BLOGKERESŐ

2016. október 13., csütörtök

A legjobb koreai BB krémek

Az utóbbi időben sokszor volt szó koreai arcápolókról a blogon, sminkekről viszont egy ideje már nem, pedig a Krémmánia legjobb BB krémeit is javarészt nekik köszönhetjük, szóval arra gondoltam, hogy most ezeket fűzöm Nektek csokorba! :)

TOP 5 BB krém 



A Krémmánia legnépszerűbb koreai BB kréme a Missha M Signature Real Complete BB Krém SPF25, ami jelenleg 139 véleménynél és 4,24 csillagnál jár. A KM leghosszabb összetevőlistáját is ez a BB krém tudhatja magáénak, egészen konkrétan 148 elemből áll az INCI-je, viszont az összetevők többségéből pont emiatt annyira kevés van, hogy nagy valószínűséggel semmi vagy nagyon kevés hatásuk van csak a bőrre, pedig számos antioxidánst, sőt, még peptideket is pakoltak bele, szóval a gondos arcápolást nem lehet kiváltani vele, viszont nagyon szépen (nagyjából közepesen) fed és egészséges csillogást ad a bőrnek. A kis kiszerelés (20 g) kb. drogériás alapozó áron kapható, de sokatok (és szerintem is) messze lekőrözi azokat. 3 színben kapható, ebből a #13 és a #21 kifejezetten tej bőrhöz passzol.

A 178 véleménynél járó, 3,87 csillagos Missha Perfect Cover BB Cream SPF42 / PA+++ egy sűrűbb állagú, erősebben fedő változat, és a Siganture-val ellentétben már nem csak fizikai, hanem kémiai szűrőket is tartalmaz, az INCI pedig jóval rövidebb. A fedése erős, és púderrel fixálva hosszú órákon át nem fényesedik át, viszont azt hozzá kell tenni, hogy sajnos többeknél is pattanásokat, mitesszereket okozott. 3 árnyalatban kapható, a #13-as és a #21-es ennél is az (extra) világos bőrűeket célozza.

A harmadik legnépszerűbb BB krém a 82 véleményes és 4,41 csillagos, régen cicás csomagolásban kapható Holika Holika Clearing Petit BB SPF30 / PA++, ami az alapozó átfénylését megakadályozó, felszívó hatású összetevő (pl. Silica) tartalma miatt jó választás lehet zsíros bőrre. Túl sok "extra" összetevő nem került bele (az INCI végén kullogó teafaolaj hatásában ilyen kis mennyiségben nem igazán hiszek), viszont cserébe az ára sincs elszállva, átszámítva kevesebb, mint 1500 Ft-ba kerül. A vélemények szerint közepesen fed, szép, egységes bőrt hagy maga után, és segíti a pattanások gyorsabb gyógyulását is. 1 árnyalatban, viszonylag világos és sárgás, de népiképp bőrszínhez alkalmazkodó árnyalatban kapható.

A 4,48 csillagos Skinfood Aloe Sun BB Cream SPF20 / PA+-nak  enyhe-közepes fedése van, mégis nagyon szépen egységesíti, emellett puhává teszi a bőrt, sőt, még a pórusokat is látványosan finomítja. Elvileg bármilyen bőrtípusra jó, bár száraz bőrön muszáj aláhidratálni, már csak azért is, mert 2 féle felszívó hatású összetevőt is tartalmaz (Boron Nitride és Silica). A Holia Holika kréméhez hasonlóan ebbe sem tettek túl sok izgalmas összetevőt, a névadó, egyébként vízmegkötő, gyulladáscsökkentő, antioxidáns és antibakteriális hatással bíró Aloe Vera kivonat is csak az összetevőlista végén kullog. 2 árnyalatban kapható, az ára 2000 Ft köröl van.

4,14 csillaggal és 22 véleménnyel az 5. a  Holika Holika Sweet Cotton Pore Cover BB SPF30 / PA++, ami elsősorban a tág pórusú bőrt célozza. Az előző 4-hez hasonlóan itt is szilikonokkal és fényvédőkkel indul az INCI, viszont valamivel izgalmasabb folytatódik -  van benne például frissítő, szövetösszehúzó hatású feketeáfonya kivonat és noni kivonat, antioxidáns hatású E-vitamin, vagy épp kövér porcsin kivonat, ami igen gazdag forrása a C- és E-vitaminnak, az omega-3 zsírsavnak, és még gyulladáscsökkentő hatással is bír. A vélemények szerint jó illatú, erős a fedése, és tényleg van pórusfinomító hatása, a púderes finisének köszönhetően pedig kombinált és zsíros bőrön nagyon klasszul működik, bár a temperaszerű állagával elég nehéz bánni. Az ára 1500 Ft köröl van e-bayen és 2 színben kapható.


Próbáltátok már valamelyiket? Szeretitek?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése