BLOGKERESŐ

2016. január 16., szombat

Milyen beauty újdonságok várhatóak 2016-ban?

Minden év elején szeretek elspekulálgatni azon, hogy vajon milyen újdonságokat hoz majd az újév a kozmetikumok piacán, és mivel január-február körül már fel szokott libbenni a fátyol az év legizgalmasabb, trenddiktáló kozmetikai dobásairól, ilyenkor már nagyjából sejthető, hogy milyen csapásvonalak mentén telik majd az év. Gyorsan össze is szedtem, hogy szerintem mikre számíthatunk majd... :)


Matt ajkak



Személy szerint jobban a híve vagyok a sheer finisnek, szóval ajak szempontból 2016 nem feltétlen lesz az én évem, minden jel arra mutat ugyanis, hogy még jobban elárasztják a boltok polcait a matt finisű folyékony ajakrúzsok és rúzsok. A nemrégiben debütált MAC Retro Matte Liquid Lipcolour már tavaly ősz óta izgalomban tartja a bjúti világot, de a low end vonal is tartogat matt formula szerelmeseinek alternatívát, februárban érkezik például 15 árnyalatban az Avon Matt Hatású Ajakrúzs, ami az ígéretei szerint tökéletesen matt színt és hidratált érzést kölcsönöz az ajkaknak. Egy plusz érdekesség a kategóriában: a Smashbox újdonsága, az Insta-Matte Lipstick Transformer bármilyen krémes formulájú rúzsból selymes mattot varázsol. Izgalmasan hangzik!


Koreai forradalom



Mi itt a Krémmánián már vagy 3 éve bolondulunk a koreai smink- és bőrápolási cuccokért, és mostanában egyre jobban úgy tűnik, hogy szélesebb körben is egyre inkább elismerik és keresik a koreai  és korai ihletésű termékeket! :) Tavaly az egyik legnépszerűbb poszt a blogon a 10 lépéses koreai bőrápolást körüljáró poszt volt, és mostanában majdnem minden 5. felöltés valamilyen koreai márka terméke, ez is elég sokat elárul a fokozott érdeklődésről.


Pantone színek



A Pantone színintézet tavaly decemberben is kihirdette a következő év vezető színét, de a korábbiaktól eltérően a 2016-nak rögtön 2 színe is lett. A tavalyi barnásvöröses Marsala után szinte biztos, hogy idén gyakran belefutunk majd az egymást is tökéletesen kiegészítő "derűs kék" Serenity és a "rózsakvarc" Rose Quartz árnyalatba pír, rúzs, szemhéjfesték vagy éppen körömlakk formájában. A Sephora már egy külön sminkkollekciót is szentelt a két színnek!


Hialuron-mánia




Bár a hialuronsav nem épp újkeletű összetevő, de az biztos, hogy idén megint az érdeklődés középpontjában fog állni. A tavalyi év egyik legnépszerűbb kréme volt a hialuronsav tartalmú Mizon Hyaluronic Ultra Suboon Cream (itt olvashattok róla összetevő szerinti elemzést), de az Eucerin újdonságának, a Hyaluron Filler CC-krémnek is ez az összetevő a kiemelt hatóanyaga. Nem csak arckémekbe, hanem sminktermékekbe is egyre gyakrabban belekerül a hialuronsav - a By Terry Hyaluronic Sheer Nude Lipstick esetén például hyaluron-sav mikro-gömbökkel (HA-Lip+) tették tökéletessé a formulát, hogy még a legapróbb ráncocskákat is feltöltse. A hialuron amúgy szuper összetevő, szóval örülünk ennek a trendnek! :) 


Perfect makeup



A tavalyi évhez hasonlóan 2016 is a hibátlan, tökéletesen előkészített bőrről és az arc árnyékaival való játékról szól majd, amit jól mutat, hogy idén is szinte naponta érkezik hír 1-1 olyan termékről, ami a nemes célt szolgálja. A legszembetűnőbb talán az, hogy a szemöldökformázók után most a primertermékek, arckontúrozók és highlighterek (ez utóbbiról a tavalyi strobing trend is tehet) is egyre több drogériás márka kínálatában jelennek meg. Ígéretes újdonság lesz például a Catricetól a mattító-pórus/ráncfinomító hatású Prime And Fine Anti-Shine Blur Stick és a Prime And Fine Beautifying Primer, ami egy enyhén ragyogó, E vitaminnal dúsított, fényvisszaverő gyöngyrészecskéket tartalmazó, simító és ragyogásfokozó hatású primer, a NYX Strobe Of Genius Illuminating Palettevel pedig azt hiszem tökéletesen kimaxolható a strobing fogalma...


Ti melyik trendre vagytok a leginkább kíváncsiak? Van olyan, amit biztosan be szeretnétek szerezni?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése