BLOGKERESŐ

2015. október 6., kedd

Kielemeztük a hónap krémjét: Alverde Zell Aktiv Szérum Kék Hibiszkusszal

Az előző hónap legjei közt felbukkant egy viszonylag újnak mondható feltörekvő, amire nem csak a pénztárcabarát ára, de a hozzá írt extra lelkes vélemények miatt is azonnal felkaptam a fejem. A havileg elemzés alanya tehát a kék hibiszkus Alverde szérum... :)


Az ígéret
Az Alverde Sejt Aktív Szérum Kék Hibiszkusz (1290 Ft / 30 ml) egy öregedésgátló szérum, melynek az ún. PowerExtension hatóanyagot tartalmazó formula segíti a sejtanyagcserét és támogatja a bőrsejtek megújulását. Értékes anti-aging hatóanyagai csökkentik a ráncok kialakulását, a bio hialuronsav-komplex és a máriatövis olaj pedig kisimítja a ráncokat és segít megőrizni a bőr hidratáltságát.

Hogyan működik?

Kulcsösszetevők:
  • Az összetevőlista elején található hialuronsavbetaine és glicerin a ma ismert legszuperebb vízmegkötők közé tartoznak - vagyis olyan összetevők, amik magukhoz vonzzák a vizet, és segítenek azt a bőrben tartani -, ennek fényében nem csoda, hogy a szérum hidratáló hatásával a legtöbb véleményező maximálisan elégedett volt.
  • A Hibiscus Syriacus Callus Extract, vagyis a leírásban említett PowerExtension nevű hatóanyag, ami tulajdonképpen törökrózsából kinyert aktív molekulákat takar  Rutin molekulákkal kiegészülve. A hatóanyag gyártója szerint az összetevő a sejtlégzés fenntartásával segít a bőrsejtek anyagcseréjét optimális szinten tartani valamint lassítja az öregedésüket is, simítja a mély és finom ráncokat (28 nap alatt akár 27%-al), ezen kívül gátolja a túlzott a szabadgyök-képződést, vagyis antioxidáns hatással is bír a bőrre. Igaz, az állítások nagyja sajnos még nincsen független kutatások által alátámasztva, de alapvetően nagyon ígéretesnek tűnik ez az összetevő.
  • Kulcsösszetevő még a máriatövis magjából kinyert olaj, ami egyébként egy elég különleges, ritkán használt, viszont igen ígéretes összetevő. Mivel gazdag linolsavban és olajsavban, segíthet a bőr természetes védőrétegének a fenntartásában. A máriatövis szájon át történő alkalmazása egyébként bizonyítottan fokozza a fehérjék szintézisét a sejtekben, emiatt kiváló májregeneráló hatása van, viszont arra vonatkozó kutatást sajnos egyenlőre nem sikerült találnom, hogy a bőrre is van-e sejtkommunikáló hatása.
  • Az Acmella oleracea, magyar nevén az iskolavirág (vagy ábécéfű) kivonata. A Truthanaging azt írja, hogy az összetevőt a botox természetes alternatívájának tartják, mivel helyileg alkalmazva állítólag ideiglenesen oldja az izomfeszültséget, ezáltal képes elsimítani a ráncokat.
A kulcs összetevőkön túl, amit még érdemes megemlíteni:
  • Ahogy a legtöbb Alverde termékben, úgy ebben a szérumban is találhatunk alkoholt - egész konkrétan az összetevőlista 2. helyén tanyázik -, és a szerepe ez esetben is az, hogy (levulinsavval és nátrium-levulináttal kiegészülve) meggátolja a termék megromlását. Az alkohol viszont sajnos a kis molekulasúlyú alkoholok közé tartozik, amik szárító, irritáló hatással lehetnek a bőrre, és Paula Begoun szerint elősegíthetik a káros szabad gyökök képződését is, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, mint ebben a esetben is. Az alkohol irritáló hatását a betaine valamelyest mérsékli, de azért jobb lenne, ha nem lenne...

Mit mondtok róla Ti?

A krémet eddig 27-en véleményeztétek, és ezek a fő tapasztalataitok:

Pozitív:
  • nagyon puhává, hidratálttá varázsolja a bőrt
  • csökkenti az apróbb ráncok megjelenését
  • gyorsan felszívódik és nem ragad, ezért kiváló sminkalap
  • finom édeskés illata van
  • kevés is elég belőle
Negatív:
  • kevesen, de akadtak, akiknek nem tetszett az illata vagy nem találták elegendőnek a hidratáló hatását


Összességében: Nagyon szépen összepakolt kis szérum, amibe került jó néhány különleges, innovatív összetevő is, mindezt ráadásul jó áron. Ha alkoholt (és az illatanyagokat) elhanyagolták volna, még jobb lenne.


Ti próbáltátok már? Bevált?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése