BLOGKERESŐ

2015. július 3., péntek

Havi kedvencek - 2015 június

Pik-pak eljött a második nyári hónap, vele együtt pedig a havi kedvencek ideje. Mostantól kezdve ráadásul a hajápolás is külön kategóriát kap a havi kedvences összefoglalókban!

Arcápolás


A Garnier Pure Micellás Víz All In One lett a hónap kedvenc arcápolója - viszonylag szépen tisztítja, mattítja bőrt és nem hagy maga után ragacsos érzést sem, sőt, sokatoknál még sminklemosóként is bevált, viszont az alkoholtartalma miatt többen is át- vagy visszapártoltatok a rózsaszín verziójához, ez ugyanis volt, akinek csípte a szemkörnyékét.
A hónap ezüstérmese az Ebelin Peeling Hatású Masszázskorong lett, amire elég sokan rácsodálkoztatok, hogy olcsósága és egyszerű kinézete ellenére milyen hatásos kis darab. Egyrészt a puha sörtéi nagyon gyengédek bőrhöz, másrésztl felerősíti még a leggyengédebb lemosók hatékonyságát is, pihe-puha bőrt hagyva maga után, ráadásul nagyon könnyű tisztítani, vagyis az arctisztító szivacsokkal szemben még higiénikus is. Ja igen, és ha már itt tartunk - állítólag ecsetmosásra is kiváló! :) A hónap ezüstérmese az Akneroxid 5 Pattanástalanító Gél lett, aminek a helyes használatáról nemrégiben apolka írt egy klassz kis posztot,  és ami olyan problémás bőrű krémmániásainknak is megoldást hozott a pattanásos bőr elleni küzdelemben, akiknél azelőtt semmi más nem használt. A hónap legje a magasabb árkategóriában az kombinált, zsíros bőrre való Uriage Hyséac K18 Krém lett, aminek a használata után sokan puha, rugalmas érzetű a bőrről és lényegesen kevesebb a mitesszerről számoltak be. Ezúttal pedig őt választottam a hónap kielemezendő krémének, szóval jövő héten kicsit jobban beleássuk majd magunkat az INCIjébe is! ;)


Testápolás


Június kedvenc testápolási terméke a Balea Vanília Zuhanyzás Közbeni Testápolótej lett - a Nivea hasonló termékéhez viszonyított jóval kedvezőbb ára, kellemes vaníliás illata, balzsamos állaga és kiváló hidratálóképessége miatt ebben a hónapban is sok lelkes vélemény érkezett rá. Nagyon felpörögtek nálunk az önbarnítók, ezt jól mutatja, hogy a hónap 2. legje a kategóriában Alverde Önbarnító Testápoló lett, ami egyébként a KM kedvenc önbarnítót tartalmazó terméke is egyben. Nem foltosodik, fokozatosan felépíthető, természetes színt ad a bőrnek és egyenletesen kopik. A bronzérmes Palmolive Aroma Sensations Feel Glamorous Peeling Tusfürdő kellemes, nyárias illata mellett tele van apró, homokszerű peelingszemcsékkel, melyek finoman hámlasztják a bőrt. A hónap illata a édes, meleg illatú Paco Rabanne Lady Million EDP lett.


Hajápolás


Az újonnan debütáló hajápolás kategória első helyén a szilikonmentes Balea Professional Oil Repair Balzsam végzett, ami egyébként már 243 véleménynél jár, puhává és csillogóvá teszi a hajat és megkönnyíti a kifésülést is. A Kallos Kjmn Keratin Hajpakoló Krém Keratinnal és Tejproteinnel nem csak szuperolcsó (1 liter 800 Ft körül kapható), de a hatásáról is csupa szépet és jót írtatok ebben a hónapban is: szép, csillogó és egyenes hajat varázsol még a madárfészekig fajult frizurából is. Bár alapvetően nem áll valami jól a Garnier Fructis Goodbye Damage Sampon szénája KM-en (jelenleg 3,61 csillagja van), de júniusban valamiért mégis azok voltak többen, akiknek bevált, olyannyira, hogy ezzel a bronzéremig vitte, a mostani vélemények pedig isteni illatról, jó tisztítóhatásról és jó tartású, kellemes tapintású hajról számoltak be. A legek közé jutott még ebben a hónapban az aussie Miracle Shine Sampon is, ami állítólag szuperül ápolja még a hosszú hajat is, hihetetlen csillogást és hosszan tartó finom illatot adva a fürtöknek.


Smink


A júniusi smink-leg cím büszke tulajdonosa ezúttal a a Catrice Made To Stay Smoothing Ajakszínező, ami nem csak gyönyörű színekben kapható, nem ragad és egyenletesen kopik, viszont sajnos kifutó termék, ezért ha szeretnétek lecsapni rá, akkor már ne sokáig halogassátok! Az ezüstérmes a KM egyik kedvenc ajakceruzája lett, mégpedig az Astor Soft Sensation Lipcolor Butter, ami bár nem hasonlítható tartósságban egy rúzshoz, viszont szépek a színei, finom vaníliaillata van és nagyon kellemes hordani. A bronzérmes Essence All About Matt Fixing Kompakt Púder szuperül mattít és fixál a véleményeitek alapján, és ha óvatosan bántok a mennyiséggel, a lisztes hatás is elkerülhető. A hónap sminklegje a magasabb árkategóriában a MAC Bronzing Powder lett, ami nem csoda, csupa maximális csillagos véleményeket kapott tőletek a hónapban - nincs narancsos beütése, lassan fogy, tartós, egyszóval tökéletes!


Nektek mik voltak a kedvenceitek ebben a hónapban? 

27 megjegyzés:

  1. Smink kategóriába bele fért volna az Essence BB krém, ami 50 feletti véleménynél jár és kis híján 5 csillagos termék :)

    VálaszTörlés
  2. Ez havi toplista és nem összesített, olyat csak év végén szoktunk írni:)

    VálaszTörlés
  3. Ásványi alapozó, a melegben a folyékony nem marad meg.

    VálaszTörlés
  4. Clinique bronzer, Pupa primer és eyeliner, Mac szemhéjpúderek... 40 fok körül pedig a kék PC színezett fényvédő

    VálaszTörlés
  5. Nekem a legnagyobb kedvencem a Rimmel rúzsok közül a matt Kate verzió - pontosabban csak egy árnyalatom van meg, de az tökéletes...:)

    Erről a listáról a catrice és essence púderhez volt szerencsém...:)
    És nagyon szerettem őket, de ők nekem "évközi" kedvenceim amúgy is...:D

    VálaszTörlés
  6. Állandó kedvenc lett a Balea fent említett balzsamja. Mostanában nem is akarok mást használni. Anno csak 4 csillagot adtam neki, így visszakerestem és felpontoztam.
    Illatban Prada Infusion D'Homme és igen, én használom meg az Ikat Jasmine. Mindkettőt itt a zsibvásáron szereztem :D. Az utóbbi különösen jó vétel volt!
    Sminkben EL Sumptuous Extreme spirál. Nem gondoltam volna, hogy a Bold Volume után jöhet jobb, de ez még nagyobb és hangsúlyosabb pillákat csinál.
    Arcápolásban nem tudok újat, maradtak Paula kencéi.

    VálaszTörlés
  7. A pozítiv vélemények hatására pár napja én is megvásároltam az Uriage Hyséac K18 Krémet. Eddig pozítiv a tapasztalatom, nem tudom hogy így nyáron lehet nem nagyon kéne használni a hámlasztó hatása miatt. Kíváncsian várom az elemzést. :) Hónap 2 abszolút kedvencei: Paula's Choice Resist Super-Light Daily Wrinkle Defense és a Paula'a Choice Shine Stopper Instant Matte Finish With (tényleg mattít).

    VálaszTörlés
  8. A június a korábban felhalmozott készletek felélésével telt, jó pár "nem annyira szeretem" terméket elhasználtam, ez a lelkiismeret megnyugtatásának nagyon jót tett. Azért a májusi kedvencek is használatban maradtak, ezek mellett két újdonságot említhetek.
    A körömlakkból szinte egész hónapban a Chanel Coquelicot új nyári árnyalatát viseltem, amolyan hetvenes évek piros, kis narancsos beütéssel. Igazi nyári szín, szép fényes és két rétegben nagyon tartós mindenféle kiegészítő alap-fedőlakk nélkül is.
    Parfümből pedig a hónap felfedezése a Parfum d'Empire Corsica Furiosa illata (már fel is tettem). Ugyan csak minta formájában használtam, de nagyon kiadósnak bizonyult, különleges zöld illat, igazán megszerettem.

    VálaszTörlés
  9. Új és csodás a La Petite Robe Noire Eau Fraiche illat, tökéletes! Külön extra a reklámfilmje, annyira szépen van megrajzolva, persze elsősorban az illata tetszik. :)
    Az Anny körömlakkok mini-verzióját akciósan adták a Douglasban, egy csodás kéket, és egy csillámos feketét vettem, a színe mindkettőnek csodás, de lemosni nehéz volt, így melléjük beszereztem az Isana lemosót, ami nem véletlenül az abszolút kedvence a többségnek, olcsó és jó.
    Az Akneroxidot én is a cikk miatt kezdtem el használni, még barátkozunk.

    VálaszTörlés
  10. Kicsit el vagyok maradva mostanában a KM-ezéssel, még az ecsetes poszthoz sem írtam. :-( A június mozgalmas volt, letelt a GYED-em, újra dolgozom, úgyhogy alig van időm bármire, újdonságok beszerzésére se nagyon, és a kozmetikumok használata is kimerül a napi tisztálkodás/bőrápolásban és a reggeli gyors sminkben, kísérletezgetés, bonyolultabb smink mostanában nem fér bele az időmbe.
    Azért voltak/vannak kedvenceim, imádom az EL Double Wear alapozót, gyönyörű bőrképet csinál, tegnap a 39 fokban se tűnt el rólam, leizzadni sem sikerül, ha éppen visszahúzódik a rozaceám és nincs szükségem nagy fedésre akkor is őt használom, csak akkor egy borsónyit összekeverek a tenyeremben a másik nagy kedvenc MAC Fix+-szal és úgy viszem fel. Az állaga könnyedebb lesz, talán a fedése is enyhébb, de ugyanúgy tartós marad. Nagyon szeretem az Isadora Blush&Go pirosítóját, English Rose és Bahama Bronze árnyalatokban van meg, sokat használom őket mostanában, gyorsan és szépen lehet dolgozni velük. A nagy melegben most már T-vonalra kell a púder, úgyhogy előkerült a Catrice Colour Correcting púdere, amivel abszolút meg vagyok elégedve, olcsósága ellenére nagyon bevált. Ajkakra leginkább a Clarins Instant Light stiftes Lip Perfectorának a saját szájszínt élénkítő árnyalatát és a MAC Mehr-t használtam, most valahogy ilyen nude korszakom van. :-) Arcápolás terén egy újdonságot próbáltam, a Pai Skincare csipkebogyó-olaját, nagyon jó mind önmagában nedves bőrre felvive, mind krémhez keverve. Éjszakára rendszeresen felkenem a TBS argánolajos tégelyes ajakápolóját, nagyon jó a hatása, de körömágybőr-puhítónak is jó, és kisfiam irritált bőrét is helyre tette amikor két napra elutaztunk és nem volt nálam semmilyen más regeneráló krém. Nem olcsó, mert 1790 forint, viszont ha jól emlékszem 20 grammos a tégely, szóval ha a mennyiségéhez képest nézzük az árát akkor teljesen jó áron van.
    Hajápolásban nincs új kedvencem. Testápolás terén a hónap kedvence nálam a Nivea Hawaii Flower & Oil tusija, június elején vettem, és szerintem 1-2 kivétellel minden nap vele tusoltam, imádom az illatát. Parfümök terén nagy volt a szórás, mert volt hűvös is és meleg is, hűvösebb nyári napokon Elie Saab L'Eau Couture, Mancera So Blue, meleg napokon Galliano Parlez-moi D'Amour Eau Fraiche, Bulgari Aqua Divina, Light Blue Sunset in Salina voltak rajtam. Három új szerelem született már hónap vége felé: L'Erbolario Camelia, Balmain Balmya edt és Heeley Parfums Sel Marin. Első kettő hűvösebb időben működik rajtam, mindkettő isteni finom, őszre biztos beszerzem őket, utóbbi pedig igazi kánikulaillat, talán a legjobb amit valaha próbáltam.

    VálaszTörlés
  11. Hiányoltalak is, de így már világos, merre jártál... :))
    Annyira durva, a kedvenceid nagy része nálam is nagy kedvenc! :)

    VálaszTörlés
  12. Még nem szagiztam azt az illatot, jó is, hogy írod, befutok holnap a Müllerbe :)

    VálaszTörlés
  13. Én is nemrégiben tartottam kozmetikumszelektálást, és ki is tettem egy csomó mindent az asztalomra, hogy szem előtt legyen, és hamarabb a végükre jussak. A Chanel Coquelicot úúúristen, de gyönyörű... <3

    VálaszTörlés
  14. Nyugodtan használhatod a K18-at nyáron is, csak ügyelni kell mellette a fényvédelemre, de remélem arra amúgyis figyelsz... :)

    VálaszTörlés
  15. Pont a napokban akadt a kezemben egy mini EL Sumptuous Extreme, tényleg isteni darab! Pedig olyan bumszli feje van, mégis gyönyörű és hatalmas pillákat lehet vele festeni :)

    VálaszTörlés
  16. A PC nálam is állandóan járatott darab most :)

    VálaszTörlés
  17. Ne is mondd :( Én mondjuk próbálkozom azért...

    VálaszTörlés
  18. Előző hónapban megfogadtam, hogy a már meglévő készleteket fogom fogyasztgatni... Ennek ellenére természetesen többször raboltam ki a wishtrendet (most éppen az az egyik kedvenc), szóval lettek koreai kedvencek, ez meg is látszik a nyári rutinomon. Ha a legelejéről kezdem, akkor az arctisztítás után (általában Clinique folyékony szappan) rózsavíz (tonik helyett), Missha First essence treatment, OST C vitaminos szérum, ezt az üveg végére egészen megszerettem. A C vitaminos szérumot a Mizon Recharge szérummal keverve vittem a bőrömre, így kevésbé ragadt és könnyebben beszívódott. Erre általában valamilyen gélkrémet kentem (Clinique MS, vagy Mizon hialuronsavas), így szépen beszívódott minden, nem száradt ki a bőröm. Aztán jöhetett a fényvédő, most éppen a Clinique City Block-ot nyúzom, de valahogy nem akar kifogyni a tubus, pedig tényleg sokat kenek belőle. Na és akkor itt jön az én nagy bajom. Hogy hová kenjem a primert?? Már eleve nagyon sok réteg van a bőrömön, de szeretem a primereket. Viszont több helyen is olvastam, hogy a fényvédő legyen az alapozó előtti utolsó réteg. Az alá én viszont tuti nem kenek primert, mert a lényegét veszíti el, hiszen a fényvédő fog szépen terülni rajta, nem az alapozó. Ha meg a fényvédő fölé kenem, akkor meg attól parázok, hogy elkenem a fényvédőt a primerrel.. Szóval ebben az egyenletben a primer lett sajnos a leggyengébb láncszem, így ő került ki a rutinból (kivéve amikor a Bobbi Protecting FAce Base-t használom, mert az SPF50-es primer, csak hát kár, hogy nem fizikai, azokat azért jobban szeretem fényvédőben). Erre az egészre megy az Urban Decay Naked Weighless alapozója, ami számomra a nyár meglepetése, mert olyan gyönyörűségesen matt lesz az eredmény egy picurka púderrel (MAC Blot), hogy csak ámulok és bámulok. És szinte egész nap bírja.. :) Ha mégis beüt a krach, akkor pedig az új kedvenccel oldom meg a problémát, nevezetesen a Shiseido mattító lappal. Még kedvenc sminktermékem volt az Armani Black Ecstasy-ja. Nagy változás állt be a hajamban is, nevezetesen le lett hennázva. Ennek következtében csodaszép gesztenyeszínben pompázok, a hajam puha, csillog. Hajápolókat is váltottam, az Aussie helyére a kék Tigi-k jöttek (köszi csajok, hogy ezt ajánlottátok). Egyelőre nagyon jó csere volt, a hajamat élmény megfogni, nem hullik (ezt a henna számlájára írok leginkább), nem viszket a fejbőröm (ezt olyan fele fele arányban a hennának és a samponnak) és végre valahára megszűnt az a horror ragacsosság, amit az Aussie okozott tarkótájékon (gyakorlatilag nem tudtam kiöblíteni). Nagyon szeretem még este használni a Rosa Graf hidrofil lemosó olaját, nagyon jól oldja az alapozót, nem szárít, nem zsírosít, nem okoz pattanást. Múlt havi felfedezésem a Cosrx márka, egyelőre csak a szépségápolási eszközeiket próbáltam, azaz a vattakorongot (ami szuper, mert valóban nem szívja fel feleslegesen a folyadékokat) és a selyemhernyó gubókat. Utóbbi rém vicces és ha elvonatkoztatok attól, hogy ebben cukinak nem nevezhető hernyók laktak, akkor csak áldásos hatásról tudok beszámolni. Persze azt azért nem szabad elhinni, hogy ez majd simán eltávolítja a fekete comedo-kat, de valóban tisztíja a pórusokat, én leginkább radírozó hatást véltem felfedezni, illetve a szericin tök jó a bőrnek. Szóval akit nem riasztanak az ilyen dolgok, nyugodtan próbálja ki.. :D

    VálaszTörlés
  19. Szeliger, sikerült elhasználnod legalább részben a Perfectly Clean arcmosót :D?

    VálaszTörlés
  20. A kiteszem-az-asztalra módszer nálam is működik, különben elfeledkezem a kevesebbet használt cumókról. Most a nyárra való termékeket kell előrébb vennem a pulton és a férjemet rávenni, hogy tegye fel nekem végre a régen megígért kis polcot fürdőbe. Az is jó lenne a kencék "kiemelésére".

    VálaszTörlés
  21. Aha-aha, és nem kell vele annyira cikk-cakkozni sem, mint a Bold Volume-mal, hogy ne legyen légylábas. Csak az Extreme-mel csodásan össze tudom kenni a szemhéjamat a pillák fölött és ezzel a rövid szárúval az arcomat is XD.

    VálaszTörlés
  22. Olyan régen volt már parfümös poszt, nem terveztek egyet esetleg? Örülnék, ha írnátok a legígéretesebb nyári parfümökről! Itt a nyár közepe és én még mindig nem találtam meg az igazit nyárra, pedig hetek óta keresem... :(

    VálaszTörlés
  23. Azért, mert full sügér vagyok sajnos az illatokhoz :( De megpróbálok a parfümblogos Anditól kikönyörögni egy vendégposztot, remélem, igent mond :)

    VálaszTörlés
  24. :D Én sem vagyok annyira képben, régebben sokkal jobban rajta voltam ezen a témán... Az EL Bronze Goddess-el szemeztem, de addig gondolkodtam rajta, hogy elfogyott a boltokból. :( De valahogy úgy érzem semmi sem illik hozzám igazán. Én vagyok csak ilyen szerencsétlen mostanában ebben a témában? :D

    VálaszTörlés
  25. Én kb. 2 éve rátaláltam a Guerlain Mandarine Basilicre, és azóta úgy érzem, révbe értem - már ami a nyári illat témát illeti -, de előtte kb. ugyanez volt nálam is... :/

    VálaszTörlés
  26. (Kicsit nagyon későn vettem észre, elég sűrű a nyár, bocsánat...)

    111, kiss of life a mattból, de közben a "sima" Kate rúzsok közül is összebarátkoztam a 01-essel...csak véleményezés előtt még párszor hordanám, mert az nem volt annyira elragadó azért...:/

    VálaszTörlés