BLOGKERESŐ

2017. október 15., vasárnap

A KM 3 legjobb kémiai hámlasztója Koreából

Ha ősz akkor hámlasztás - most össze is gyűjtöttem Nektek a KM legnépszerűbb koreai darabjait :)



A koreaiak elsősorban a fizikai bőrradírokért rajonganak, azokon belül is a természetes eredetű dörszemcsékkel (pl. cukor) ellátottakért (ezt egyébként a "nyugati" világban nem mindenki, és mi sem tartjuk feltétlen hasznosnak, mert mikrosérüléseket okozhatunk vele a bőrön), de akad azért többféle kémiai hámlasztó is a kínálatukban.

Érdekesség, hogy a koreai kozmetikumok maximum 0,5% szalicilsavat tartalmazhatnak, ezért a BHA hámlasztókban a szalicilsavat gyakran helyettesítik olyan hámlasztó összetevőkkel, mint példádul a Betaine Salicylate.


1. Cosrx BHA Blackhead Power Liquid Moisturizer

A KM kedvenc koreai hámlasztójában a 131 véleményes és 4,41 csillagos Cosrx BHA Blackhead Power Liquid Moisturizer-ben Betaine Salicylate a hámlasztó hatóanyag, ami egy BHA-hoz hasonló gyengédnek számító hámlasztó hatóanyag, ami az összetevő gyártója szerint a BHA hámlasztó és gyulladáscsökkentő tulajdonságait a Trimethylglicine nevű összetevő hidratáló tulajdonságaival kombinálja. (A gyártó tesztjei alapján 4%-os BS krém hatása hasonló, mint egy 2%-os BHA krémé.) Ez a hámlasztó elsősorban kombinált, érzékeny bőrre egy gyengéd alternatíva valamint a Paula's Chice 2%-os BHA Liquid Hámlasztójának egy egész jó dupeja. Többféle jótékony hatásról is beszámoltatok vele kapcsolatban, így puha, egyenletes bőrről, helyreállt faggyútermelésről és kevesebb pattanásról.

pH érték: 4

Hatóanyag: Betaine Salicylate (4%)


2. Cosrx AHA 7 Whitehead Power Liquid

A második legnépszerűbb koreai kémiai hámlasztó a Cosrx AHA 7 Whitehead Power Liquid, ami jelenleg 105 véleménynél és 4,76 csillagnál jár. Ez egy közepes erősségűnek számító, 7% glikolsavas hámlasztó, vagyis elsősorban száraz bőrűeknek lehet érdekes. Bár ennek is nagyon minimalista az INCI-je, így is sok klassz dolog került bele, péládul niacinamide, ami egy szuper kis multifunkcionális összetevő gyulladáscsökkentő és folthalványító hatással, és van benne egy kis arginine, panthenol és hyaluronsav is. A vélemények szerint csodaszépen halványítja az aknék után maradt hegeket, egységesít, simít és nagyon puhává teszi a bőrt, igaz, többek szerint enyhe halszaga van.
T
pH érték: 4

Hatóanyag: Glycolic Acid (7%)


3. Chica Y Chico Beta-Salic 2.0

A 4,61 csillagos Chica Y Chico Beta-Salic 2.0 rögtön két féle hámlasztó hatóanyagot is tartalmaz, mégpedig BHA-t (2%), kiegészítve AHA savval (4%), ezeken kívül hialuronsav és többféle gyulladáscsökkentő is van benne. A különféle hámlasztó hatású összetevőnek köszönhetően nem csak a pattanások elleni küzdelemben segít, hanem nagyon puha lesz tőle a bőr, mivel segít leoldani az elhalt hámsejteket is. A véleményezők többsége azt írja róla, hogy nagyon látványos a pattanástalanító, pórusösszehúzó és a gyulladáscsökkentő hatása, valamint simább, puhább, egységesebb lesz a használatától a bőr.

pH érték: 3,5

Hatóanyag: Glycolic Acid (4%) és Betaine Salicylate (2%)


Próbáltátok már valamelyiket?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése