BLOGKERESŐ

2015. november 4., szerda

Kielemeztük a hónap krémjét: Mizon Hyaluronic Ultra Suboon Cream

Ez az első alkalom, hogy koreai termék a havi elemzésünk alanya, és nagyon izgatott vagyok, mert első pillantásra pont egy olyan darab, ami nem csak a vélemények, de az összetevőlista felől közelítve is bizakodásra ad okot. A legjobb, hogy még árban sincs elszállva! :)



Az ígéret
A Mizon Hyaluronic Ultra Suboon Cream (1800 Ft / 45 ml) egy hialuronsavban gazdag (30%) mélyhidratáló krém, amely segít a bőr természetes nedvességét visszanyerni és fenntartani. Használat közben feszesíti és simítja a bőrt, megelőzi a mélyebb ráncokat.
Bőrgyógyászatilag tesztelt, érzékeny bőrön is használható. Nem tartalmaz mesterséges illat-anyagokat, parabéneket, színezékeket.

Hogyan működik?
A krémes-géles állagú Mizon Hyaluronic Ultra Suboon Cream működési elve két dolgon alapszik - egyrészt segít visszapótolni a bőr elvesztett nedvességtartalmát, másrészt pedig a bőr védőrétegének erősítésével elősegíti a természetes vízmegtartó képesének növelését.

Kulcsösszetevők:
  • Az összetevőlista második helyét elfoglaló Sodium Hyaluronate, vagyis a hialuronsav só formája. Az összetevő különlegessége, hogy a saját súlyának akár az 1000-szeresét képes vízben megkötni. Korábban a nagy molekula súlya miatt lehetett olyat is olvasni róla, hogy valójában nem tud a bőrbe szívódni és nem is olyan hasznos, de újabb hírek szerint még a nagy változat is beszívódik. Mivel a sodium hyaluronate képes vizet beszívni a bőrbe, így a bőr kitelítődését, és ezáltal a ráncok csökkenését eredményezi.
  • A krém ezen kívül még több, mint tucatnyi különféle hidratáló, vízmegkötő összetevőt tartalmaz, így többféle aminosavat (például sebgyógyító és antioxidáns tulajdonsággal is bíró Lysinet és Argininet), valamint Glicerint is, ami dr. Bailey egyik kedvenc vízmegkötő összetevője. Ezek a hialuronsavhoz hasonlóan magukhoz vonzzák a vizet, és segítenek azt a bőrben tartani.
  • Különféle zsírsavak illetve zsírsavakat tartalmazó összetevők, így például olívaolaj vagy épp a Triethylhexanoin. Ezek azért hasznosak, mert hatásosak lehetnek az irritált vagy kiszáradt bőr természetes védőrétegének a helyreállításában, erősítésében, így az képesé válik jobban megtartani a vizet, vagyis kevésbé szárad ki. (A krémben található BetainePanthenolAdenosine és Arginine is hasonló célt szolgál egyébként.)
A kulcs összetevőkön túl, amit még érdemes megemlíteni:
  • Az egyenletes bőrtónus elérését és a krém szuper kenhetőségét öt féle szilikon segíti, így például az INCI 10. helyén található vízmegkötő hatású szilikonféle, a  Bis-PEG-18 Methyl Ether Dimethyl Silane is, ami azonnal simább, egyenletesebb bőrt eredményez.
  • Nem kevesebb, mint 9 féle emolliens hatású összetevő is kerül még bele, többek közt a Cetearyl Alcohol is, amit most azért emeltem ki, mert láttam, hogy a vélemények közt néhányan a sima alkohollal emlegették egy lapon, ami óriási tévedés! A zsíralkoholoknak semmi közük ugyanis a rossz hírű kis molekulasúlyú alkoholokhoz, egyáltalán nincsenek kedvezőtlen hatással a bőrre, sőt előnyös bőr puhító (emollient) tulajdonsággal bírnak. (Erről bővebben itt írtunk.)
  • A krém és a hatóanyagok gyors beszívódását segítő összetevők, így például a Cyclomethicone, ami segít a bőr felső rétegébe bejuttatni a hatóanyagokat, illetve a Butylene Glycol, ami azon túl, hogy segíti krém beszívódását, még vízmegkötő tulajdonsága is van.

Mit mondtok róla Ti?
A krémet eddig 30-an véleményeztétek, és ezek a fő tapasztalataitok:

Pozitív:
  • megfelelően hidratál
  • könnyen beszívódik, és nem hagy maga után zsíros érzetet, ezért sminkalapnak is tökéletes
  • nem okoz pattanásokat
  • sokáig elég
Negatív: 
  • télen illetve a nagyon száraz bőrűek között volt, akiknek önmagában használva kevés volt a hidratáló hatása


Összességében: Nem csak a vélemények jók hozzá, de az összetevőlista is makulátlan, ami még a havi legek közé emelkedő termékek esetében is ritka kivételnek számít. Az ára sincs elszállva, szerintünk abszolút jó vétel!


Ti próbáltátok már? Bevált?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése