BLOGKERESŐ

2016. június 4., szombat

Kielemeztük a hónap krémjét: Ilcsi Csipkebogyó Habkrém

Ebben a hónapban a hónapban a Ilcsi Csipkebogyó Habkrém elemzésére érkezett a legtöbb szavazat, amiről dióhéjban annyit érdemes tudni, hogy már 161 vélemény érkezett rá, szuper az illata, jól hidratál, egységesebbé teszi a bőrtónust és még a pattanásokat is kordában tartja. Most ennek az izgi krémnek néztük meg közelebbről az összetevőit! :)



Az ígéret
Az Ilcsi Csipkebogyó Habkrém (1190-4490 Ft / 10 ml, 30 ml és 50 ml) egy nyers csipkebogyóból, különleges eljárással készülő krém. A csipkebogyóban különleges arányban vannak a karotinoidok, flavonoidok, vitaminok, szénhidrátok, szerves savak, pektinek és ásványi sók. A habkrém vitaminpótló, nyugtató, gyulladáscsökkentő hatású. A legérzékenyebb rozáceás vagy szeboreás bőrök jótevője.

Hogyan működik?
Ilcsi néni, Magyarország egyik legismertebb kozmetikusának egyik első terméke, a könnyű, habos állagú Csipkebogyó Habkrém elsősorban a nevét adó csipkebogyó valamint a borágó mag olajának tartalmának köszönheti az előnyös tulajdonságait, de természetesen kerültek azért más bőr számára hasznos dolgok is a krémbe.

Kulcsösszetevők:
  • Az összetevőlista 2. helyén tanyázó csipkebogyó. Az összetevőnek magas C vitamin valamint polifenol tartalma révén antioxidáns hatása van a bőrön, de a krém többek közt a csipkebogyó tartalmának köszönheti a szövetösszehúzó és nyugtató, gyulladáscsökkentő tulajdonságát is.
  • A krém kulcsösszetevője még az INCI 3. helyén található, szintén gyulladáscsökkentő, antioxidáns hatással bíró  borágó magjából kivont olaj. Kiváló összetevő a problémás, aknés bőrre, mert nyugtató és emollient hatása révén segít a piros, érzékeny, sérült bőr regenerálásában.
  • Kerültek még a krémbe különféle zsírsavak, így például sztearinsav vagy épp a Cetyl Alcohol. Ezek azért hasznosak, mert hatásosak lehetnek az irritált vagy kiszáradt bőr természetes védőrétegének a helyreállításában, erősítésében, így az képessé válik jobban megtartani a vizet, vagyis kevésbé szárad ki.
  • Elvileg kulcs összetevők még a különféle antioxidánsok is, viszont sajnos ez az áttetsző, tégelyes kiszerelés nem kimondottan kedvez a stabilitásuknak, a többségük a fény és a levegő hatására elég valószínű, hogy veszít is a hatásából felbontás után. Olyan antioxidánsokat fedezhetünk amúgy fel az INCI listát böngészve, mint a már említett csipkebogyó és bórágó kivonatok, a Sodium Ascorbyl Phosphate (ami egy stabilabb, vízben oldódó C-vitaminféle, és nagyon valószínű, hogy hatásos hatóanyag lehet a pattanásokat okozó baktériumok ellen) vagy épp az E-vitamin.

Mit mondtok róla Ti?

A krémet eddig 161-en véleményeztétek, és ezek a fő tapasztalataitok:

Pozitív:
  • Nyugtatja és egyenletesebbé teszi a bőrt.
  • Csökkenti a pattanások számát és a foltok megjelenését.
  • Nagyon kellemes az illata.
  • Gyorsan felszívódik és nem hagy maga után zsíros utóérzetet.
Negatív: 
  • Bár a többség szerint maradéktalanul felszívódik, volt, aki szerint zavaró maszkszerű réteget hagy a bőrön.
  • Voltak, akinknél pattanásokat, mitesszereket okozott. (Sajnos néhány összetevője az arra érzékenyeket hajlamosíthatja ilyesmire.)

ÖsszességébenA tégelyes csomagolás ugyan nem túl előnyös az antioxidánsok szempontjából, de ha mellette gondoskodtok róla, hogy más termékekkel (pl. egy antioxidánsokban és anti-aging összetevőkben gazdag szérummal) juttassátok be ezeket a bőrötökbe, szerintem ez egy jó kis krém lehet normál/szárazérzékeny vagy pattanásokra hajlamos bőrre.


Ti próbáltátok már? Bevált?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése