BLOGKERESŐ

2016. február 24., szerda

A nagy fürdőtermék körkép

Régen volt már körkép a blogon, szóval arra gondoltam, hogy most a KM legjobb fürdőtermékeit válogatom le kategória szerint... mert kádban fürdeni jó! :)

Habfürdők

45 véleménnyel és 4,33 csillaggal a meleg, gyümölcsös habú, forró gyümölcsös süti illatú Lush The Comforter Habfürdő a kategória abszolút befutója: nagyon gazdaságos, mivel akár 5 alkalomra is elég, és hatalmas rózsaszín habokat csinál, az illata pedig fenségesen édes.
A Lush habfürdői közül sokan szeretik még a Creamy Candy Habfürdőt is. Ugyan ennek nincs akkora habja, mint a Comforternek, viszont cserébe puhítja, hidratálja a bőrt és finom cukorkás illata van. A flakonos kiszerelésű habfürdők közül népszerűek nálunk az Avon habfürdői, például 4,22 csillaggal a Habfürdő Görögdinnye Illattal, amit főleg a tavaszi-nyári időszakban szerettek használni, 4,33 csillaggal a Habfürdő Fehérliliom-Illatal vagy a 4,6 csillagos Habfürdő Gránátalma- és Bazsarózsaillattal. Az illatuk ugyan nem túl tartós, de nagyon finom, és szép nagy habot lehet velük csinálni, plusz árban is kedvezőek. A nyugtató, gyógynövényes illatú darabok közül a Balea Kräuterbad  habfürdőit szoktátok szeretni - a levendulás Kräuterbad Lavendelnek és az eualiptuszos Kräuterbad Eukalyptusnak a vélemények szerint nagyon természetes illata van és már pár kupaknyi mennyiség is kellemes mennyiségű habot képez és nagyon jót lehet bennük lazulni egy-egy nehéz nap után...



Fürdőgolyók


Ha nem ragaszkodtok az óriási habokhoz, és beéritek a pezsgéssel és a színes vízzel, akkor a fürdőgolyók között is érdemes szétnézni. A 4,48 csillagos Lush Twilight Fürdőbombának ugyan van némi habja, de elsősorban a pezsgésé, a lila vízé, az apró csillámoké és persze a nyugtató levendulaillaté a főszerep. A szódabikarbóna és növényi olaj alapú Yamuna Izsópos Fürdőbombának nem csak az összetevői szépek, de állítólag testápolókat megszégyenítő módon jól hidratálja a bőrt. Az illata állítólag kissé férfias, de azért kellemes, és nem lesz tőle "pasiszagotok". A 4,6 csillagos Lush Avobath Fürdőbomba zölddé és icipici csillámokkal telivé varázsolja a vizet és igazi citromos-álom illata van, a kakaóvajas Lush Butterball Fürdőbomba pedig remekül hidratál. Régi kedvenceim a natúr és magyar Love2Smile fürdőgolyók - a citromfű és lime ínycsiklandozó aromáiból készült kivonatot tartalmazó, mesésen citrusos illatú Tündéri Citrusliget Fürdőgolyónak, vagy a friss, harmatos rózsa bársonyos szirmaiból készített természetes aromával készülő Angyali Rózsakert Fürdőgolyónak a vélemények szerint szuper az illatuk és nem szárítják a bőrt.

.

"Színes-szagos" fürdősók



A Krémmánián leggyakrabban a közönséges só tartalmú termékekkel találkozhattok (az összetevőlistában Sodium Chloide néven találhatjátok meg), a legtöbb fürdősó alapját ugyanis ez a fajta só szolgája. A másik  két leggyakoribb, fürdésre alkalmas sóféle a sima tengeri só (Maris Sal / Sea Salt), valamint holt-tengerből származó, vagyis a Dead Sea Salt, de ezek ritkábban kerülnek bele a színes fürdősókba. A sima tengeri só alapú Balea Luxury Fürdősó Red Love 29 vélemény alapján 4,89 csillagot gyűjtött össze. Brutálpiros lesz tőle a víz (vámpírkirálynők előnyben), puhává teszi a bőt és nagyon kellemes illattal tölti meg a fürdőszobát. Állítólag romantikus együttfürdésekhez szuper darab. A Tetesept márka jó néhány izgalmas fürdősót tudhat a kínálatában. A 4,76 csillagos Fürdősó Megfázás Eseténből készült fürdővízben nagyon kellemesen lehet a nátha tüneteit feledni (állítólag egész hatékonyan tisztítja az eldugult orrot, könnyebb a légzés utána), de lazító fürdőzéshez is kiválóA 4,76 csillagos Muscle & Joint Tengeri Só Fürdő a fürdővizet rózsaszínre színezi és sokaknál bevált egy-egy nehezebb edzés után, mert nem csak ellazít, de illata is kellemes. Többen is arról számoltak be vele kapcsolatban, hogy húzódó izmok és túlterheltség esetén tényleg enyhíti a panaszokat. Az olcsó és jó kategória egyik legkiemelkedőbb darabja a Thetis Fürdősó - 1 kg só kerül 529 Ft-ba, és 5 féle színben és illatban lehet közülük választani (a parfümös illatú, rózsaszínű a KM-leg verzió), sokaknak felfázás esetén forrófürdőhöz is bevált.


Tiszta holt-tengeri fürdősók

Amíg a Sodium Chloide a kozmetikumokba térfogatnövelő, maszkoló, sűrűség szabályozó segédanyagként kerül, addig a holt-tengerit valósággal istenítik, és mindenféle szuper hatásáról számolnak be. Paula Begoun, dr. Cinythya Bayley és a The Beauty Brains egyaránt hivatkozik olyan tanulmányokra, melyek szerint a Holt-tenger sója sokkal jobb hatással van a pikkelysömörös, száraz bőrre, mint a sima só, valamint kiemelten gazdag olyan ásványi anyagokban, mint például a magnézium vagy a bróm. Ha a sók között választotok, a fentiek alapján szerintem érdemes a holt-tengeri felé orientálódni, azokon belül is inkább az illatmentes, 100%-ig tiszta verziókra, főleg akkor, ha érzékenyebb a bőrötök. A KM legnépszerűbb fürdőterméke (és az én személyes kedvencem is) a DM sajátmárkás holt-tengeri sója, a Das Gesunde Plus Holt Tengeri Fürdősó: a legtöbb véleményező azt szereti benne, hogy nem csak a bőrük lesz szebb, egyenletesebb tőle, de mintha szó szerint kiszívná a feszültséget a testükből... Egy doboz 3 darab fél kilós tasak sót tartalmaz, mindössze 899 Ft-ért, ezzel nem csak a KM legjobbja a kategóriában, hanem az egyik legolcsóbb is. Sokan dicséritek még amúgy Salthouse Holt-Tengeri Fürdősót és a dr. Organic Holt-Tengeri Fürdősó Tengeri Kivonatokkalt is, igaz, ezek drágábbak, mint a Das Gesunde Plus verziója, és az elsőnél pl. az sem derül ki, hogy cserébe mitől tud többet  a jóval olcsóbb DM-esnél (az INCI-jük teljesen ugyanaz), szóval szerintem ha még csak most ismerkedtek a sós fürdéssel, a DGS sója tökéletes kezdésnek.


Ti szoktatok kádban fürdeni? Ha igen, mik a kedvenc fürdőtermékeitek?

29 megjegyzés:

  1. A gyógyszertárban kapható sima keserűsó is nagyon jó ilyen célra
    Méregtelenítő és izomlazító hatása elsőrendű.
    2 nagy pohárral érdemes önteni belőle a fürdővízhez.


    A másik módszerem a tengeri só+ Lush Ceridwen's cauldron fürdőtömb.
    Már írtam egyszer hogy ez déltengeri luxus spa élmény, de csak ismételni tudom magam :)

    VálaszTörlés
  2. Imádom a fürdősókat... :) Meg a bombákat, olajokat, mindent, ami egy jó pancsihoz kell. Ha fürdősó, akkor vagy a Yamunás sókat használom (szőlőmagolajos, hibiszkusos, levendulás), vagy a Tetesept megfázás elleni zöld sóját. Amit még imádok, de igazából nem só, az a Tetesept fürdőgyöngy.. Na az valami fantasztikus, főleg a lila. A keserűsót én is ajánlom, bár még nem próbáltam, de sokan dicsérik.

    VálaszTörlés
  3. Szia Ildi! :) Én egy fél zacskót szoktam beleönteni annyi vízbe, ami pont ellepi a testemet. Érdekes, én nem szoktam lemosni, de nincs semmi bajom tőle, pedig amúgy minden franctól kiszáradok... Olvastam, hogy felfázásra is jó, jó hallani, hogy tényleg működik! :)


    Áh, ne is mondd, én is zuhanyra váltok, ha megjön a jó idő.... csak jönne már végre meg :D

    VálaszTörlés
  4. Köszi a tippeket, szuperül hangzanak! :) A Yamunát már nagyon ideje lenne kipróbálnom, a KM TOP ahogy látom már túl van a márkával a vízkeresztségen, én meg még mindig nem... :(

    VálaszTörlés
  5. Én is fél zacskót nyomok bele, de ha fel vagyok fázva, akkor egy egészet is, biztosra megyek olyankor. :D

    VálaszTörlés
  6. KM Top, hát ez nagyon cuki... :D Én imádom a Yamunát, tényleg jó cuccai vannak. Egyedül a samponjaik neccesek, azokkal hadilábon állok sajnos.

    VálaszTörlés
  7. Hát, Csajok, irigylem, hogy tudtok kádban feküdni. Szeretem a zuhanyozást, de évente 1-2x rámjön, hogy úgy lazítanék a meleg fürdőben. De na sajnáljatok, mert amúgy nem vagyok olyan nagy áztatós-típus. Csak hozzászólhatnékom volt :)
    Nagyon-nagyon régen többet fürdőztem így, asszem sima konyhasót használtam és kicsi fürdőhabot.

    VálaszTörlés
  8. Jajj de jókor jött ez az írás! Régen nagyon szerettem (sima) tengeri sós fürdőket venni, és elkezdtem gondolkozni rajta, hogy újra be kéne ezt vezetnem. Aztán nézelődtem a DM-ben és ez a Gesund Plus cucc szimpi volt, de fogalmam sem volt róla, hogy nekem miért is jó, ha ilyen sót használok. Aztán jól elfelejtettem utánanézni, na de most már okosabb vagyok. :)

    VálaszTörlés
  9. Na, riadóztatom akkor anyumat, hogy hozzon nekem :))

    VálaszTörlés
  10. Jó ez a cikk, én is fürdőcucc mániás kezdek lenni. Só, habfürdő, fürdőolaj, minden jöhet. :D
    Ha valaki esetleg nem talál a fentiekből, akkor nagyon ajánlom a Thetis fürdősót! Drogériákban, 100-as boltokban egyaránt kapni. Nagy kiszerelés, olcsó és nagyon kellemes vele fürdeni! A rózsaszínt használom, parfümös, púderes illatú. Plusz van benne valami olaj is, ami puhít. Felfázáskor benne csücsülni kifejezetten jótékony hatású volt.

    VálaszTörlés
  11. A DM-ben is van? Vagy a Rossmannban kell keresni?

    VálaszTörlés
  12. Tényleg isteni, alig bírom magam lebeszélni, hogy nem minden este ilyenben áztassam magam! <3

    VálaszTörlés
  13. Én olyan szinten fürdésmániás vagyok, hogy a lakáskeresés első 3 szempontjában benne volt a "legyen kád". :D Mondjuk zuhanyozni is szeretek, de főleg nyáron, mikor melegem van.

    VálaszTörlés
  14. Annyira jó ez az írás! Végre bizonyítást nyert, nem csak bebeszélem magamnak, h a DM-es fürdősó tényleg, mintha kiszívná belőlem a feszültséget! :)

    VálaszTörlés
  15. Igen Wishes, Dm-ben is van! :) Kb 600Ft 1kiló. Habzik és töményen illatozik.^^ De csak a rózsaszínt ismerem. Igazi csajos cucc! :) Ja és a párom is szereti, ami egy férfitől nagy szó! :D

    VálaszTörlés
  16. Juhúú, ez jó hír :) Wishlistre is pakoltam a kicsikét... :)

    VálaszTörlés
  17. Örülök!^^ Én nagyon szeretem. :)

    VálaszTörlés
  18. A "legyen kád" nálunk a gyerköc miatt volt anno szempont. Azt hiszem most ô pancsol helyettem is. Majdnem minden este ez a levezetô program. Lemosom a "koszt" zuhannyal, aztán teleengedem neki a kádat. Imádja :)

    VálaszTörlés
  19. Télen szoktam inkább áztatni magam a kádban és én nagyon szeretem a fürdősókat. A DM-est és a Salthouse-t szoktam felváltva használni,mikor melyiket tudom beszerezni. Egy tasakkal öntök mindig a vízbe,ha lúd,legyen kövér alapon.:-) Nem szárad ki jobban a bőröm,mint egy sima ázás után,de amúgy is kenem kell szinte naponta.

    VálaszTörlés
  20. A keserűsóval én is próbálkoztam... Két gyógyszertárban röhögtek képen, hogy mit kérek, aztán elmentem bioboltba, ott a patikába irányítottak...

    VálaszTörlés
  21. :,D
    Remek! A nagy tételben kikért ricinusolajról is ilyen mendemondák terjengtek anno...

    VálaszTörlés
  22. Amióta gyerekeim vannak, azóta szerintem egyszer sem ültem kádban. :-( Pedig előtte nagy fürdőmániás voltam, fix vasárnap esti program volt a hajmosás, manikűr, körömlakkozás, arcpakolás mellett a fürdőkádban ázás (vasárnap esténként jár a férjem focizni, szóval akkoriban teljes nyugalom volt olyankor az ilyen kis házi wellnesshez). Most a cikkel meghoztad a kedvemet ahhoz, hogy újra időt szakítsak valamikor egy kis fürdőzésre, ha máskor nem akkor a fiam napközbeni alvása alatt. :-) Én a habfürdőket nem szeretem, amiket szeretek azok a sók és a fürdőgolyók/bombák (főleg Lust-t használtam, szerintem pár évvel ezelőtt rajtuk kívül más még nem is nagyon árult Magyarországon ilyesmit). Legközelebbi DM-es látogatásomkor veszek is egy ilyen fürdősót, és a Yamunát is ki fogom próbálni mert más termékeikkel jó tapasztalataim vannak. Amúgy a nagyobbik, 4 éves fiam óriási fürdőmániás, hetente legalább egyszer kell valami "csodafürdőt" csinálni neki, szerencsére már kifejezetten gyerekeknek is létezik fürdősó, fürdőgyöngy és hasonlók, de pl. a Balea zacskós fürdősókat is próbálta már, abszolút nem szárították, és finom illatokban kaphatóak.
    Anyukám múltkor az Aldiban vett Ombia fürdősót, 1,2 kg 1300 forint, van többféle színben, illatosak és valamiféle olaj is van bennük, ő nagyon szereti. (Egyébként a sima sós fürdőbe is lehet cseppenteni néhány csepp illóolajat és egyből kész a sós-illatos fürdő, ha valaki nem ragaszkodik ahhoz hogy színes is legyen a víz akkor ez is megoldás az illatosított fürdősók helyett).

    VálaszTörlés
  23. Kata,tudom miről beszélsz.;-) Később visszatér ám a lehetőség,ahogy nőnek a gyerkőcök.;-)
    Most,hogy írod az Ombiát,eszembe jutott(meg is keresem), hogy olyanom van nekem is itthon valahol.

    VálaszTörlés
  24. Bocsánat, nem Ombia hanem Olana, javítottam is. :-)
    Igen, tudom, hogy egyre javul a helyzet ami a magamra jutott időt illeti, a legnehezebb időszakon már azt hiszem túl vagyok. :-)

    VálaszTörlés
  25. Tök mindegy,mert nem találom,lehet a párom elpancsolta. Amúgy az tuti,hogy Aldi-s volt. Nem rémlik azonban,hogy színes lett volna,mindegy is,majd körbenézek megint ha arra járok.

    VálaszTörlés
  26. Èn is visszatértem a szépítkezös percekhez, mióta nagyobb a lányom :)
    ùjra fogy a fürdösó.. Nagyon jól lazít, keverni szoktam fürdöolajokkal
    Pl. Weleda, Tetesept, Kneipp fürdökkel. Vagy pár csepp illóolajjal.
    Mikor milyen kedvem van. Igazi megújulás tényleg, ha eltaláljuk a
    hangulatunkhoz illö illatot, keveréket! És tíz erc is elég :) Nem
    sajnálva a fürdösót, belemegy egy zacskóval a kádba ( Das Gesunde Plus-ból)

    VálaszTörlés
  27. Neked amúgy a DGP só nem színezi meg a kádadat? Én is szeretem nagyobb koncentrációba használni, de kiül tőle egy kosz jellegű csík a kád szélére :(

    VálaszTörlés
  28. Szia! Igen, utána van egy csík, nem tudtam mire vélni, mintha az elhalt hámréteg ülne ki, mint kosz. De ez van, utána takarítok :)

    VálaszTörlés