BLOGKERESŐ

2017. február 23., csütörtök

Mit érdemes tőlük venni: Bioderma

A Krémmánián az 5 legnépszerűbb dermokozmetikai márka a Vichy, a Bioderma, a La Roche-Posay, az Eucerin és az Uriage, és mivel anyukám patikus, számomra már a KM előtt sem volt ismeretlen egyik sem, viszont az egyik kedvencem közülük mindig is a Bioderma volt, és mivel Ti is nagyon sokan szeretitek, így arra gondoltam, most ezt nézem meg Nektek kicsit közelebbről a Mit érdemes tőlük venni sorozatunk legújabb részeként.



A Bioderma egy 1970-ben alapított francia dermokozmetikai márka, melynek termékei különféle bőrtípusokhoz kötődő problémára nyújtanak megoldást (száraz bőr, zsíros bőr, érzékeny bőr, stb.). 
A Bioderma termékek közül kiemelkednek a fényvédők széles választékukkal (bőrproblémánként külön fényvédő termékük van), és rendkívül jó UVA és UVB védelmükkel. Szintén kimagaslóan jók a Bioderma micellás lemosói (a H2O lemosók).

Arclemosók, micellás vizek



A legnépszerűbb Bioderma termék Krémmánián 701 véleménnyel és 4,61 csillaggal a Sensibio H2O Micellás Lemosó, amelynek 1991-ben jelentették be a szabadalmát, vagyis ez volt a legelső, és máig is leghíresebb micellás víz a világon. Illatmentes és rendkívül gyengéd formulájú, mégis remekül leviszi a sminket, anélkül, hogy bántaná az érzékeny bőrt vagy kellemetlen, ragacsos réteget hagyna maga után, ezért nem szükséges leöblíteni sem. Én évek óta ezt használom, és soha, semmire nem cserélném le. 240 véleménnyel és 4,35 csillaggal igen kedvelt még a zsíros bőrre való verzió, a Sébium H2O Solution Micellaire is, bár ez már nem illatmentes és a tisztító hatása sem feltétlenül ér fel a "rózsaszín" változatéval, de a zsíros bőrűek közül sokan kedvelik.

A 3. legnépszerűbb Bioderma termék a 4,43 csillagos Sébium Moussant Habzó Gél, ami egy remek, viszonylag gyengéd géles lemosó zsíros és kombinált bőrre, mely anélkül távolítja el a szennyeződések többségét, hogy szárítaná a bőrt. Száraz bőrre is van egy remek lemosó-alternatívájuk, mégpedig a 4,17 csillagos, illatmentes, gyengéd összetevőkből álló Sensibio Tisztító Tej, ami tökéletes tagja lehet egy többlépcsős arctisztítási rutinnak.


Hidratáló krémek



A Bioderma hidratáló krémei között nem találhatóak anti-ageing csodaszerek, ellenben mindenféle bőrtípusra van valamilyen klassz kis alapkrém-alternatívájuk, közülük több is KM kedvenc, bár akad több is, amiért nem annyira voltatok oda, vagy más bőrtípusra várt be, mint amire a márka ajánlotta szóval mindig érdemes INCI-t és véleményeket olvasgatni. A hidratáló krémeinek (és a testápolóinak is) érdekessége egyébként, hogy mindegyikben megtalálható négy cukorféle, melyek hidratáló hatással vannak a bőrre.

A márka hidratáló krémei közül a 4,21 csillagos Sébium Pore Refiner Pórusösszehúzó Krém régi nagy kedvenc a zsíros bőrűek körében, a pórusok optikai elrejtésében és a bőr mattításában is elég ügyes (összetevő szerinti elemzést itt írtunk róla).

Az illatmentes, 4,15 csillagon álló Sensibio Light Krém  egy elég jó, könnyed minimál összetevős alapkrém-alternatíva érzékeny bőrre, a 4,32 csillagos Cicabio Krém pedig nem csak a sérült, irritált bőrre van jó hatással, de az ára is alig haladja meg a 2000 Ft-t. Utóbbi kettőt én is sokáig használtam, és mind a kettőt szerette a száraz, érzékeny bőröm. Érzékeny, száraz bőrre szuper gazdagabb formulájú alternatíva az emolliensekben gazdag 4,42 csillagos Sensibio Rich vagy a 4,5 csillagos Atoderm Nutritive.

A vízhiányos bőrűek körében a 4,23 csillagos Hydrabio Light Cream vált be a legjobban - bár nem egy kimondott csodaszer, de könnyen beszívódik, jó sminkalap, puha és egyenletes lesz tőle a bőr.


Tusfürdők, testápolók



A márka elsősorban az atópiás (extrém száraz) és ekcémás bőrre fókuszál a testápolási termékei esetében (Atoderm termékcsalád), és ezek között is találhatunk jó dolgokat száraz, érzékeny bőrre, DE nem minden parfüm- és szulfátmentes, szóval tudjátok... itt is mindig INCI-t nézni! 😊☝

A tusfürdők közül a vélemények alapján a minimál összetevőlistás Atoderm Moussant Habzó Gélt, az olajos állagú Atoderm Olajtusfürdő és az Atoderm Tápláló Mosakodókrém nálunk a legkedveltebb - ezekről jellemzően azt írtátok, hogy nem szárítják a bőrötöket, sokan arclemosásra is használjátok őket.

A testápolók közül szinte mindegyiket dicséritek, az INCI-k is szuperek (mondjuk aki írtózik a paraffintól, annak nem biztos), jellemzően mind tele van emolliensekkel, zsíralkoholokkal és hidratáló összetevőkkel, ráadásul a legtöbb illatmentes - a 4,54 csillagos Atoderm Krém, a 4,43 csillagos ABC Derm Ato+ Testápoló Balzsam és a 4,29 csillagos Atoderm P.O. Zinc például nagyon népszerű a nagyon száraz, ekcémás bőrű Krémmániások körében.


Fényvédők



A Bioderma fényvédők szinte mindegyike remek értékeléseket kapott eddig tőletek, és az összetevőlistáik is nagyon impozánsak, akadnak bennük szuper új generációs fényvédő összetevők, sok köztük az illatmentes (nem mind az sajnos), és nem utolsósorban mind széles spektrumú védelmet biztosít az UV sugarak ellen. Én személy szerint hatalmas rajongójuk vagyok!

A TOP kedvenc Photoderm Spot 50+ például 4,64 csillagon áll 40 vélemény alapján - könnyen beszívódik, nagyon jól véd és nem fénylik át olyan könnyen, mint a napvédők többsége, ráadásul a termék olyan  új generációs fényvédő összetevőket tartalmaz, mint az ún. Tinosorb S és a Tinosorb M, melyek annak a néhány kémiai szűrőnek egyikei, melyek azon túl, hogy nagyon jó UV-blokkoló összetevőnek tartják őket, az egészségügyi kockázatuk is viszonylag alacsony.

A 4,65 csillagos Photoderm Kid SPF50+ Spray ha minden igaz UVA 39, vagyis egészen kiemelkedő védelmet biztosít nem csak az UVB, hanem az UVA sugarak ellen is, a vélemények szerint pedig könnyen beszívódik, jól eloszlatható és nem utolsó sorban nem csak az elmélet, de a gyakorlat szerint is remekül megvéd a leégéstől.

Kombinált, zsíros bőrre a Photoderm AKN Mat SPF 30/UVA13 és a Photoderm Max Aquafluide SPF50+/UVA24 vált be a legjobban  - mind a kettőnek könnyed, hamar felszívódó, matt finist biztosító hatása van, és természetesen a fényvédő hatásukra sem panaszkodtatok.

Van még a márka kínálatában tisztán fizikai szűrőket tartalmazó (Photoderm Mineral SPF50+ Spray) és barnuláskönnyítő (Photoderm Bronz Spray SPF15/UVA10), napallergia elleni (Photoderm LEB Napallergia Elleni Spray SPF30), sőt még kompakt púder (Photoderm Max Kompakt Púder SPF50+/UVA24) formulájú változat is, szóval tényleg mindenféle igényt kielégít a termékpaletta.



Remélem hasznos volt ez a poszt, de ha valamivel nem értetnétek egyet, vagy kiegészítenétek a listát, természetesen ezúttal is várom az észrevételeiteket, tapasztalataitokat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése