BLOGKERESŐ

2018. január 5., péntek

Teszt+elemzés: Thefaceshop Mild Papaya Peeling

Kb. egy éve írtam egy posztot az akkori kedvenc ajakápólóimról, illetve a poszt végén elmeséltem Nektek, hogy télen rendszeresen hámlasztom az ajkaimat "kukackázós" hámlasztókkal, viszont akkoriban pont elég borsos árú alternatívákat használgattam, szóval azóta is adósnak éreztem magam egy olcsóbb verzióval. Hát, íme... 😊



Teszt, elemzés.

Thefaceshop Mild Papaya Peeling ($10 / 150 g) az ígéretei szerint egy enyhe peeling termék, mely finoman hámlasztja a bőrt, miközben feltölti nedvességgel. Természetes papaya enzim összetevők lágyan eltávolítják az elhalt hámsejteket irritáció nélkül. Parabén, alkohol, ásványi olaj, mesterséges színezék, állati összetevő mentes. Minden bőrtípusra, érzékenyre is ajánlott.

A hámlasztó meglehetősen rövid INCI-vel bír - összesen 12 összetevője van csak, melyek közül a kulcsösszetevők egy jó nagy része azért felel, hogy a termék ne szárítsa a bőrt, egy része pedig ugye magáért a hámlasztásért. Az utóbbiak közül a hámlasztó hatású enzimmel viszonylag későn, az INCI 10. helyén találkozunk, ő a Papain, amiről egyébként azt érdemes tudni, hogy egy fehérjebontó enzim, mely a bőr sejtjeit összekötő fehérje természetű anyagokat bomlasztó hatása miatt segít fellazítani a bőr ön az elöregedett réteget. 

A termék maga egy sűrű, opálos, enyhén gyümölcsös (szerintem barackos) illatú gél, amelyet törölközőszáraz bőrre kel felkenni, majd 30 másodpercig masszírozni, ekkor kezd látványossá válni a hatása, vagyis beindul a kukackázás, azaz a körkörös kenegetés hatására a termék elkezd összekukacosodni a bőrről leváló, elhalt bőrrel együtt. 


Ha már a "kukacoknál" tartunk, nemrégiben olvastam egy nagyon érdekes tesztet arról, hogy a hámlasztó gélek egy nagy részében igazából nem is az elhalt bőr képezi ezeket a darabkákat, hanem bizonyos összetevők állnak össze a bőr olajtartalmának hatására hámlasztó hatású, finom fizikai részecskékké, szóval a legtöbbször - főleg ilyen olcsó gélek esetében - nem (csak) az elhalt bőrünk látható darabkákká manifesztálódásáról van szó, ahogy ennél a gélnél sem: itt az Acrylates / C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer nevű összetevő áll össze gömböcskékké, szóval nem feltétlenül a papain végzi a munka oroszlánrészét, hanem inkább csak besegít... :)


Tapasztalatok

Tényleg nagyon gyengéd a bőrhöz és a hámlasztó hatása is látványos, bár ajakhámlasztásra nem annyira effektív, mint az ajakhámlasztásos cikkemben emlegetett alternatívák, mindenesetre a célnak megfelel és még így is fényévekkel jobb, mintha valami brutálszemcsés szörnyűséggel ugranék neki az irritált, repedezett ajkaimnak.

Kipróbáltam egyénként arcra is, és azt tapasztaltam, hogy azonnal finom selymessé és simává teszi a bőrt és külön pozitívum, hogy nem szárít, csíp vagy irritál, ráadásul az egész arcomra elég 1-2 pumpálásnyi mennyiség is, szóval kifejezetten gazdaságos, akár még a testetekre is bevethetitek.


Ti próbáltatok már géles hámlasztókat? Az ajkaitokra is esetleg? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése