BLOGKERESŐ

2015. november 11., szerda

Mire jó az arctisztító kefe? + Clarisonic vs Philips VisaPure vélemény

Sok évvel ezelőtt, még valahol a bőrápolási kattanásomnak az elején hallottam először a Clarisonicról, a csoda arctisztító keféről. Rengeteg jót olvastam róla, és rövid úton el is határoztam, hogy ez bizony nekem is kell. Be is szereztem az USA-ból az utazó verziót, a MIA-t vagy 6 évvel ezelőtt.

A MIAm egész eddig hősiesen bírta, és most ment tönkre pár hónapja, úgyhogy a legjobbkor jött a Philips levele, hogy ha van kedvem próbáljam ki a Philips VisaPure arctisztítót. Szóval most jönnek a tapasztalataim mindkettőről, és utána néztem annak is, hogy mi a tudományos álláspont ezekről a csoda kütyükről.



Mi az a szonikus arctisztító? Mire jó?

Az arctisztító kefék kategóriájának a megalkotója a Clarisonic, aki 2004-ben találta fel a szonikus arctisztítás fogalmát (egyébként az ötletet a dologhoz egy Philips szonikus fogkefe adta). Ennek lényege, hogy a kefe elképesztő gyors, vibráló mozgást végez, aminek köszönhetően a kézi arcmosásnál sokkal alaposabban tudja megtisztítani a bőrt.

A sokkal alaposabb tisztításra persze a gyártók maguk is készítenek méréseket és adatokat (a Clarisonic saját bevallása szerint 6x, a Philips pedig 10x alaposabban  tisztít, mintha simán kézzel mosunk arcot), de a jó hír az, hogy vannak független tanulmányok is, amik ha nem is a konkrét sokszoros számokat, de az alaposabb tisztítást megerősítik.

Az amerikai bőrgyógyász, dr. Zoe Draelos egy cikkében összehasonlított egy csomó féle (sima lemosók, bőrradír, flanel ruha és arctisztító kefe) tisztítási lehetőséget, és arra jutott, hogy az alapozót a legalaposabban tényleg az arctisztító kefe távolítja el. Főleg jelentős a különbség, ha egyenetlen a bőrfelszín, például tág pórusok, pattanások miatti hegek vagy szeborreás dermatitisz miatt.

E szerint a 2006-ban megjelent cikk szerint pedig a szonikusan vibráló kefe nemcsak hogy alaposan tisztít, de képes a pórusokban rekedt faggyú-elhalt hámsejt dugacsot meglazítani és a pórus falától elválasztani, vagyis lényegében mitesszereket kitisztítani.

Ezeken kívül szerintem kevésbé fontos, de szokásos ígéretek még, hogy a bőr ragyogóbb és egyenletesebb lesz és az egyéb bőrápolók is jobban fel tudnak szívódni. Ezek mondjuk egy sima 1000 Ft-s bőrradír használata után is nagyjából elmondhatók, szóval nem emiatt éri meg arctisztító kütyüt venni.


Személyes tapasztalatok: Clarisonic vs. Philips VisaPure





Nem halogatom, hanem rögtön leírom a lényeget: hatalmas nagy különbséget a két kütyü között nem látok/érzek/tudok Nektek írni. Mindegyik tök jó minőségű, kellemes használni és érzetre is nagyon alaposan tisztítanak. Mindkettő utána olyan hű-de-tiszta-és-sima a bőröm érzés van.

Csodás mitesszer tisztító hatást sajnos egyiknél se láttam, de amúgy a hivatalos ígéretek között nincs is ilyen. Persze az ember lánya  mindig reménykedik, egyrészt a fenti cikk miatt, másrészt pedig sok helyen lehet ilyen jellegű ódákat olvasni. Szóval másnál akár ez is működhet, csak az én bőröm makacs mint az öszvér.

Azért persze vannak különbségek is a két masina között:

  • Design: eléggé máshogy néznek ki, ha valakinek valamelyik sokkal jobban tetszik, akkor ez sem egy rossz döntési szempont. :) Nekem amúgy mindegyik tetszik, a VisaPure designosabb talán, de mindegyik kényelmes, kézre áll. 
  • Mozgás: a Clarisonic csak rezeg, de azt nagyon gyorsan 300 rezgés/másodperccel. A Philips viszont ún. DualMotion technikával mozog, ami azt jelenti, hogy forog is és rezeg is. Ő 220 mozgás/másodpercel megy. Érzetre ettől még kb. ugyanolyanok voltak.
  • Méret: A VisaPure feje egyértelműen kisebb, mint a Clarisonic-é, de mindegyik a kényelmes tartományban van. 
  • Kefe fejek: Mindegyikhez van többféle fej is, de csak az érzékenyről tudok írni, mert azokat használtam. Szerintem bőven alaposan tisztítanak azok is, és jó dolog gyengédnek lenni a bőrhöz. A Philips érzékeny feje egyértelműen puhább, mint a Clarisonicé.

Ajánlom? Nálam az arctisztító kefék nem lettek csodaszerek, így napi szinten nem használom őket, csak akkor, ha volt rajtam alapozó, vagy pedig rám jön a "spa-otthon-kenekedés". De a szonikus tisztítás nem csak marketing BS, tényleg alaposabban tisztít, szóval rendszeres sminkelőknek mindenképp ajánlom, illetve azoknak is, akiknek a bőrfelszíne bármilyen bőrprobléma miatt egyenetlen. Nem nélkülözhetetlen persze, de jó ha van. 


Nektek van arctisztító kütyütök? Szeretitek használni?


ui.: A Clarisonicból a képen látható Évié, és azt a L'Orealtól kaptuk. A sajátomat én vettem magamnak. A Philips Visapure-t a Philipstől kaptuk tesztelésre, és Nektek is küldtek egyet. Itt lehet megnyerni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése