BLOGKERESŐ

2017. április 14., péntek

Kielemeztük a hónap krémjét: L'Oreal Paris Pure-Clay Mask Detox & Brighten Treatment Mask

Az utóbbi hetekben rengeteg rajongóra tettek szert nálunk a L'Oreal új arcmaszkjai, a fekete verzió jelenleg 46 véleménynél jár, és a többség maximálisan elégedett vele, ezért arra gondoltam, hogy most ezt nézem meg Nektek kicsit közelebbről. 




Az ígéret
A  L'Oreal Paris Pure-Clay Mask Detox & Brighten Treatment Mask (3699 Ft / 50 ml) egy felturbózott, tiszta agyagmaszk a faszén előnyeivel és erejével, mely méregteleníti és ragyogóvá teszi a bőrt csupán 10 perc alatt. Gyengéd de erős formulája luxus élményt nyújt, amíg az erős, tiszta agyag és faszén mágnesként vonzza magához a mély szennyeződéseket és tisztítja a pórusokat. Ez a krémes és nem szárító formula tisztítja, bársonyossá és kiegyensúlyozottá teszi a bőrt. Kezeli a fáradt, megfakult bőrt és tisztává, egyenletessé, ragyogóvá teszi azt. Több használat után a tisztít és méregtelenít. 

Hogyan működik?

A maszk a tisztító-mattító hatását tulajdonképpen a benne levő agyagoknak köszönheti, minden más összetevő pedig ezeket illetve a kellemes kozmetikai állagot segíti.


Kulcsösszetevők:
  • A termék kulcsösszetevői felszívó hatású összetevők, így az összetevőlista elején tanyázó agyagfélék, azaz a Kaolin, a finom szerkezetű Montmorillonite és a Moroccan Lava Clay melyek a többi agyaghoz hasonlóan remek zsírfelszívó, és hasznos összetevők olajos, pattanásos bőrre. A fehér színű, por állagú Kaolin egyébként jóval gyengédebb, és ennek megfelelően kevésbé "felszívó" hatású is, mint az agyagos állagú, fekete színű Montmorillonite, cserébe viszont a Detox & Brighten a fekete maszkok között egy viszonylag gyengéd alternatívának számít.
  • Szintén jó felszívó tulajdonsággal bír a maszkban levő Charcoal Powder is, bár ezt valószínűleg csak a hype és a szín miatt tették bele, mivel őszintén szólva a szén bőrre gyakorolt csodahatásairól (pl. méregtelenít (sic!), pattanástalanít) nem igazán láttak még napvilágot kutatások
  • A maszk 2 féle emolliens hatású összetevőt is tartalmaz, melyek segítik a krém könnyű kenhetőségét és puha, selymes érzetet hagynak a bőrön. Ilyen például az INCI 4. helyén tanyázó Lecithin nevű lipidféle is, ami azért is hasznos, mert hatásos lehet az irritált vagy kiszáradt bőr természetes védőrétegének a helyreállításában.

Mit mondotok róla Ti?
A krémet eddig 46-an véleményeztétek, és ezek a fő tapasztalataitok:

Pozitív:
  • hatékonyan tisztít
  • matt és sima bőrt hagy maga után
  • gyorsan szárad és könnyű lemosni
Negatív: 
  • túl erős az illata



Ajánlom? Csodákat nem szabad tőle várni, viszont szerintem az összes új Pure-Clay maszk nagy előnye, hogy szuper Glam Glow-dupeok, például ennek a fekete verziónak és a GlamGlowYouthmud Tinglexfoliate Treatment INCI-jének az 3 első összetevője (köztük a maszkok 2 fontos hatóanyaga a Montmorillonite és a Kaolin) egészen konkrétan meg is egyezik. Igaz, hogy a L'Orealban jóval több a kaolin és kevesebb a montmorillonite, de ár-érték arányban így is jó alternatívának gondolom, szóval abban az esetben, ha már régóta ácsingóztok a GG maszkokra, akkor szívből tudom nektek ajánlani, bár az agyagok miatt elsősorban inkább zsírosabb bőrűeknek, és nekik is úgy, ha 10 perc után rögtön lemossák és használat után semmiképp nem felejtetek el hidratálni.


Ti próbáltátok már? Bevált?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése