BLOGKERESŐ

2017. november 5., vasárnap

Kielemeztük a hónap krémjét: Paula's Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant

Ha ősz, akkor hámlasztás, ezért most a PC minimalisa összetételű BHA hámlasztóját néztem meg Nektek közelebbről.



Az ígéret
Paula's Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant (10 990 Ft / 120 ml) egy gyengéd hámlasztó folyadék 2% BHA-val az eltömődött pórusok okozta bőrproblémák hatékony kezelésére. Finomítja a ráncokat és segít, hogy a bőröd újra sima és ragyogó lehessen. Hatásos pattanások, mitesszerek, keratosis pilaris, tág pórusok ellen.

Hogyan működik?

A kulcsösszetevő:
  • A termék kulcsösszetevője természetesen az INCI 3. helyén található Salicylic Acid (azaz BHA), ami pattanások és mitesszerek ellen az egyik leghatásosabb ma ismert, helyileg használt összetevő, ami egyrészt az AHA-savakhoz hasonlóan kémiai hámlasztó, azonban az AHA-kkal ellentétben nem vízben, hanem zsírban oldódik, így képes a pórusok belsejében is hámlasztani, ezzel mintegy „kitisztítva” azokat. Ez azért fontos, mivel a kitágult pórusok legfontosabb oka a túlzott faggyútermelés, illetve egész pontosan az, hogy a túl sok faggyú hajlamos a pórusokban lévő elhalt hámsejtekkel összekeveredni és dugacsot képezni, ami miatt a faggyú nem tud szépen a felszínre folyni, hanem a pórust kezdi el tágítani. Másrészt a szalicilsav hatásos gyulladáscsökkentő is, ami szintén fontos a pattanások kezelésében.
A kulcsösszetevőn túl érdemes megemlíteni:
  • Bár a BHA önmagában is nagyon jó gyulladáscsökkentő hatással van a bőrre, a hámlasztó  tartalmaz még japán zöld tea kivonatot, ami szintén hozzájárul ahhoz, hogy alkalmas legyen az érzékeny és kipirosodásra hajlamos bőr hámlasztására is.

Mit mondtok róla Ti?

Pozitív:
  • Egyenletessé, simává, puha érzetűvé teszi a bőrt.
  • Csökkenti a pattanások, mitesszerek számát.
Negatív:
  • Volt, akinél nem igazán volt látványos a hatása.

Ajánlom? A folyékony, vízszerű formula gyors és hatékony felszívódást tesz lehetővé, a pH-érték pedig 3.2-3.8 közötti, ami tökéletes a hámlasztáshoz. Bár vannak olcsóbb vagy épp más hatóanyagokban gazdagabb alternatívák, viszont ez is megérhet egy próbát pattanások, mitesszerek, eltömődött pórusok esetén.

Ti próbáltátok már? Bevált?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése