BLOGKERESŐ

2016. július 7., csütörtök

Kielemeztük a hónap krémjét: L'Occitane Pivoine Sublime Peónia Bőrtökéletesítő Arckrém

A hónap krémjének ezúttal a L'Occitane peóniás bőrtökéletesítő arckrémét választottam, már csak azért is, mert vele nekem is volt egy 8 mililiternyi kalandocskám, és meglepően jól reagált rá a bőröm, ahogy itt sok más Krémmániásnak is, aki próbálta.



Az ígéret
A szabadalmaztatott formulát tartalmazó L'Occitane Pivoine Sublime Peónia Bőrtökéletesítő Arckrém (11 900 Ft / 50 ml) megszépíti és ragyogóvá teszi a bőrt, valamint javítja annak textúráját. Intenzíven hidratálja a bőrt a legkülönbözőbb környezeti körülmények között is. Az arc friss, ragyogó és kipihent, azonnali tündöklést kap. A bőr sima és bársonyos tapintásúvá válik. Szemmel láthatóan összehúzza a pórusokat, csökkenti a finom ráncokat és bőrhibákat. A bőr üde és újra természetes szépségében pompázik.

Hogyan működik?
A  Peónia  Arckrém bőrtökéletesítő hatását nem csak a peóniakivonatnak köszönheti, hanem több más összetevőnek is - ezek közül van, ami optikailag mutatja szebbnek, tökéletesebbnek a bőrt, de bizonyos összetevői révén ténylegesen is segít abban, hogy egységesebb legyen a bőr képe. 

Kulcsösszetevők:
  • A termék kulcsösszetevői az összehúzó hatású összetevők, mint az INCI 12. helyen található, a  franciaországi Drôme térségéből származó, természetes illatos bazsarózsa kivonat illetve az Escin, ami egy vadgesztenyéből származó flavonoid. Míg utóbbinak erős ödéma- és gyulladáscsökkentő hatása van, valamint truntinaging információi szerint segít a vénák és hajszálerek erősítésében, addig a bazsarózsa bőrre gyakorolt "tökéletesítő" hatásáról nem igazán találni független kutatásokat (azon kívül, hogy a bazsarózsa gyökere erős antioxidáns és pár kis számú in vitro teszt alapján tisztán, magas koncentrációban gátolhatja a sötét foltok kialakulását).
  • A krém kulcsösszetevője még az ún. Acticire hatóanyag kombináció is, ami a következő összetevőkből áll: Jojoba Esters, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Wax, Acacia Decurrens Flower Wax és Polyglycerin-3. A Prospector információi szerint az Acticire elsősorban emollient (bőrpuhító) funkcióval bír, ezen kívül pedig segít a száraz, sérült bőr regenerálásában és védelmében, valamit gazdag textúrát, luxus érzetet biztosít a krémnek. A hatóanyag egyik gyártója szerint ezeken kívül még növeli a bőr hidratáltsági szintjét, csökkenti a fokozott mértékű transzepidermális vízvesztést és a bőrérzetet is komfortossá teszi.
  • Kerültek még a krémbe különféle zsírsavak és zsírsavakban gazdag összetevők, így például napraforgó olaj, az Octyldodecanol, a Cetyl Alcohol vagy épp Cetearyl Alcohol. Ezek azért hasznosak, mert hatásosak lehetnek az irritált vagy kiszáradt bőr természetes védőrétegének a helyreállításában, erősítésében, így az képessé válik jobban megtartani a vizet, vagyis kevésbé szárad ki.
A kulcsösszetevőn túl, amit még érdemes megemlíteni:
  • Nem kevesebb, mint 13 féle emolliens került a krémbe, melyek puhítják, nyugtatják, simítják a bőrt, segítik a krémek kenhetőségét, valamint javítják a bőr állapotát közvetlenül a krém alkalmazása után (hosszú távú hatásuk azonban nincs).
  • A bőrtökéletesítést optikailag segíti még az INCI 5. helyén lévő szilikon, a Dimethicone is, ami azonnal simább, egyenletesebb bőrt eredményez, és kitölti a tág pórusok okozta "lyukakat" a bőrben. Ezen kívül a krémben található piros pigmentek enyhe rózsás színű, egészséges ragyogást adnak a bőrnek.


Mit mondtok róla Ti?

A krémet eddig 31-en véleményeztétek, és ezek a fő tapasztalataitok:

Pozitív:
  • Egységesíti, javítja a bőr tónusát, feszesíti a bőrt.
  • Könnyed az állaga, gyorsan felszívódik.
  • Nem hagy maga után zsíros utóérzetet és nem is zsírosítja a bőrt.
  • Kellemes érzetet hagy a bőrön.
  • Finom az illata. 
  • Kevés kell belőle.

Negatív:
  • Télen illetve a nagyon száraz bőrűek között volt, akiknek kicsit kevés volt a hidratáló hatása.
  • Voltak, akik túl erősnek találták az illatát.


ÖsszességébenPeónia Bőrtökéletesítő Arckrém az elmélet és a gyakorlat szerint is képes látványosan javítani a bőr kinézetén, ezt ráadásul elég gyorsan is teszi. A 4 féle illatanyagnak (köztük a parfümnek) és a tégelyes csomagolásnak annyira nem örülünk, de a krémmel kapcsolatos tapasztalatok elég meggyőzőek.


Ti próbáltátok már? Bevált?

17 megjegyzés:

  1. Imádom az ilyen jellegű termékeket :D csak az a baj, h van már highlighterem, több is, és igazán nincs szükségem erre, de olyan szép... Ilyen üde, és tökéletes bőrön, mint a Tiéd, nagyon jól mutat! Köszi a tesztet, remélem a Rossmannokba is eljut ez a kollekció.

    VálaszTörlés
  2. Ez az összességében enyhén rózsás, étvágygerjesztő pírocska az arcodon csak ennek a terméknek köszönhető? Ha igen, akkor megyek érte, amint tudok...bár megindokolni egyelőre képtelen lennék, hogy miért kell ez nekem...bűntudatosan elfogadom, hogy ez az én keresztem :)))

    VálaszTörlés
  3. Neeem, az kérlek a Skinfood Fresh Fruit :-) Ennek csak ezüstös fénye van, a nòzirészen és az ajkaim fölött vehető ki a legjobban.

    VálaszTörlés
  4. Na, szerencsére! :D
    Akkor ezúttal azt hiszem beérem az Alverde testpúderemmel, ami szín és ragyogás egyben :)
    ...Azért mindenképp lecsekkolom, mert piszkál nagyon :D

    VálaszTörlés
  5. Ez az oldal anyagi romlásba visz :))

    Szeretem a csillogást, na, nem a csilli-villi csillámokat, inkább a fénylő ragyogást, főleg 40 felé közeledve nagyon nem mindegy már, sajnos, mennyi fényt "verünk" vissza.

    Lehet, csóró gyerekkorom és pár éve tartó anyagi válságom a ludas, de ahogy bandi is írta: nemtom mijé, de asszem kell nekem :))
    (kompenzálok, vagy mijaszösz?!)
    Nemrég vettem akciós fényes alverde rúzst, csajok, szájra felkenve bűn, de highlighternek valami csoda, a pici ráncoknak annyi a szemem körül, és sokáig ragyog a képem, nekem az csodaszer, aztán megláttam a blogot, most meg azon kattog az agyam, milyen lenne a kettő kombója, vajh'?:))

    VálaszTörlés
  6. Én is teljesen be vagyok zsongva ezektől a fénylő cuccoktól :) (fú, nem szeretném tudni, én mit kompenzálok) :)) Egy szépen passzoló alapozó, tusvonal, pár szál tincses műszempilla, sooook highlight... tökéletes önbizalom up :)

    VálaszTörlés
  7. Azt hiszem, most kimondtad a varázsszót: ÖNBIZALOM :)

    VálaszTörlés
  8. Köszi a tesztet!Már szemezek vele egy ideje, de nem mertem megvenni, féltem,hogy túl csili-vili, és nem terveztem diszkógömbnek álcázni magam. Ezek szerint nincs mitől félnem,szóval legközelebb bekerül a kosárba

    VálaszTörlés
  9. Ja igen, tök rossz, hogy nincs teszter :((( Ahogy néztem, máshoz sem járt most ebben a trendkiadásban :/

    VálaszTörlés
  10. Szerintem Te semmit, szimplán egy szép fiatal lány vagy, akinek minden jól áll, amire rápillant:)) a nők árasztják a ragyogást, naná, hogy rácuppanunk:)
    Más ebből a kiadásból nem ugrott "véletlenül" a kosaradba? :D szemezgettem a szemhéj színekkel is, sajna itt nincs müller, talán dm és ross.-be jutok el ma, de teszter nélkül necces..

    VálaszTörlés
  11. Nem, csak ez, de a menta színű lakkot nagyon nézegettem, mert olyan szép pasztell színű, hogy szinte alig mentás, nagyon kis diszkrét. Ha valahol belefutok, lehet megveszem, de mást nem nagyon terveztem :)

    VálaszTörlés
  12. Oh, ez nagyon tetszik!!! Nekem zsíros a bőröm, és nem szeretem a nagyon csillogókat.. :) Ez pont olyan szolid, ami nekem is tetszik. Arc-, és szemöldök-csontomra, ill. a szám fölé én is el tudnám képzelni. A szemeden mi van? Nagyon szép!!! Meg persze Te is az vagy. :)

    VálaszTörlés
  13. Fú, ha jól emlékszem, a L'Oreal Hourglass Beige... :) De egy csomó ilyenem van. Csillogó bézs :))

    VálaszTörlés
  14. értem, azért köszi

    azt én is kiszúrtam, nagyon kis helyes, de rajtam nem mutatna, neked való, az biztos, olyant e-szín:)

    VálaszTörlés