinte biztosan.


iHerb (iherb.com)
Az iHerb egy több, mint 14 éves tapasztalattal rendelkező amerikai cég, amely 600 márka 30 000 termékét árulja a világ minden tájára történő csomagküldés útján. A cég igen kedvezőbb áron kínál vitaminokat, táplálék-kiegészítőket, és különféle állatkísérlet mentes, organikus szépségápolási termékeket.
Nagyon nehéz 1-1 terméket vagy márkát kiemelni ebből a rengetegből, de a KMesek körében az iHerbről rendelt legnépszerűbb termékeknek egésze biztosan a Real Techniques ecsetek mondhatóak, de a szintén népszerű EcoTools ecseteit is sokan rendelitek onnan. Sminkek terén nagyon olcsón és széles választékban képviselteti magát az oldalon az e.l.f márka, de a gyengéd, parfümmentes összetételű, gyönyörű csomagolásokkal apelláló Physicians Formulának is van néhány ígéretes terméke. A test- és arcápolási vonal esetében kiemelkednek a vegán, SLS/SLES-mentes South of France szappanok, az organikus méhviaszt tartalmazó Sierra Bees ajakápolók, vagy épp az alkoholmentes, csodamogyoró kivonatot tartalmazó Thayers tonikok.
De ahogy említettem, tényleg nehéz kiemelni legjobb márkákat vagy termékeket, szóval mindenképp nézzetek jól körbe! :)

A KM iherbes legjei: South of France Lemon Verbena Shea Vajas SzappanSierra Bees Organic Honey Lip Balm, EcoTools Bamboo EcsetkészletReal Techniques Your Base/Flawless Expert Face BrushThayers Alcohol-Free Rose Petal Witch Hazel Toner,  Physicians Formula Organic Wear CC (Curl + Care) Mascarae.l.f. Baked Blush


.
Fizetés: Sajnos PayPalos fizetésre itt nincs lehetőség, kizárólag kártyával (VISA, MasterCard) lehet fizetni. Első rendelésnél kuponkóddal 5 dollár, míg 40 dollár felett 10 dollár kedvezményt biztosítanak.
Szállítás: 4 nap, de akár 4 hét is lehet a szállítási idő, attól függ, a 4 féle szállítás körül melyiket választjuk. A szállítás alapdíja 4 dollár.


Strawberrynet (hu.strawberrynet.com)
Az epernetként is emlegetett kínai oldal elsősorban a parfümériákban is kapható high end smink-, arc- és bőrápolási termékek, parfümök valamint hajápolási termékek paradicsoma, a több, mint 200 márkával és több ezer termékkel.
Az oldal ráadásul kiemelten "magyarbarát" - a legtöbb termékhez részletes magyar leírás tartozik, az árak forintban vannak megadva, sőt, még magyar Facebook oldaluk is van. Plusz figyelmesség, hogy minden dobozuk vékony selyemszalaggal átkötve érkezik, a rendelt termékek pedig legtöbbször külön-külön díszcsomagolást is kapnak.
Az oldal ahogy már említettem elsősorban a high end termékek fellegvára - az itthon is kapható termékeken túl sok a külföldi vagy limitált kiadás, és rengetegszer van elég nagy mértékű akció. Olyan márkákkal találkozhattok, mint mondjuk az Estee Lauder, a Clinique, a Chanel, a L'Occitane, a Nuxe, a Dior vagy épp a Tom Ford, sokszor jóval a bolti ár alatt.

A KM strawberrynetes legjeiEstée Lauder Double Wear Alapozó SPF 10Clinique Chubby Stick IntenseL'Occitane Sheavajas KézkrémTom Ford Black OrchidDior 5-színű Szemhéjpúder PalettaNuxe Huile Prodigieuse ORChanel Illusion D'Ombre


.
Fizetés: Mind PayPallal, mind kártyával (VISA, MAsterCard) lehet fizetni. Első rendelésnél 5% kedvezményt biztosítanak és ajándékot is küldenek. A törzsvásárlók rendelésről rendelésre egyre nagyobb kedvezményt kapnak, így a 20 rendelés után már -10% jár.
Szállítás: Kb. 10 nap alatt meg is érkezik a tőlük rendelt csomag. A szállítás ingyenes, kivéve ha csak parfümre irányul a rendelés.

feelunique, LookFactastic, HQHair, Beautybay...
Mind a 4 oldal brit, tele vannak luxuskozmetikumokkal valamint rengetegféle hajápolási termékkel, és azért vettem őket egy kalap alá, mivel a nemzetiségen kívül is elég sok közöttük az átfedés, a LookFactastic és HQHair konkrétan társoldalként üzemelnek.
Az oldalak mindegyikén lehet rendelni pl. a híres Urban Decay palettákat, az extracuki csomagolású Benefit sminktermékeket és a híres St. Tropez önbarnítókat is, a Beautybay esetében pedig az Anastasia Bewerly Hills profi szemöldökformázó márkát, a Deborah Lippman körömlakkokat és a Too Faced sminktemékeket érdemes kiemelni (utóbbi márka még a LookFantastic kínálatát is erősíti). És természetesen ezeken az oldalakon is érdemes tovább nézelődni, hiszen minden oldal esetében több ezres termékkínálatról van szó :)

A KM-es legjek: St. Tropez Self Tan Bronzing MousseDeborah Lippmann KörömlakkUrban Decay Naked 3 PaletteToo Faced Chocolate Bar Eye Shadow CollectionBenefit Hoola Bronzing Powder, Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade


.
Fizetés: Kártyával (VISA, MasterCard, Visa Electron) lehet fizetni, illetve Lookfantasticon, HQHairen és feelunique-on PayPallel is.
Szállítás: Kb. 2 hét alatt meg is érkeznek meg a tőlük rendelt csomagok. A szállítás mindenhol ingyenes.

Ti szoktatok netről vásárolni? Mi a kedvenc külföldi oldalatok?

43 megjegyzés:

  1. Ez de jó ötlet volt, gratula:)
    Bocsi, hosszú leszek.


    Nem tudom pontosan, talán 10 éve regisztráltam az ebay-re, én az angolt használom előszeretettel. A csomagjaim mindig megérkeztek, Angliából egy hét, Kínából (Hong Kong is) változóbb, 3-5 hét, Koreából extra gyorsan, 1, maximum 2 hét, és ha jól rémlik Tajvan sem lépte át az öt hetet. Amerika kb 3 hét volt, de nem szeretek onnan rendelni, bevallom.
    Akit érdekel a téma, de fél, nos, rengeteg internetes leírás van a Paypal-ról, lépésről-lépésre leírják, mit hogyan, én anno nulla nyelvtudással, és egy mezei bankkártyával kb 10 perc alatt oldottam meg a Pay-t és az Ebay-t. Hihetetlen gyors, megbízható, és ugye nem kis előny, hogy a tranzakciót az eladó fél fizeti.
    Az angol Ebay a kedvencem, vannak régi "partnereim" smink és ruhaügyben, káprázatos darabokat birtoklok, és életem egyik legjobb döntése volt, hogy anno regisztráltam, jó volt belecsöppenni a nemzetközi vérkeringésbe:))
    A Straw-t nézegettem, de nekem nem annyira jön be a kínálat.
    A MUA okozott csalódást: rendeltem tőlük, de hiába volt elvben aktuális a kínálatuk, a fő termék, ami miatt beregeltem, nem is volt, miután fizettem, kivették a "kosárból", pedig a többi cucc nem is érdekelt, csak, hogy megérje a postaköltség, azért válogattam még pár dolgot. Második próbánál ugyanez, pedig őket kicselezve Angliába kértem a cuccost, hátha "hazaiaknak" előnyt adnak, hát nem. A termékeik kis egyszerűek, de a szemhéjpúderek nagyon szépek és olcsók, de persze, az, ami nekem tetszett, sosem volt:)


    Ahogy az írásban is szerepel, engem sosem vertek át, és csak és kizárólag 99,5% felettiektől rendeltem, akik több ezres eladással bírtak. Smink, ruha, csecse-becse, mind olyan volt, amire számítottam, nyilván, egy 300Ft-os női táska nem bírta, csak egy évig, de pl az alkalmi ruhák minőségiek, a smink pedig a leírásoknak megfelelő minőséget képviselték.
    Annyi tippet adnék, sokan nem veszik észre, de főleg a kínai eladók apró megjegyzést tesznek a postázásra vonatkozóan, hogy köv. küldés x és y időpont között lesz, ezt sokan nem figyelik, és küldik a negatívat az eladónak, mert hol van a termék?? Ha ezt belekalkuláljuk, nagy meglepetés nem érhet minket.
    Negatívum talán annyi, hogy bármit veszünk, sajnos a méretek nem mindig pontosak, ezen még lehetne javítaniuk, de összességében szeretek vásárolni és nézelődni így, jó pár évvel a hátam mögött buzdítok mindenkit, vágjon bele.
    Már maga a licitálás is jó szórakozás, hát még, ha a vágyott termék a fél világot átutazva a kezembe kerül:)))
    Az utolsó nagy fogásom az Ebay-ről egy nagyobb Sleek paletta csomi, már kivont termékek is voltak benne, azóta is gyönyörködve nézegetem, bár sajnos nem nagyon tudom őket kihasználni.


    Tehát lányok, no para, vásárlásra fel! :)))

    VálaszTörlés
  2. Én most átszoktam Aliexpressre is, hát netuddmeg. Múltkor a barátom meglátta a wishlistemet, és lesokkolt, hogy "Ezt mindet meg fogod venni??", erre visszamorogtam neki, hogy DEHOGYIS!, és akkor jöttem rá, hogy engem már a wishlistem toldozgatása is milyen boldoggá tesz, még akkor is, ha végül nem veszek össze mindent, durva.. :D
    Én amúgy ruhát nem merek már rendelni, sokszor futottam bele nem jó minőségbe, de mindenféle vickekvackok, pl. telefontok (a legutóbbi bocimintás), esernyő (banános, ami kiderül, hogy élőben úgy néz ki, mint egy...na mindegy), Dior kopi duplagyöngyös fülbevaló, stb. már tucatszámra lett véve, és 90%-uk imádás.
    Ebayes licitálásra amúgy programot használok, eddig még mindig nyert helyettem. Mybidder a neve, és utolsó pillanatban dob be egy általad maximált limitet.. a világ egyik legjobb appja sztm! :))

    VálaszTörlés
  3. tök jó cikk!
    a strawberry netről sosem mertem még rendelni, az a tipikus, csaló, megbízhatatlan oldalnak tűnt :O de most ezek után már nem fogok félni tőle!
    én eddig csak ebay, coastal scents és bh cosmetics külföldi rendeléseket bonyolítottam le :)

    VálaszTörlés
  4. Én anno egy Chanel rúzst rendeltem onnan, és nagyon nehezen akartam elhinni, hogy tényleg eredeti, pedig még garanciát is vállalnak a cuccokra... Szóval megértelek, hogy elsőre nem volt szimpi neked, valahogy nekem sem az, pedig... :)

    VálaszTörlés
  5. Ááááá de ismerős, az ebay-es megfigyeltjeim néha olyan sokan vannak, nem győzöm törölni őket:)))
    Igen, a ruha nagy necc, már csak egy eladó van, akitől rendszeresen veszek (sajnos a lakáshitelem óta nemigen), de mindig mérlegelek, mi az az összeg, amiért nem sírok, ha csalódom? Lekopogom, sacc 30-ból talán 3* nem volt jó minőség, a kedvencem meg egy egyébként is létező ázsiai "divatház", saját üzlettel, oldallal, pl egy meseszép ruhát vettem pár éve egy esküvőre, (sajna lefújták), a végén egy menyasszonyi kölcsönző vette meg itthon, még hasznom is lett, ők meg elaléltak, annyira egyedi álomruci volt:))
    Banán:)))))))))) én is inkább apróságokat vettem, egyedi nyaklánc, detto teló tok, vagy, aki nem hisztis a használtra, vettem már márkást táskát is, egy angol lánytól, itthon 14 ezer, sikerült rábeszélnem a postára, és lett egy vadiúj ad**as kézitáskám 2 ezerért, azóta is mindig meg akarják tőlem venni, de nem adoooom:DD
    Én kis olcsó tételekre utazom, de köszi a tippet, feltétlen megnézem.
    Ja, van letöltve ebay licitfigyelőm, egy kis óra, aktiválod, bemásolod a linket, és visszaszámol neked, nehogy elfelejtsd, tök cuki:)))
    (mindjárt küldök egy mélt)

    VálaszTörlés
  6. Strawberrynet nekem is gagyinak tűni, meg voltam győződve róla, h hamisak a cuccok, de a többit kb. mindet próbáltam már. :)

    VálaszTörlés
  7. Szia!
    Az "epernet" nem koreai, szerintem ezt javítsd a cikkedben. Hong Kong "eléggé" kínai. Ezért utálja a legtöbb amerikai ezt az oldalt, igyekeznek Kínából nem rendelni, mert azt hiszik minden hamisított ami Kínából jön (akkor is ha esetleg Svédországban átcsomagolják). Attól, hogy egy szalagot kötnek a dobozra még nem lesz koreai!

    VálaszTörlés
  8. A gesztusra értettem kedves V. Köszönöm a helyesbítést, javítottam!

    VálaszTörlés
  9. "wishlistem toldozgatása is milyen boldoggá tesz" bró! Egyik kedvenc elfoglaltságom! :D Ennél már csak az a jobb, mikor egyszerre 10-20 terméket is kiiktatok belőle, főleg Karácsony közeledtével.
    (Itt egy iHerb, eBay fan szólalt meg. ) ;)

    VálaszTörlés
  10. Iherb és Beautybay-holic jelentkezik!:)
    Mióta van egy hyper biztonságos credit kártyám, azóta szinte már mindet rendelek.

    Tudom nem kozmetikum de mindenkinek előszeretettel ajánlom a mangooutlet.com-ot.
    Nem vásárlok túl sok fast fashion ruhát, de itt mindíg találok szinte kivétel nélkül fogamra valót.
    Az 1 évvel ezelőtti kollekciót árulják, szemérmetlenül alacsony összegért, így ha az ember tudja a méreteit, sima ügy a rendelés.

    VálaszTörlés
  11. Kozmetikumot nem nagyon szoktam neten rendelni, de azért előfordult már. Jó tapasztalatom volt az escentual.com oldalon, csinos kis mintahegyeket raktak a rendelésem mellé, de kicsit lassan szállítanak, 3 hét is eltelik, mire a csomag megérkezik. Korrekt és gyors szállító volt az allbeauty.com, ezt az oldalt is jó szívvel tudom ajánlani.

    VálaszTörlés
  12. Nekem az e-bay volt a kedvencem - eddig. De a párom éppen a héten fedezte fel az AliExpress-t, ami olyasmi, mint az e-bay, sokszor vannak átfedések kozmetikumoknál (mást nem néztem :D), csak olcsóbb még annál is!!! Hátrány, hogy nem lehet paypallal fizetni. :( Majd nézz rá! A párom amúgy egy smart-casual valódi bőr hátizsákot szeretne, és hihetetlen, milyen profi cuccok vannak árérték arányban, csomó reviewval. http://www.aliexpress.com/

    VálaszTörlés
  13. Na épp most írom Neked az aliexpresst, erre látom, hogy neked is alakul rajta a neverending wishlisted. :D Ezt a mybiddert meg letöltöm, kétszer volt feltéve egy annyira szép ecsetszett, ugyanaz, de csak licitálósra, és mindkétszer elvesztettem, ma konkrétan az utolsó másodpercben. :-(

    VálaszTörlés
  14. Én beautynetkorea.com-ról szoktam rendelni koreai kozmetikumokat.
    Nagyon hamar megjönnek, mindig van kedvezmény, és csomó mintát is küldenek ajándékba mindig:)

    VálaszTörlés
  15. Az Asosról rendelek leggyakrabban (meg persze az ebayről koreai cuccokat), igaz, már csak 15 euró felett szállítanak ingyen, de azért így is szuper, mert sok minden kapható náluk, ami nálunk nem. Sosem volt velük problémám, ill. egyszer nem jött meg egy termék, de probléma nélkül újraküldték kedvezménykóddal (kárpótlásul) együtt.

    VálaszTörlés
  16. Az e-bay és epernet kivételével már mindegyikről rendeltem. Az angol
    oldalakkal kifejezetten jó tapasztalataim vannak, 7 nap alatt eddig
    mindig mindent megkaptam. Az i.herb-nél történt eddig egyszer, hogy nem
    érkezett meg a csomag, azóta a 8 dolláros, csomagkövetéses szállítást
    választom, nekem ez megéri, hogy ne idegeskedjek az eltűnt cuccok miatt.
    :)

    VálaszTörlés
  17. a strawberrynettől szerintem nem kell félni, én sokszor rendeltem már, és biztos vagyok abban, hogy nem hamisítványokat küldtek. főleg calvin klein sminkcuccokat vettem eddig, mert azok már tényleg sehol sem kaphatóak, és imádom őket. de vettem már pupa, stila, pixi meg egy rakat más cuccot, amiket azóta is imádok! ebay meg alap, az a rengeteg koreai cuccok, nyami! általában alig tudok dönteni. : ) a wishlistem végtelen.

    VálaszTörlés
  18. a strawberrynettől szerintem nem kell félni, én sokszor rendeltem már, és biztos vagyok abban, hogy nem hamisítványokat küldtek. főleg calvin klein sminkcuccokat vettem eddig, mert azok már tényleg sehol sem kaphatóak, és imádom őket. de vettem már pupa, stila, pixi meg egy rakat más cuccot, amiket azóta is imádok! ebay meg alap, az a rengeteg koreai cucc, istenem, általában alig tudok dönteni. : ) a wishlistem meg végtelen.

    VálaszTörlés
  19. Tamas Es Szilvi Kiss2014. október 29. 11:45

    A strawberrynetről rendeltem először kozmetikumokat és nagyon meg voltam vele elégedve. Kb. két hét a szállítási idő kisvárosba. Szimpatikus volt a lila szalag, a díszcsomagolás, kedvezmények, apró ajándékok. Legtöbbször arcápolási termékeket rendelek erről az oldalról, illetve parfümöt. Sosem kételkedtem, hogy eredetiek vagy sem. Egyes parfümök drágábbal, mint a parfümériákban pl. Chanel parfümök és az utóbbi időben még vmi szállítási díjat is kell fizetni. Illetve a hajápolási termékek elég drágák más oldalhoz viszonyítva.
    Az iherbet is csak ajánlani tudom. Rengeteg termék, nagyon sok minőségi darab, finom édességek. Szinte mindig belecsempészek a rendelésbe egyet. Hátránya, hogy kiszámíthatatlan a szállítás időtartama, habár az utóbbi két rendelésem hamar megérkezett. illetve az, hogy ha a 4 dolláros szállítast választjuk, akkor 2kg lehet a csomag tartalma.
    A beautybay, a feelunique illetve az escentual nagyon jó oldalak, de ezekről még nem rendeltem annyiszor mint az előző kettőről.

    VálaszTörlés
  20. Én is mindig megfogadom, hogy rendelek iherbről már valami finomságot is, tudsz valamit ajánlani esetleg? :)

    VálaszTörlés
  21. Tényleg ingyenes? :) De jóó, ránézek :)

    VálaszTörlés
  22. Én úgy emlékszem:)

    VálaszTörlés
  23. Emlékszem arra az időszakra, akkor tényleg minden nevetségesen olcsó volt, azóta is bánom, hogy nem rendeltem akkoriban többet... :(
    A sasa-ról még nem is hallottam soha, szóval köszi, majd körbelesek!

    VálaszTörlés
  24. Strawberrynetről is rendeltem már és minden rendben volt. Szuper jó terméket kaptam, ráadásul gyorsan ki is szállították. Ebayes rendelésem már szinte mindennapossá vált. :)
    Legutóbb viszont Koreából rendeltem MEMEBOX-ot ami ma meg is érkezett és szuper jó termékekkel van tele pakolva. Ugyan meglepi doboz, de tuti, hogy nem éri csalódás az emberlányát, ha vásárol :D

    VálaszTörlés
  25. @wishes nem vagy túl jó hatással a pénztárcámra... :D Miért van az, hogy a krémmániás cikkek olyan szupermotiválóan hatnak rám? Más miért nem tud így motiválni? Pl ránézek a sportcipőmre és nem jön meg a kedvem edzeni, de ha ránézek erre a cikkre telepakolok 4 virtuális kosarat.. :D
    Amúgy az aliexpresst én is nemrégiben fedeztem fel magamnak és eddig még nem csalódtam benne, rendeltem már onnan mindent, tényleg szó szerint mindent...esküvőre ékszereket! kozmetikumot, ruhát, sminket, kiskutyafülét, stb úgyhogy azt én is ajánlom:)

    VálaszTörlés
  26. Tamas Es Szilvi Kiss2014. október 29. 21:43

    Nekem eddig ezek voltak a kedvenceim: http://www.iherb.com/Glenny-s-Organic-Brown-Rice-Marshmallow-Treats-Creamy-Vanilla-5-Bars-85-oz-24-g-Each/33046#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=glenny%27s%20brown%20rice%20marshmallow%20treat%20vanilla&rc=10&sr=null&ic=1, http://www.iherb.com/Chocolove-Toffee-Almonds-in-Milk-Chocolate-3-2-oz-90-g/32394, http://www.iherb.com/Coconut-Secret-Ecuadorian-Crunch-Milk-Chocolate-Toasted-Coconut-2-25-oz-64-g/46947.
    A rendelés véglegesítése előtt minig azon filózok,hogy újat kipróbálni vagy az ismert finomságot rendelni. Nehéz döntés :) Mivel nemrég született meg a lányom és a várandóság alatt nem kívántam a csokoládét, így mindig a rizsszeletet rendeltem vagy a gyerekeknem való puffit :)

    VálaszTörlés
  27. Komolyan nem kívántad? o.O Én mindig úgy képzelem el magam, hogy terhesként 2 pofára eszem a csokit.. mondjuk most se sokkal jobb a helyzet :)))
    Nagyon köszi a finomságtippet, be is vágtam a virtuális kosárkámba :)

    VálaszTörlés
  28. Magdi barátném is nagyon imádja a MO-t :) Én sajnos még sosem találtam semmit, de lehet türelmetlen vagyok a netes ruhaböngéséshez... :/

    VálaszTörlés
  29. Lara, az a kínos, hogy magam is ugyanígy belelkesítem, miközben írom a posztokat, kb. minden 2. után veszek valami vonatkozó dolgot. :D
    Pacsi, Aliexpress-tesók vagyunk akkor :D

    VálaszTörlés
  30. Jaj, azok olyan kis cuki dobozkák, mindig lesem a blogokon őket :)

    VálaszTörlés
  31. Nekem eddig még minden megjött szerencsére >>koppkopp<< Szomorú lennék, ha valami eltűnne... :(

    VálaszTörlés
  32. Aha, a PayPalos fizetést én is hiányolom :( Általában este szoktam rendelgetni, amikor már ágyban fekszem, képzelheted mennyire imádok kikecmeregni előkotorni a bankkártyámat.... Bárcsak mindenhol lenne PayPal!

    VálaszTörlés
  33. Egy dologról nem esett szó a posztban, márpedig engem ez tart vissza legjobban az - EU-n kívüli - netes vásárlásról: a vám. Egyrészt félek tőle, hogy a jó áron megvásárolt cuccon végül annyi lesz a vám, hogy úgy már nem is éri annyira meg, másrészt nincs kedvem, energiám a vámhatósággal levelezni, számlát küldeni (ilyenről is hallottam). Kinek milyen tapasztalatai vannak?

    VálaszTörlés
  34. Valóban szuper jó termékekkel rakják tele őket :)

    VálaszTörlés
  35. Érdemben annyit tudok hozzászólni, hogy kb 8-10 év alatt még sosem találkoztam vámmal:) bár, USA-ból évekkel ezelőtt rendeltem, azért nem lepődtem volna meg, ha a kínai vagy koreai, tajvani cuccomba belenéznek, de se vám, se kukucska, sőt, egyetlen egyszer zacskóban érkezett a csomim, kiszakadt a reptéren, lejegyzőkönyvezték, nagyon erős tasakba tették, plusz zacsi, és még egy másolatot is mellékeltek hozzá a történésekről.
    Bár, érdemes figyelni a híreket, szerintem hamarosan szigorítják ezt is..

    VálaszTörlés
  36. Nálam is egyetlen egyszer fordult elő, hogy eltűnt. Gyanítom, ez már Magyarországon lehetett, próbáltam utánaérdeklődni, de nem jártam sikerrel. Ezért szoktam rá a fenti szállítási opcióra. Azóta minden ok. :)

    VálaszTörlés
  37. Tamas Es Szilvi Kiss2014. október 30. 10:58

    Csokirajongóként, azt hittem, hogy zabálni fogom majd, de szerencsémre alig tudtam enni belőle pár cikket, annak ellenére, hogy nem nagyon voltak reggeli rosszulléteim. Remélem ízleni fognak majd :)

    VálaszTörlés
  38. Álomcikk egy webshop-kórosnak... :D Az összes kedvenc oldalam szerepel a cikkben! Nem is tudom melyiket szeretem a legjobban.
    Ha a rendelt termékek számát nézem, akkor az epernet a nyerő. Imádom a napi akciókat, a sminkes heteket. Az Envy rúzsaim felét onnan szereztem.. :) De high end sminkek fellegvára a számomra, főleg amikor extra akcióban van. Persze van, ami szinte ugyanannyiba kerül mint nálunk itthon a parfümériákban. Amit nagyon szeretek benne, hogy ajánlottan és ingyen küldik a termékeket. Egyetlen hátrányt tudok felemlíteni, az pedig az, hogy 10000 Ft felett a vámosok kiszedik a csomagot és bizony bevámolják. Ezt szerencsére visszafizeti az epernet, de a vele járó macerát gyűlölöm, így próbálok 10000 Ft alatt rendelni.
    Ebay: koreai cuccok irdatlan mennyiségben. BB krémek, primerek, szérumok, minden mi szem szájnak ingere. Az ecseteket Kínából jönnek, legalábbis az enyémek leginkább onnan vannak. Imádom mindet, bár az RT utánzatok szára hajlamos szétesni, de egyéb problémám nincs velük. Rendeltem már a gyereknek játékot, az mondjuk kicsit sokáig, 6 hétig utazott.. :D Szeretem az ebay-t, de ahol lehet, ott tracking-elt szállítást választok a rossz tapasztalatok miatt. Engem nem szeret a Magyar Posta, mert szeretik megtartani a csomagjaimat maguknak. Amerikából nem szívesen rendelek, mert követhetetlenek a csomagjaik.. :(
    Iherb: RT ecsetek minden mennyiségben. Kicsit azért vicces, hogy egy ecset ott annyi dollár, mint az angol webshopokban font.. :( Itt is figyelni szoktam a rendelés értékére, próbálom a 22 Eurós határ alá szorítani a végösszeget, mert ha már megáfázzák a csomagot, akkor annyira nem buli onnan rendelni. A 8-10 dolláros szállítást szoktam választani a már fent említett problémák miatt.
    Angol webshopok: a Beautybayről, Hqhair-ről és a lookfantasticról szoktam rendelni. Leginkább a harmadikat szeretem, mert nála kapható egy helyen az UD, a NARS és a Too Faced is. Persze folyamatosan csekkolom, hogy melyik hol olcsóbb... :D Sajnos már itt is tűnt el csomagom, így nekem mindig gyomorgörcs, ha ezekből rendelek.. :(
    És bár nem klasszikus értelemben külföldi, de én megemlíteném az Iparfümériát is. A központja a cseheknél van, 1-2 napos szállítással innen is tudunk kincseket szerezni.. :) Az eredetiségükben én még nem csalódtam, egyedül a szállítási költséget tartom hátránynak..

    VálaszTörlés
  39. 22 eurós értékig nincs se vám se ÁFA. 22-150 euró között ÁFÁ-t kell fizetni (27 %, ugye), 150 euró felett ÁFÁ-t ÉS vámot (utóbbi mértéke a hatályos vámtarifaszabályok szerinti, gondolom neten meg lehet nézni). Ezen felül még vámkezelési költség is van, 1500 forint körül, ha csak ÁFÁ-t kell fizetned ezt akkor is felszámolják. A csomag értékébe pedig a szállítási költség is beleszámít. Saját tapasztalat, hogy a 22 eurós határt nem veszik azért fillérre pontosan szigorúan, jött már 25 eurós csomagom is gond nélkül (ellenben a kb. 10 eurós Tigi balzsamom esetében bekérték az igazolást arról , hogy mennyit fizettem érte, mondjuk az nehéz csomag volt, lehet azt gyanították az eladó kevesebb értéket tüntetett fel a csomagon, hogy elkerülje a vámot).

    VálaszTörlés
  40. Epernetről kb. 10 éve rendelgetek, 60+ rendelésnél tartok. Régebben bátrabban rendeltem, amikor még nem fenyegetett a vámkezelés réme, amióta szigorúak azóta figyelek az értékhatárra. A napi akciókat nagyon érdemes figyelni, ott tényleg fantasztikus áron lehet kifogni 1-1 terméket. Ebayről én is leginkább a koreai kozmetikumokat rendelem, meg üres parfümszórókat, fiolákat a hobbimhoz. :-)
    iHerbről kétszer rendeltem eddig, mindkétszer ecseteket (RT és EcoTools).
    Beautybayről két hete rendeltem volna először, a híres Anastacia DipBrow-t, de pont nem volt dark brown színben.
    Én szeretek online vásárolni és nem csak külföldről, főleg amióta gyerekeim vannak és nem vagyok annyira mobil mint előtte. Iparfümériát én is megemlítem, jó hogy lehet parfümmintákat is rendelni, sokféle parfümből 5 ml-set is amivel azért jó darabig lehet tesztelgetni egy illatot. Más online parfümériánál még nem láttam semmiféle mintarendelési lehetőséget.
    Jók az áraik is, és gyorsan szállítanak.

    VálaszTörlés
  41. Nem is tudtam, hogy az Envyjeid epernetesek :)
    Nekem amúgy még sosem volt vámmal dolgom, bár én minden tételt külön rendelek meg a törzsvásárlói program miatt.... :)

    VálaszTörlés