BLOGKERESŐ

2016. október 9., vasárnap

Kielemeztük a hónap krémjét: Clinique Pep-Start 2in1 Exfoliating Cleanser

Ha ősz, akkor hámlasztás, ezt jól mutatja az is, hogy megemelkedett az hámlasztó, radírozó hatású arcpakolások és arclemosók száma a havi kedvenceitek közt :) Ezúttal a Clinique peptides termékcsaládjának izgalmas enzim alapú zselés tisztító újdonságát elemeztem ki Nektek!



Az ígéret
"Clinique Pep-Start 2in1 Exfoliating Cleanser  (1990 Ft / 30 ml és 5990 Ft / 125 ml) egy élénkítő, enzim alapú zselés tisztító, mely felfrissíti, egy lépésben megtisztítja és exfoliála a bőrt, valamint kisimítja az alapozáshoz. Azonnal eltávolítja a bőrről a szennyeződéseket és a felesleges olajat."

Hogyan működik?

A lemosó érdekessége, hogy tisztító-hámlasztó hatású összetevők mellett peptidek is kerültek bele, igaz, mivel hamar lemossuk, valószínűleg nincsen túl sok idejük arra, hogy beszívódjanak a bőrbe, viszont még nélkülük is elég impozáns kis lemosóról beszélhetünk.

Kulcsösszetevők: 
  • A termék kulcsösszetevője a 7 féle felületaktív hatású összetevő, így például az összetevőlista 3. helyén tanyázó Sodium Laureth Sulfate vagy épp a Lauramidopropyl Betaine. Előbbi egy kókuszból előállítható, az SLS-nél gyengédebb, de hasonlóan hatékony tisztító anyag, utóbbi pedig az egyik legkíméletesebb felületaktív összetevő. Ezek az összetevők segítenek tisztává tenni a bőrt, valamint megszabadítani azt a felesleges zsírtól.
  • A lemosó kulcsösszetevői még a hámlasztó hatású összetevők is, melyek segítenek az elhalt hámsejtek eltávolításában. A Carica Papaya (Papaya) Fruit Extract, vagyis a papaja gyümölcsének a kivonata  egy enzimdús összetevő, melynek enyhe bőrhámlasztó és tisztító hatást tulajdonítanak, ahogy az Acetyl Glucosaminenak is, ami nem csak egy hatékony nem savas hámlasztó összetevő, de egy 2009-es tanulmány szerint hatásos összetevő a hiperpigmentáció kezelésében is. Ezeken kívül találhatunk a lemosóban kémiai hámlasztó hatású szalicilsavat, valamint bambusszárat melynek finom részecskéi szintén ideális bőrradírozók.
A kulcsösszetevőn túl, amit még érdemes megemlíteni:
  • Kerültek bele hidratáló hatású összetevők, mint például a glycerin és a hialuronsav, melyek segítenek ellensúlyozni a felszívó, tisztító hatású összetevők szárító hatását.
  • Nem sajnálták ki belőle a peptideket sem, így került bele Palmitoyl Tetrapeptide-7 és  Palmitoyl Tripeptide-1 is, bár ahogy már említettem, a lemosás miatt valószínűleg túl kevés időt töltenek a bőrön, hogy kifejthessék a hatásukat.

Mit mondtok róla Ti?

Pozitív:
  • Hatékonyan tisztít és kellemesen frissít.
  • Simává, puha érzetűvé teszi a bőrt.

Negatív:
  • Kissé húzódik a használata után a bőr.


Ajánlom? Bár a hatása nem ér fel ahhoz, mintha rendszeresen exfoliálnánk a bőrünket AHA vagy BHA hámlasztóval, viszont viszonylag gyengéd és illatmentes (leszámítva a papaja kivonatot, ami természetes forrása az illatanyagnak, szóval nagyon érzékeny bőrön előfordulhat, hogy gondot okozhat), és extra tiszta érzést biztosít, szóval szuper alternatíva lehet arra, ha a zsíros és kombinált bőrnek időnként alaposabb tisztításra van szüksége.


Ti próbáltátok már? Bevált?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése