BLOGKERESŐ

2017. május 16., kedd

Újdonság teszt: fényvédő permetek a patikából

A legutóbbi kedvences videómban mutattam már ugyan Nektek a La Roche-Posay Anthelios Frissítő Arcpermetét, viszont utólag úgy éreztem, hogy nem biztos, hogy sikerült tökéletesen érzékeltetnem, hogy mi is a különbség a fényvédő spray és a fényvédő permet között, és miért is örülök neki annyira, hogy már itthon is könnyen hozzáférhetünk ilyesmihez...



... ezért most róluk írtam egy kicsit bővebben 😊


Szóval... mitől is más a fényvédő permet?

A fényvédő permetek és a fényvédő sprayk közt a legkézzelfoghatóbb különbség az, hogy a fényvédő sprayk hiába könnyebb állagúak, mint egy sima fényvédő krém vagy tej, viszont felfújás után ugyanúgy eldolgozást igényelnek, szemben a fényvédő permetekkel, amik felfújás után semmilyen interakcióra nincs szükség - tényleg csak felfújod és mehetsz is :)

Ez természetesen kényelmi okokból sem hátrány, de engem nem emiatt nyűgöztek le, és félreértés ne essék, nem is cserélném le rájuk sem az arca, sem a testre használt fényvédőmet. Viszont! Többen is kérdeztétek már az elmúlt évek során, hogy sminkelt arcon hogyan lehet "felfrissíteni" a reggeli fényvédelmet, a permetek pedig pont erre a problémára kínálnak tökéletes megoldást, mivel gond nélkül lehet őket smink fölé is fújni, illetve szerintem még arra is szuperek, hogy ha hosszasan a szabadban vagytok (akár egy városban töltött munkanapon, akár egy kirándulás alkalmával), és az otthon felvitt fényvédő hatása már gyengül a testeteken, akkor ezzel ráerősíthettek, anélkül, hogy a ruhátokat összekennétek.

Önmagában én nem hiszem, hogy használnám őket, egyrészt azért, mert árban is elég húzós lenne, másrészt pedig azért, mert azzal ugyan tisztában vagyok, hogy egy hagyományos fényvédőből mennyi kell az elvi védelem eléréséhez, de őszintén szólva ezeknél nem igazán tudom belőni, hogy akkor mennyit is kellene belőlük magamra fújni, szóval nálam mindenképp olyan funkciót fognak betölteni, hogy legyen mit előkapnom a táskámból, ha azt veszem észre, hogy pirul mondjuk a vállam a reggeli gondos fényvédőzés ellenére is.


Újdonságok a patikából

Azt azért tudnotok kell, hogy  a fényvédő permetek nem igazán számítanak újdonságnak, csak sajnos még kevésbé vannak elterjedve itthon, szóval személy szerint nagyon örülök neki, hogy idén nyárra a Vichy és a La Roche-Posay is előrukkolt 1-1 új, könnyen hozzáférhető verzióval, már csak azért is, mert mindkét márka fényvédőivel jó tapasztalataim voltak eddig, pedig nagyon fehér és érzékeny a bőröm.

Mind a La Roche-Posay Anthelios Frissítő Arcpermet SPF50, mind a Vichy Idéal Soleil Napvédő Permet SPF50 75 ml-es, vagyis kifejezetten táskabarát kiszerelést kapott, és az árul is közel hasonló - az LRP 3490 Ft-ba kerül, míg a Vichy 3990 Ft-ba. Mind a kettő szinte észrevehetetlen fújás közben a bőrön, csak enyhe hűs érzetet és minimális, könnyen elillanó illatot hagynak maguk mögött (a Vichyé szerintem finomabb egyébként), érzetre pedig szinte azonnal olyanok, mintha nem is lenne a bőrön semmi

Nem csak  formula hasonló, hanem a permetekben levő fényvédő összetevők is megegyeznek: az UVA I-II sugarak ellen Avobenzone, az UVB ellep pedig HomosalateEthylhexyl Salicylate és Ethylhexyl Triazone, amiket pedig az UVB- és rövid UVA védelmet is biztosító Octocrylene segít megvédeni a lebomlástól. Került még mindkettőbe egy hibrid fényvédő összetevő, ún. Mexoryl XL is, mely széles spektrumú védelmet biztosít, vagyis az UVA és az UVB sugarak ellen is egyaránt véd.


Ti próbáltatok már fényvédő permeteket? Vagy tervezitek? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése