BLOGKERESŐ

2015. július 15., szerda

Parfümajánló nyárra

A legutóbbi parfümös poszt óta eltelt egy teljes szezon, és mivel már nagyon hiányoltatok egy nyári parfümös posztot, újfent megkértük a Parfümblog gazdáját, Dobos Andreát, hogy írjon Nekünk egy kis szezonális parfümösszefoglalót :) Szerintem szuper lett, remélem ti is szeretni fogjátok!
A parfümök világában a nyári szezon igazán izgalmasnak és színesnek számít, ilyenkor a legtöbb parfümház megpróbál előállni a lehető legjátékosabb, legkönnyedebb parfümmel, mely egyszerre frissít és kellőképp illatosít. Azt gondolnánk, hogy ezeket a légies, bohém illatokat könnyű megkomponálni, pedig éppen a friss, könnyed és aromás arányt a legnehezebb a fajsúlyos összetevők mellett eltalálni.


Ha létezik nyári parfümdivat, kétség kívül a dobogó első helyén a citrusos illatok állnának.
A kicsattanó aromákat őrző kölnik (cologne) ideje a legnagyobb kánikulában jön el, jeles képviselője e kategóriának az olasz szuperillat, az Acqua di Parma Colonia, amelyért fél Hollywood rajong, okkal. Ha citrusos illat, akkor sokak számára Annick Goutal illatai jutnak eszébe, az Eau d’Hadrien ma már kult illatnak számít e kategóriában. Calvin Klein CK One illata maga a 2000-es évek, gyakorlatilag nincs nyár a limitált kiadású CK One Summer illatok nélkül, egyet mindenképp érdemes kipróbálni. Titkos favorit Guerlain Aqua Allegoria Mandarine Basilic, amely a legjobb mandarinos illatnak számít évek óta. Ha pedig egy igazán fanyar narancsos illatra vágyunk a hőségben, akkor a Hermes Concentre d’Orange Verte-hez kell nyúlnunk. Modern, divatos nők kedvence Dolce & Gabbana Light Blue, mely kifejezetten az olasz nyarak atmoszféráját idézi.



A citrusos illatok mellett nyáron a vizes-aquás illatok a legkelendőbbek, hiszen kifejezetten frissítő, energetizáló hatásuk van. Ha aquás illat, akkor Davidoff Cool Water, amely forradalmi a maga nemében, hiszen műfajt teremtett és letaszíthatatlan a vizes parfümök trónusáról. Bár nem kifejezetten a vizes jegyek a dominánsak, de mégis ide sorolandó Giorgio Armani Acqua di Gio illata, mely egyszerre ötvözi a friss citrusok és aromás vizes jegyek minden előnyét. Klasszikus illat ma már.

Aki nem szeretne lemondani a nőies, érzéki illatokról nyáron sem, annak kiváló alternatívát nyújtanak az egzotikus virágokból megálmodott illatok, mint a lótusz, bambusz, tiare, magnólia. A Bvlgari legújabb illata az Aqva Divina az egzotikumra épít, míg a Hermes Un Jardin en Mediterranee a mediterrán kertek esőáztatta virágillatát eleveníti fel.  



Issey Miyake L’Eau Issey illata, és változatai minden nyáron előkelő helyet foglalnak el a parfümériák polcain, Roberto Cavalli Acqua illata azt bizonyítja, hogy egy nyári illat is lehet lehengerlően dögös és csábító. Guerlain Terracotta Le Parfum egzotikus, trópusi virágcsokorra emlékeztető illata tavaly óta a nyár slágerének számít.

A fanyar, zöld vagy virágos jegyek mellett végül de nem utolsó sorban az egzotikus gyümölcsös parfümök a legkelendőbbek, élen a kókusszal, mangóval, vagy dinnyével. A szinte koktél édességű illatok nagymestere az Escada, mely minden nyáron újabb és újabb tengerparti illattal lepi meg rajongóit. Idén a Turquoise Summer illatuk debütált, benne minden földi jóval, ami csak az édenkertet idézheti. Ha kókusz, akkor Estée Lauder Bronze Goddess, mely szinte évről évre a legjobb nyári illatnak számít parfümberkeken belül. A The Body Shop Coconut illata az egyik legnépszerűbb monoillat, amely kifejezetten natúr kókuszdió illatára emlékeztet. A Chloe Eau de Toilette egyszerre ötvözi az elegánsan púderes rózsa és a üdítően zamatos dinnye akkordját, így nyújtva remek alternatívát azok számára, akik nyáron is a kifogástalan stílust, eleganciát részesítik előnyben.


Ha pedig még több nyári illatról szeretnétek olvasni, látogassatok el a Parfümblog.hu oldalára!

Nektek mik a kedvenc nyári illataitok?

32 megjegyzés:

  1. Látod Évim mindíg a legfontosabb dolgokat felejtem el megkérdezni:tegnap az a bordós árnyalat ami a szemeden volt az mi az???:)Gyönyörű ez a szín is,bár nem szeretem a lilát,Neked nagyon jól áll!:)Légy bátor és sokkold a népet a Guerlain-nel is....hihihihi:))

    VálaszTörlés
  2. Az kérlek ez volt egy kis barnával :)

    VálaszTörlés
  3. Szombaton találkoztam az új színekkel. A négyes paletták eszméletlen szépek. Nekem a lilás, rózsaszínes kombinációk tetszettek a legjobban. A régiek minősége is verhetetlen volt, remélem ebben nem adták lejjebb...

    VálaszTörlés
  4. A négyesek nagyon jól néznek ki, én a nude felé hajlok nagyon.

    VálaszTörlés
  5. Akkor a Pink Chocolate-ot nézd meg. Nekem a régi kiadásból meg van ez a kombó, gyönyörű... :)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szép! Remekül áll a lila, most kedvet kaptam kipróbálni, rájöttem, hogy egyetlen lila szemfestékem sincs. :D De szerintem az árát sehogy sem éri meg, akkor inkább veszek MAC-et, vagy Bobbi Brownt. Tényleg, lesz az új BB chocolate palettával teszt? Jaaaj, nem bírom kiverni a fejemből. :D

    VálaszTörlés
  7. Nem baj, közben olvastam Pöti lesújtó véleményét, így lekerült a Wishlistemről. Na ezért imádom a KM-et. :)

    VálaszTörlés
  8. Neked én ajándékba adnék minden ilyet, és Te úgy is írnál róla. Szerintem ez sokkal jobban megéri a cégeknek. Ha nekem lenne saját márkám, tuti mindent ingyen kapnál. :D

    VálaszTörlés
  9. De édes vagy :) Amúgy az Esteesek is nagyon jó fejek ilyen téren, csak a Bobbi palettából nem kaptak preview samplet.

    VálaszTörlés
  10. Engem lefejeznek a Laudernél... :( Most megyek updatelni, mert azóta már összebarátkoztunk... :)

    VálaszTörlés
  11. Tamas Es Szilvi Kiss2015. július 15. 14:52

    De jó, nagyon örülök ennek a posztnak, mert épp egy jó parfümöt keresek! A testpermetekről is szívesen olvasnák..Esetleg ha valaki használ, mi a kedvence? Én a Biotherm Eau Pure-t és a Lancome Aroma Blue-t használtam, azok szuperek voltak!

    VálaszTörlés
  12. Givenchy-Extravagance d'amarige. Ezen a nyáron mindent lesöpört.

    VálaszTörlés
  13. Sziasztok! Esetleg valaki tud segíteni abban, hogy a Guerlain Terracottat honnan lehet beszerezni? Még egyik parfümériában sem láttam ...

    VálaszTörlés
  14. Nagyon köszi Évi a gyors reakciót a kérésemre! :) Közben sikerült azt hiszem az országban lévő utolsó Bronze Goddess-t elhozni, mert nem vitte el, akinek félre volt téve... mázli! :D Egyébként láttam a Mandarin Basilic-et kettő Douglasban is a héten, úgyhogy ha kell utánpótlás Neked, akkor jó hír, hogy nincs minden veszve! ;)

    VálaszTörlés
  15. Smink vagy krem vasarlasa elott mindig leulok a kremmania ele. Ennyi. Szerintem ez elmond mindent. Boldog szulinapot!

    VálaszTörlés
  16. Unalomig ismétlem: odáig vagyok az Ikat Jasmine-ért, pedig elég "meleg" illat sztem. Plusz pont, hogy innen van egy oltári rendes csajszitól.
    A fentiek közül az AA Mandarine Basilic, ami még nagyon tetszik, Andrea jóvoltából :) Örök hálám Neki, hogy megosztja az illatait! Ha lenne lehetőségem szereznék nagy kiszerelésben, mert nagyon megszerettem. Tartozom egy beszámolóval AG Mandragore illatáról. Ő is a listán van a beszerzendők között a nem hétköznapi kategóriában. Fantasztikus illat!
    Egy másik szerelmem Monsieur Li kertje, még nem vettem meg, de ami késik nem múlik...

    VálaszTörlés
  17. Szia!

    Árukereső ezt dobta ki:

    http://www.elitparfum.hu/termek/guerlain-terracotta-le-parfum-ni-parfum-eau-de-toilette-edt-100ml

    De szerintem érdemes nézegetni az online parfümériákat, mert sok mindent behoznak amit boltba nem.

    VálaszTörlés
  18. Nekem is ő adott először a Mandarine Basilicból :)) Annyira imádás az az illat, tök jó, hogy te is szereted :)

    VálaszTörlés
  19. Hű, nekem nagyon sok kedvencem van, és bár alapvetően nem kategorizálom az illatokat évszak/hőmérséklet alapján, de nagyjából minden időjárási viszonyra megvannak a kedvenceim, amik adott hőmérsékleten a legjobban működnek rajtam. Aktuális kedvenceim nagy kánikulában Bulgari Aqua Divina, Heeley Parfums Sel Marin, Guerlain Mardarine Basilic, D&G Light Blue Sunset in Salina, kicsit mérsékeltebb hőmérsékleten, mondjuk 25-30 fok között Elie Saab Resort Collection, Mancera So Blue, D&G Light Blue Escape to Panarea, Lancome Benghal, The Different Company South Bay, hidegebb nyári napokon pedig szívesen fújom Balmain Balmya edt-jét, L'Erbolario Camelia-t. És újrafelfedezett szívem csücske illat a L'Artisan Seville Á L'Aube-ja, hála Medora írásának. :-)
    Amúgy régebben a citrusos illatokat szerettem a melegben, de mostanra eléggé átalakult az ízlésem, az összetettebb illatokat szeretem, és nekem nagyon bejönnek a sós illatok is, örülök, hogy idén több új illat is kijött ebben a kategóriában.

    VálaszTörlés
  20. Nagyon jó kis írás! Ha csak egyet szabadna választani, az nálam a Bronze Goddess lenne, de szerencsére nem csak egyet lehet, ezek itt felsorolva mind-mind nagyszerűek.
    Az idei év termései közül még négyet tennék hozzá a listához. Az elérhetetlenül drága Amouage Sunshine minta formájában azért hozzáférhető, érdemes kipróbálni. Nyári szerelmetes éjszakákhoz a Cartier La Panthère Légère-t választanám. Aki elég bátor és az illatok világában kalandozóbb, annak a különleges, zöld illatot, a Corsica Furiosa-t ajánlanám. A sor végére pedig egy egészen friss kis flört, a TBS Italian Summer Fig bájos fügés illata fut még be.

    VálaszTörlés
  21. De jóóó, köszi, hogy megosztottad! :)

    VálaszTörlés
  22. Boldog Születésnapot Krémmánia!
    Már két és fél éve vagyok regisztrálva azóta rendszereresen nézelődök és véleményezek :)
    Minden vásárlás előtt megnézem a véleményeket,sok rossz vásárlástól mentett már meg a sok hasznos vélemény :)
    Van hogy ha a drogériában meglátok valami érdekes dolgot előkapom a telefonom és rögtön megnézem milyen értékelése van a terméknek,ezért szuper hogy már telefonon is jól elérhető az oldal az átalakulás óta :)
    Köszönjük a nyereményjátékot!

    VálaszTörlés
  23. Bvlgari Aqua Divina, D&G Sunset in Salina (bár lenne tartósabb, ez az egyetlen bánatom miatta), Calvin Klein CK One, JHG Not a Perfume, Givenchy Dahlia Noir L'Eau, Shalimar Parfum Initial L'Eau.. Kb. ezek a nyári illatok, amiket szívesen használok.. :D

    VálaszTörlés
  24. Nálam most az Acqua di Parma Blue Mediterraneo sorozatának két unisex illata a sláger, a Mirto di Panarea és a Fico di Amalfi. Évekig nagy kedvenc volt a Hermes Un Jardin Sur Le Nil és roppant kedveltem a most már nem kapható L'Occitane Sun Verbena-t.

    VálaszTörlés
  25. Abszolút hiánypótló oldal! Nagyon ritkán vásárolok kozmetikai motyót úgy, hogy előbb nem ellenőrzöm a KM lapját (összetevők leírása, hasonló bőrtípusúak véleménye stb.). Ha mégis, annak többnyire csalódás a vége :P Még sok sikeres évet és boldog szülinapot kívánok!

    VálaszTörlés
  26. Happy Birthday Krémmánia! Örülök, hogy vagytok nekünk :))

    VálaszTörlés
  27. Ma már egyetlen dolgot sem veszek meg anélkül, hogy előtte le nem ellenőrizném a KrémMánián. Ennek köszönhetően sosem bánom meg a vásárlást. Egyik leghasznosabb oldal. Köszönöm, és boldog születésnapot! :)

    VálaszTörlés
  28. Iparfüméria, Futárplaza, Ragyogj-parfüm, Parfümoutlet, parfum.hu - tőlük rendeltem eddig és minden rendben volt.

    VálaszTörlés
  29. Boldog szülinapot KRÉMMÁNIA! Nagyon köszönünk mindent, nagyon nagy segítség vagytok! :)

    VálaszTörlés