BLOGKERESŐ

2017. május 23., kedd

DHA mentes önbarnítók??

Minden tavasszal önbarnítók után kutakodok, ami a legtöbbször nem egy nagy truváj, mert nagyjából ár és formula szerint lehet választani az ugyanolyan hatóanyagot (DHA) tartalmazó termékek közül.

DHA mentes önbarnítók a Krémmánián: Hylamide Glow Radiance BoosterImage Skincare Body Spa Face and Body BronzerThe Chemistry Brand Glow OilMelvita Prosun Gradual Self-Tanning Gel-Cream








.
Idén viszont meglepve tapasztaltam, hogy kezdik egyre inkább felütni a fejüket a DHA mentes alternatívák is, szóval gondoltam mesélek Nektek is egy kicsit róluk. 😊

Miért jó, ha az önbarnító DHA mentes?

Az önbarnítók kb. 99%-a a barnító képességüket márkától és árkategóriától függetlenül egyetlen összetevőnek köszönhetik, az ún. dihydroxyacetone-nak vagyis közismertebb nevén a DHA-nak. Bár önbarnítózni még mindig jobb, mint a napon sülni vagy szolizni, viszont azt tudni kell, hogy a DHA hatására a bőrben több szabad gyök képződhet, ezért egyre többen keresnek mostanában DHA-mentes alternatívákat.

És hogy milyen alternatíva érhető el a DHA-ra? Sok önbarnító tartalmaz jellemzően kissebb mennyiségben ún. erythrulose nevű hatóanyagot, mivel képes a szín élettartamát meghosszabbítani, sőt, mint kiderült, (bizonyos hatóanyagokkal és/vagy peptidekkel megtámogatva) önmagában is remekül megállja a helyét.

Hogyan működik és miért ígéretes az Erythrulose?

Míg a DHA révén szerzett barnaság barnaság általában a felvitelt követő 1-3 órában alakul ki, és 2-5 napig tart (egyénenként változik, hogy milyen gyorsan kopik le), addig a erythrulose lassan, egy-két nap után fejti ki a hatását, viszont tovább is tart.

Ami miatt nekem nagyon felkeltette az érdeklődésemet ez a hatóanyag, az, hogy bár kicsit türelmesnek kell lenni vele, viszont szépen fel lehet vele építeni egy elég szép természetes barnaságot, ami ráadásul sokkal lassabban kopik le, mint a DHA, és "önbarnítószagot" is alig hagy - én legalábbis ezt tapasztaltam a nemrég próbált Hylamide Glow Radiance Boosteremmel, szóval bele is vetettem magam testre való alternatívák keresésébe, és már úton van hozzám a The Chemistry Brand Glow Oilja, és alig várom, hogy kipróbáljam. :)


Titeket foglalkoztat a DHA mentes önbarnítás? Egyáltalán használtok önbarnítót? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése