BLOGKERESŐ

2014. október 14., kedd

A nagy szemöldökformázó körkép

Sokáig méltatlanul elhanyagolt terület volt a szemöldökformázóké, az utóbbi pár évben viszont szerencsére észbe kapott a szépségipar, és behozta a lemaradását; ma már rengeteg féle szemöldökszépítő eszközzel és kozmetikummal eshetünk neki a szemünk fölött található szőrcsomó tökéletesítésének, csak győzzünk választani - ezután a  poszt után remélem már azzal sem lesz gond! :)



Hogyan válassz?
Először is fontos tisztázni, hogy mi a célotok a szemöldökötökkel. Ha csak a kusza szálakat szeretnétek megzabolázni, akkor elég egy átlátszó waxot vagy zselét beszereznetek, ha a színével, sűrűségével vagytok elégedetlenek, a porok és ceruzák irányába érdemes tendálni, nagyobb hiányosságok esetén viszont már az is lehet, hogy masszívabb, különlegesebb textúrákra is szükség lesz majd.
Érdemes kipróbálni először több textúrát, anyagot is, hogy kitapasztaljátok, mi az, amivel szívesen dolgoztok, mit láttok szépnek magatokon. Tapasztalatból mondom, hogy sajnos sok türelem kell hozzá, és az is lehet, hogy a végén nem is egy termékben találjátok majd meg a megoldást, hanem mondjuk többféle változatot együtt alkalmazva.
A másik fontos kérdés az, hogy milyen színben gondolkodjatok. A szemöldök színének optimális esetben a haj színével közel azonosnak vagy 1-2 árnyalattal sötétebbnek kell lennie, így például ha festitek a hajatokat, szinte biztosan szükség lesz a szemöldökötök színének kiigazítására.

Szemöldökceruzák

Az úgymond legalapabb szemöldökszínező-formázó termékek a ceruza kiszerelésben kapható verziók, amik elsősorban abban segítenek, hogy eltüntethessünk olyan apró hibákat, mint a szemöldökünk szálai közti hézagok, valamint a természetes szőrszínünket is korrigálhatjuk, mélyíthetjük vele. Fontos, hogy a szemöldökceruza nem helyettesíthető szemceruzával, utóbbinak ugyanis puhább az állaga és pigmentáltabb is, ezért könnyen természetellenesbe fordulhat a végeredmény és sajnos maszatolódásra is hajlamosabb.
A Krémmánia legnépszerűbbje a kategóriában, az Essence Szemöldökceruza (549 Ft / 1 g) egy jó pénztárcabarát alternatíva is egyben, egyéb előnye pedig, hogy nem csak nagyon sötét, hanem kifejezetten világos színben is kapható, lassan fogy és viszonylag tartós is. A másik nagy KM kedvenc a Catrice Szemöldökceruzája (799 Ft / 1,6 g), ami még 140 vélemény után is 4,98 csillagra áll, nem véletlenül - se nem túl kemény, se nem túl puha, jól lehet vele dolgozni és kifejezetten természetes hatású. Jelenleg 3 árnyalatban kapható, közülük is a legnépszerűbb a Date With Ash-ton fantázianevű szürkés középbarna szín. Jó vélemények érkeztek még a puha textúrája, természetes hatása miatt a Manhattan Szemöldökceruzára (1000 Ft / 1,3 g), a világos, vörös tónust nélkülöző árnyalatai miatt pedig az Alverde Szemöldökceruza kapott jó pár elismerő véleményt, a Blond nevű szín a világosbarnák és a szőkék nagy kedvence. A high end kategóriában a Chanel Sculpte Sourcils Szemöldökceruza (~7500 Ft / 1,2 g) lett a legnépszerűbb, eddig mindenki csak áradozott róla - lassan fogy, könnyű használni és nagyon tartós.


Szemöldökporok

A szemöldökporokkal valamivel dúsabb, teltebb hatás érhető el, mint ceruzákkal, viszont a forma kiigazítására már kevésbé alkalmasak, szóval elsősorban azoknak lehet jó, akiknek a szemöldökük ívét már nem kell javítani. Jó hír, hogy jól helyettesíthetőek szemhéjfestékkel, az egyetlen kikötés, hogy az matt legyen.
A szemöldökporok terén is az Essence-Catrice márkák adják a Krémmánia kedvenceit. Az Essence Szemöldök Ápoló Készlet (949 Ft / 1,2 g) egy világosabb és egy sötétebb árnyalatú port tartalmaz, amiket kifejezetten jól lehet vegyíteni az optimális szín eléréséhez. A gagyi műanyag csomagolására szoktatok egyedül panaszkodni, valamint a sablonok sem bizonyultak túl funkcionálisnak, de ezektől eltekintve a legtöbben nagyon szeretitek. A Catrice Szemöldökápoló Készlet (1249 Ft / 4 g) hasonló elven épül fel, vagyis ugyanúgy egy világos és sötét port rejt, a csomaglása viszont sokkal strapabíróbb, mint az Essencesé, bár ebben is van haszontalannak mondott elem, mégpedig a mini szemöldökcsipesz. A MakeUp Revolution Szemöldök Paletta (1290 Ft / 5,8 g) eddig csak maximális pontszámú értékeléseket kapott - ebben a palettában 3 szín található, és még egy wax is helyet kapott benne, ráadásul a mellékelt ecsetke is használhatónak bizonyult. A felsőbb árkategóriában Urban Decay Brow Box (~7000 Ft 2 x 1,4 g; wax: 1,6 g) lehet jó választás - bár az eszközök itt is inkább csak életmentésre alkalmasak, a wax állítólag nagyon jól funkcionál benne, és a porok is természetesen.


Szemöldökrögzítő zselék, waxok

Nem csak kusza szemöldökök esetében hasznos, hanem a szemöldök formázásának utolsó lépéseként a szemöldök festése is tartósabbá tehető általuk.
A legtöbb szavazatot kapott verzió az Alverde Szemöldökformázó Zselé (1200 Ft / 3 g), ami 90 vélemény után is tartja a 4,75-ös pontszámát, az áttetsző mellett 2 színezett (világos és sötétbarna) verzióban is elérhető. Az eddigi vélemények szerint természtesek a színei, klasszul formáz, és egész nap bírja. Népszerű, sokat véleményezett verzió még az Essence Szempilla- és Szemöldökzselé is, ami már akkor kapható volt, amikor más márkák még gondolatban sem jutottak el ilyesmiig, szóval jelenleg 88 véleménynél jár, és bár páran nem teljesen elégedettek a fixáló hatásával (többek közt én sem), viszont szépen megtartja a szemöldökre előzetesen felvitt festéket. Koreai kedvenc az Etude House Color My Brows (~1300 Ft / 4,5 g), ami a megszokott árnyalatok mellett vörös és kifejezetten világosszőke tónusokban is kapható. A L'Oreal újdonsága, a mini kefével ellátott, és emiatt nagyon könnyen használható Brow Artist Plumper (3499 Ft / 7 ml) áttetsző és sötétbarna színben érhető el. A Catrice a 2 méteres állvánnyal együtt behozta a Fixing Brow Wax (949 Ft / 0,85 g) stiftes kiszerelésű, áttetsző szemöldökfixáló viaszt, ami ragacsos érzés nélkül segít megtartani a szemöldök ívét.


Szemöldökfilcek, pomádék

A szemöldökformázók különlegesebb verziói a még csak mostanában szárnyat bontogató szemöldökfilcek - ezekkel talán a legkönnyebb szálazó technikával dolgozni, vagyis a szemöldök szálai közé a szőrszálakhoz hasonlító vonalakat húzni.
Olcsó és magyar változat a Kallos Love Szemöldök Kontúr Filc (680 Ft / 8 g), szőke és barna árnyalatban kapható, szép, precíz szemöldököt lehet vele rajzolni, és viszonylag tartós is, de az izzadságtól sajnos könnyen lejön. Az Etude House Tint My Brows Szemöldökfilc (1800 Ft / 0,7 g) nagyon természetes színű és hatású, tartós darab, a Gray Brown nevű árnyalata egy különlegesen szép világos, "semleges" szín. A Catrice Longlasting Brow Definer (1039 Ft / 1 ml) szuperpigmentált, nem nehéz belőle kinyeri az anyagot, és nagyon szép vékony vonalak húzhatóak vele. Vastagabb  filcű változat a Barry M Liquid Eyebrow Marker Brown Penje (1890 Ft / 3 ml), a festéke gyorsan és mattra szárad. Végül pedig egy különlegesség, ami nem más, mint a híres szemöldökmárka híres pomádéja, az Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade (~4700 Ft / 4 g), amivel olyan helyekre is imitálható szőr, ahol amúgy sosem nőtt, mégsincs természetellenes hatása, gyönyörű végeredményeket lehet vele produkálni és nagyon tartós, egyszerűen tökéletes.



Ti milyen szemöldökformázó terméke(ke)t használtok? Mi vált eddig be?

85 megjegyzés:

  1. Wàáá, ez a Cara a szemöldökével...:)
    Az oriflame szemöldökpùdert használom egy ideje, nagyon jò szerintem, illetve az avon barna szemöldökcerkàjàt ritkàbban, a minősége kifogàstalan, de sajna kicsit vöröses. És jelenleg az Anastasiara fáj a fogam, mert gyönyörű rajtad, nagggyon wow, de nem tudom elég ügyes lennék e hozzà, néztem vidiket, és hàt..
    Még várom Pötit egy sminkkel...:D

    VálaszTörlés
  2. én az avon glimmerstick szemöldökceruzát használom, dark brown árnyalatban. Igaz, még mindig visszasírom a kefés szemöldökceruzájukat, nagyon praktikus volt, és imádtam a színét. De ennek is hasonló árnyalata van, lehet hogy azért jött be ennyire, mert kicsit vöröses? Erre még nem gondoltam... az én hajszínemet elég nehéz definiálni, de van benne egy kis vöröses tónus...

    VálaszTörlés
  3. De drága vagy!! Igyekszek.. :-)

    VálaszTörlés
  4. MAC szemöldökceruza Lingering árnyalatban, nekem most ez a kedvencem. A Clinique-nek vagy 10 éve szintén volt egy szemöldök kit-je, természetesen megszüntették mint általában minden értelmes és hasznos dolgot az EL brand-en belül, keres az utódjàt azóta is.

    Az Anastasia cuccokkal már szemezek egy ideje, hamarosan rendelés lesz ebből már látom.

    VálaszTörlés
  5. Általában az e.l.f. szemöldökszettjét használom, megvan a fenti Alverde szemöldökspirál is de nem szeretem mert nagyon maszatolok vele, és a Catrice spirálos szemöldökszínezője is megvan ami ugyan jibb az Alverdénél, de mégis az e.l.f. után nyúlok szinte mindig. Ferde ecsettel felviszem a waxos színt, átsimítom pici porral, a fixálásra pefig elég sajátos módszerem van: van egy szemöldökfésűnek kinevezett fogköztisztító kefécském (tök jó mert rövidek és sűrűek a sörtéi, és billenthető a feje), arra fújok picit az Elnett illatmentes hajlakkomból és így igazítom formára.
    Az Anastasia DipBrow-t már én is nézegettem...
    Valami tuti szemöldöksűrűsítő-növesztő tippje nincs esetleg valakinek? 20-25 éves korom körül elég vékonyra volt szedve a szemöldököm, és ugyan ahhoz képest már isteni a mostani helyzet, de az eredeti állapot csak nem akar helyreállni. :-( Olyan jó lenne ha nem kellene színezgetni, rést kitöltögetni stb., csak formára fésülni...

    VálaszTörlés
  6. Nekem az Avon szemceruzája a kedvencem, de sajnos már nem lehet kapni. Legalábbis én mindig nézem, de soha nem látom. :(

    VálaszTörlés
  7. Ez nekem egy álompost!!! :-) Szemöldökmániám van, imádom a szemöldököket! :D Az enyém most éppen visszanövesztő fázisban van, egész jól alakul, a jobb már tökéletes, a bal még kicsit lukas, de reményteljes, mert azért nődögél. :-D Nekem a kedvenc szemöldökcerkám a nagyon világosszőke hajamhoz az Essence-é volt, most, hogy sötétebb szőke, a Catrice legvilágosabbja tökéletes. Kb. ez utóbbival egyezik meg a Paris Berlin tekerős vékonybelű szemöldökcerkája, amit én szálas technikaként használok, mint ahogy te a tűfilceket. Nagyon vékony és precíz vonalakat lehet vele húzni, no make-uphoz most ez a kedvencem. (Egyébként kb. ezek az egyetlen Essence és Catrice termékek, amivel maradéktalanul elégedett voltam.)
    A Catrice Fixing Brow waxáról örömmel olvastam, egyszer Wayne Gossnál láttam ilyesmit, és azt hittem, hogy Magyarországon nem is lehet kapni. (Micsoda kis naív vagyok. :D ) Tutira veszek ilyet, mert ezek az átlátszó szemöldökzselék kevésbé váltak be, a Catrice gyengén muzsikál, az Alverde jobb volt, de nem tökéletes. Az Alverde színezettet szerettem, ameddig nem volt hiányos a szemöldököm, de ha az, akkor szerintem felejtős, és önmagában nekem nem volt jó.
    Szemöldökpornak a Paula's Choice matt palettámból választok színt, mivel nagyon hajszínváltoztató vagyok, nekem már ezért is megérte megvennem. :) Bár most próbálok kitartani e mellett a természetes sötétszőke mellett, ha már így megdicsérted. ;-)
    Az Anastacia Dip Brow nagyon tetszik, de azt néztem, hogy vagy a nagyon szőkét veszem, ami nekem most világos, vagy vörösesbarnát, vagy azt, amit Te is használsz, de én azt sötétnek találom. Szerinted van szín, amelyik jó lenne nekem?

    VálaszTörlés
  8. Én is most növesztem vissza, és ricinusolajjal kenegetem. Gyógyszertárban pár száz forint, és szerintem jó! Az egyik szemöldököm már tökéletesen visszanőtt, és a másikon is egyre kevesebb a lyuk. :)

    VálaszTörlés
  9. Köszönöm! Egy időben próbálkoztam vele, de annyira nem láttam eredményét, bár lehet csak nem voltam elég kitartó. :-) De akkor bele fogok vágni megint, úgyis van itthon ricinusolaj, hajra való használatához (illetve a négyszeri samponozáshoz-öblítéshez) nem volt türelmem. Nálad mennyi idő kellett a látható eredményhez?

    VálaszTörlés
  10. Sok sajnos. Kb. 3 hónapja növesztem. A katasztrófa az első hónap volt, amikor nem mertem még sehonnan sem megszedni, de akkor nem festettem be tartósra a szemöldökömet, csak ceruzával húztam át. 1 hónap után már kiszedtem azokat a szálakat, amiknél 100%-ig biztos voltam, hogy nem kellenek. Most is vannak még kósza "meredező" szálak, de nem nyúlok hozzájuk, ameddig teljesen ki nem nőttek. Ilyen szempontból szerencse, hogy alapból világos a szemöldököm, nem annyira feltűnő.

    VálaszTörlés
  11. Köszönöm, hát akkor tényleg hosszú folyamat, de megpróbálkozom vele újra. :-)

    VálaszTörlés
  12. Abból kiindulva, milyen lassú az egész folyamat, szerintem még 1-2 hónap, mire tényleg tökéletes lesz. De ha egyszer sikerül teljesen visszanövesztenem, soha-soha többet nem szedem ki vékonyra, az tuti. :D

    VálaszTörlés
  13. Szerencsésnek mondhatom magam,mert elég sűrű és úgymond normál szemöldököm van. Bár próbálkoztam vékony és vastagabb formával is,szerencsére nem sínylette meg a tépkedést. A szálakat jó ideje megkurtítom,nekem ápoltabbnak néz így ki és könnyebben kezelhető. Ceruzával kezdtem,de már teljesen átálltam a porra,egy Catrice készletet(1 színt) teljesen elhasznátam,most Gosh formázóm van. Mindkettővel elégedett vagyok,bár a Catrice lesz a következő,mert árban kedvezőbb és nincs közöttük,csak minimáis minőségbeli eltérés. A bloghoz csatolt képről meg annyit és előre elnézést a "rajongóktól", hogy számomra ez az állapot,ahogy soha nem szabad kinéznie a szemöldökömnek. Bocsánat,de rettenetes.

    VálaszTörlés
  14. szia! Nekem is ez a kedvencem, lehet kapni még! :) A mostani kampányban is megrendelhető 499 ftért. :)

    VálaszTörlés
  15. Komolyan?? Az októberiben? Hol láttad? Az akciós újságban vagy a magazinban? Én már 500x átnéztem, de nem találom:D lehet nagyon vak vagyok.

    VálaszTörlés
  16. Az biztos, hogy én sem. :-D Mondjuk vékonyra már vagy egy évtizede nem szedem, csak formára.

    VálaszTörlés
  17. Az enyém valahol a kettő között, nagyon vékony sosem volt, ott van a sminkjeim között, de most szeretnék vastagot, és nekem van szemöldököm hozzá. (Csak nőne ki. :D )

    VálaszTörlés
  18. Szerintem nagyon szép a szemöldöke. :D Hát ízlések és pofonok. ;-) Mondjuk az enyém sose fog így kinézni, mert világos, nem túl dús és puha szálas.

    VálaszTörlés
  19. Az enyém nézhetne így ki,de én nagyon hülyén néznék ki vele.;-) bizony bizony,ízlések és pofonok!:-D

    VálaszTörlés
  20. Már nagyon régóta megvan az Oriflame szemöldökárnyaló készlete, abból a világosabbat használom, a sötét szín ki is tört... Régebben az Alverde zselével fixáltam a dolgot, aztán el is felejtettem de most újra vettem, így most megint teljes a szemöldök rutinom. :) Hasznos volt ez a poszt is, köszi :) most szemezgetek, hogy melyik legyen az Oriflame-s utódja.

    VálaszTörlés
  21. novemberiben van benne a 82.oldalon 549 ft-ért ha vásárolsz még más terméket is a katalógusból

    VálaszTörlés
  22. Én úgy tudom, hogy az argán olaj gyorsabban, és eredményesebben működik. :)

    VálaszTörlés
  23. Dejó! Nagyon szépen köszi az infót!:)

    VálaszTörlés
  24. Én pöppet hiányoltam innen a Maybelline ceruzáját, szerintem az is egy szuper darab! Imádom a Catrice zseléjét, a legújabb filces valahogy viszont katasztrófa szerintem, én ceruzával jobb szeretek dolgozni, a waxot meg majd kipróbálom :)

    VálaszTörlés
  25. Létezik már szürkésebb blonde (Taupe) és szürkésebb barna (Soft Brown) változat, ezek pont ezt a problémát küszöbölik ki.

    VálaszTörlés
  26. Csak én vagyok egyedül, aki semmit sem használ szemöldök formázásra???

    VálaszTörlés
  27. Az is van itthon. :-) Majd felváltva használom őket. :-D

    VálaszTörlés
  28. Az egyik belső oldalon annyira dús hatású, hogy befestették kvázi a szemhéj alá.

    VálaszTörlés
  29. az enyém is nézhetne így ki, de akkor kénytelen lennék átlátszó műanyagruhát felvenni nagy virág- és faminta-applikációkkal, hogy méltó legyek ehhez a természetességi szinthez...
    viszont egy szemöldökformázásos poszthoz teljesen jól illik egy ilyen feltűnően formázott darab:)

    VálaszTörlés
  30. Én se nagyon, max a MAC Wedge szemhéjpúder + kis ferde ecset, ha nagyon-nagyon nett akarok lenni...
    mondjuk úgy könnyű, ha az ember nem szedette soha tűvékonyra

    VálaszTörlés
  31. Én is észrevettem dobolank.;) az az érdekes amúgy,hogy az ennyire bozont szemöldök már nem visel el semmiféle szemhéjfestéket szerintem,max egy adag spirált. A belső oldalon már keveredne a szőrrel;) a mélyítőben való satírozás,majdnemhogy a mozgó részig lelóg.;-) amúgy a természetesség híve vagyok,persze kicsit rásegítve;), de ez már az abszolút nem... A kisebbik fiam nagyon szeret rajzolni,bár nem nagyon tud,de egész kicsi kora óta a szemöldök megrajzolásával tér a lényegre. Hihetetlen,hogy kis vonalak különböző meghúzásával,mennyire erősen kifejező hatást érhetünk el,még egy kezdetleges rajzon is. Ez speciel számora egy mérges,duzzogó és éles arc. Semmi báj,kedvesség,csajosság nincs benne. Persze ezt én látom így,nem jelent semmit.;-) viszont különleges,nem megszokott,talán ezért felkapott...mint szinte minden.

    VálaszTörlés
  32. Nálam is hasonló a helyzet, a hajamban van egy kis vöröses tónus,a szemöldökömben viszont egyáltalán nincs, ezért ha tudok, ilyen szürkés-barnás árnyalatokat keresgélek :)

    VálaszTörlés
  33. Annyira cuki ez a csaj, szemöldökről meg lehetetlen nem rá gondolni! :)

    VálaszTörlés
  34. Hajrá Medo, tényleg jó kis cuccok! :)

    VálaszTörlés
  35. Szerintem próbáld meg a Panthenol habot is, ha hajra működik, lehet szemöldökre is jó :)

    VálaszTörlés
  36. Fú Nitu, alig várom hogy a Dark Brown elfogyjon, tuti a Soft Brown lesz a következő, amit megveszek. :)

    VálaszTörlés
  37. Örülök, hogy hasznos volt :)
    A Carti stiftes waxa amúgy tényleg jó kis darab, bár sajnos hajlamos elkenni az alatta levő dogokat, nagyon óvatosan kell vele bánni, vagy pedig érdemes kis kefével a szemöldökre applikálni. Viszont elég erős, jól megtartja a szálakat, szóval megéri szöszölni vele :)

    VálaszTörlés
  38. Igazán nincs mit, örülök, hogy tetszett :)

    VálaszTörlés
  39. Sajnos nem fér bele minden, őt amúgy azért hagytam ki, mert nekem tök hamar megavasodott, meg amúgy félpercenként hegyezni kellett, valahogy nem volt az igazi... :/

    VálaszTörlés
  40. Te konkrétan szerencsés vagy :D

    VálaszTörlés
  41. Bocsi, de nem bírtam kihagyni, kb. minden második guglis találat az eyebrowra Cara :D Amúgy bírom is őt, olyan cuki egy csaj, szóval azért lett ez :)

    VálaszTörlés
  42. Teljesen egyet értek Veled Natali E. Nem értem miért kaptàk fel ennyire ezt a lànyt, én félek tőle :), de ezt màr a burberrys parfümnél kifejtettem....

    VálaszTörlés
  43. Sajnos sose volt dús, szépen ívelt szemöldököm. Sose szedtem ki nagyon, inkább próbáltam csak a kósza szálakat kiszedni. Saját színe az nem sok van, lévén a saját hajszínem sötétszőke, így általában tartós festékkel szoktam befesteni. De a festék a hiányos szemöldökön sajnos nem segít, így oda marad a töltögetés. Egészen alulról kezdtem a szemöldökcuccokat, így amit először használtam, az az Avon tekerős szemöldökceruzája Blonde árnyalatban. Amíg szőke voltam, addig elég sokat használtam. Aztán a termék megszűnt, legalábbis ez az árnyalat, én meg hajszínt váltottam. Azt még hozzátenném, hogy ez a cerka egy jól sikerült termék, az állaga a ceruza és a wax között volt. A barna hajamhoz tökéletes volt a Catrice szemöldökceruzája. Nagyon szerettem, könnyű volt hegyezni, a kis spirálfésű pedig jól használható a végén. Ha nem ismerkedek meg a szemöldökporokkal, még ma is ezt használnám. De akkor jöjjenek a porok. Az első ilyen akciót az UD Naked Basics palettájával követtem el, már nem emlékszem melyik szín volt, de egy ferde ecsettel pikk pakk fel tudtam tenni a helyére és nagyon természetesen mutatott. Szemfestékekből használtam még szemöldökre a Bobbi Rich Chocolate palettából egyik sötétebb barnát. Aztán jött az első igazi szemöldökporom, nevezetesen az UD Brow Box-a.. Na ez már minőség a javából, két féle por és egy wax, nagyon szeretem használni. És már nekem is van Dipbrow Pomade-m, igaz még nem próbáltam sajnos... De nemsokára eljön ennek is az ideje.. :D És ha már Cara-nál tartunk, nekem se tetszik a szemöldöke, legalábbis ezen a képen. Valahogy kényszert érzek, hogy legalább egy sprirálfésűvel megigazgassam.. Na nem mintha megengedné, de ha valamit nem látok odaillőnek (legyen az szőrszál, pattanás, bármi csúnyaság), akkor kényszeresen rendbe akarom tenni... :D

    VálaszTörlés
  44. :-) igen dobolank,az az átlátszó műanyag ruha valóban nagyon természetesen néznek ki!-:) ez most nagyon tetszett!

    VálaszTörlés
  45. Én sem, csak kiszedegetem formára, mert amúgy hasonlítana a fenti képre, és azt nagyon nem szeretném. :D

    VálaszTörlés
  46. Az én kedvenc termékem a Maybelline Color Tattoo Permanent taupe árnyalata. Mióta ezt használom, mindenki dícséri a szemöldököm, kozmetikusok is megkérdezték már, hogy mit használok, mert olyan szép, természetes.

    VálaszTörlés
  47. Nem, én sem szoktam :) pedig van ilyen Alverdés kefés formázóm is, meg essence szemöldökceruzám is. Konkrétan azért is vágok mindig frufrut magamnak, mert az eltakarja a szemöldököm, és akkor nem kell vele foglalkozni :D
    (na igen, sajnos van pár hibám, a lustaság az egyik, nem tagadom :))

    VálaszTörlés
  48. (jajj, bocsánat, tudom, nem erről kéne írnom, de nem bírom ki: borzasztóan unszimpatikus ez a nő, szerintem egyáltalán nem szép, különösebben érdekesnek sem mondanám. De karakteres, az biztos, ezzel a szemöldökkel meg pláne, ez a védjegye, értem én :) szóval úgy néz ki egyetértünk Carát illetően, csak ezt akartam kihozni ebből :D)

    VálaszTörlés
  49. Bocsi, nem akarok bunkó lenni, de ő nő egyáltalán?? szerintem teljesen férfi arca van, a szemöldöke is, az egész arca, a csontszerkezete férfias.. nem foglalkozom modellekkel, de nem ő az a pasi, aki nőiesként lett sztár? Nekem annyira furcsa, hogy vagy egyenarcok, vagy űrlény-külleműek a mostani sztár-topmodellek, ezt sosem értettem, inkább olyanok kellenének, akikkel a vevő tud azonosulni, de mindenhol ez a trend, meg az xs méret... sorry az offért :D

    VálaszTörlés
  50. Szerintem nő,bár manapság...ki tudja?!;-)

    VálaszTörlés
  51. Erre már é is gondoltam,mivel nagyon magas a homlokom,kell a frufru,de csak az egyik szemöldökömet tudom eltakarni vele;-)! A magas homlokhoz párosul egy nagyon szögletes arcforma,amit tompít a ferdén vágott frufru,így sajna kilőve a takarás!:-))) nem baj,mert már belejöttem és szemöldökformázó porral egész jól bánok..és gyorsan;)

    VálaszTörlés
  52. De jó, köszönöm szépen az infót! :)

    VálaszTörlés
  53. Köszi, egy próbát megér ezek alapján. Ha jól emlékszem, Goss úgy használta, hogy először a waxot tette fel, és utána festette ki a szemöldökét.

    VálaszTörlés
  54. Én is nagyon bírom, bár számomra inkább a független, karakán, harcos nőt testesíti meg. :) De tud cuki is lenni. ;-)

    VálaszTörlés
  55. Sziasztok! Az én hajam barna színű, inkább világos, mint sötét, viszont a szemem nagyon sötétbarna, a szemöldököm meg tiszta fekete! Na már most ennél fogva nem igen tudom megtenni, hogy a hajamhoz közelítsen a szemöldökformázóm színe, mert az nagyon hülyén nézne ki. Időnként fekete ceruzával megyek bele, de olyankor meg persze túl erős lesz. Gondolkozom valami kevésbé erős hatású, de sötét színű poron. Van valaki hasonló cipőben?

    VálaszTörlés
  56. Az tök érdekes, mert amúgy eléggé összerántja a szemöldököt, utána már nehéz lehet beférkőzni a szálak közé.
    Nem emlékszel, melyik vidi volt az?

    VálaszTörlés
  57. Próbáltam megkeresni, mert most már engem is érdekel, de nem találtam meg... Rövid videó volt, magát sminkelte, igazából csak annyi volt, hogy tett korrektort a szemhéjra, szemöldökigazítás, és szempillafestés. Azóta nagyon sokszor csak korrektort tettem a szemhéjamra, ha nagyon meleg volt, vagy ha nincsi időm/kedvem sminkelni. Olyan kipihentnek tűnök tőle. Viszont most úgy megnézném... Ha véletlenül megtalálom, átküldöm.

    VálaszTörlés
  58. Jaj, olyan cuki, amikor magát sminkeli :D
    Miattam am ne keresd meg, csak ha egyszer rábukkansz, akkor ne felejts el engem :))

    VálaszTörlés
  59. Én megnéznélek egyszer egy kicsit vöröses árnyalatú szemöldökkel, lehet, nagyon jól állna a hajadhoz. :)

    VálaszTörlés
  60. Köszi, most már tényleg van miből válogatni hogy mit kenjek rá. :-) De azt hiszem a két olajból összekeverek egy kis fiolában és lefekvés előtt azzal fogom kenegetni, reggel meg a panthenollal. Aztán majd meglátjuk mire képesek így együtt. :-)

    VálaszTörlés
  61. Kicsit megkésve, de csatlakoznék a fenti fotótól berzenkedők sorába! :)
    Először azt hittem, elrettentő példaként tette ki Wish a fotót, miszerint íme egy zabolázni való szemöldök, azaz a kiindulópont!
    Ezek szerint tévedtem! :D
    Wishes, szerintem ha lefotóztad volna a reggeli első, ébredés utáni natúr szemöldöködet, majd a beformázottat, és azokkal a fotókkal ékesítetted volna a bejegyzést, egy negatív szavam se lenne! :D
    Nem szeretnék s*gget nyalni, de kénytelen vagyok, mert számomra a te szemszőröd az etalon, forma, sűrűség, rögzítettség tekintetében.
    Jelenleg én csupán arról tudok nyilatkozni, hogy mi nem vált be szemöldökformázásra, és ez az Oriflame GG szemöldökrögzítő-hangsúlyozó színtelen spirálja. Egy komplett sminket rontottam el vele, mikor a formázás során a szemöldököm körül még az alapozót is feloldotta a zselé! :D
    A bejegyzésed nyomán felállítottam az én személyes szemöldök-diagnózisomat! Az ívem kissé rövid, itt talán egy jó kis cerkával tudnám némileg pótolni, tehát bepróbálom az Essence-t!
    A Catrice szemöldökviaszáért viszont addig fogok menni, míg csak nem találok valahol, ugyanis az én legfőbb problémám az utólagosan kinövesztett szálak kuszasága.
    Eddig hajzselével próbálkoztam, de jó lenne nem úgy kinézni, mint akit homlokon nyalt a boci! :D

    VálaszTörlés
  62. Háh, én éveken át hajzseléztem a szemöldökömet amúgy, igaz matt hajzselével (öcsémtől loptam), szóval pacsi :D
    Bandi, amúgy ez el se hiszed mekkora bók nekem, nem gondoltam, hogy létezik ember a földön, aki az én szemöldökeimmel szeretne élni.. Ja és most már komolyan csinálok már neked majd a smink szekcióba egy szemöldök step by stepet, tökre bűntudatom van, hogy kb harmadjára kéred én meg csak félrebeszélek itt. Szóval nemsoká, ígérem ^^

    VálaszTörlés
  63. elfi, kész vagyok.... sìrok :D :D :D

    VálaszTörlés
  64. Oké, naggyon vàrjuk :)

    VálaszTörlés
  65. Nemrég találtam meg a régi igazolványképeimet (mindig eltettem emlékbe 1 db-ot, amikor kellett csináltatni). Kb. húsz év termése a négy fotó – a többi eltűnt vagy oly ronda volt, hogy kidobtam. Amit rögtön a szemebe ötlött, hogy a két évtized alatt felére fogyott a szemöldököm! Úgy, hogy igazából nem szedtem vékonyra, csak mindig a kósza szálakat csipkedtem ki. Most meg egy ideje ritkásabb is, vannak hiátusok, amik zavarni kezdtek, mióta komolyabban veszem a sminkelést. Kezdetnek az Essence Brown cerkát vettem, ezt úgy megszerettem, hogy már kettő is van belőle, egy a neszimben, egy a szekrényben.
    Egy Catrice szemhéjfesték pedig már itthon lényegült át möldökporrá, mert rájöttem, hogy nem áll jól a sötétbarna matt szemfestés. És remekül funkcionál, tartós, szeretem. Egy túl kövérnek bizonyult tusecsettel viszem fel.
    Egyelőre velük boldog vagyok, nem vágyom másra, meg drágábbra sem, mert nem biztos, hogy jobb lenne.
    Két kérdés:
    Tényleg igaz, hogy a ceruzáról hullani kezd a szemöldök? Valahol olvastam :O
    A tusfilc változat nem túl erőteljes vonalakat húz, nem leszek tőle kiszeltünde? Mert azért szívesen kipróbálnék egy ilyesmi is.

    VálaszTörlés
  66. Látom, kapkodtam. Ceruzától, nem ról. :))

    VálaszTörlés
  67. Én is olvastam nemrég a komik közt.. hát, nem tudom. Talán ha erősen rányomja az ember, akkor talán, de nem hiszem, hogy óvatos ceruzázástól kihullana.

    VálaszTörlés
  68. Hogyhogy még nem estél neki? o.O Várod, hogy elfogyjanak az előzőek?

    VálaszTörlés
  69. Sajna nem. Tüdőgyulladás hátráltat.. :-(

    VálaszTörlés
  70. Köszi.. Saját hülyeség, nem kellett volna 39 fokos lázzal dolgozni.. :-(

    VálaszTörlés
  71. :DD amíg neki megvan a személyije, ő biztosan :DD

    VálaszTörlés
  72. Bocsi :)))) de tényleg, nekem hihetetlenül férfias, és ilyen szemöldök..uhh, megijedtem hirtelen, amikor megláttam, ez teljesen 80-as évek, a nagyon szőrös nőknek volt ilyen akkor. De őszintén, nem akartam gonoszkodni, csak ilyen kinézet egy mai divatfotón? hm.. :)))

    VálaszTörlés
  73. Amúgy az YSL kampányokba olyan szépen ki szokták rittyenteni, hogy ihaj. A nagyon természetes szemöldök egyébként nekem sem jön be, azt szeretem, amikor a szemöldök egybefüggő és íves, nem lóg ki belőle sehol semmi. Szóval ne félj, Cara ilyen szempontból nekem sem etalon, csak érdekes:)

    VálaszTörlés
  74. Komolyan? Hmmm de jó ötletet adtál, én is kipróbálom majd ^^

    VálaszTörlés
  75. Nagyon köszönöm előre is!
    Ez a poszt is nagyon tetszett amúgy, mert mint kezdő szemöldökformátornak, muszáj, hogy részekre lebontva lássam, hogy mi is az a termék konkrétan, amire szükségem van. A sztepbájsztep pedig már tényleg régi vágyam, remélem, mihamarabb teljesül! :)

    VálaszTörlés
  76. Sosem hallottam róla, most megnéztem pár képét, hááát...azt elismerem, ha a nőt hozzák ki belőle, csinos, amúgy meg..igen, ez találó, "érdekes" :)))
    Mentségemül, utána kerestem, én Andrej Pejic modellre asszociáltam, tényleg azt hittem, ő az :D (egy műsorban láttam régebben, csak bennem ragadt). Érdemes meglesni, ez valami egészen más... amit ő képvisel.

    VálaszTörlés
  77. Köszi, megnyugtattál, én is kevéssé hihetőnek gondolom.

    VálaszTörlés
  78. én mostanában a Rimmel szemöldökceruzáját nyúzom, de eddig ez a kedvenc. A Hazel árnyalatot nagyon jól eltalálták. Én a Catrice szemöldökcezuzájáról váltottam át, mert attól pattanások nőttek a szemöldököm alatt (vagyis én őt hibáztatom, mert mióta nem használom elmúlt)
    egyébként eddig szemöldökfronton nálam a Catrice volt az etalon, imádom a szemöldökpalettájukat (sokkal jobb mint az előtte használt TBS), meg a színezett formázó gélt is.
    ezután a poszt után kénytelen leszek beszerezni a waxot meg a filcet is :D

    VálaszTörlés
  79. Én csipeszt, gyantát és kisollót használok... Meg elsőre egy öreg fehér Maybelline ceruzával körberajzolom a formát, zselébe/szemkrémbe mártott lemosott spirálfejjel átgereblyézem, kilógókat irtom, orr fölött és halántékon gyantázom... Még így is megmarad trendi sötét centi vastagnak, csak én ívelten szeretem, a végén elkeskenyedőre szedni. És így is előfordult, hogy évfolyamtárs rákérdezett, mivel festem.

    VálaszTörlés
  80. A szemöldök nálam mindig macerás, mert sajnos későn vettem észre, hogy a kozmetikusom éveken át félreszedte. Amíg aszimmetrikus frufrut hordtam, addig ez nem tűnt fel, de utána... A bal szemöldököm az orromhoz képest láthatóan beljebb kezdődik, mint a jobb, és ráadásul felül is csupálta a szemöldökvonalam, amit nem kellett volna... Ezeket a hiányokat próbáltam eddig ceruzával pótolni, de nem tartom elég természetesnek. Most fogok kipróbálni egy filcet. Egy nyx darabot szerettem volna, de nem lehet sehol kapni. Amúgy azon gondolkodom, hogy nem lehetne-e azt a hiányzó pár szálat odatetoválni...?

    VálaszTörlés
  81. Véletlennek köszönhető a dolog, nem vittem magammal utazásra semmi szemöldökre való terméket, de a Color tattoo nálam volt, kipróbáltam, azóta is tart a szerelem.

    VálaszTörlés
  82. Szia Hermina, nekem is első blikkre fekete a szemöldököm, de 40 felé már nem annyira totál. (néztem régi képeket olyan voltam, mint egy banya :)) A fekete cerka nekem sem jött be. Vannak cégek, akik gyártanak u.n. brown/black színű ceruzát, a por nekem erősebbnek tűnik. Sajátomat sem rajzolom tele, csak az utolsó harmadot a végén vonalkázom, vékonyan. Nem tudom neked vannak benne hiányok valahol? Akkor csak azt vonalkázd és fésüld meg. Nem vagyok szaki, de talán segítettem kicsit.

    VálaszTörlés