BLOGKERESŐ

2017. július 9., vasárnap

Kielemeztük a hónap krémjét: La Roche-Posay Anthelios XL Mattító Hatású Napvédő Gél-krém SPF50+

Arra gondoltam, hogy ha már nyár, akkor a havi kedvencek közül ezúttal a fényvédőt elemzem ki Nektek, hiszen a 4 közül ez most a legaktuálisabb... ;)



 Az ígéret
A La Roche-Posay Anthelios XL Mattító Hatású Napvédő Gél-krém SPF50+ (4999 Ft / 50 ml) egy nagyon magas, széles spektrumú, fotostabil UVA/UVB-védelmet biztosító fényvédő. Optimális és megerősített védelmet biztosít az UVA sugarak ellen is (magasabb védelem, mint az EU-s előírás). Szabadalmaztatott Mexoplex® fényszűrőrendszerrel és bőrnyugtató hatású La Roche-Posay termálvízzel. Paraben-mentes, bőrgyógyászatilag tesztelt, minimalista formula: illatanyag-mentes, nem komedogén. Mattító hatás: kettős fényesség elleni hatás, azonnali beszívódás, matt bőrfelszín fehér foltok nélkül. 

Hogyan működik?

Az Anthelios XL Mattító Hatású Napvédő Gél-krém 9 féle (kémiai, hibrid és némi fizikai) fényvédő összetevőt tartalmaz és azon kevés La-Roche fényvédők közé tartozik, melybe nem tettek alkoholt, sőt illatanyagot se.
  • A krém a rendkívül magas, széles spektrumú fényvédő képességét olyan fényvédő összetevőknek köszönheti, mint például a Mexoplex fényszűrőrendszerként emlegetett hibrid fényvédő-hármas, vagyis a Mexoryl SX, Mexoryl XL és Tinosorb S, melyek annak a néhány kémiai szűrőnek egyikei, melyek széleskörű védelmet biztosítanak (vagyis az UVA és az UVB sugarak ellen is egyaránt védenek, a Mexoryl SX például a teljes UVA tartományt lefedi, ami elég ritka), stabilak és azon túl, hogy nagyon jó UV-blokkoló összetevőnek tartják őket, az egészségügyi kockázatuk is viszonylag alacsony, sőt, a fizikai szűrőkhöz hasonlóan nem vagy csak nagyon minimálisan szívódnak be a bőrbe, minimális az egészségügyi kockázatuk.
  • A tökéletes fényvédelemről ezeken kívül még egy csokornyi összetevő gondoskodik: az Avobenzone az UVA I-II sugaraktól, az Ethylhexyl Triazone, az Octisalate és a Homosalate pedig UVB sugárzástól óv, a kevésbé stabil összetevőket pedig az UVB-és rövid UVA védelmet is biztosító Octocrylene segít megvédeni a lebomlástól. (Egyébként került még a krémbe némi Titanium Dioxide is, aminek valószínűleg az INCI első felében levő Aluminum Starch Octenylsuccinate hivatott növelni a fényvédő képességét.)
  • Silica, ami rögtön az INCI 4. helyén tanyázik, tehát jócskán van belőle a krémben. Ő egy ásványféle, ami képes a felesleges faggyút és olajat felszívni a bőrről, így nagy szerepe van a termék matt finisében. Szintén van a krémben Perlite, ami selymes tapintást és púderes érzetet kölcsönöz a bőrnek, így a matt érzet elérésében ez is szerepet játszik.

Mit mondotok róla Ti?
A krémet eddig 19-en véleményeztétek, és ezek a fő tapasztalataitok:

Pozitív:

  • hosszan tartóan matt hatású, bársonyos tapintású lesz tőle a bőr
  • kiválóan lehet rá sminkelni
  • nem hagy maga után fehér réteget
  • nem okoz pattanásokat, mitesszereket
  • tökéletesen véd
Negatív:
  • kicsit nehéz egyenletesen, foltmentesen elkenni



Összességében: Nem csak az elmélet, hanem a gyakorlat szerint is nagyon megbízhatóan védi a bőrt, ráadásul matt finist hagy maga után. Bár antioxidánsokban nem igazán bővelkedik (amik egyébként azért jók a bőrünknek, mert a nap hatására is keletkező szabad gyököket segítenek semlegesíteni, illetve - ahogy már ebben a posztomban is írtam - növelik a fényvédelem hatékonyságát), viszont egy antioxidánsban gazdag szérummal és/vagy arcpermettel tökéletes választás lehet zsíros és kombinált bőrre mondjuk nyaraláson, vagy amikor éppen kémiai fényvédőre van szükségetek.


Ti próbáltátok már? Bevált?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése