BLOGKERESŐ

2016. december 3., szombat

Kielemeztük a hónap krémjét: Vichy Slow Âge Arckrém SPF25

A Vichy pár hónapja nagyon ígéretes arckrémet dobott a piacra, ami számomra azért is tűnt elsőre nagyon érdekesnek, mivel a bőrápolási hitvallásom mindig is a megelőzés volt, és őszintén szólva eddig nem túl sok mainstream márka ment úgymond elébe a dolgoknak, és nem már csak a kialakult ráncokra kínált valami (szerintük) tuti megoldást, a Slow Âge ezzel szemben azt ígéri, hogy késlelteti és lassítja a bőröregedés látható jeleinek a kialakulását. Na de lássuk is akkor, hogy vajon mely összetevői révén...! :)



Az ígéret
A  Vichy Slow Âge Arckrém SPF25 (8990 Ft / 50 mlegy nappali arckrém a bőröregedés kialakulóban lévő látható jelei ellen. A  Vichy laboratórium azokat a jelenségeket tanulmányozta, amelyek a környezet (uv-sugárzás, környezetszennyezés), az érzelmek (stressz, fáradtság) és az életmód hatására halmozódnak fel. Ez a kutatás vezérelte egy olyan nappali arckrém kifejlesztését, amely a bőröregedés kialakulóban lévő jeleit célozza meg.  A Vichy Laboratórium ebben az új formulában egyesítette a Kínában már 2000 éve használt növény antioxidáns kivonatát, a baicalint a bifidusszal és az ásványi anyagokban gazdag Vichy Termálvízzel. SPF 25 fényvédővel. A bőr azonnal hidratált és védett lehet. Rendszeres használattal napról napra segít gyorsítani a bőrfelszín megújulását. A bőr hidratáló rétege megerősödhet és az arcbőr élettel telibb lehet.
Hogyan működik?

Kulcsösszetevők:
  • A termék egyik  kulcsösszetevője az INCI 6. helyén tanyázó Bifida Ferment Lysate, ami az Estee Lauder ikonikus ANR széruma kapcsán már ismerős lehet Nektek. Ő egy probiotikus baktériumfajta fermentálásával nyert összetevő, amely állítólag segíti a bőr természetes microflórájának fenntartását, ez az Estee Lauder szabadalom DNS javító anyagként említi, e szerint a cikk szerint pedig hatékony összetevő az érzékeny, reaktív bőr kezelésére, mely segít a bőr természetes védőrétegének regenerálásában és ellenállóbbá tételében.
  • Köztudott tény, hogy a nap az első számú külső oka a bőröregedésnek - egyes bőrgyógyászok szerint a napsugarak okolhatók a bőrünk öregedésének 80%-áért, ezért az anti-aging terén az első és legjobb dolog amit tehetünk, hogy fényvédőt használunk. Erre a megközelítésre alapoz a Slow Âge Arckrém is, hiszen fontos kulcsösszetevők még benne a különféle (kémiai) fényvédő összetevők, azaz a Homosalate, az Octocrylene, az Ethylhexyl Salicylate és az Avobenzone. (A krémet egyénként ezek miatt az összetevők miatt nem szabad szemkörnyékre kenni, mivel irritálhatják a szemet.)
  • Tartalmaz még a krém Scutellaria Baicalensis Extract-ot és Scutellaria Baicalensis (Baikal Skullcap) Root Extract-ot, vagyis az ún. bajkáli csucsókából nyert antimikrobális, antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású kivonatokat, melyek elméletben segítik az egészséges epidermisz (hám) fenntartását.
  • Került még bele egy kémiai hámlasztó hatású összetevő, a Capryloyl Salicylic Acid is. Az összetevőa L'Oreál "saját" kémiai hámalsztója, és az egyik tanulmányukban a glikolsav és a capryloyl szalicilsav hatékonyságát hasonlították össze és azt találták, hogy az 5-10%-os LHA-hámlasztó hasonlóan hatásos, mint a 20-50%-os GA-hámlasztó a pigmentfoltok és a finom ráncok kezelésében, vagyis már kisebb koncentrációban is hatásos lehet. Ez jó hír, mert ebben a termékben az összetevő a tartósítószer után szerepel, így biztosan 1% alatti a mennyisége.
A kulcs összetevőkön túl, amit még érdemes megemlíteni:
  • Antioxidánsok, mint a Tocopherol és az Ascorbyl Glucoside, melyek általánosságban segítik a bőr egészséges működését. 
  • Az egyenletesebb, puhább bőr elérését és a krém szuper kenhetőségét 2 féle szilikon és 10 féle emolliens segíti.

Mit mondtok róla Ti?
A krémet eddig 21-en véleményeztétek, és ezek a fő tapasztalataitok:

Pozitív:
  • Nagyon kellemes, könnyen beszívódó textúrája van.
  • Nem fényesedik ki tőle nap közben az arc.
  • Puhává, illatossá, szebbé teszi a bőrt.
Negatív: 
  • Volt, aki túl intenzívnek találta az illatát.
  • A fényvédő tartalma miatt csípte a szemet. (Igaz, következetesen fel is hívja rá a cég a figyelmet, hogy ne kenjük szemkörnyékre.)

Összességében: Nagyon érzékeny bőrre a kémiai fényvédő összetevők és a különféle illatanyagok miatt nem biztos, hogy ez a legjobb választás (páran panaszkodtatok is rá), illetve fényvédő ide, bifidusz oda, az összetételét tekintve azért mégsem mondanám öregedésgátló csodaszernek, viszont a szuper textúrája és maradék nélküli felszívódása miatt sminkalapnak/smink előtti hidratálónak használva sokan szerettétek.


Ti próbáltátok már? Bevált?

1 megjegyzés:

  1. megszeretném venni ezt a krémet, 27 éves vagyok, nem akarok erős ránctalanitó krémeket használni, hiszen még fiatal vagyok, de nem árt a hidratálás és egy kis megelőzés sem.

    VálaszTörlés