BLOGKERESŐ

2017. október 4., szerda

Kielemeztük a hónap krémjét: Mixa 24 Órás Könnyű, Bőrkiegyenlítő, Hidratáló Krém Normál és Vegyes Bőrre (6%)

Bár nem teljesen makulátlan az összetevőlistája, de nagyon sokan szerettétek mostanában a Mixa könnyű, bőrkiegyenlítő hidratáló krémét mostanában, szóval arra gondoltam, hogy ebben a hónapban ezt nézem meg Nektek közelebbről.




Az ígéret
Mixa Akár 24 Órás Könnyű, Bőrkiegyenlítő, Hidratáló Krém Normál és Vegyes Bőrre (6%) (1799 Ft / 50 ml) egy könnyű, bőrkiegyenlítő, hidratáló krém az ígéretei szerint felvitel után a bőrt hidratálttá, simává és gyönyörűbbé varázsolja, akár 24 órán át. Az aktív hatóanyagok magas koncentrációjának köszönhetően elősegíti a bőr üdeségét és akár egész napon át csökkenti a bőr kifényesedését. Vastagabb rétegben felvíve intenzív, hidratáló maszkként is használható.

Hogyan működik?

A krém működési elve két dolgon alapszik - egyrészt segít megkötni a bőr nedvességtartalmát, másrészt pedig a a felszívó hatású összetevői révén mattítja a bőrt.

A kulcsösszetevők:

  • A termék egyik kulcsösszetevője az INCI 2. helyén található Glycerin, melyből egész konkrétan 6%-nyit tartalmaz a krém. A bőrazonos glicerin rendkívül jó vízmegkötő, a bőrön használva képes kivonni a vizet a bőr alsó rétegeiből, növelve ezzel a bőr felszíni rétegében található vízmennyiséget, szóval vízhiányos bőrre remek összetevő
  • Gyulladáscsökkentő hatású összetevők, mint az Allantoin és az aloe vera kivonata. Ezek azért hasznosak, mert hatásosak lehetnek az irritált vagy kiszáradt bőr természetes védőrétegének a helyreállításában, erősítésében, így az képesé válik jobban megtartani a vizet, vagyis kevésbé szárad ki. 
  • Mattító hatású összetevők, mint a szilícium dioxid, ami a ”felszívó” (absorbent) tulajdonsága révén képes felszívni az olajat a bőrről, illetve Myristyl Myristate, ami száraz, púder-szerű utóérzetet hagy maga után, így a matt finis elérésében ez is szerepet játszik.
  • Nem kevesebb, mint 5 féle emolliens hatású összetevőt tartalmaz, melyek segítik a krém könnyű kenhetőségét.


Mit mondtok róla Ti?
A krémet eddig 23-an véleményeztétek, és ezek a fő tapasztalataitok:

Pozitív:
  • Hidratálttá és mattá teszi a bőrt
  • Könnyen felszívódik, és nem hagy maga után zsíros érzetet
  • Jól lehet rá sminkelni
Negatív:
  • Voltak, akinek pattanásokat ookozott

Összességében: Bár nem örülünk az INCI elején levő és az alkoholnak és az illatanyagnak, viszont nagyon lelkesek a hozzá írt vélemények és az ára sincs elszállva.


Ti próbáltátok már? Bevált?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése