BLOGKERESŐ

2017. július 20., csütörtök

Mit érdemes tőlük venni: Balea

A Balea a Krémmánia indulása óta az egyik legkedveltebb márka az oldalon, ráadásul mindig újabb és újabb termékek növik ki magukat KM kedvenccé, ezért most újból aktualitását éreztem elővenni ezt a 2012-ben íródott posztot, hogy felfrissítsem a benne szereplő termékek listáját :)

UPDATE: 2017 júliusában frissült a posztban szereplő termékek listája

A Balea a DM saját bőrápolási márkája. A márka termékei között találunk arcápoló és testápoló készítményeket, dezodorokat, tisztálkodó és hajápoló szereket egyaránt.
 
A Balea termékek kizárólag a DM üzletekben kaphatók, áruk rendkívül kedvező.

Arcápolás



A Balea arcápolási termékeivel ha profi, hatóanyagokban gazdag rutin nem is, de egy egyszerűbb arcápolási rutin tökéletesen kialakítható.

A KM legnépszerűbb Baleas lemosója érzékeny bőrre az Ápoló Arctisztító Kendő 3in1 Száraz és Érzékeny Bőrre és a Med vonalból a teljesen "zöldpöttyös" Med Ultra Sensitive Waschgel, melyeknek fő előnyük, illat-és allergénmentesek, így még a nagyon érzékeny bőrt sem irritálják, szárítják. 
A kombinált, zsíros bőr igényeit a vélemények alapján a Tisztító Arclemosó Gél Gyümölcssavval és a Soft & Clear Ápoló Arctisztító Kendő Pattanásos Bőrre elégíti ki a legjobban - jól tisztítanak, kellemes az illatuk,  puhává, mattá teszik a bőrt, és utóbbi még kis molekulasúlyú alkoholt sem tartalmaz.
A Balea öregedésgátló termékcsaládja, a Vital az egyik legnépszerűbb arcápoló termékcsaládja a márkának KM-en: a 4,78 csillagos Vital Pigmentfolt Elleni Koncentrátum nagy arányban tartalmaz Niacinamidet,  szóval egy igazi low-budget antioxidáns bomba, a 4,61 csillagos Vital Arcolaj remek alternatíva az amúgy általában elég drága arcolajakra, a Vital 5in1 Szemkörnyékápoló pedig sokaknak vált már be táskák, petyhüdtség ellen.

Olcsó és jó sminklemosó- és micellás vizek terén is érdemes számításba venni a márkát: a  Micellás Víz Száraz és Érzékeny Bőrre bár kissé megosztó (például jó páran panaszkodtatok rá, hogy csípi a szemet), de nagyon sokan szeretitek a szép INCI-je és megfelelő tisztító hatása miatt, a Szemfestéklemosó Vízálló Sminkheznek pedig szuper az ár-érték aránya és egy egyszerűbb szemsminket gond nélkül levisz. 



Olcsóságukhoz képest meglepően jók a Balea arcmaszkok és egy csomag több alkalomra is elég. A tág pórusú bőrre két szuper alternatíva is van, mégpedig a Pórusfinomító Tisztító Maszk Fehér Agyaggal és Cinkkel (itt olvashattok róla összetevő szerinti elemzést) és a Holt Tengeri Maszk. Mindkettő szépen tisztít, mattítja a bőrt és finomítja a pórusokat is, ezáltal szép egyenletessé válik tőlük a bőrkép. Viszonylag szép INCIvel rendelkező, népszerű maszk még a bőrfeszesítő hatású Q10 Ránctalanító és Bőrfeszesítő Arcmaszk és az extra hidratálást nyújtó Aqua Hidratáló Szövet-Arcmaszk Alga Kivonattal Vízhiányos Bőrre is.

A hidratálókrémek, szérumok között elég sok termék pontszáma mozog 4 körül, szóval nem lehet annyira melléfogni velük, viszont sok tartalmaz denaturált alkoholt, amire érdemes a választásnál figyelni.
Száraz bőrűeknek pl. a könnyed Aqua Hidratáló Krémzselé lehet jó vétel, érzékeny bőrre a Med Ultra Sensitive Nappali Arckrém, kombinált, zsíros bőrre pedig a Young 24h Mattító Arckrém Gyümölcssavval vált be eddig a legjobban. A szemkörnyékápolók közül az Men Energy Q10 Szemkörnyékápoló a legnépszerűbb, jelenleg 4,19 csillagra áll.


Testápolás



A Balea híres arról, hogy szinte nincs olyan gyümölcs, melynek illatában ne jött volna már elő valamilyen testápoló sorbettel, vajjal, vagy épp lotionnal. Ezek minősége igen ingadozó, vannak kifejezetten vacak termékek, de ki lehet fogni igen kellemes darabokat is. A testápolók bár gazdagok növényi vajakban és kivonatokban, és sokban kőolajszármazék sincs, az illatuk sokszor kissé művi, szóval előfordulhat, hogy mire a termék aljára értek, már nem érzitek, hogy újra is szeretnétek venni, bár végül is más termékeknél is járunk így... :) A legtutibb gyümis Baleás testápoló a Krémmánián 153 véleményt bezsebelő, és jelenleg 4,35-re álló Kókuszos & Sheavajas Testápoló, mely hamar beszívódik és szépen hidratál, aki pedig nem rajong a túl illatos dolgokért, annak a 5% ureát tartalmazó, többségében maximális szavazatot bezsebelő Urea Testápoló lehet a jó választás.

A Balea tusfürdői drogériás viszonylatban is a legolcsóbbak közé tartoznak, mégis meglepően jó a minőségük és nagyon sok féle formula közül választhattok, így például ha krémesebb, gazdagabb állagra vágytok, akkor a Creme&Dusche család tagjai illetve az olajos tusfürdők közt érdemes szemezgetni, a különlegesebb illatokat pedig a limitált kiadások darabjai nyújtanak, például az 591 véleménynél járó After Sun Tusfürdő is limitált kiadásból nőtte ki magát állandó termékké (Jelenleg egyébként ez a KM legnépszerűbb Balea terméke.)



Kéz- és testápolás terén is bőven van miből válogatni, kézre például nagy kedvenc KM-en a 4,07 csillagos, citromos illatú, viszonylag könnyen beszívódó Hygiene Kézfertőtlenítő Zselé, a mennyei kamillás illatú, könnyed állagú, 4,32 csillagos Kamillás Kéz- és Körömápoló Balzsam és a testesebb állagú, 5% urea tartalmú, 4,57 csillagos Urea Handcreme. Lábra a legjobban a 4,54 csillaggal a 10% urea tartalmú,  puha és selymes lábakat kölcsönző Ureás Lábápoló Krém, a kicsit kellemetlen illatú, cserébe viszont hatékonyan nyugtató, frissítő hatású, 4,45 csillagra értékelt Teafaolajos Lábkrém és a 4,79 csillagos Fussbad Vital Lábfürdősó vált be Nektek.


Hajápolás




A KM 2. legnépszerűbb Balea terméke a Professional Oil Repair Hajolaj, ami jelenleg 359 véleménynél és 4,3 csillagnál jár és azt írjátok róla, hogy illatossá, puhává és egészséges kinézetűvé teszi a hajat, a 71 véleménynél és 4,39 csillagnál járó Szárazsampon Világos Hajra pedig a Batiste samponjai  után a legnépszerűbb szárazsampon az oldalon.

A Balea nagyon jó szilikonmentes samponokat és balzsamokat tudhat a kínálatában, a samponok közül a Farbglanz Shampoo Granatapfel & Gojibeere vált be a legtöbbeteknek, ami jelenleg 56 véleménynél jár, és 4,21-re áll, és rengetegen számoltok be a mennyei illatáról és hajpuhító hatásáról. Népszerű még az Vízimenta és Bambusz Korpásodás Elleni Sampon is - bár kicsit zsírosítja a hajat, viszont tényleg nagyon hatékonyan tisztít. A balzsamok között a Professional Balzsam Barna Hajra a legnépszerűbb. A nagyon száraz hajra nem ez a megoldás, de a normál hajat puhává, illatossá és könnyen kifésülhetővé varázsolja.


Nektek mik váltak be a Baleatól?

46 megjegyzés:

  1. Balea-t még nem próbáltam, de remélem, a verseny második helyezetjéről is lesz poszt :)

    VálaszTörlés
  2. Én most vettem meg a kókuszos testápolót és valóban nagyon szuper! :)

    VálaszTörlés
  3. A Cukorfalatbó a tusfürdő van meg, mennyei az az illat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt én is szeretem, pedig elég megosztó az illata... :)

      Törlés
    2. én azt a lányomnak szoktam venni, rajta imádom, de nekem nem az illatom :-)

      Törlés
    3. ezt megértem, elég tinis illata van :)

      Törlés
  4. Én tök szeretem a Baleat. Viszont egyszer az egyik arcmaszk totál kiütött, tiszta vörös volt a fejem, de szerencsére másnapra elmúlt. A sminklemosó balzsamot jó hogy írtad, ki fogom próbálni.:)
    (Andi)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Juj Andi melyik? :( Csak nem az a Peel Off maszk? Azt az én bőröm se szerette.

      Törlés
  5. Meglepően jó termékei vannak a baleának jobban is kedvelem mint a rossmann saját márkás cuccait, persze nem mindenkinek vállnak be az adott termékek, de én a tusfürdőket, maszkokat nagyon szeretem és az ultra sensitive sampon is nagyon jó, valamint most kezdtem el használni az új "natúr" vonalat is :) eddig nagyon kellemes! Plusz a fürdősókat is nagyon imádtam a tél folyamán, és jó sok testápolót is sikerült elhasználni a kínálatból :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A tusikat én is nagyon szeretem, a fürdősók pedig vicces, de lábáztatóként váltak be :D

      Törlés
    2. Jah hát igen a fürdősók, nem írtam de én konkréten abból a célból vettem hogy lábat áztassak benne :)) mondjuk kád híján is vagyok de ez mellékes :D

      Törlés
  6. Arclemosóból már többet is fogyasztottam, tusfürdő szinte mindig Balea, de volt már testápolóm is, bár az régen, de most tervezek újra venni. Arctisztító kendők közül eddig csak a Balea vált be, amire nem volt a szememnek allergiás reakciója. Azóta nehezen próbálkozom mással, vagy ha igen akkor a szemem kihagyom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó, hogy írod a kendőt, azt én is kipróbálom majd..

      Törlés
  7. Nagyon, nagyon száraz a bőröm, és rengeteg krémet próbáltam már, de kezdtem feladni, és úgy voltam vele, hogy teljesen mindegy, veszek egy olcsóbbat, az sem jobb mint a többi. Hát tévedtem. A Balea limitált aloeverás testvaj az a testápoló, amit szerintem életem végéig használni fogok, gyorsan beszívódik, nem zsíros, és tényleg hosszan hidratál, a kézfejemen meggyógyította az ekcémát, kár, hogy nem lehet nagyobb kiszerelésben kapni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, akkor be kell belőle raktáraznod, mert ugye limitált :(

      Törlés
  8. Nincs olyan sok BAlea-s termékünk, de az arclemosóját nagyon szeretjük a tesómmal:) (arclemosó gél vegyes bőrtípusra, lótuszvirág kivonattal) Már a második flakonnal használjuk. Iszonyú kellemes illata van, és szépen tisztít, viszont nem szárít!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) akkor ezt is felteszem a "mit kell kipróbálni" listámra :)

      Törlés
  9. Szerintem a Creme öl testápoló inkább rossz választás ha valaki nem akar illatosat, mert annak iszonyat tömény műédes:( Nem tudom miért, de nekem a bőrömet se nagyon hidratálta, na majd az aloes testvaját kipróbálom amit Karalyna említett.

    VálaszTörlés
  10. Tényleg nagyon jók a Balea cuccok! Köszi wishes! :-) Én szinte az összes tusfürit szeretem tőlük! És olcsóak is :-)

    VálaszTörlés
  11. Nekem a Balea Holt Tenger maszk óriási fail.. pedig egyáltalán nem érzékeny a bőröm, de ez csípett, égetett, kipirosított, és kicsit se lett szebb vagy puhább tőle a bőröm :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, érzékeny bőrre nem olyan tutik azok a maszkok, azt én is figyeltem már.

      Törlés
  12. Kókuszos hajbalzsam. Hihetetlenül olcsó (300 ml 400valahány forint) és ahhoz képest a legjobb balzsamom eddig. Puha,könnyen kezelhető és persze kókuszillatú lesz tőle a haj. Nem cserélném le.

    Amit még nagyon szeretek,az a Balea Young 2in1 radíros arctisztító,ez a második adag és nem is cserélem le még egy ideig.

    Összességében a legjobb termék viszont egyértelműen a kétfázisú lemosó.A hatodik üveggel fogyasztom.

    VálaszTörlés
  13. Megszeretném venni a Balea urea szemkörnyékápolót, de nem találtam arról infot, hogy milyen korosztálynak való? Én 28 éves vagyok. Használhatom, vagy érettebb bőrre ajánlják ezt a terméket?

    Dia

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze, használd nyugodtan. Rengeteg vízmegkötő és hidratáló összetevő van benne, ami 30 éves kor körül már igencsak jól jön, ráncmegelőzés céljából.

      Törlés
  14. Köszönöm! :)
    Dia

    VálaszTörlés
  15. Az ultra sensitive sampon ki lesz próbálva!A többihez nekem sajnos ultra "pocsék" a bőröm.

    VálaszTörlés
  16. Az olajos szemfestéklemosójuk verhetetlen! A tusfürdőik közül nagyon szerettem a vízililiomosat, de sajnos már nem kapható.

    VálaszTörlés
  17. Én nagyon sok Balea terméket használok. Szemfesték lemosóból csak az ő kétfázisú lemosójukat használom. Nagyon szeretem a rengeteg illatban megtalálható és nagyon olcsó tusfürdőiket is, most tesztelem majd a Müller még olcsóbb tusfürdőit is. Folyékony szappanból is tőlük szoktam választani. Alap arckrémet is tőlük vettem legutóbb. És szerintem még bőven tudnám sorolni... :) Szóval én szeretem a Balea termékeket.

    VálaszTörlés
  18. Épp múltkor néztem, h rengeteg balea-termékem van... és sok van, amit kipróbáltam. :)
    a gyöngyházas ajakápoló szerintem nagyon jó,  a kétfázisú lemosó szintén, ureás kézkrém, kókuszos lotion, dezodor - sensitive krém, régen volt mangós spray is nálam, akkor még ureás testápoló, krauter-shampoo, uhh nagyon sok cuccukat kipróbáltam. és jók is. :D

    VálaszTörlés
  19. A fürdősó!!!! alap!!! nagyon-nagyon jó és olcsó!!

    VálaszTörlés
  20. Név Szerkesztése2014. május 28. 19:35

    nekem iszonyatosan száraz ,ekcémára hajlamos a bőröm,és érdekes módon ez az egyetlen drogériás termék, ami jó rá. Nem tudom , mit raknak bele, vagy mit sem,de imádom :)

    VálaszTörlés
  21. Nem használok túl sok Baleá-s terméket, valamiért ezek eddig kimaradtak a szórásból nálam. Amiket viszont használok, azokat nagyon szeretem. Természetesen nem maradhat ki az After Sun tusfürdő, ez az egyetlen tusi, amit használok, amúgy nagy szappanos lettem a KM óta. Aztán a Balea Med Sensitive krém (a normál) is nagyon bevált, semmi problémát nem okozott és nagyon jól hidratál. Végül a szárazsampont (a kékre gondolok) említem még meg, az olcsóbb szárazsamponok között nekem ő a legjobb. A zöld társával már hadilábon állok, nekem az sokkal fullasztóbb.

    VálaszTörlés
  22. Én nagyon szeretem a Balea cuccokat, ár-érték arányban nagyon jók.
    Arckrémeket nem használok tőlük, mert a problémás bőrömre "komolyabb" kencék kellenek, de az összes többi termékük jöhet, és jön is. :)
    A szilikonmentes hajápolói nagy kedvenceim, a szappanjai is nagyon jók.
    Ha már DM, én nagy Alverde fan is vagyok, de ez a család már azért drágább.

    VálaszTörlés
  23. Imádom a Balea termékeket, rengeteget használok is közülük, a Med arctisztítótej és az Oil Repair balzsam is szuper, a tusfürdőkből pedig legutóbb hármat is vettem, mert így 200 Ft-ért adták, szinte ingyen volt... :) A szárazsamponukat is próbáltam, az is bevált, illetve valamilyen arckrémem és egy szemránckrémem is van tőlük. Alig várom, hogy legközelebb dm-ben járjak :)

    VálaszTörlés
  24. Én is nagyon szeretem a Baleát, sok jó termékük van. Arcra a Med Sensitive Intenzív krémet használom ha erősebb hidratálásra van szükségem, de nagyon jó a 7 darabos nedvedségpótló kapszula is. A két új arctisztító is nagyon jónak tűnik (a csupa zöldpöttyös összetevőjű olajos tisztítófluid, és a tisztítómousse, bár utóbbiban sajnos van illatanyag). A tusfürdőiket nagyon szeretem, a simákat is és az extrábbakat is (peelinges, olajgyöngyös). Borotvahab és borotva is általában ebből a márkából kerül a kosaramba, kézkrémem is van tőlük amit szeretek (pumpásból a shea-argánolajos és az epres, tubusosból a lila flakonos aminek Eiffel-torony van az elején). Testápolói közül most a kókuszos-sheás a kedvencem. Most fertőtlenítős törlőkendőből is Baleát hoztam nyaralni, teljesen jó. A hajápolási vonal az ami abszolút nem jött be a márkától. Egyébként a többi DM sajátmárkás termék is általában nagyon jó szerintem.

    VálaszTörlés
  25. Bocsánat, de OFF leszek. Hol lehet jelezni, hogy valaki megszórta a piacteret vadonatúj koreai cuccokkal? Eléggé kereskedés szaga van... Teljesen kiszorítja a rendes kis csereberélőket.

    VálaszTörlés
  26. Balea:


    Hajcuccok leszerepeltek nálam, semmi pluszt nem adtak az árukon kívül.
    Arclemosó kendőből a kék a kedvencem, évek óta veszem.
    Tusfürdőket szeretem, bár soknak eléggé mű illata van, de nem szárítanak.
    Arckrémből a Aqua zseléset szerettem, de már átváltottam egészségesebb krémre.

    VálaszTörlés
  27. Az milyen amikor sokan ingyenes mintákat árulnak pénzért. (sok ízléstelenség van itt, nem ez az egyetlen.- most a KM-nek csak erre a részére gondolok, a régi véleménymegosztós részét szeretem.)

    VálaszTörlés
  28. Lögyszi <rj emailt a röszletekkel ös akkor megnözz'k.


    K0sziç :)

    VálaszTörlés
  29. Írtam, köszi. :)

    VálaszTörlés
  30. Én eddig a legtöbbet a Baleás fújós dezodorokból (kb 20 db) és a borotvahabból (kb 10 db) vettem, ezeket évek óta használom. A dezodor mondjuk nem a legerősebb izzadásgátló (kedvencem a Hawaii és a Funky Jungle, amiket már nem lehet kapni), de nekem hétköznapokra elég, sportoláshoz meg mást használok. A borotvahab hibátlan, újabban nagyon jó az illatuk szép a csomagolásuk. Ezen kívül nagy kedvencem a már kivont szőkítő spray, és több Q10 ránctalanító szérumom is volt.
    A többi termék (kézkrém, testápoló, tusfürdő, arcápolók, hajápolók) is szimpatikus, de azokból annyit kapok ajándékba, hogy sosem jutok el odáig, hogy Baleásat vegyek.

    VálaszTörlés
  31. Régen imádtam a Baleát,de nemrég kiderült mégsem annyira kísérletmentes (mármint állatkísérlet) úgyhogy nálam sajnos leszerepelt :( kár érte!

    VálaszTörlés