BLOGKERESŐ

2016. augusztus 4., csütörtök

Kielemeztük a hónap krémjét: Balea Pórusfinomító Tisztító Maszk Fehér Agyaggal és Cinkkel

Ebben a hónapban ezt a pár száz forintos, könnyen hozzáférhető drogériás arcmaszkot elemeztem ki Nektek! :)



Az ígéret
A cinket tartalmazó Balea Pórusfinomító Tisztító Maszk Fehér Agyaggal és Cinkkel  (249 Ft / 2 x 8 ml) hatékonyan eltávolítja az elhalt hámsejteket és mattítja a bőrt. A fehér agyag felszívja a felesleges zsírt. A cink hatékony az irritációkkal szemben, csökkenti a bőrproblémákat és megnyugtatja a bőrt. A hialuronsav és tejfehérje hidratálja a bőrt.

Hogyan működik?
A maszk a tisztító-mattító hatását tulajdonképpen 1-2 összetevőnek köszönheti, minden más összetevő pedig ezeket illetve a kellemes kozmetikai állagot segíti.

Kulcsösszetevők:
  • A termék kulcsösszetevői felszívó hatású összetevők, mint az összetevőlista 3. helyén tanyázó Kaolin valamint a Dimethylimidazolidinone Rice Starch. Előbbi egy agyagszerű ásvány, melynek kiváló felszívó tulajdonsága van és így képes a bőrt megtisztítani a felesleges olajtól és kosztól, utóbbi pedig kellemes puha tapintást és matt hatást biztosít a bőrnek.
  • Gyulladáscsökkentő, sebgyógyító összetevők, mint a bisabolol és (talán) a Zinc Oxide, amik segítik az egészséges epidermisz (hám) fenntartását és ezáltal megakadályozzák a bőr kiszáradását, ahogy a krémben található Panthenol is hasonló célt szolgál.
A kulcsösszetevőn túl, amit még érdemes megemlíteni:
  • Kerültek bele hidratáló hatású összetevők, mint a Pantolactone és a hialuronsav, melyek segítenek ellensúlyozni a felszívó hatású összetevők szárító hatását.
  • Nem kevesebb, mint 7 féle emolliens hatású összetevőt tartalmaz, melyek segítik a krém könnyű kenhetőségét és puha, selymes érzetet hagynak a bőrön. Ilyen például az INCI 2. helyén tanyázó Decyl Oleate vagy az 6. helyen található Cetyl Alcohol nevű zsíralkoholok, melyek azért is hasznosak, mert hatásosak lehetnek az irritált vagy kiszáradt bőr természetes védőrétegének a helyreállításában.

Mit mondtok róla Ti?

A krémet eddig 66-an véleményeztétek, és ezek a fő tapasztalataitok:

Pozitív:
  • Egyenletesebbé teszi a bőrképet, finomítja a pórusokat.
  • Puhává teszi a bőrt.
  • Csökkenti a pattanások számát.
  • Kellemes az illata, jó az állaga.
Negatív:
  • Volt, akinek csípte a bőrét. (Sajnos van benne denat. alkohol)
  • Nem mindenkin volt látványos hatása.

Összességében: Hatékony, olcsó, könnyen hozzáférhető és illatmentes, és az alkoholt leszámítva szép INCI-vel bír. Sajnos pont az alkoholossága miatt nem merném Nektek teljesen nyugodt szívvel ajánlani, pedig egyébként nagyon rendben van, főleg ennyi pénzért.


Ti próbáltátok már? Bevált?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése