BLOGKERESŐ

2018. május 28., hétfő

Menyasszonyi parfümök

Szokás szerint régen volt már parfümös poszt a blogon, viszont a Parfümblog gazdája, Dobos Andrea megint szívesen vállalta a felkérést, hogy írjon Nekünk - ezúttal egy elég aktuális témáról, az esküvői illatokról... 💒



Meghan Markle és Harry herceg, akarom mondani Succex hercege és hercegnéje hivatalosan is megnyitotta az esküvői szezont. Sokan találgattak, hogy vajon milyen illatot viselt a híres ara a nagy napon, de sajnos erről még hivatalos infók nem futottak be. De abban biztosak lehetünk, hogy a menyasszony illata épp úgy ki volt találva, mint minden apró részlet az esküvő apropóján. Ezzel a poszttal azon leendő arák életét szeretnénk megkönnyíteni, akik épp nyakig vannak az esküvői előkészületekben, és szeretnék, ha az illatuk is épp oly csodás lenne, mint maga az esküvő.


Valami új



Kétféle menyasszony van: aki az esküvőjén is ragaszkodik kedvenc, signature illatához, és az, aki a nagy napra szeretne új illatot keresni. A kifejezetten az esküvőre választott parfüm illata mindig a nagy napra fogja emlékeztetni az arát, csodás illatos emléke lehet ez az esküvőnek. Érdemes már az esküvőt megelőző készületek során (fotózás, smink-hajpróba) is viselni, hogy a nagy napon már ne érjenek meglepetések bennünket. Nagyon fontos, hogy ne ilyenkor kísérletezzünk olyan illatokkal, amelyek homlokegyenest különböznek a személyiségünktől, mert könnyen kellemetlen élményt okozhat a rosszul választott illat. Ha új illatot szeretnénk választani az esküvőnkre, akkor mindenképpen szükséges a bőrpróba, azaz ne ítéljünk papírcsíkra kifújt illat alapján. Próbálgassuk a bőrünkön a kiszemelt illatokat, így biztos nem érhet bennünket csalódás. 

Dior Miss Dior üde rózsás és finoman fűszerezett illata csodásan passzolhat egy nagyszabású esküvőhöz, méltó kiegészítője lehet egy klasszikus, elegáns ruhának. 

A maga törékeny, tiszta illatával a Chloe Eau de Parfum egy minimalista, letisztult vonalú ruhával tökéletesen működhet, feltéve, ha a menyasszony kedveli a púderes rózsaillatot. 

Az angol Jo Malone márka kifejezetten menyasszonyoknak ajánlja a „Lace” kollekciót, melynek ikonikus darabja az English Pear & Freesia, amelyet Keats romantikus verse ihletett. 

Tisztán nőies, ragyogó és modern, ez a Chanel Gabrielle, amelynek fehér virágos-citrusos akkordja méltó illatos kiegészítője lehet egy sikkes esküvőnek.


Valami régi



Azt mondja a hagyomány, hogy a menyasszonynak szerencsés viselnie valamit, ami régi. Nos, ez akár a jól megszokott illata is lehet. Sokan a nagy napon is ragaszkodnak a már régóta használt parfümjükhöz, hiszen azt szeretnék, hogy az az illat borítsa el az oltárt, amely a sajátjuk. Ha olyan parfümöt szeretnénk viselni, amelyet már évek óta használunk, akkor az esküvőre érdemes beszerezni a testápolóját, tusfürdőjét is, hogy még tartósabb legyen az illat, illetve egy kisebb kiszerelést a menyasszonyi ridikülbe csempészni, hogy fel tudjuk frissíteni vele az este során az illatunkat. 

Ha szeretnénk olyan illatot az esküvőnkre, amely számunkra új, de mégis régi, akkor érdemes a nagy klasszikusok között keresgélni, sokan ilyenkor kifejezetten a tradicionális parfümök között keresgélnek. A Guerlain ház egyik ikonikus illata a Mitsouko, amely a titokzatos nőiességből merített. 100 éves illat, így nem mindenki ízléséhez fog passzolni, de vintage esküvőkön igazi sztár lehet. 

Van az a menyasszony, aki maximálisan magának követeli – teljes joggal – a figyelmet. Ha pedig egy csepp Fracas-t visel, biztos lehet abban, hogy senki nem tud nem rá figyelni. A parfümök királynőjeként ismert Fracas az egyik legszebb tubarózsás parfüm, amely valaha piacra került.


Valami kék



Ha a menyasszony babonás, akkor illik viselnie valamit, ami kék. Általában ez okozza a legtöbb problémát. Megoldás lehet, ha ez a ”valami kék” mondjuk egy parfüm. Oscar de la Renta megérezte a piaci rést, és menyasszonyoknak Something Blue (Valami Kék) névvel kínált parfümöt. Puha púderes alapokon citrusos és tiszta virágos akkordok, amelyek éppen annyira tiszta és törékeny hangulatot eredményeznek, mint egy hófehér menyasszonyi ruha. 

Játékos, fiatalos menyasszonyok illata lehet Nina Ricci Luna, amely amellett, hogy trendi, még kellően bohém és huncut is. Karamellás-gyümölcsös illata ennivalóan édes menyasszonyt varázsolhat. 

Maga a nagybetűs NŐ illata a Guerlain Shalimar Souffle. Finom orientális-virágos jegyei elképesztően intenzívek, szinte vibrálnak a bőrön. Kifinomultság magasfokon.



Valami kifejezetten menyasszonyi



Az, hogy kinek mi menyasszonyi, az nagyon személyes ügy, hiszen sokan a fehér ruhára sem úgy tekintenek, mint kötelező esküvői kellékre. Manapság rendkívül divatosak a rendhagyó esküvők, legyen szó helyszínről, szertartásról vagy éppen a tematikáról, de a többség még mindig a klasszikus hagyományokra épülő esküvőről álmodik. Ezt a vágyat próbálja kielégíteni néhány márka, akik kifejezetten a nagy napra terveztek parfümöket. 

Kifejezetten direkt üzenetet hordoz Lanvin Marry Me! parfümje, hiszen nem csak a parfüm neve nem rejti véka alá, hogy ez bizony egy leendő menyasszony vagy ara illata, hanem a parfümösszetevők is egy képzeletbeli esküvő illatorgiáját elevenítik fel a fehér virágokkal, elegáns fás alapjegyekkel és pajkos barackos akkorddal. 

A legnépszerűbb menyasszonyi illat kétség kívül Calvin Klein Eternity parfümje, amelyet Calvin Klein házassága ihletett. Ki ne szeretné, hogy a szerelme örökké tartson, s ezt az oltárnál pecsételjék meg egy olyan illatot viselve, amely az örök szerelemet hirdeti? Klasszikus virágos illat, finom zöld csavarral és puha alapokkal. 

A menyasszonyi ruhák fejedelme idén kifejezetten a menyasszonyokra gondolva alkotta meg nagysikerű illatának esküvői változatát. Elie Saab mestere az estélyi ruháknak, és mestere a szuper nőies illatoknak. A Le Parfum in White a fehér virágok addiktív szimfóniája, benne rendkívül erőteljes narancsvirággal és gardéniával. Egyszerre kifinomult, ragyogó és tiszta illat.


Ti milyen illatot viseltek/viselnétek az esküvőtökön? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése