BLOGKERESŐ

2017. február 15., szerda

Termékverseny: alapozóvilágosító cseppek

Azt nem mondanám, hogy napi szinten használok alapozóvilágosító cseppeket, de az tény, hogy hiányérzetem lenne, ha nem lapulna legalább egy féle belőlük a fiókomban, egyrészt azért, mert bármilyen félreválasztott, vagy csak szimplán reménytelenül sötét alapozó (hello Hófehérkék!) pofonegyszerűen megmenthető a segítségükkel, másrészt pedig könnyen lehet velük lavírozni az évszakok közti színkülönbségek közt.



Hála a Catricenek most már drogériában kapható változat is van (vagyis nagyon hamarosan lesz) - most ezt hasonlítottam össze Nektek a KM két népszerűbb darabjával.


A kiszereléseket és az árakat illetően Catrice Prime And Fine Smink Átalakító Cseppek - Világosító esetén 15 ml-t kapunk 1159 Ft-ért (77 Ft/ml), a MakeUp Revolution The One Folyékony Alapozóból 29 ml kerül 1990 Ft-ba kerül (67 Ft/ml), míg a The Body Shop Shade Adjusting Drops 30 ml-es kiszereléséhez 5490 Ft-ért (183 Ft/ml) juthatunk hozzá.

A tapasztalataim szerint a legjobban kihasználható cseppek közepesen folyós állagúak, minél fehérebbek és minél erősebben pigmentáltak. A állag azért fontos, ha a túl sűrű, mert akkor nehezen vegyíthető, ha pedig túl folyós, akkor túl körülményesen, nálam legalábbis egyértelműen az "arany középút" vált be a legjobban. A pigmentáltságot pedig azt hiszem nem is nagyon kell magyarázni - minél többet kell hozzáadni a cseppekből egy alapozóhoz, annál valószínűbb, hogy az elkezdi felülírni az alapozó tulajdonságait (állag, fedőképesség, etc.), ezt pedig ugye nem szeretnénk.

Egy-egy csepp MakeUp RevolutionThe Body Shop és Catrice

Ezeket a szempontokat figyelembe véve a MakeUp Revolution cseppje annyiból szuper, hogy teljesen hófehér és egészen jól pigmentált, viszont annyiból meg nem, hogy nagyon híg, mert ez ugyan egy nagyon sűrű alapozó világosítása esetén előnyös is lehet, de alapvetően kissé körülményes vele dolgozni, és kicsit nagyobb dózisban látványosan folyósítja, hígítja az alapozókat, ami nem mindig előny. 

A The Body Shop cseppjei állagban és pigmentáltságban is nagyon jók, ezért nem kell belőle sok, tényleg csak pár csepp, ami még nem változtatja meg az alapozó illatát, állagát, hatását. Egy kis "plusz", hogy a cseppek színe nem egészen hófehér, hanem van egy nagyon enyhe rózsás beütésük, vagyis a világosítás mellett segítenek kicsit semlegesíteni a természetellenesen sárgás alapozók színét is.

A Catrice sminkátalakító cseppek árnyalatán bevallom eléggé meglepődtem, mivel egyáltalán nem fehér a színe, hanem olyan, mint egy nagyon-nagyon világos alapozóé, és bár tényleg világosít valamennyit az alapozón, viszont ilyen téren egyértelműen ez a leggyengébb, és az alapozó színét is valahogy sokkal kevéssé viszi el szép, természetes irányba, szóval ez inkább a tél-nyár közti árnyalatváltásnál fog jó szolgálatot tenni, a túl sárga-túl sötét gondon a TBS cseppje szerintem jobban tud segíteni.




Összességében: Szerintem maga a termékkategória világos bőrűeknek szinte alapdarab, de sötétebb bőrűeknek is sokat segíthet a téli-nyári bőrszínük közti lavírozáskor, ebből a hármasból pedig egyértelműen a TBS darabja a kedvencem, mert nem csak látványosan világosítja, de szép természetes irányba is visz az alapozó színét, anélkül, hogy észrevehetően befolyásolná az állagát, textúráját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése