BLOGKERESŐ

2017. szeptember 6., szerda

Kielemeztük a hónap krémjét: Balea Tuchmaske mit Aktivkohle-Vlies

Nagyon népszerű mostanában Krémmánián a Balea aktív szenes vonala, ami nemrégiben micellás vízzel és törlőkendővel is bővült, de most természetesen nem róluk lesz szó, hanem az augusztus havi kedvencek közzé bekerülő, fátyolmaszkról, ami egy icipicit megosztó, de kétségkívül egy izgalmas darab... :)




Az ígéret
A Balea Tuchmaske mit Aktivkohle-Vlies (300 Ft / 1 db) egy puha, aktív szenes fekete szövetmaszk, mely egyszerre ápolja és tisztítja a bőrt. Hatóanyagai, a szalicilsav és a cink felveszik a harcot a pattanásokat okozó baktériumok ellen, és megakadályozzák az újabb bőrhibák kialakulását. Vegán termék.

Hogyan működik?

A kulcsösszetevők:
  • A termék egyik kulcsösszetevője az INCI 3. helyén található Salicylic Acid (azaz BHA), ami pattanások és mitesszerek ellen az egyik leghatásosabb ma ismert, helyileg használt összetevő, ami képes a pórusok belsejében is hámlasztani, ezzel mintegy „kitisztítva” azokat. Sajnos a BHA csak bizonyos pH tartományban fejti ki a hámlasztó hatását, amit ennél a terméknél nem tudunk pontosan, szóval ennek az információnak a híján annyi tűnik csak biztosnak, hogy az összetevő ebben a maszkban a gyulladáscsökkentő hatása révén veszi fel a kesztyűt a pattanások kezelésében.
  • Bár a BHA önmagában is nagyon jó gyulladáscsökkentő hatással van a bőrre, a maszk ezen túl még más szuper gyulladáscsökkentő összetevőket is tartalmaz, többek közt C- és E-vitaminban, valamint omega-3 zsírsavakban gazdag kövér porcsin kivonatát, antibakteriális füzike kivonatot és antioxidáns zöldtea-kivonatot -, amik szintén hozzájárulnak a bőr és a pattanások nyugtatásához.
  • Felszívó, illetve faggyútermelést szabályozó hatású összetevők, mint a pattanásellenes hatással is bíró Zinc PCA, illetve az aktív szén, ami viszont nem szerepel a termék INCI-jében, valószínűleg azért, mert magába a maszk anyagába van beleszőve. Ezek szintén hasznos összetevők olajos, pattanásos bőrre.
A kulcs összetevőkön túl, amit még érdemes megemlíteni:
  • A maszk több különlegesebb növényi összetevő is került, így például a poliszacharidokban, antioxidánsokban gazdag Ascophyllum Nodosum nevű tengeri hínár kivonata, vagy mondjuk a nyugtató és antimikrobális hatással rendelkező japán lonc virágának a kivonata.


Mit mondtok róla Ti?
A krémet eddig 22-en véleményeztétek, és ezek a fő tapasztalataitok:

Pozitív:
  • Frissé, puhábbá és egységesebb tónusúvá teszi a bőrt.
  • Lehúzza a pirosságot, nyugtat.
  • Halványítja a mitesszerek megjelenését.
Negatív:
  • Nehéz széthajtogatni.
  • Volt, aki szinte semmilyen hatást nem tapasztalt.


Összességében: Viccesen néz ki, olcsó és vannak benne egész izgalmas hatóanyagok is. Pattanásos, mitesszeres bőr esetén persze nyilván nem váltja ki a rendszeres, célzott bőrápolást, de kellemes kis pluszt adhat, szóval ennyi pénzért próbát mindenképp megér :)


Ti próbáltátok már? Bevált?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése