BLOGKERESŐ

2016. május 14., szombat

GlamGlow maszkok tesztje + elemzése

Ha mondanom kellene egy fancy arcmaszkot, elsőre tuti, hogy a GlamGlow maszkok ugranának be. Baromi ötletes a csomagolás és rengeteg olyan sztori veszi körbe a márkát, amitől az ember lánya tuti bele akar kóstolni a GlamGlow életérzésbe, kezdve a GlamGlowt használó sztárok impozáns listájától (Jennifer Aniston, Natalie Portman...) a hangzatos összetevőkön át egészen az ígéretig, miszerint laza 10 perc alatt úgy rendbe teszi a bőrt, hogy aztán csak lesel.

A márka története, szabadalmak


A GlamGlow-t 2010-ben Glenn & Shannon Dellimore alapította, akik Hollywoodban tevékenykedtek a zene, a divat és a díjkiosztók backstagejeiban. 2011-ben bocsátották kiskereskedelmi forgalomba a terméküket, ami hatalmas elismerést aratott, és mindössze 16 hónap alatt 52 ország több mint 2000 üzletében elérhetővé vált. Az elmúlt 5 év során kibővült a kínálat, több díjat is kapott a márka, és jelenleg a világ 82 országában vannak jelen.

A nevükhöz fűződik még a TEAOXY technológia szabadalmaztatása is, mely az ígéreteik szerint EGCG antioxidánssal és polifenollal veszi fel a harcot a szabadgyökök ellen. (A Teaoxi egyébként zöldtea kivonatot takar, ami tényleg szuper antioxidáns, bár a Beautypedia szerint a tégelyes kiszerelés nem igazán kedvez a stabilitásának.)

A termékkínálat arcra való pakolásokat és lemosókat tartalmaz, amik jelenleg 6 féle termékcsaládra oszlanak. A maszkjaik közül a Youthmud az öregedő bőrre, a Supermud problémás bőrre, a Thirstymud vízhiányos bőrre kínál megoldást, de van még tápláló-mélytisztító (Powermud) és egy ragyogásfokozó (Flashmud) maszkjuk is, a legújabb termékük pedig az ezüst színű, feszesítő hatású Gravitymud, ami hamarosan itthon is kapható lesz.


Maszkok + elemzés


Youthmud Tinglexfoliate Treatment (14 900 Ft / 50 g): A GlamGlow híres alapmaszkja két féle agyagon alapszik, a finom szerkezetű montmorilloniten és a kaolinon, melyek a többi agyaghoz hasonlóan remek zsírfelszívó, és hasznos összetevők olajos, pattanásos bőrre. A maszkba kerültek még apró habkőszemcsék és kvarc, melyek fizikai hámlasztó funkciót töltenek be. A bőr nyugtatásáért olyan összetevők felelnek, mint a kamilla-, a zöld tea- vagy épp a körömvirág kivonata. A masszában szabad szemmel is jól látható növénydarabkák egyébként zöld tea levelek, bár valószínűleg inkább csak esztétikai szerepük van, mint gyakorlati. Ezen kívül sajnos nem kevesebb, mint 7 féle illatanyag, levendulaolaj, valamint élénkítő, feszesítő hatású borostyán és erős gyulladáscsökkentő fekete nadálytő kivonat is került a maszkba, melyek viszont sajnos egyúttal irritálhatnak is, vagyis hosszú távon nem biztos, hogy jót teszünk a zsíros-pattis, neadjisten érzékeny bőrünknek, hanem épp ellenkezőleg. A vélemények ettől függetlenül pozitívak - szép, egységes és tiszta bőrről számoltatok be a használata után, igaz, páran megemlítettétek, hogy bármilyen más  közepes-magasabb árkategóriájú agyagos-kaolinos pakolással is hasonló hatást lehet elérni.

Flashmud Brightening Treatment (14 900 Ft / 50 g): A frissítő hatású Flashmud a Youthmudhoz hasonlóan szintén montmorilloniten és a kaolinon alapszik, vagyis elsősorban ez is inkább olajos vagy kombinált bőrre jó, annak ellenére, hogy minden bőrtípusra ajánlják. A maszkba kémiai és fizikai hámlasztó összetevők egyaránt kerültek: az apró habkőszemcsékgyémántszemcsék és a kvarc fizikai hámlasztó funkciót töltenek be a termékben, az Acetyl Glucosamine (valamint némi szalicilsav (BHA) és tejsav (AHA) ) pedig kémiai hámlasztó hatással bír. Az Acetyl Glucosamine egyébként pigmentfoltok kezelésében is elég hatásos, ahogy az összetevőlista 8. helyén csücsülő Niacinamide (B3-vitamin) is. Ezeken kívül szuper antioxidánsokat - E-vitamin, C-vtamin és zöldtea kivonat  - is pakoltak a maszkba, némelyiket ráadásul elég nagy mennyiségben, kár, hogy ezek fényre- és levegőre igen érzékenyek, ezért a tégelyes kiszerelés miatt nagy valószínűséggel nem megyünk velük túl sokra. A tégelyes kiszerelésen túl ami még jó lenne, ha nem lenne, az a több mint 10 féle illatanyag...

Thirstymud Hydrating Treatment (14 900 Ft / 50 g): A márka hidratáló hatású arcmaszkja egy kicsit kilóg sorból, ennek ugyanis nem szemcsés-agyagos, hanem sűrű gélkrém állaga van. (Jó, a rend kedvéért ebbe is került kaolin, de olyan kis mennyiségben, hogy egyáltalán nincs is hatással a bőrre.) A maszkba egyébként olyan szuper hidratáló és vízmegkötő összetevők kerültek, mint például a Pentavitin, aminek kiemelkedően jó a vízmegkötő, bőrpuhító képessége, vagy épp a magas enzimtartalmú méz és a ráncsimító hatású hialuronsav. Örülhetünk még a krémben a különféle zsírsavaknak illetve zsírsavakat tartalmazó összetevőknek, így például Glyceryl Stearate-nak vagy épp a Cetearyl Alcohol-nak. Ezek azért hasznosak, mert hatásosak lehetnek az irritált vagy kiszáradt bőr természetes védőrétegének a helyreállításában, erősítésében, így az képesé válik jobban megtartani a vizet, vagyis kevésbé szárad ki. Ezeken kívül többféle antioxidánst is pakoltak a krémbe, van benne E-vitamin, kollagénvédő zabkorpa kivonat, a szokásos zöld tea, és némi C-vitamin is, ami mind nagyon szuper az anti-aginghez, bár ahogy már korábban említettem, a tégelyes kiszerelés nem igazán kedvez az antioxidánsok stabilitásának. Sajna ezúttal is került a krémbe néhány olyan összetevő, ami irritálhat, így a krém kissé hűs érzéséért felelős Menthoxypropanediol és a gyömbérkivonat.


Személyes tapasztalat

Nagyon ritkán és csak alapos okkal szoktam változtatni az arcápolási rutinomon, ezért a teszteléssel is barmi lassan haladtam, pedig bevallom, hogy már hónapok óta nálam csücsül ez a 3 maszk, de kb. mostanra jutottam túl az összesen. Ami biztos, hogy a Youthmud Tinglexfoliate Treatment egyértelműen nem az én érzékeny, száraz bőrtípusomra készült - nagyon zavart a bizsergető érzés, az agyagok miatt baromira szárított, és az irritáló összetevők tudata is arra késztetett, hogy ugorjak a következőre. (A barátomon amúgy látványosabb volt a hatása, de őt is zavarta ez a kellemetlen bizsergés.) A lazább állagú Flashmud Brightening Treatment már egy fokkal közelebb állt a szívemhez - bár azt halkan megjegyzem, hogy rajtam a jóval kíméletesebb kémiai hámlasztók is ugyanilyen hatással vannak - , igazából ha nem lenne benne ennyi illatanyag és a csomagolás rendben lenne, akkor oda és vissza lennék érte, így viszont felemások az érzéseim vele kapcsolatban is.  Ami viszont eléggé bevált, az a Thirstymud Hydrating Treatment - szuperjól hidratál és feszesíti, tömörebbé teszi a bőröm, bár hosszú távon ezt se merném nyugodt szívvel beemelni a rutinomba, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy rövid távon nem egy kellemes és hatásos kis cucc. 


Összességében

Rendszeresen karbantartott bőrön (hámlasztott-hidratált) szerintem nem hoznak annyira látványos változást, mint amennyit az áruk indokolna, és a hangzatos technológiák, összetevők mögött is teljesen megszokott (bár sok esetben a kiemelkedőbbek közé tartozó) összetevők bújnak meg, amiket ráadásul a tégelyes kiszerelés miatt nem is valószínű, hogy "kiélvezhetünk", arról nem is beszélve, hogy a potenciális irritáló összetevő is sajnos túl sok bennük. Ha szigorú szempontok szerint állítjátok össze az arcápolási rutinotokat, akkor ezek miatt nálatok sem biztos, hogy a GlamGlowk hosszú távon bele fognak férni, viszont aki szereti az érzékeit kényeztetni, az valószínűleg odáig lesz érte - nem véletlen veszi körül ekkora hype a márkát.


A terméket az Estee Laudertől kaptuk tesztelésre, de ez a véleményemet nem befolyásolja.

Ti próbáltatok már GlamGlow maszkokat? Vagy tervezitek esetleg?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése