BLOGKERESŐ

2018. szeptember 6., csütörtök

Olcsó eye patch Koreából - Koelf Gold Royal Jelly Hydro Gel Eye Patch

Jó pár évig Korea volt a kulcs, ha valami izgalmasabb hatóanyagra vagy formulára vágytunk olcsón, viszont azt kell, hogy mondjam, hogy mostanában nagyon szépen felzárkóztak az európai és amerikai márkák is (lásd pl. The Ordinary), én például már drasztikusan kevesebb dolgot rendelgetek Koreából, a közelmúltban viszont volt valami, amire nem találtam még "itthoni" alternatívát...



... ez nem más, mint a hydrogél eye patch, nagy tételben és olcsón :)

Igen, itthon is lehet kapni ilyesmit, akár már egy szimpla drogériában is - a Balea Beauty Effect Hűsítő és Frissítő Zselés Párna Hialuronsavval például már 39 véleménynél jár és nemrég a Garnier is előrukkolt két szemkörnyékápoló maszkkal (igaz, ezek nem gélesek, hanem szövet alapúak), viszont én a darabárukat kicsit sokallom, az egyenként való csomagolással járó felesleges szemetelést pedig főleg.



Koreában nagy divat az eye patchek használata, szóval KM-en is van egy pár alternatíva, közülük a legnépszerűbbek nálunk a Koelf márka tapaszai, amiből 3 féle is van - gyöngyöt & shea vajat, arany at & méhpempőt valamint egy rubint & bolgár rózsát kivonatot tartalmazó változat.

A méhpempőt és aranyport tartalmazó Koelf Gold Royal Jelly Hydro Gel Eye Patch 30 pár hidratáló hatású, zselés állagú szemtapaszt tartalmaz, amik az ígéreteik szerint intenzív táplálást biztosítanak a szemkörnyék érzékeny és vékony bőre számára, valamint csökkentik a puffadás, a sötét karikák és a finom vonalak megjelenését. 



A tapaszok kellően vastagok, ezért nem szakadoznak és könnyen felcuppannak a bőrre, ahol szépen meg is maradnak, még akkor is, ha mászkálok vagy épp hajolgatok. Én kb 20 percet szoktam fennhagyni, ezalatt nagyon kellemesen hűsíti, simítja, és üdíti a szem környéki bőrömet és a hidratáló hatása sem utolsó - persze a hatás nem tart ki napokig, de jó pár órára mindenképpen szalonképessé teszi a szemkörnyéket. Melegen ajánlom őket hidegen (úristen ez de rossz volt, bocsi), vagyis tartsátok hűtőben folyamatosan, sokkal látványosabb lesz a hatása és sokkal kellemesebb érzés is hűvösen a bőrön.

Ami az összetételét illeti, találhatunk benne hidratáló és bőrpuhító hatású összetevőket, néhány innovatívabb és/vagy izgalmasabb hatóanyagot (pl. szövetöszehúzó hatású bajkáli csucsókát, antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású zöld teát vagy épp B-vitaminban gazdag méhpempőt), de sok benne a nem túl sok kutatással rendelkező vagy egyáltalán bármilyen bőrre gyakorolt hatást felmutatni tudó kivonatocska, igaz, ezek az INCI vége felé kullognak.


Ajánlom? Nem állítom, hogy csodatermék vagy hatóanyagbomba lenne, de nagyon pihentető tud lenni a használata és rövid távon a hatása is látványos, mindezt nagyon olcsón.


Ti próbáltatok már hasonló hidrogél szemtapaszokat? Ha igen, mik a tapasztalataitok?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése