BLOGKERESŐ

2018. április 22., vasárnap

5 szuper feltörekvő fényvédő

A tavasz nálam mindig az új és ígéretes fényvédők feltérképezéséről szól, a napokban épp azt néztem át, hogy mik voltak azok a termékek, amik az elmúlt évben a KM legek közé emelkedtek, vagy legalábbis látványosan megindultak ezen az úton. Most ezek közül hoztam el az 5 legígéretesebbet! 🌞



Amikor először megrendeltem az A'pieu Pure Block Natural Sun Cream Daily SPF45 / PA+++, még egy-két vélemény volt csak hozzá, most pedig már 39 véleménynél és 4,87 csillagnál jár! Ez egy kifejezetten erős fényvédelemmel ellátott kémiai fényvédő, klassz zsírsavakkal és antioxidánsokkal (ami ugye növeli a fényvédelem hatékonyságát) és tettek bele pár gyulladáscsökkentő összetevőt is. Nagyon könnyed állaga van, kellemes és enyhe az illata, könnyű eldolgozni és nem lesz tőle csillogó a bőr. Az ára is nagyon baráti, ebayen kb. 1900 Ft-ért lehet beszerezni.

Az olajmentes Clinique SPF 30 Mineral Sunscreen Fluid For Face nem kémiai, hanem fizikai szűrőkkel, egész pontosan a titanium dioxide és a zinc oxide összetevőkkel óvja a bőrt, melyeknek előnyük, hogy mindkettő stabil, széles spektrumú (a bőr leégését okozó UVA és a bőröregedésért valamint a bőrrákért felelős UVB sugárzás elleni) védelmet ad. A fényvédő ezen kívül illat- és alkoholmentes is, a vélemények szerint pedig könnyen kenhető, hamar felszívódik és nagyon jól véd.

A 4,8 csillagos NIOD Survival 30 egy nagyon érdekes (fizikai) fényvédő, mivel a fényvédelmen túl az ígéreti szerint támogatja a bőr UV, HEV (vagyis a kék fény) és Infravörös sugarakkal szembeni védekezőkészségét is, erősíti a bőr stresszel és környezeti ártalmakkal szembeni ellenállását és antioxidánsokat is nagy mennyiségben tartalmaz (az egyik nagy kedvencemet, SOD-t is). A vélemények szerint primerként is zseniálisan funkcionál, de sokan színezett hidratáló/fényvédő helyett is ezt használják.

Az Innisfree Daily UV Protection Cream No Sebum SPF35 / PA+++ szintén fizikai szűrőket tartalmaz, eddig 20 vélemény érkezett rá és 4,45 csillaga van. Ez a fényvédő felszívó hatású összetevőket is tartalmaz, ezért remek választás lehet zsíros bőrre vagy ha matt hatású fényvédőt kerestek. Hátránya, hogy hajlamos fehér réteget hagyni a bőrön és sajnos nem illatmentes.

A fényvédelemmel kapcsolatban leggyakrabban feltett kérdéseitek közé tartozik, hogy nap közben hogy lehet újrakenni a fényvédőt, ha van rajtatok smink, amire tavaly a La Roche-Posay tökéletes választ adott az Anthelios Frissítő Arcpermet SPF50-el. Persze a reggeli kenést nem váltja ki, de szerintem óriási biztonságérzetet ad, ha lapul egy ilyen a táskátokban. A permetben az UVA I-II sugarak ellen Avobenzone, az UVB ellep pedig HomosalateEthylhexyl Salicylate és Ethylhexyl Triazone véd, de került még bele egy hibrid fényvédő összetevő, ún. Mexoryl XL is, mely széles spektrumú védelmet biztosít, vagyis az UVA és az UVB sugarak ellen is egyaránt véd.


Ti próbáltátok már valamelyiket? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése