BLOGKERESŐ

2017. február 17., péntek

Szerkesztői kedvencek: Kézápolási rutin

Sokat agyaltam a címen, mert amilyen alaposan és következetesen igyekszem ápolni az arcom, nna, kábé pont annyira nem vagyok rendszeres a kézápolás terén, pont ezért esetemben a "rutin" szó kissé túlzásnak is tűnhet, remélem ezt elnézitek nekem... 😇 



Viszont amit muszáj, azt muszáj, és ha már nekiállok kézápolni akkor mindig olyan termékekért szeretek nyúlni, amik TÉNYLEG használnak... most ezek közül hoztam el a 3 kedvencemet!

Mióta kipróbáltam a Lush Salted Coconut Kézradírját, azóta az egyik kedvenc "csodaszerem". Azon túl, hogy egészen finom, krémes kókusz illata van (ha jól tudom, a Furze parfüm illatát kapta), tele van nagyon apró sószemcsékkel, amik szinte ledózerolják a kezemről a száraz részeket. Mivel vannak benne különféle ápoló olajak is, ezért kézkrém nélkül is hidratált, szuperpuha és szép ápolt kinézetű lesz tőle a kezem, szóval ha heti rendszerességgel nem is, de héthetente azért általában előkerül.

Bár nem tartok külön kézkrémet - helyette az esti testápolózáskor szoktam utolsó lépésként bekenni a kézfejemet  az adott krémmel -, viszont szeretem, ha van itthon pluszban egy zsírosabb, lezáró (occluse) hatású összetevőkben gazdag hidratáló kézkrém, amit este, lefekvés előtt szoktam még pluszban a kezemre kenni, ha nagyon ki vagy száradva. Még a bőrgyógyászom ajánlotta a Lipobase krémet, ami tökéletesen megfelel ere a célra, és az illata is kellemes, ráadásul tényleg működik, általában már 1-2 este alatt rendbe is hozza a kezeimet. 

Ha a kezem nincs is kiszáradva, a körömágyaim sajnos szinte mindig, viszont mivel általában a 0-24-ben a billentyűzetet verem, ezért mikor ezt a problémát szerettem volna orvosolni, olyan termékeket kezdtem el keresni, amikkel nem kell tokától bokáig bekennem magam, elég csak a körömágybőrömet. Eleinte olajakkal próbálkoztam, de sajnos kevesebb sikerrel, majd áttértem zsírosabb all-in-one balzsamokra, amik hatásban ugyan tetszettek, de érzésre kicsit sem, majd pedig jött a L.O.V LOVtender Körömágybőr Ápoló... Bár nagyon könnyed állaga van és pillanatok alatt beszívódik, mégis látványosan, gyorsan  és hosszan hidratálttá teszi a körömágybőrömet, a kissé mű illatát leszámítva egyszerűen nem találok benne kivetnivalót!


Ti mikkel ápoljátok a kezeteket? És milyen gyakran...? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése