BLOGKERESŐ

2015. szeptember 10., csütörtök

Fátyolmaszk körkép + elemzés

Hát nem is tudom, hogy írjam le szépen, de a lényeg, hogy van egy kis fátyolmaszk kattanásom mostanában, és merem remélni, hogy titeket is eléggé felcsigázott a múltkori koreai arcápolásos posztom után a téma, mert most erről lesz szó... :)



A szomorú valóság az, hogy itthon még csak most kezdenek ébredezni a márkák sheet maszk témában, ami azt jelenti,  ha mondjuk besétáltok egy hazai drogériába és szerencsétek van, belefuthattok nagyjából 2-3 maszkba - én például múltkor a DM-ben járva csak a Dr. Chen Patika szövetfátyol maszkjait és a Balea új hidratáló fátyolmaszkját találtam az arcmaszk szekcióban, amik mondjuk az eddig született vélemények alapján nem rosszak, de választéknak semmiképp nem nevezhetőek. Jelenleg ha igazán jó darabokat szeretnétek kifogni, akkor marad a netes rendelés, ami őszintén remélem, hogy ez a jövőben majd változik, de addig is összeszedtem nektek a KM legérdekesebb és legjobb darabjait.


Miért jó a fátyolmaszk?

A koreaiak a 10 lépéses rutinjának 7. állomása a szövetfátyol maszkok használata, amikhez igaz, hogy nem nyúlnak minden nap, de ha valami konkrét problémájuk van a bőrükkel, akkor szinte biztosan feltesznek egyet. A koreai sheet maszk piac elsősorban a bőr hidratálására fókuszál, emiatt igen gyakori összetevő a vízmegkötő hatású glicein és a hialuronsav, de jellemző az is, hogy és egy egy konkrét, jól bevált (általában öregedésgátló hatású) összetevőre mennek rá, például C-vitaminra, vagy pedig egy-egy növény kivonatára (zöld tea, aloe vera, uborka, stb.).
A fátyolmaszkokkal egyébként az a helyzet, hogy igazából nem lehet kiváltani velük egy lépést sem a rutinunkból, sőt, ez konkrétan egy mindentől teljesen függeten plusz lépés, de például vízhiányos bőrűeknek érdemes tenni velük egy próbát (egyedülállóan gazdagok vízben és vízmegkötő összetevőkben, nekem speciel nagyon bejöttek!), illetve ha szeretitek ilyen kis rituális finomságokkal feldobni a rutitontokat, akkor is csak ajánlani tudom őket! :)


A KM legjei

Koreai sheet maszkok

A KM legnépszerűbb koreai maszkjai egyértelműen a Beauty Friends maszkok, melyeket annak Coscoi Plusnak köszönhetünk, amelyik a Beauty Friends termékek mellett számos világcég számára gyárt arcmaszkokat, és állítólag már 2011-ben is túllépték a 60 millió eladott darabot. Az összetételük vízmegkötő hatású glicerinen és hialuronsavon, illetve a C- és E-vitaminban, valamint omega-3 zsírsavakban gazdag kövér porcsin kivonatán alapszik, de le is lövöm a poént - szinte az összes olcsó koreai fátyolmaszkban ezek a főbb összetevők... :) A KM legnépszerűbb darabja a márkától a összehúzó hatású paradicsomkivonatot tartalmazó Paradicsomos Arcmaszk vagy épp az uborkakivonatot tartalmazó Uborkás Arcmaszk. (Én az utóbbit próbáltam nemrég és tényleg szuper: nem irritál, remekül hidratálja a vízhiányos bőrt, valamint annyi anyag marad utána tasakban, hogy 2 alkalommal sminkelés előtti bőrhidratálásra is elég volt!). A neten rendelgetős-koreai vonal tagjai közül népszerű nálunk a csiganyálas-méhmérges termékeiről híres Benton Csiga-Méh Arcmaszkja - egyrészt illatmentes, és olyan összetevők kerültek bele, mint az allantonint, kollagént és elasztint tartalmazó csiganyálka, a bőrfehérítő hatású Arbutinvalamint többféle antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású összetevő is, így hát nem csoda, hogy életteli, ragyogó bőrről számoltak be a használata után. Még nincs hozzá vélemény, de nagyon ígéretes összetevőlistája van még a C20 Natural Vitamin 21.5 Enhancing Sheet Masknak is, ráadásul ez is illatmentes. Került bele gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatású zöld tea, sebgyógyító hatású allatoin, valamint a vízmegkötő glicerin-hialuronsav kombó, vagyis csupa bőr számára szuperhasznos összetevő. A maszk leírása szerint egyébként 11% C-vitamint és 10,5% E-vitamint tartalmaz, de az INCIn nincs külön feltüntetve egyik összetevő sem, csak a C-vitamin tartalmú homoktövis víz és az E-vitamin tartalmú zöld tea, de ezekben már csak az összetevőlistán elfoglalt helyük alapján sem túl valószínű hogy ennyi vitamin lenne, szóval a leírás ilyen téren szerintünk nagy valószínűséggel nem helytálló, mondjuk a maszkot még ennek ellenre is egy elég ígéretes darabnak tartjuk.

A hazai drogériás kínálat

Az itthoni kínálatban a Dr Chen Patika képviselteti magát a legszélesebb termékskálával - nekik 5 féle változatuk is van jelenleg, a KM-en a legnépszerűbb a Szőlős és az Aloe Veás. Az összetevőlistáik egyébként elég furcsák, mert sok esetben nem a szabványos INCI neveket használják, például a parabéneket is trükkösen olyan nevek mögé rejtették, mint pl. a Methyl P-Hydroxybenzoate. A "kibogozható" infok alapján nincs benne semmi túl különleges vagy kirívó hatóanyag, bár a teljes képhez jó lenne tudni, hogy a fantázianeveken futtatott hatóanyagok mit tartalmaznak pontosan. A véleményezők többsége egyébként puha, sima, feszes tapintású arcbőrről számolt be a Chen maszkok használata után. A nemrégiben debütált Balea Aqua Hidratáló Szövet-Arcmaszk Alga Kivonattal a Coscoi maszkokhoz hasonlóan tartalmaz kövér porcsin kivonatot, és többek közt olyan hasznos összetevőket is, mint a vitaminokban és zsírsavakban gazdag avokádóolaj, az E-vitamin vagy épp az antioxidáns hatású csipkebogyó olaj - tulajdonképpen az INCI 2. sorjában tanyázó illatanyagot leszámítva nagyon szép kis összetevőlistája van, az eddig született vélemények szerint pedig nagyon szépen fel is tölti a bőrt. A Rossmann sajátmárkás  termékcsaládjának, a Rival de Loopnak a  Hydro Textil Maskja is tartalmazza a glicerin-hialuronsav-kövér porcsin szentháromságot, illetve ebbe is került avokádóolaj és E-vitamin, valamint aloe vera lé is, a vélemények szerint pedig nagyon puha, könnyű felsimítani és kellően hidratál. A Bielenda maszkok, például a Skin Clinic Professional Aktív Korrigáló Hidroplasztikus Anatómiai Arcmaszk INCIje amilyen bizalomkeltően indul (van benne B3 vitamin, ami azon túl, hogy remek hidratálószer, hatásos pigmentfoltok ellen is, és 3 féle AHA sav is, így például a tejsav vagy a mandulasav), majd sajnos parabénnel és 4 féle illatanyaggal zárul, bár a vélemények ezeknél a maszkoknál is pozitívak.


Összességében

Itthon egyenlőre még mindig a koreából beszerezhető szövetfátyol maszkokra jellemző igazán a hatóanyagokban gazdag formula és az itthoni kínálatban sajnos nincs illatmentes sem, ezért a jelenlegi drogériás kínálat arra ugyan tökéletes, hogy fátyolmaszkokat próbálgassatok, de ha rendszeresen szeretnétek fátyolmaszkot használni, szerintem érdemesebb a koreai márkák sheet maszkjaiból mazsolázgatni. Ha pedig még így sem találnátok kedvetekre való maszkot, ebayen fillérekért lehet rendelni tök egyszerű, tiszta és száraz fátyolmaszkokat, amire rátehettek a kedvenc szérumotokat vagy tonikotokat... :)


Most pedig meséljetek! :) Próbáltatok már fátyolmaszkokat? Szeretitek őket?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése