BLOGKERESŐ

2018. november 6., kedd

Érnek valamit a terhességi csíkok elleni krémek?

Ha a saját tapasztalataimat kellene summázni, akkor azt írnám, hogy igen, hiszen sikerült megúsznom a terhességemet csíkmentesen, pedig egy 62 centis, 4350 g-os babót növesztettem és hordtam a pocakomban és a végén már mindenki csak ájuldozott, mekkora a hasam. No de nézzük, hogy mi a terhességi krémekről az igazság. 


Valahol azt olvastam, hogy a várandós nők 90%-át érintik a striák, melyek kialakulásának oka a bőr hosszú időn át tartó feszülése és ezáltal a bőr felső rétegének roncsolódása vagy elszakadása, vagyis a serdülőkorban fellépő hirtelen növekedés, de hirtelen súlygyarapodás is kiválthatja, nem csak a várandósság és nagyban függ a genetikai sajátosságoktól, vagyis a csíkok kialakulására való hajlam elvileg örökletes.

A legtöbb általam hitelesnek tartott szakértő szerint nem igazán vannak olyan összetevők és termékek, amelyekkel tudnánk javítani a megjelenésükön - utólag meg aztán főleg -, bár volt aki a megelőzésre azért lát némi esélyt, például a bőr folyamatos hidratálásával valamelyest meg lehet előzni őket, hiszen a hidratált bőr rugalmasabb, jobban nyúlik. Állítólag azok az összetevők, melyek a bőr kollagéntermelését serkentik, szintén hatásosak lehetnek, viszont azt sajnos tudjuk, hogy nincs olyan nagyon sok összetevő, ami a bőr saját kollagéntermelését valóban képes serkenteni, és az egyik nagy stria elleni reménység, a Retinol - ami egyébként úgy tűnik, hogy a már kialakult sriákon is hatásos - terhesség alatt sajnos ki is esik (a KM egyik legnépszerűbb stria elleni olaja, a Bio-Oil egyébként tartalmazza, szóval figyeljetek!).

No de visszatérve rám, én már szinte az első pillanattól kezdve lelkiismeretesen kenegettem  a hasamat: a terhességem első trimeszterében sima testvajakat használtam (a The Body Shop Mandulatej & Méz Testvajat és a Vichy Ideal Body Testápoló Balzsamot), a 2. trimeszterben a Vichy Complete Action Terhességi Csíkok és Stírák Elleni Krémet, végül pedig a harmadikban a Babé Stria Elleni Krémet, illetve párszor az egyik barátnőmtől megörökölt Babylove Mama Masszázskrémet is. Igazság szerint mindegyikkel elégedett voltam, bár kicsit vicces, mert a konkrét stria elleni krémeket mind kaptam - a Vichyt tesztelni, a Babét anyukámtól, a Babylovet meg ugye a barátnőmtől -, magamtól nem igazán vettem volna meg őket, hiszen az összetevőik között nem láttam semmi olyat, amitől olyan extrán kilógnának a sima testápolók közül, maximum a "pocak-kompatibilis", gyorsan beszívódó, mégis gazdagon ápoló állaguk miatt.

Én egyáltalán nem bántam meg, hogy végig kentem magamat, már csak azért sem, mert így nem feszült és viszketett a hasamon a bőr, és igen, striáim se lettek, a hasamon legalábbis, sajnos cici fronton nem úsztam meg, igaz, azt nem is kenegettem. Összességében Nektek is azt tudom javasolni, hogy terhességetek idején hidratálókrémmel vagy valamilyen növényi olajjal (szerintem a finom textúrájú, könnyen a bőrbe szívódó édesmandula olaj az egyik legszuperebb erre a célra) kenegessétek a hasatokat és a melleteket, veszteni nem vesztetek vele semmit... ☺

Ti hisztek a terhességi csíkok elleni krémekben? Használtatok esetleg, amikor terhesek voltatok?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése