BLOGKERESŐ

2016. május 4., szerda

Kielemeztük a hónap krémjét: Clinique Moisture Surge Extended Thirst Relief

Ebben a hónapban egy olyan krémet választottam a szokásos elemzésünk tárgyául, ami egyrészt a KM-re legrégebben feltöltött termékek és a legnépszerűbb hidratálók egyike, másrészt nemrégiben "Mostantól az ára is frissítő" szlogennel az árán is faragtak egyet, így a 30 ml-es kiszereléshez már 5700 Ft-ért hozzájuthatunk (a korábbi 7400 helyett), ami még egy ok volt arra, hogy kicsit jobban belevessem magam ennek a klassz kis krémnek az összetevőlistájába... :)




Az ígéret
Clinique Moisture Surge Extended Thirst Relief (5700 Ft / 30 ml és 9400 Ft / 50 ml) egy könnyű, kellemes krémzselé 24 órára nedvességgel telíti a bőrt. Az apró ráncok eltűnnek, a hámlás és a feszes érzet megszűnik. Helyükre telt, feszes, kellemes érzetű lesz, még a páratartalom változása esetén is. Egyetlen "ital" és a bőr boldogabbá és egészségesebbé válik.
Hasonló olcsóbban: Etude House Moistfull Flower Cream


Hogyan működik?
A könnyed géles állagú Clinique Moisture Surge Extended Thirst Relief működési elve két dolgon alapszik - egyrészt segít visszapótolni a bőr elvesztett nedvességtartalmát, másrészt pedig a bőr védőrétegének helyreállításával és erősítésével elősegíti a természetes vízmegtartó képesének növelését.

Kulcsösszetevők:
  • A krém majdnem tucatnyi különféle hidratáló, vízmegkötő összetevőt tartalmaz, így hidratáló cukorféléket (pl. antioxidáns hatású Trehaloset, vagy épp Sucroset és Sorbitolt) valamint olyan természetes hidratáló elemeket, és lipideket mint a Glicerin, a Lecitin és a Hialuronsav. Ezek egyrészt segítenek a bőr hidratáltságának növelésében, másrészt mivel a többségük képes vizet beszívni a bőrbe, így a bőr kitelítődését, és ezáltal a ráncok csökkenését eredményezik.
  • A krém kulcsösszetevői még a gyulladáscsökkentő, sebgyógyító összetevők, így például a nyírfa kérgének aspirinhez hasonló hatású kivonata, a  linolsavban és olajsavban igen gazdag máriatövis kivonat, vagy épp az aloe vera és zöld tea kivonataEzek segítik az egészséges epidermisz (hám) fenntartását és ezáltal csökkentik a fokozott mértékű transzepidermális vízvesztést, vagyis megakadályozzák a bőr kiszáradását.
  • Elvileg kulcs összetevők még a különféle antioxidánsok is, viszont sajnos ez az üvegtégelyes kiszerelés nem kimondottan kedvez a stabilitásuknak, a többségük a fény és a levegő hatására elég valószínű, hogy veszít is a hatásából felbontás után. Olyan antioxidánsokat fedezhetünk amúgy fel az INCI listát böngészve, mint a már említett zöld tea, a Magnesium Ascorbyl Phosphate (ami egy stabilabb, vízben oldódó C-vitaminféle) vagy épp az E-vitamin.
A kulcs összetevőkön túl, amit még érdemes megemlíteni:
  • Került még a krémbe Palmitoyl Oligopeptide nevű peptid is, ami a tudomány mai állása szerint nagy valószínűséggel képes serkenteni a bőr kollagéntermelését (ami a bőrünk ránctalanodásához, feszesebbé válásához vezet), bár sajnos ilyen kis mennyiségben nem valószínű, hogy túl szembetűnő a hatása.
  • A termékben található Koffein vízhajtó hatása révén átmenetileg simábbá teszi a bőrt, de az egyenletesnek kinéző bőrt optikailag segíti még az INCI 2. helyén található bőrpuhító hatású szilikonféle, a Cyclohexasiloxane is, ami szintén azonnal simább, egyenletesebb bőrt eredményez.


Mit mondtok róla Ti?

A krémet eddig 112-en véleményeztétek, és ezek a fő tapasztalataitok:

Pozitív:
  • Nagyon kellemes, könnyed, gyorsan felszívódó állaga van.
  • Azonnal enyhíti a bőr vízhiányát.
  • Nyugtatja, hidratálja, puhává és feszessé teszi a bőrt.
  • Jól lehet rá sminkelni.
Negatív
  • Télen illetve a nagyon száraz bőrűek között volt, akiknek kevés volt a hidratáló hatása.
  • Bár a többség szerint maradéktalanul felszívódik, volt, aki szerint zavaró szilikonos réteget hagy a bőrön.

Összességében: A tégelyes csomagolás ugyan nem túl előnyös az antioxidánsok szempontjából, de ha mellette gondoskodtok róla, hogy más termékekkel (pl. egy antioxidánsokban és anti-aging összetevőkben gazdag szérummal) juttassátok be ezeket a bőrötökbe, szerintem ez egy nagyon jó kis illat- és alkoholmentes alapkrém lehet normál, kombinált vagy enyhén száraz bőrre. (Száraz bőrre nekem a Moisture Surge Intense Skin Fortifying Hydrator egyébként jobban bevált).


Ti próbáltátok már? Bevált?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése